Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Χάρρυ Κλυνν - ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ!

Ας βγούμε από το ευρώ και ας σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές.
Και ας πεινάσουμε όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι ξένοι και
οι έλληνες δοσίλογοι των καναλιών.
Όλοι λένε ότι θα σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές,

αλλά έκατσε κανείς από εσάς να σκεφτεί τι ακριβώς εισάγουμε και τι ακριβώς να πάψει να έρχεται στην Ελλάδα;
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε αυτοκίνητα.
Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν Γερμανοί και Γάλλοι που δεν θα ξαναπουλήσουν ούτε ένα αυτοκίνητο τα επόμενα χρόνια.

-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε γάλα, τυριά και βούτυρο.

Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν τα φασιστόμουτρα οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ξηρούς καρπούς από την Τουρκία.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε καρπούζια και σταφύλια από την Αφρική.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε σταφίδες από την Χιλή (αν είναι δυνατόν!)
-Θα σταματήσουμε να

Τα σκοτεινά μυστικά των παγκόσμιων κολοσσών

(Πορνεία–Χρήμα-Διαφθορά)

Goldman Sachs , Victoria’s Secret, Apple: iPhones, Google, IBM, Backpage:
 Ναι αυτοί κυβερνούν τον πλανήτη. Αυτοί και όχι μόνο αυτοί- αποφασίζουν για την ζωή σου, την επιβίωση, εσένα και των παιδιών σου.
  Η Γερμανική ABWHΕR, οι Ναΐτες, οι Βαυαροί Βασιλείς, ο Φον Κανάρης, η Νέα Τάξη, οι Ρότσιλντ, το Federal Reserve Banking System, οι 300 οικογένειες! 
 Μήπως είμαστε τα πιόνια σε μια παγκόσμια σκακιέρα, στα χέρια άψυχων όντων και μυστικών εταιριών;
  Διάβασε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση των δυο βασικών φατριών, οι οποίες μάχονται για την κυριαρχία στον πλανήτη. Φυσικά η κατάσταση είναι σημαντικά πιο περίπλοκη. Εμπλέκονται όντα μη ανθρώπινου DNA, πολλών φυλών, πολυδιαστατικά και υβριδικά ανθρώπινα όντα χωρίς ψυχή. Επίσης εμπλέκεται κάθε είδος, σοβαρής και μη, μυστικής εταιρίας. Μην ξεχνάμε και τις μυστικές υπηρεσίες κάθε είδους, εξωτικές τεχνολογίες, υπόγειες βάσεις και ό,τι άλλο χρειάζεται για μια συνωμοσιολογική σούπα γκουρμέ… Οι Δύο Φατρίες Που Κυβερνούν Τον Πλανήτη !

 Ας δούμε τι λέει στο άρθρο της η Κορίνα Σαμάρκου και ΣΚΕΨΟΥ, αν αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αυτά που δεν θα τα μάθεις ποτέ, πόσο χειρότερα μπορεί να είναι;

 «Η Goldman Sachs κάνει θεάρεστο έργο», είχε πει το 2009 ο διευθύνων σύμβουλός της, Λόιντ Μπλάνκφειν. Κανείς δεν τον είχε πιστέψει, βέβαια, αφού το κάθε άλλο παρά… χριστιανικό προφίλ της τράπεζας ήταν γνωστό σε όλους, ακόμα και πριν αυτή βάλει το χέρι της στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους και στα όσα έφεραν την ελληνική οικονομία στη σημερινή της κατάσταση. Η Goldman έχει χαρακτηριστεί σαν ένα «μεγάλο καλαμάρι-βρικόλακας, που έχει τυλιχτεί γύρω από την ανθρωπότητα και χώνει διαρκώς τα πλοκάμια της, ρουφώντας το αίμα, όπου μυριστεί χρήμα». Και όμως. Ακόμα και για τους πιο κυνικούς της Wall Street, που

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Η οργή του κ. Μόντι - του Γιάνη Βαρουφάκη


Σε πρόσφατη δημόσια συζήτηση για την Κρίση του Ευρώ, αμέσως μετά την τοποθέτησή μου, ο προεδρεύων κ. Georges Ugeux είπε εύστοχα ότι το μόνο καλό αυτής της Κρίσης είναι ότι έχει σπάσει το μονοπώλιο των δημοσιογράφων καθώς τώρα πια οι πανεπιστημιακοί έχουμε αρχίσει να συμμετέχουμε ενεργά στην ενημέρωση, μέσα από συνεχή αρθογραφία (λογοδιάρροια θα πούνε, εύστοχα, κάποιοι). Δεν γνωρίζω αν αυτό είναι τελικά καλό αλλά, τέλος πάντων, θα μου επιτρέψετε να επιβεβαιώσω τον καλό συνάδελφο μεταφέροντάς σας σήμερα μια δική μου αποκλειστική πληροφορία από την Ρώμη.
Η πληροφορία αφορά συζήτηση την περασμένη βδομάδα που είχε ο ιταλός πρωθυπουργός με γνωστό μου, έμπιστο, πρόσωπο, το οποίο μου την μετέφερε την Παρασκευή που πέρασε. Η συζήτηση αφορούσε την διελκυστίνδα Γερμανίας-Ισπανίας. Να σας θυμίσω τι συμβαίνει: Τον Ιούνιο, στην Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Μόντι έθεσε δυναμικά το θέμα (α) της αποσύνδεσης της τραπεζικής κρίσης από την κρίση χρέους, και (β) της χρηματοδότησης του δημόσιου χρέους της Ιταλίας και της Ισπανίας. Αφού ο κ. Μόντι εκτέθηκε, και προκάλεσε τον θυμό της κας Μέρκελ, τόλμησαν να τοποθετηυούν υπέρ του πρώτα ο Ραχόι, ο ισπανός πρωθυπουργός, και κατόπιν ο νέος γάλλος Πρόεδρος, ο κ. Ολάντ. Μπροστά σε αυτό το «λατινικό μέτωπο», η κα Μέρκελ έκανε πίσω. Έτσι είχαμε την συμφωνία του Ιουνίου – τη μοναδική συμφωνία, από τότε που ξέσπασε η Κρίση, που είχε μια λογική και υποσχόταν πειστικά να βοηθήσει στην καταπολέμισή της. Τι προέβλεπε;
 Προέβλεπε (α) ότι οι ισπανικές τράπεζες, σε πρώτη φάση και αργότερα κι άλλες, θα επανακεφαλαιωποιηθούν με κεφάλαια του EFSF-ESM τα οποία δεν θα καταγραφούν στο δημόσιο χρέος της Ισπανίας (δίνοντας αναγκαίες ανάσες στην Μαδρίτη), και (β) ότι Ισπανία και Ιταλία θα χρηματοδοτούνταν άμεσα (με αγορές ομολόγων στην πρωτογενή αγορά) από το EFSF-ESM.
Τους καλοκαιρινούς μήνες που πέρασαν, η Γερμανία έκανε ό,τι μπορούσε για να ακυρώσει την

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Κάρτα (φακελώματος) του Πολίτη ή ηλεκτρονική φυλακή;

  Σχετικά με τη νέα "έξυπνη" ταυτότητα που το μνημονιακό καθεστώς της κυβερνητικής κοινοπραξίας Σαμαρά- Βενιζέλου - Κουβέλη, θα αρχίσει να μοιράζει σε λίγες βδομάδες ,σπαταλώντας -όπως έγραψε πρόσφτα στην "καθημερινή" ο τέως τεχνικός σύμβουλος του ΓΑΠ κ. Δρυμιώτης-, πάνω απο 300 εκατομμύρια ευρώ! 300 εκατομμύρια ευρώ για να κλείσουν την ηλεκτρονική περίφραξη τηςδουλοπαροικίας με το όνομα Ελλάς εντός της οποίας θα κινούνται ελεγχόμενοι και ψηφιακά ταυτοτοποιημένοι οι πάντες.
300 εκατομμύρια για να μπορούν οι επικυρίαρχοι και οι συνεργάτες τους να γνωρίζουν τα πάντα για τον καθε ένα και μέσω αυτής της γνώσης να φορολογούν, να διώκουν,να περιορίζουν , να περιθωριοποιούν και στο τέλος να εξοντώνουν όποιον θεωρούν ως "ανυπάκουο" ή "εχθρό του συστήματος".

Τι σημαίνει όμως για αυτούς "ανυπάκουος" ή "εχθρός του συστήματος":
Μία πρόγευση περί του πως αντιλαμβάνεται η νεώτερη Νέα Τάξη Πραγμάτων τους εχθρούς της, έχουμε πάρει ήδη απο την περιβόητη συνθήκη Σένγκεν , εκείνη δηλαδή που εκτός απο τα σύνορα κατάργησε καιτο τεκμήριο της αθωότητας,μιας και όλοι απο τότε θεωρούμαστε ύποπτοι μεχρις αποδείξεως του αντιθέτου,απο την δράση της CIA με τις απαγωγές , συλληψεις και εγκλεισμό αθώων πολιτών σε μυστικά και φανερά στρατόπεδα ανακρισης υπόπτων αλλά και απο τους δεκάδες νόμους και διατάξεις που όχι μόνο περιορίζουν την ιδιωτικότητα και ελευθερία των πολιτών αλλά και που νομιμοποιούν την κρατική αυθαιρεσία και παραβίαση κάθε αναγνωρισμένου ανθρωπίνου δικαιώματος.
Παρ΄όλα αυτά δεν είναι λίγοι που λένε :
"Και τί με νοιάζει εμένα;Ας με παρακολουθεί όποιος θέλει , εγώ δεν έχω να κρύψω τίποτα!"
Έχει βάση αυτός ο ισχυρισμός;
Ας δούμε πως απαντά ο φίλος μας διαχειριστής του id-ont.blogspot.gr/
 (αναδημοσίευση απο το http://www.tideon.org)
Ισχυρισμοί όπως ο ανωτέρω ακούγονται συχνά από ανθρώπους που δεν έχουν συνειδητοποιήσει τους κινδύνους που κρύβει η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και το κλειδί της η Κάρτα του Πολίτη.
Με το κατωτέρω κείμενο καταγράφουμε αυτές τις θέσεις που έχουμε συναντήσει σε συζητήσεις που κάνουμε και παρουσιάζουμε τις απόψεις μας.
Eρωτήσεις-απαντήσεις σχετικά με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την Κάρτα του Πολίτη (ΚτΠ)
ID-ont.blogspot.com
1η Ερώτηση:
 Εγώ έχω καθαρή και διάφανη ζωή. Ότι έχω στην κατοχή μου το έχω αποκτήσει νόμιμα. Ας με

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ, 13 & 14 ΟΚΤΩΒΡΗ, 7.30μμ



ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ –ΣΥΝΑΥΛΙΑ, ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ, ΣΥΖΗΤΗΣΗ- ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ, 13 & 14 ΟΚΤΩΒΡΗ, 7.30μμ
 Σε μια περίοδο κρίσης του συστήματος η καταστολή απέναντι στους εκμεταλλευόμενους και τους καταπιεσμένους οξύνεται. Επειδή η φτώχεια, η εξαθλίωση, η μιζέρια και η απελπισία στην καθημερινότητα μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις γι’ αυτό το κράτος επιστρατεύει όλες τις εφεδρείες του ώστε να στρέψει την κοινωνική οργή σε πεδία που μπορεί να ελέγξει. Η στοχοποίηση μιας κοινωνικής ομάδας, δηλ. ο ρατσισμός, λειτουργεί αποπροσανατολιστικά από τη μια, αφού συσκοτίζει ποιοι φταίνε για τα δεινά του πληθυσμού, και από την άλλη λειτουργεί σαν πόλος συσπείρωσης για την ανάπτυξη των πιο ταπεινών κανιβαλικών συμπεριφορών. Στη χιτλερική Γερμανία ήταν οι Εβραίοι, στη μνημονιακή Ελλάδα είναι οι μετανάστες.
Σήμερα, λοιπόν, που τα νέα μέτρα ωθούν χιλιάδες στην ανεργία, καταστρατηγούν ακόμη περισσότερο τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα και καταδικάζουν στη φτώχεια το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, οι φασίστες της χρυσής αυγής, κατά τ’ άλλα «αντιμνημονιακοί» και «πολέμιοι του συστήματος», βγάζουν λάδι αφεντικά και κυβέρνηση στρέφοντας την οργή προς τους πιο αδύναμους και κατατρεγμένους – τους μετανάστες. Είναι απορίας άξιο πόση βλακεία μπορεί να χωρέσει στα κεφάλια των ανθρώπων, όταν η ανεργία σε κάθε λογής απόφοιτους πανεπιστημίων έχει χτυπήσει κόκκινο (καθηγητές, δασκάλους, νοσηλευτές, γιατρούς) ορισμένοι να κατηγορούν τους μετανάστες!
Στον ίδιο παραλογισμό εντάσσεται και η δράση τους στους εργασιακούς χώρους. Ποντάροντας στην απελπισία των ανέργων, παρακινούν κι εκβιάζουν τους επιχειρηματίες να

Οι πλατείες, αποτελούν, δημόσια κοινόχρηστα πράγματα, που ανήκουν κατά κυριότητα και εξ αδιαιρέτου σε όλους μας.



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
(με αφορμή την κατάληψη της πλατείας Μανδηλαρά)
 Το βασικότερο ανθρώπινο δικαίωμα είναι το δικαίωμα στη ζωή, δηλαδή το δικαίωμα να ζεις σ’ ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον. Είναι όμως γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η απληστία του κέρδους έχει οδηγήσει σε συνεχή βιασμό του περιβάλλοντος, σε άγρια εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου, κατά τρόπο που προκαλεί οργή, θλίψη και αγανάκτηση. 
Οι παραβιάσεις του Συντάγματος και των νόμων και μάλιστα σε όχι λίγες περιπτώσεις, απ’ αυτούς που είναι εντεταλμένοι να τον προστατεύσουν, έχει οδηγήσει στην αποθράσυνση και στην γελοιοποίηση θεσμών και κράτους δικαίου.
Οι πλατείες, αποτελούν, δημόσια κοινόχρηστα πράγματα, που ανήκουν κατά κυριότητα και εξ αδιαιρέτου σε όλους μας και δεν πρέπει να παρεμποδίζεται η ακώλυτη και ελεύθερη απόλαυσή τους, που αποτελεί το βασικό και κύριο από την φύση προορισμό τους. Αποτελούν μέχρι και σήμερα υψηλό αναπτυξιακό δυναμικό για τις σύγχρονες κοινωνίες και επιτελούν σημαντικές λειτουργίες σε πολλούς τομείς της οικονομίας όπως είναι ο τουρισμός, οι δραστηριότητες αναψυχής, πολιτισμός κλπ. Ταυτόχρονα όμως χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας καθώς εξαιτίας του κομβικού ρόλου που διαδραματίζουν στην οικονομική ανάπτυξη δέχονται εκτεταμένες και συνεχείς πιέσεις. Δεδομένου ότι οι πλατείες αποτελούν ουσιώδες στοιχείο του δομημένου περιβάλλοντος, προστατεύονται συνταγματικά. Η συνταγματική προστασία των πλατειών περιλαμβάνει την κατά φυσικό προορισμό χρήση τους και ιδίως τη διασφάλιση του δικαιώματος της ελεύθερης πρόσβασης σε αυτές καθώς επίσης και την κοινοχρησία αυτών.
Με τα δεδομένα αυτά η προστασία των πλατειών έχει ως συνέπεια να απαγορεύονται επ’ αυτών χρήσεις που δεν συνάδουν με την ιδιότητά τους ως κοινοχρήστων πραγμάτων και δεν είναι συμβατές με το βασικό προορισμό τους, που συνίσταται στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και στη διασφάλιση του δικαιώματος όλων για ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές. Κατά συνέπεια, απαγορεύεται, κατ’ αρχήν, η επί των πλατειών τοποθέτηση και λειτουργία

Ο Εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Νάξου συμμετέχει στα επιδοτούμενα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης 2012



ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2012
Ο Εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Νάξου συμμετέχει στα επιδοτούμενα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης 2012 για την επιμόρφωση ΟΛΩΝ των εργαζομένων που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ (μπορούν να συμμετέχουν και οι εποχιακοί εργαζόμενοι).
Τα σεμινάρια θα διαρκέσουν 40 ώρες και επιδοτούνται με 5€ την ώρα.
Τα θέματα των σεμιναρίων είναι Αγγλικά, δεξιότητες πληροφορικής και εφόσον υπάρξει συμμετοχή, βασικές αρχές marketing ή τεχνικές επικοινωνίας και εξυπηρέτησης πελάτων.
Το ωράριο παρακολούθησης του σεμιναρίου θα προσαρμοστεί στον ελεύθερο χρόνο των εργαζομένων και ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι 40 ώρες σε 10 με 12 μέρες με 3 ή 3,5  ώρες μάθημα την ημέρα.
Θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου ή στο χώρο της σχολής πληροφορικής ENIAC και θα ξεκινήσουν αρχές Νοεμβρίου.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ενημερωθούν 09:00 με 12:00 το πρωΐ στο 
τηλ.2285024120 του εμποροεπαγγελματικού (στον περιφερειακό της Γρόττας δίπλα στο επιμελητήριο) ή 18:30-21:00 το απόγευμα στο 2285026646 στη σχολή υπολογιστών ENIAC (στο δρόμο προς το αεροδρόμιο). Οι αιτήσεις συμμετοχής πρέπει να έχουν προσκομισθεί μέχρι 20 Οκτωβρίου το αργότερο.
 Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην πρόεδρο Σοφία Καπινιάρη στο τηλ. 6978186370.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Αποσύρθηκε επικίνδυνος αφρώδης πηλός που εισάγει η "JUMBO"

 
 
Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και αποσύρθηκε από την ελληνική αγορά παιδικό παιχνίδι, με την ονομασία «FOAM PUTTY/ Αφρώδης πηλός». Το συγκεκριμένο παιχνίδι  εισάγει και διανέμει η εταιρεία JUMBO A.E.E., ενώ επιβλήθηκε και πρόστινο στην εταιρεία 5.000 ευρώ έπειτα από απόφαση του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας Σπ. Ευσταθόπουλου.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας και η απόσυρση αποφασίστηκε με βάση την έκθεση εξέτασης δείγματος του Γενικού Χημείου του Κράτους.
Το παιχνίδι κρίθηκε «μη σύμφωνο» με τα επιτρεπόμενα όρια που ορίζει το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 71.03 «Ασφάλεια παιχνιδιών -Μέρος 3 :Μετανάστευση ορισμένων στοιχείων», διότι στον πηλό κίτρινου χρώματος παρατηρείται μετανάστευση των εξής:
Μολύβδου σε 1853 mg/kg πηλού που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο μετανάστευσης του μολύβδου στα παιχνίδια , που είναι 90 mg/kg υλικού παιχνιδιού
Χρωμίου σε 775 mg/kg πηλού που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο μετανάστευσης του χρωμίου στα παιχνίδια που είναι 60 mg/kg υλικού παιχνιδιού.
Επίσης, δεν φέρει την σήμανση CE, προκειμένου να είναι σύννομη η κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά.

6 + 1 Ιστορίες Φωτιάς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νάξου




6 + 1 Ιστορίες Φωτιάς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νάξου
Στις 11, 12 , 13 και 14 Οκτωβρίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Νάξου, σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, συμμετέχει στην πανελλήνια εκστρατεία που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με θέμα «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2012. Παντέχνου Πυρός σέλας- Λαμπερές ιστορίες φωτιάς». Συμμετοχή όλων των ηλικιών...
Στην είσοδο του Μουσείου θα διανέμεται δωρεάν ένα έντυπο με «6+1 ιστορίες φωτιάς» σχετικά με την ανακάλυψη της φωτιάς, τη
χρήση της από τον άνθρωπο, τη σχέση της με την επιστήμη της αρχαιολογίας και πολλά άλλα. 
Οι προσκεκλημένοι μας, όλων των ηλικιών, καλούνται: 

α) να αναζητήσουν και να εντοπίσουν μέσα στο Μουσείο τα αντικείμενα που απεικονίζονται στη δεύτερη και την πέμπτη ιστορία του εντύπου,

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Η προσευχή της Μέρκελ που σαρώνει


«Μέρκελ ημών
η εν τοις Γερμανοίς,
αγιασθήτω το δάνειό Σου.
Ελθέτω η χορηγεία Σου.
Εφαρμοσθήτω το πρόγραμμά Σου, ως εν Γερμανώ και επί της Greece.
Την δόσιν ημών την επιούσιον δος ημίν Τζήμερον.
Και λάβε ημάς δια τα θελήματα υμών,
μήπως και ημείς κουρέψομεν τες οφειλές ημών.
Και μη εισενέγκης ημάς εις Τσιπρισμόν,
αλλά ρύσαι ημάς και από τη Συγγρού,
Αμήν»...

Πηγή: newpost.gr

Τζον Λένον (1940 – 1980)

  
 ΑΠΟ - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Τραγουδοποιός, μουσικός, συγγραφέας και αγωνιστής της ειρήνης, που έγινε παγκόσμια γνωστός ως μέλος των Beatles.
Ο Τζον Ουίνστον Λένον (John Lennon) γεννήθηκε στο Λίβερπουλ στις 9 Οκτωβρίου 1940, κατά τη διάρκεια ενός βομβαρδισμού της πόλης από τη «Λουφτβάφε». Ο πατέρας του Άλφρεντ ήταν ναυτικός και η μητέρα του Τζούλια χορεύτρια σε τοπικά κλαμπ. Το όνομα Τζον του δόθηκε προς τιμήν του παππού του και το Ουίνστον προς τιμήν του βρετανού πρωθυπουργού Ουίνστον Τσόρτσιλ.
Μετά τον χωρισμό των γονιών του, ο νεαρός Τζον μεγάλωσε στο σπίτι της αυστηρής θείας του Μίμι και του άνδρα της Τζορτζ, που τον αγαπούσαν σαν δικό της παιδί. Μολονότι δεν ζούσε με τη μητέρα του, τη λάτρευε. Άλλωστε, ήταν εκείνη που του χάρισε την πρώτη του κιθάρα το 1957, ενθαρρύνοντάς τον να ασχοληθεί με τη μουσική. Ο θάνατός της σε τροχαίο το 1958 δεν ξεπεράστηκε ποτέ από τον Τζον και ήταν η αιτία που σφυρηλάτησε τη δυνατή του φιλία με έναν άλλο νεαρό, τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ, που είχε χάσει τη μητέρα του από την επάρατο νόσο.
Ο Τζον αγαπούσε το γράψιμο και τη ζωγραφική, με το σχολείο να τον αφήνει μάλλον αδιάφορο. Φοίτησε στο κολέγιο Καλών Τεχνών του Λίβερπουλ, αλλά δεν υπήρξε ποτέ συνεπής σπουδαστής. Εκεί, όμως, γνώρισε την πρώτη του γυναίκα, τη Σίνθια Πάουελ, η οποία του χάρισε ένα παιδί, τον Τζούλιαν (1963). Ο Τζον ζούσε για τη μουσική και τον Μάρτιο του 1957 ίδρυσε την πρώτη του μπάντα, τους Quarrymen, που πήρε το όνομά της από το σχολείο, όπου φοιτούσε.

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ολη η αλήθεια για το Χάρβαρντ και τον Παπανδρέου - Δεν είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο ο ΓΑΠ


ΑΠΟ AegeanTimes GR 
Αποκαλύπτουμε τι πραγματικά συμβαίνει - Ποια η σχέση Ελλήνων επιχειρηματιών με το Χάρβαρντ - Διαλύουμε την πλύση εγκεφάλου που υποβάλουν τον Ελληνα τα καθεστωτικά ΜΜΕ -
 Αλλη μια απίστευτη ιστορία εξαπάτησης των Ελλήνων με την οποία γελά ολόκληρη η Ομογένεια στις ΗΠΑ!!!

Το πώς διοχετεύεται από ορισμένα ΜΜΕ, μια είδηση, στην πατρίδα μας, έχει αρκούντως μεγάλο ενδιαφέρον, συγχρόνως όμως απαιτείται και μεγάλη προσοχή και κριτική σκέψη, διότι είναι ηλίου φαεινότερον πλέον, ότι εξυπηρετούν οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα και μάλιστα ξένα και εγχώρια.
Σε αυτήν την μελετημένη προπαγάνδα, την «πλύση» εγκεφάλου όπως θα την ονόμαζαν μερικοί, κάποιες φορές υποκύπτουμε όλοι και διαμορφώνουμε πρόσκαιρη ψευδή άποψη η γνώμη, η οποία όμως ενίοτε απέχει «παρασάγγας» από την πραγματικότητα και την μοναδική αλήθεια.
Παραδείγματα πάρα πολλά, όμως ένα μου κίνησε την περιέργεια και παρακολουθώντας το, πρόσεξα την λεπτομερή εφαρμογή σχεδίου παραγωγής πολιτικών στελεχών, προορισμένα να διοικήσουν και να διαχειριστούν τις τύχες των λαών τους, είτε ως πρωθυπουργοί, είτε ως μεγαλόσχημα οικονομικά στελέχη, είτε ως χρυσές εφεδρείες του συστήματος.

Βέβαια οφείλω να ομολογήσω ότι και εγώ έπεσα «θύμα» αυτής της προπαγάνδας σε ότι αφορά στους τίτλους και στα προσόντα των στελεχών τα οποία επέλεξε η παγκόσμια άρχουσα τάξη, για να αναλάβουν τους μελλοντικούς ρόλους τους.

Και εξηγούμαι λέγοντας, ότι
εδώ και καιρό στην Ελλάδα ασχολούμαστε με τον «καθηγητή» του HARVARD, κύριο Γεώργιο Α. Παπανδρέου, και σε ότι αφορά στην έναρξη ενός προγράμματος με θέμα τον «Επανασχεδιασμό της Ευρώπης» εις το οποίο θα είναι ο κύριος «διδάσκαλος» των φοιτητών του πασίγνωστου πανεπιστημίου των ΗΠΑ.
Στον πόλεμο μέχρις εσχάτων μεταξύ του Ευρώ και του Δολαρίου, ο ΓΑΠ ήταν ο «κρίσιμος»

ΟΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΙ ΣΩΘΗΚΑΝ, ΔΙΟΤΙ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ! Toυ ΧΟΥΑΝ ΡΑΜΟΝ ΡΟΤΣΑ*


 ΧΟΥΑΝ ΡΑΜΟΝ ΡΟΤΣΑ
Παρατηρώ ανθρώπους που εκτονώνονται βρίζοντας για ασήμαντη αφορμή τον γείτονα, ή τον διπλανό οδηγό στα φανάρια. Δεν ξέρω αν φταίνε τα δελτία ειδήσεων, που ισχυρίζονται διαρκώς πως «δεν γίνεται αλλιώς». Ξέρω όμως ότι κάθε κοινωνία που βιώνει τέτοια περιπέτεια χρειάζεται ελπίδα κι αυτή δεν τη βρίσκεις στη μοιρολατρία. Ούτε στην έχθρα προς το διπλανό.
Άκουσα το τελευταίο διάστημα, στην Ελλάδα, αναφορές στη μεγάλη κρίση που βασάνισε την Αργεντινή, πριν από μια δεκαετία. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες, αλλά και διαφορές.
Ο κόσμος στην Αργεντινή ακόμη αποφεύγει να προφέρει το όνομα του Μένεμ, που κυβέρνησε στη δεκαετία του ΄90. Ο Μένεμ υποσχέθηκε ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. Η πολιτική του έκανε το αντίθετο, διαλύοντας και τη μεσαία τάξη, όπως και την οικονομία. Καταστροφικές αποδείχθηκαν οι συνεχείς ιδιωτικοποιήσεις κι οι «συνταγές» του ΔΝΤ, τις οποίες εφήρμοζε πιστά ο Μένεμ. Καταστροφική αποδείχθηκε και η ισοτιμία «ένα προς ένα» του νομίσματος, του πέσο, με το δολάριο (1991).
Όλα αυτά οδήγησαν στη χρεοκοπία του κράτους, αλλά η κοινωνία είχε χρεοκοπήσει νωρίτερα. Ο κόσμος εξεγέρθηκε το Δεκέμβριο του 2001 κι ανέτρεψε τέσσερις προέδρους σε 13 ημέρες! Μάλιστα ο ένας, ο Ντε Λα Ρούα, αυτός που έφυγε με ελικόπτερο από την ταράτσα του προεδρικού μεγάρου, δικάζεται το Νοέμβριο. Αυτό είναι μια δικαίωση για τον κόσμο.
Η μεγαλύτερη δικαίωση, όμως, ήταν τα αποτελέσματα της εξέγερσης, χάρη στην οποία η Αργενινή - με πρόεδρο, πλέον τον Κίρσνερ- μπήκε σε ένα διαφορετικό δρόμο και συνήλθε, οικονομικά και κοινωνικά. Είπε «ως εδώ» στο ΔΝΤ και τους δανειστές. Και σώθηκε.
Οι ιδιοσυγκρασίες Ελλήνων και Αργεντινών μοιάζουν. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι οι Έλληνες ακόμη δεν αντιδρούν, αν και τα μέτρα που επιβάλλονται εδώ είναι ακόμη σκληρότερα! Βλέπω, επίσης, μεγαλύτερη ανεργία στην Ελλάδα. Παρατηρώ κάτι ακόμη: Εδώ δεν γίνεται ουσιαστική συζήτηση για τις αιτίες της κρίσης. Ούτε για το πως θα έλθει ανάπτυξη, σε μια «ξεζουμισμένη» χώρα.
Παρατηρώ ανθρώπους που εκτονώνονται βρίζοντας για ασήμαντη αφορμή τον γείτονα, ή τον διπλανό οδηγό στα φανάρια. Δεν ξέρω αν φταίνε τα δελτία ειδήσεων, που ισχυρίζονται διαρκώς πως «δεν γίνεται αλλιώς». Ξέρω όμως ότι κάθε κοινωνία που βιώνει τέτοια περιπέτεια χρειάζεται ελπίδα κι αυτή δεν τη βρίσκεις στη μοιρολατρία. Ούτε στην έχθρα προς το διπλανό.
Χθες η Αργεντινή. Σήμερα η Ελλάδα. Αύριο ίσως κι άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Αν δεις σημεία στο χάρτη, είναι απομακρυσμένα μεταξύ τους. Αν ζήσεις όμως την αγωνία εκείνου που μπορεί να χάσει τα πάντα, σε ένα βράδυ, εξ αιτίας μιας κυβερνητικής απόφασης, καταλαβαίνεις πόσο κοντά είμαστε όλοι!

* Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα είναι προπονητής ποδοσφαίρου
Πηγή: «Εργασία -Τώρα», 6 Οκτωβρίου 2012
Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Nομιμοποιήσεις αυθαιρέτων με… 500 ευρώ

Fast track εντάξεις στα σχέδια πόλης άλλα και δυνατότητα νομιμοποίησης αυθαίρετων πολεοδομικών παραβάσεων με 500 ευρώ, προβλέπονται σε δύο διαφορετικές ρυθμίσεις που επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Οι δύο νέες ρυθμίσεις εντάσσονται στο πλαίσιο δράσεων του υπουργείου για αλλαγές στην πολεοδομική νομοθεσία, αιχμή των οποίων θα αποτελέσει η προαναγγελθείσα νομοθετική ρύθμιση για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, που σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου θα είναι έτοιμη έως τις 31 Ιανουαρίου 2013. Σε ό,τι αφορά τις εντάξεις στα σχέδια πόλεως, αναμένεται ριζική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο γίνονται. Ο βασικός στόχος του υπουργείου, όπως αναφέρουν κορυφαία στελέχη του χωρίς να προχωρούν σε λεπτομέρειες, είναι από εδώ και στο εξής οι διαδικασίες των εντάξεων να γίνονται ταχύτατα.
Παράλληλα, τη δυνατότητα να νομιμοποιήσουν αυθαίρετες πολεοδομικές παραβάσεις με μόνο 500 ευρώ αναμένεται ότι θα έχουν σύντομα χιλιάδες ιδιοκτήτες.
Πρόκειται για πολεοδομικές παραβάσεις που τακτοποιούνται με τον νόμο για τα αυθαίρετα άλλα με τον νέο Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό δεν θεωρούνται πλέον ως αυθαιρεσίες.
Παράθυρο νομιμοποιήσεων
Ο νέος ΓΟΚ ανοίγει παράθυρο για τη νομιμοποίηση πολλών αυθαιρεσιών, αφού προβλέπει ότι πολλοί βοηθητικοί χώροι, όπως δώματα, κλιμακοστάσια κ.λπ. πλέον δεν προσμετρώνται στον συντελεστή. Μάλιστα, ο νέος ΓΟΚ δίνει το δικαίωμα για αλλαγή χρήσεων στο 50% των βοηθητικών χώρων άλλα και την επέκταση των υπόγειων χώρων στάθμευσης, υπό προϋποθέσεις αύξησης ύψους κ.λπ. Ολα αυτά που μέχρι πρότινος θεωρούνταν παραβάσεις και μπορούσαν να τακτοποιηθούν, πλέον, με ειδική ρύθμιση που ετοιμάζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος θα μπορούν να νομιμοποιηθούν με την πληρωμή ενός παραβόλου, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι 500 ευρώ, όσο και το παράβολο του νόμου περί τακτοποίησης. Επειτα θα απαιτηθεί για όλους αυτούς ένα επιπλέον κόστος για την απαραίτητη αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας. Για όσους ήδη έχουν προχωρήσει σε τακτοποίηση αυτών των παραβάσεων, δεν θα προβλέπεται η επιστροφή χρημάτων, αλλά θα απαιτηθεί η

Ποιους θα ελέγξει η εφορία για παλαιότερες «παραβάσεις» - Έξτρα φόρος για να κλείσουν τα βιβλία

Με στόχο την είσπραξη περίπου 2,5 δισ. ευρώ, το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά ελέγχους «εξπρές» σε χιλιάδες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων για να κλείσουν οριστικά εκκρεμότητες του παρελθόντος.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 200.000 ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις (κληρονομιών, δωρεών, μεταβίβασης ακινήτων,ΦΜΑΠ). Προκειμένου οι ελεγκτικές υπηρεσίες να προλάβουν να ελέγξουν όλες αυτές τις υποθέσεις θα παραταθεί κατά ένα έτος ο χρόνος παραγραφής.
Δηλαδή οι χρήσεις 2000-2006 που παραγράφονται στο τέλος του έτους θα παραγραφούν στο τέλος του 2013.
Η νέα διαδικασία θα παρέχει τη δυνατότητα στους ελεγχόμενους εφόσον προκύψουν διαφορές να καταβάλουν τους φόρους που θα προκύψουν σε αρκετές μηνιαίες δόσεις που πιθανόν να φθάσουν και τις 36. Ανώτατο παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζει ότι από τους ελέγχους που θα πραγματοποιηθούν μπορούν να εισέλθουν στα ταμεία σε βάθος τριετίας περίπου 2,5 δισ. ευρώ. Οι έλεγχοι-εξπρές θα γίνουν με προτεραιότητα σε όσους:
1. Έχουν διαπράξει ουσιαστικές παραβάσεις του Κ.Β.Σ. ή για τους οποίους υπάρχουν στις Δ.Ο.Υ. δελτία πληροφοριών ή άλλα στοιχεία για φοροδιαφυγή.
2. Δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ ή άλλων φορολογικών αντικειμένων.
3. Έχουν μεγάλα πιστωτικά υπόλοιπα ΦΠΑ που δεν δικαιολογούνται από το αντικείμενο

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

«Θερμή» υποδοχή σε Μέρκελ ετοιμάζουν τα συνδικάτα, φορείς και κόμματα

«Θερμή» υποδοχή φαίνεται να ετοιμάζουν στην Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, συνδικάτα, κόμματα και φορείς.
Ήδη η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν ανακοινώσει για την Τρίτη 9 Οκτωβρίου παναττική τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο στις 13:00 στην πλατεία Συντάγματος. 
 Σε ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σημειώνουν πως «απαντούν με κινητοποιήσεις στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυρίας Μέρκελ και του ηγετικού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ανακοίνωση του τονίζει ότι υποστηρίζει αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις «υποδοχής» της κ. Μέρκελ και καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία στην απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων και στο συλλαλητήριο της Τρίτης 9/10 στη μία το μεσημέρι στο Σύνταγμα.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καλούν τους πολίτες την Τρίτη (στις 18:00), σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Γερμανική Πρεσβεία (Καραολή Δημητρίου 3 & Υψηλάντου, απέναντι από το Πολεμικό Μουσείο).
Όπως αναφέρει το κόμμα στη σχετική του ανακοίνωση, στόχος είναι να εκφραστεί η αντίθεση «στη μετατροπή της χώρας σε γερμανικό προτεκτοράτο».

Με το σύνθημα «Μπλόκο στα μέτρα» η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό σε μεγάλες κινητοποιήσεις την Τρίτη, εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά και κατά της επίσκεψης Μέρκελ.
Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτήρισε την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου ως στήριγμα στην κυβέρνηση για να εκφοβίσει και να φιμώσει τον λαό και υπογράμμισε ότι τα λαϊκά στρώματα πρέπει να είναι έτοιμα για μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Συσκέψεις στην Κατεχάκη – Πάνω από 5.000 αστυνομικοί
Η άφιξη της Μέρκελ σε συνδυασμό με τα συλλαλητήρια σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ, όπου γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων για να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερος σχεδιασμός.

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...