Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Πόσο φόρο θα πληρώσουν αναδρομικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες με την κατάργηση του αφορολόγητου & την επιβολή συντελεστή φόρου 28% από το πρώτο ευρώ


απο TaxDevil
Αυξημένους φόρους έως και 2.700% (!) θα κληθούν να καταβάλουν το 2013 χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.
Μάλιστα, το εντυπωσικό της υπόθεσης είναι ότι όσο πιο χαμηλά είναι τα εισοδήματά τους και όσο πιο πολλά είναι τα τέκνα που τους βαρύνουν, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ποσοστιαία αύξηση των φορολογικών τους επιβαρύνσεων. παραθέτει αναλυτικούς πίνακες με παραδείγματα για τις μεταβολές των φορολογικών επιβαρύνσεων οι οποίες θα προκύψουν επί των καθαρών εισοδημάτων των αυτοαπασχολουμένων, εξαιτίας της επιβολής φορολογικού συντελεστή 28% στο σύνολο των εισοδημάτων αυτών.Από τους πίνακες αυτούς προκύπτει ότι οι αυτοαπασχολούμενοι με ετήσια εισοδήματα μέχρι του επιπέδου των 60.000 ευρώ θα υποστούν πρόσθετες φοροεπιβαρύνσεις με την εφαρμογή του συντελεστή 28%, ενώ όσοι αποκτούν εισοδήματα πάνω από το όριο αυτό θα δουν τις επιβαρύνσεις τους να μειώνονται.
Οι αυξήσεις φόρων εισοδήματος για τους αυτοαπασχολούμενους χωρίς παιδιά ή με 1 ή 2 παιδιά και ετήσια εισοδήματα μέχρι 60.000 ευρώ θα φθάσουν μέχρι και τα 3.580 ευρώ το χρόνο σε ποσά και μέχρι 2.700% (!) σε ποσοστά, ενώ οι μειώσεις φόρων για όσους έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 60.000 ευρώ και μέχρι 150.000 ευρώ θα κυμανθούν από 420 έως 12.920 ευρώ το χρόνο (!) ή σε ποσοστά από 2% έως και 23,5%.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι το νέο αυτό επαχθές καθεστώς φορολόγησης ενδέχεται να ισχύσει αναδρομικά από τη χρήση του έτους 2012, προκειμένου να εισπραχθούν εντός του 2013 πρόσθετα φορολογικά έσοδα ύψους 900 εκατ. ευρώ.


Πίνακας 1: Αυτοαπασχολούμενοι χωρίς προστατευόμενα μέλη

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ε.Σ.Ε.Ε. - Ένα ακόμα φορολογικό σύστημα εναντίον των ΜμΕ - Τι σημαίνουν οι αλλαγές στη φορολογία για τις επιχειρήσεις - Παραδείγματα φορολόγησης


ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΣΕΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ -ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ 18ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
• Οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις, οι αστοχίες σε έσοδα και δαπάνες, οι ανύπαρκτες ιδιωτικοποιήσεις κάνουν συνεχώς το πακέτο των μέτρων μεγαλύτερο και βαρύτερο, ενώ αυξάνονται συνεχώς οι φορολογικές απαιτήσεις, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις του μικρομεσαίου ιδιωτικού τομέα.
• Οι συνθήκες της οικονομικής κρίσης συνιστούν πλέον για εμάς τους εμπόρους γεγονός «ανωτέρας βίας». Η απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών πάνω στις οποίες στηρίξαμε την επιχειρηματικότητά μας έχει οδηγήσει την ελληνική αγορά σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και είναι βέβαιο ότι σύντομα ακόμα και οι συνεπείς νοικοκυραίοι θα εξαναγκαστούμε σε παραίτηση από τον αγώνα επιβίωσής μας και «παύση πληρωμών». Το μέλλον της Μμε επιχειρηματικότητας κρίνεται εξαιρετικά αβέβαιο και όλοι μας είμαστε αντιμέτωποι με τον αφανισμό και την εξαθλίωση.
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΟΝΟ 5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ
1. Δίκαιη Φορολογία
• Το οικονομικό επιτελείο έχει δώσει στην Τρόικα «γην και ύδωρ». Κάθε προσδοκία επανόδου στην ανάπτυξη και κάθε ελπίδα σωτηρίας απομακρύνεται πλέον ανεπιστρεπτί, εξαναγκάζοντας τους μικρομεσαίους εμπόρους σε μια έκρηξη οργής και αγανάκτησης.
• Η αύξηση στη φορολογία των επιχειρήσεων είναι το τελειωτικό χτύπημα εναντίον των μικρομεσαίων. Οι αλλαγές στο φορολογικό με κορυφή τη φορολόγηση 35% από το πρώτο

Μεταρρυθμίσεις του κώλου στο γόνατο φτιαγμένες

 Η είδηση μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ με πανηγυρικό τρόπο: «Από 1-1-2013 δεν θα ξαναγεννηθεί η παραβατικότητα» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, υπογραμμίζοντας ότι «με το νέο σύστημα “Αριάδνη” εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, ασφαλισμένοι δεν θα ξαναδούν μαϊμού συντάξεις, ενισχύοντας το αίσθημα «κοινωνικής δικαιοσύνης». Τόνισε επίσης ότι «θα γνωρίζουμε κάθε δημογραφική και οικογενειακή αλλαγή μέσα σε μόλις δύο μέρες» συμπληρώνοντας, ότι μετά από τόσες δεκαετίες «που πάσχει το σύστημα, η Ελλάδα θα κάνει ένα μεταρρυθμιστικό άλμα μπροστά».
  Ποια είναι ουσιαστικά η αλλαγή που φέρνει η σύλληψη αυτού του βλακώδους σχεδίου «Αριάδνη»; Ότι πλέον θα είναι υποχρεωτική η σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης για οποιαδήποτε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασης έναντι 50 ευρώ. Χτυπάει άραγε τη γραφειοκρατία αυτή η ιδέα; Όχι, φυσικά. Το αντίθετο, την ενισχύει. Φέρνει κάποια οικονομική ελάφρυνση; Όχι, φυσικά. Το αντίθετο, επιβαρύνει πολίτες και Ταμεία, καθώς η δαπάνη του συμβολαιογράφου θα βαρύνει τους πολίτες που προβαίνουν στη γνωστοποίηση γάμου ή διαζυγίου, ενώ στις περιπτώσεις θανάτου, το κόστος θα βαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία.
 Η όλη ιστορία έγινε απλώς για να ενισχυθεί το εισόδημα των συμβολαιογράφων που έχει πληγεί από την πτώση στην αγορά κατοικίας. Για μια εξυπηρέτηση σε έναν επαγγελματικό κλάδο στήθηκε το όλο πράγμα. Δεν το λέω εγώ, αλλά ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας που είχε αντιδράσει την επόμενη στιγμής της ανακοίνωσης του μέτρου. Διαβάστε πόσο όμορφα το είχε πει: «Αντί η Ελληνική Πολιτεία να φροντίσει να πράξει το αυτονόητο για κάθε κράτος που σέβεται τον εαυτό του, δηλαδή την ηλεκτρονική διασύνδεση των Ληξιαρχείων με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και των Ταμείων, παίρνει αποφάσεις – δώρα στους συμβολαιογράφους και βάζει για άλλη μια φορά τον άμοιρο πολίτη “να πληρώνει την νύφη”, ομολογώντας για άλλη μια φορά, εκκωφαντικά αυτή τη φορά, την

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Δεν παραδίνομαι, ρε !!!



Αγόρασα σπίτι. Και μεγάλο αυτοκίνητο.
Πήγα διακοπές στη Χαλκιδική. Στη Σάμο. Και στην Κέρκυρα.
Εκδρομές στο Πήλιο. Στα Ζαγόρια. Και στο Καρπενήσι.
Πήγα σε ταβέρνες. Και στα μπουζούκια.
Έστειλα τα παιδιά μου φροντιστήριο. Και στα αγγλικά.
Τους έκανα δώρα Χριστούγεννα. Στα γενέθλια.

Ξόδεψα... το παραδέχομαι...

Αγόρασα εγγλέζικη καπαρντίνα. Ιταλικό παπούτσι.
Εβραϊκά λεμόνια. Πατάτες απ’ την Τουρκία. Ψάρι Νορβηγίας.
After save. Κολόνιες. Σαμπουάν. Αρωματικό σαπούνι.

Ξόδεψα... το παραδέχομαι...Κέρασα αγιορείτικο κρασί την γυναίκα μου. Κοιμήθηκα μαζί της σε ακριβό ξενοδοχείο.
Κάλεσα στο σπίτι μου τους φίλους μου. Να φάμε και να πιούμε.
Να γλεντήσουμε.

Ξόδεψα... το παραδέχομαι...

Δεν έκλεψα. Δεν άρπαξα. Δεν εξαπάτησα.
ΕΣΕΝΑ, ρε αρχίδι, τί σε νοιάζει ;;!!
Γιατί μού λες πως έζησα πάνω από τις δυνάμεις μου;;
Γιατί με θεωρείς καταστροφέα της Χώρας;;

ΞΕΡΩ, γιατί...
Με θέλεις φτωχό και φτηνό.
Να δουλεύω για πέντε ευρώ. Να ψωμολυσώ.
Να ’μαι δούλος σου. Σκυλί σου.
Να ’μαι ένα τίποτα.
Χωρίς αξιοπρέπεια. Χωρίς φωνή. Χωρίς δικαιώματα.
Να γυρίσω στις γκαζόλαμπες. Στις ξυλόσομπες. Στις στάχτες.

Θέλεις το παιδί μου σκλάβο νέας γενιάς.
Αμόρφωτο. Χωρίς Ελπίδα. Χωρίς Μέλλον.

Με θέλεις στο σκοτάδι και στην πείνα.
Στο πράσινο σαπούνι.
Να κόβω βεντούζες, αντί να ’χω γιατρό.
Να ’μαι στον ποδαρόδρομο, αντί να ’χω συγκοινωνίες.
Να τρώω ρεβίθια και ρέγγα.
Με θέλεις ζωντανό-νεκρό.
Να δουλεύω για σένα. Τα κέρδη σου. Τις Ελβετίες σου.
Με θέλεις στο συσσίτιο.
Να χορταίνω με δυστυχίες.
Τις δικές μου και των άλλων.

ΟΧΙ καθάρματα. ΟΧΙ κλεφταράδες. ΟΧΙ πουλημένοι.
ΟΧΙ... κυβερνητικοί. Πράσινοι, γαλάζιοι και μαύροι.
ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ.

Μπορεί να με ξεπαστρέψετε...
Την Πατρίδα μου να καταστρέψετε...
Θα ’μαι παντού. Συνεχώς μπροστά σας.
Μόνος και με Άλλους.
Και Νεκρός θα ’μαι Εχθρός σας...

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Απεργιακή συγκέντρωση, Πέμπτη 18 10 2012, ώρα 12:00, στην Παραλία ( πλατεία Μανδηλαρά)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΧΤΩΒΡΗ
Η λεηλασία από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, όσων έχουν απομείνει από τα εργατικά-λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα, με στόχο δήθεν την αποφυγή της χρεοκοπίας, οδηγεί ολοταχώς στη χρεοκοπία του λαού.
Η επαναδιαπραγμάτευση αποδείχθηκε όνειρο θερινής νυκτός.
δεν πάει άλλο!!!!!!!!
Οι παρακάτω συλλογικότητας και φορείς καλούν τα μέλη τους, καλούν όλες τις Ναξιώτισσες, όλους τους Ναξιώτες στην απεργιακή συγκέντρωση,

αύριο Πέμπτη 18 10 2012, ώρα 12:00, στην Παραλία, πλατεία Μανδηλαρά, στη Χώρα της Νάξου.

Μέσα από τις ραγδαίες εξελίξεις που καταρακώνουν την ζωή μας, έχει προκύψει σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλωτε, η ανάγκη οργάνωσης του λαού στη βάση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του κοινού εχθρού. Για το λόγο αυτό, καλούμε όλες τις συλλογικότητες (σωματεία, συλλόγους, κοινωνικά και πολιτικά δίκτυα και ομάδες κλπ) σε συνέλευση - συζήτηση, την Παρασκευή, 19/10/2012 και ώρα 20:00, στο Πνευματικό Κέντρο της Παντάνασσας προκειμένου να συζητηθεί η προοπτική και οι συνθήκες δημιουργίας ενός συντονιστικού οργάνου αγώνα και κοινής δράσης από τα κάτω και χωρίς κομματικά καπελώματα. 

ΕΛΜΕ ν. Κυκλάδων (καθηγητές)
Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών
Σωματειο Βασης Εργαζόμενων Νοσοκομείου Νάξου,Αμοργού & Μικ.Κυκλάδων
Σύνδεσμος σμυριδεργατών όρμου Λυόνα
Σύνδεσμος σμυριδεργατών Απεράθου
Εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Νάξου
Δικηγορικός σύλλογος Νάξου
Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων
Σωματείο Ξενοδοχοϋπάλληλων - Μαζικής Εστίασης
 

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

H συνθήκη της Λωζάννης (1923) και η αιτία του γ' παγκοσμίου πολέμου

 
Ρεαλιστικό μελλοντικό σενάριο:
Η Τουρκία εισβάλλει στην Συρία για "ανθρωπιστικούς" λόγους παρακινούμενη από τους δυτικούς ή με δική της πρωτοβουλία.
Ο ΑΣΣΑΝΤ τυπικά της κηρύσσει τον πόλεμο και ζητά την βοήθεια των ρώσων και των κινέζων.
Αυτόματα η Τουρκία χαρακτηρίζεται τεχνικά εμπόλεμη.
Με βάση την συνθήκη της Λωζάννης έχει δικαιώματα να παρεμποδίζει την ναυσιπλοοία στα στενά του Βοσπόρου και να ελέγχει τα πλοία που υποπτεύεται ότι βοηθούν τον εχθρό της.
Νομίζετε ότι κάτι τέτοιο θα το ανεχθεί η Ρωσία του Πούτιν?
Ποιοί θα αποφασίζουν για τυχόν ενστάσεις της Ρωσίας για τους χειρισμούς της Τουρκίας στα στενά του Βοσπόρου?
H Aγγλία,η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία (!)
 Καταλάβατε τώρα γιατί ήδη η Κίνα που είναι σύμμαχος με την Ρωσία στο θέμα της Συρίας τρώγεται αυτό τον καιρό με την Ιαπωνία?

 Στην συνθήκη της Λωζάννης γίνεται επίκληση μίας προγενέστερης συνθήκης για τα σύνορα της Συρίας και του Ιράκ, ρυθμίζονται θέματα για δικαιώματα αιχμαλώτων, για αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών με βάση την θρησκεία.
Σας θυμίζουν και έχουν χρησιμότητα σε κάτι αυτές οι ρυθμίσεις σήμερα?

 Aν αμφισβητηθεί έμπρακτα η ισχύς της συνθήκης αυτής ακόμη και η τύχη των νησιών του

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Φωτογραφίες που άλλαξαν τον κόσμο

 Δημιούργησαν προσωπικότητες-σύμβολα, σόκαραν τον κόσμο, μετέφεραν τον απλό λαό στα πεδία των μαχών σε μια εποχή που δεν υπήρχαν ακόμη τηλεοπτικά συνεργεία στις επάλξεις και έδωσαν μηνύματα ανθρωπιάς –ή συχνά και το αντίθετο. 
  Σε κάθε περίπτωση, στοιχειώσαν την ζωή των φωτογράφων που βρέθηκαν στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη ώρα και πάτησαν το κλικ. Τόσο πολύ, που κάποιοι από αυτούς οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία εξαιτίας των κάδρων που τράβηξαν. Δείτε τις δέκα φωτογραφίες που συγκλόνισαν τον πλανήτη και έγιναν θρύλοι.

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ο Άγνωστος Χημικός Πόλεμος και η δημιουργική Αντίσταση στην Εποχή της Κρίσης - Πώς να αντικαταστήσετε τα επικίνδυνα χημικά προϊόντα του σπιτιού σας με φυσικά και υγιεινά

terrapapers-aporipantika (6)
Αναρτήθηκε από Terrapapers

  Πριν από την οικονομική κρίση ο υπερκαταναλωτισμός μας έκανε να αγοράζουμε ένα σωρό άχρηστα, αλλά κι επικίνδυνα προϊόντα. Πλέον, καθώς η αγοραστική μας ικανότητα έπεσε, είναι σκόπιμο να αγοράζουμε αυτά που μας είναι απαραίτητα και όχι προϊόντα επικίνδυνα για την υγεία μας…

Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΑΡΧΟΝΤΙΑ:
 «Σπίτι χωρίς Χλωρίνη δεν γίνεται», λέει η πεθερά μου, η Χρυσάνθη, κάθε φορά που μάταια ψάχνει το αγαπημένο της καθαριστικό υγρό «πολλαπλών χρήσεων», η σημαντικότερη αποστολή του οποίου είναι να σκοτώνει όλων των ειδών τους μικροοργανισμούς που βρίσκει μπροστά του. Δεν αρκεί που τα  δάχτυλά της είναι φαγωμένα από τη χλωρίνη, δεν αρκούν οι επιστημονικές αποδείξεις… Η συνήθεια είναι πιο δυνατή απ’ όλα! Δεν πάει η χλωρίνη να είναι η πιο επικίνδυνη ουσία που σε κάποιες χώρες της Ευρώπης απαγορεύεται προς ελεύθερη χρήση, στην Ελλάδα μπορείς να την αγοράσεις όπου θέλεις και όσες ποσότητες θέλεις.
…και παρόλο που οι περισσότερες νοικοκυρές έχουν πολλές θεωρητικές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, όπως και γενικώς στο θέμα του πόσο βλάπτουν τα απορρυπαντικά, παρά την οικονομική κρίση η κάθε μία έχει δεκάδες μπουκάλια και μπουκαλάκια διαφορετικών απορρυπαντικών, όλων των ειδών, για όλες τις χρήσεις. Ένα για το μπάνιο, άλλο για τα πλακάκια, τρίτο για WC, άλλο ένα ειδικό για μαρμάρινα πατώματα, άλλο ένα για ξύλινα πατώματα, ένα ειδικό για τζάμια και άλλο ένα για μεταλλικές επιφάνειες.
…κι αν πάμε στην κουζίνα, έχει άλλα τόσα διαφορετικά για πλυντήριο πιάτων και ρούχων, άλλα για πλύση στο χέρι, άλλα για καθαρισμό κουζίνας κλπ. 
 Το ερώτημα είναι: μήπως ξέρουν όλες αυτές οι γυναίκες κατά πόσο οι συνδυασμοί όλων αυτών των χημικών είναι επικίνδυνοι για την υγεία τους και των παιδιών τους; Και η αλήθεια είναι ότι πολλά χημικά  απ’ αυτά που χρησιμοποιούμε στο σπίτι, σταδιακά εισχωρούν μέσα στο δέρμα μας ή τα εισπνέουμε. Και σχεδόν όλα είναι καρκινογόνα και ιδιαίτερα βλαβερά

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...