Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Το ελληνικό όνειρο (απ” ευθείας από το αμερικάνικο) σε κινούμενο μικρού μήκους .

Αφιέρωσε μισή ώρα από την ζωή σου να δεις αυτό το βίντεο σε κινούμενα σχέδια, ένα είναι σίγουρο θα σε κάνει πιο έξυπνο και ίσως καταλάβεις τι συμβαίνει γύρο σου ! Τελικά το ελληνικό όνειρο δεν είναι τόσο όνειρο ..

 





Η ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ LIFE STYLE

  Πολλές φορές ακούμε το “φταίμε κι εμείς για…” (συμπληρώστε το κενό κατά το δοκούν) προκειμένου να ερμηνευτεί η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει. Η ρευστότητα της ελληνικής κοινωνίας αποτυπώνεται από την μη συμμετοχή μεγάλων μερίδων του πληθυσμού σε διαδηλώσεις, σε δράσεις που έχουν σχέση με την ζωή τους, ή ακόμη και η μη ένταξή τους σε σχήματα και ομάδες που θεωρητικά εκφράζουν τα πιστεύω τους.
  Αυτό εξηγείται ως σύμπτωμα της χρόνιας έκθεσης στις επιταγές του life style, δηλαδή την υπερκατανάλωση, τα εύκολα χρήματα, στην κλειδαρότρυπα, την μετατροπή της πολιτικής σε θέαμα και του θεάματος σε πολιτική. Η κοινωνία έγινε πιο ατομοκεντρική και ο μέσος άνθρωπος πιο απομονωμένος από τους γύρω του. Η συμμετοχή στα κοινά εξέπεσε στην αντίληψη του “στείλε sms για το ποιος θ’ αποχωρήσει….” και η κατευθυνόμενη ενημέρωση υπέδειξε τα “σημαντικά θέματα” αλλά και τον τρόπο σκέψης γύρω από αυτά.
  Με το media-κό κατεστημένο να σιγοντάρει, η ελληνική πραγματικότητα έμοιαζε με παραίσθηση που επικεντρωνόταν σε ακριβά αυτοκίνητα, ρούχα που αξίζει να φοράς μόνο αν είναι μάρκες, εγχειρίδια καλής ζωής και σε αστραφτερές συσκευασίες που όμως περιείχαν περιεχόμενο σε προχωρημένη σήψη. Ο υπερκαταναλωτισμός ως τρόπος ζωής έγινε το πιο ισχυρό ναρκωτικό που διατηρούσε αυτή την στρεβλή αίσθηση για “πετυχημένη ζωή”.
  Τα δεκάδες περιοδικά που φιλοξενούσαν στις σελίδες τους μοντέλα, σιλικονούχα στήθη και άντρες που φορούσαν χρυσά ρολόγια ανέθρεψαν γενιές και λειτούργησαν ως “χαλαρωτικά” στην καταπιεσμένη συνείδηση των παλαιότερων. Η Μύκονος έγινε ο επίγειος παράδεισος για να εφαρμόσει ο “καλός μαθητής” τις αξίες του life style, ενώ το Κολωνάκι λειτουργεί ως ξεχωριστό…οικοσύστημα. Η θεοποίηση του υλισμού και η προβολή των ειδώλων του ως ο μόνος τρόπος ύπαρξης, έπνιξε κάθε εναλλακτική έκφραση και πρόταση περί “υπάρχειν”. Έτσι, οδηγηθήκαμε στην αποκτήνωση. Η “απονεύρωση” των πολιτικών ανησυχιών έφτασε τόσο βαθιά, που οι περισσότεροι πολίτες έγιναν είτε απολίτικα όντα, είτε κομματικοποιημένα για επίτευξη δικών τους επιδιώξεων. Σαν επέκταση αυτής της κατάστασης, όσοι συμμετείχαν σε

Οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 
Της Μαρίας Βουργάνα 
 Το τελευταίο δώρο Χριστουγέννων θα είναι αυτό που θα λάβουν τον Δεκέμβριο οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι των ειδικών μισθολογίων (στρατιωτικοί, δικαστικοί, γιατροί του ΕΣΥ, Πανεπιστημιακοί) καθώς και εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ.
  Από την 1η Ιανουαρίου 2013 καταργείται ό,τι είχε απομείνει από τον 13ο και 14ο μισθό στον δημόσιο τομέα. Ταυτόχρονα, από την Πρωτοχρονιά, το ενιαίο μισθολόγιο επεκτείνεται στις μη εισηγμένες ΔΕΚΟ και αυτόματα παύουν να ισχύουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και όλες οι διατάξεις νόμων που ισχύουν για τους δημόσιους οργανισμούς, με τις απώλειες να φθάνουν έως και το 25%.
Επίσης περικόπτονται αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 οι αποδοχές όσων αμείβονται με τα ειδικά μισθολόγια και «ψαλιδίζεται» εκ νέου ο μισθός του γενικού γραμματέα υπουργείου που αποτελεί το πλαφόν των ανώτατων αμοιβών για κάθε δημόσιο υπάλληλο. Με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, που δημοσιεύει σήμερα η «Η» σε ειδικό ένθετο 8 σελίδων ενεργοποιούνται οι μισθολογικές αλλαγές στο Δημόσιο, που προβλέπονται στο ν.4093/2012.
Ειδικότερα:
  • Από την 1η Ιανουαρίου 2013 καταργούνται τα επιδόματα εορτών και αδείας, για λειτουργούς υπαλλήλους και μισθωτούς του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, συμπεριλαμβανομένων των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ, καθώς και για τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος. Το δώρο Χριστουγέννων για το 2012 θα καταβληθεί κανονικά.
  • Αναστέλλεται από 31-10-2012 έως και 31-12-2016 η χορήγηση του κινήτρου επίτευξης

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

O Πέτρος και η μισή Αθήνα - Τι απάντησε ο Κομαντάντε Μάρκος όταν τον είπαν αδερφή.




της Στέλλας Αλαφούζου 
Ο Πέτρος Τατσόπουλος δήλωσε πως έχει πηδήξει τη μισή Αθήνα. Το δήλωσε επιχειρώντας να πείσει τη Χρυσή Αυγή ότι δεν είναι «αδελφή». 
  Συγκεκριμένα: «Έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα και αυτοί της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να με αποκαλούν αδερφή». 
Στέλλα Αλαφούζου Περισσότερο μισογυνισμό βεβαίως κουβαλάει η διατύπωση «έχω πηδήξει» από αυτόν που ενδεχομένως υπονοείται, φημολογείται κλπ. Δεν το λέω για να δικαιολογήσω τη Χρυσή Αυγή καθώς είναι σαφές πως οι άνθρωποι συστηματικά χρησιμοποιούν την πρόκληση. Το λέω γιατί ακόμα κι αν κάνω ότι δεν πρόσεξα το απολύτως ρατσιστικό «αδελφή»… ως γυναίκα δυσκολεύομαι να μην σταθώ στο «έχω πηδήξει».
  Βεβαίως ζούμε σε μια κοινωνία όπου για πολλά αγόρια έχει σημασία να αποδείξουν ποιος την έχει μεγαλύτερη (αν και εν προκειμένω, ο κ. Τατσόπουλος κατά τις φήμες στις οποίες και απαντά, είναι ακόμα μακριά απ’ αυτό το ψυχοφθόρο των μεγεθών). Δεν βρίσκω τον λόγο όμως, που αυτό θα πρέπει να το αντιλαμβανόμαστε ως κάτι το σύνηθες, ως κάτι που απλώς συμβαίνει και όχι ως κάτι που δεν θέλουμε κυρίως από τους ανθρώπους που θέλουν να πάρουν στα χέρια τους την τύχη του τόπου. 

  Από τους εκπροσώπους της Αριστεράς δε, όπως ήταν η παράδοση της φωτισμένης της πλευράς, περιμένουμε πάντοτε ένα λόγο άλλου ήθους και ύφους και όχι ένα συμμετρικό λόγο ως προς τους αντιπάλους της. Στην περίπτωση που η Αριστερά υιοθετεί τον άλλο λόγο, χάνει τον δικό της, άρα και την ταυτότητα της. 
 Ύστερα, στις ρατσιστικές προκλήσεις, όπως το ποια είναι η σεξουαλική ταυτότητα κάποιου για να δικαιούται ή όχι λόγο, η σωστή στάση είναι το άτομο να αρνείται να δηλώσει την σεξουαλική του ταυτότητα αλλά να υποστηρίζει ότι πολιτικό λόγο δικαιούνται όλοι ανεξαρτήτως σεξουαλικών,

Κρίση, μικρές επιχειρήσεις και Αριστερά

 Ποια εί­ναι τα χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά των συ­γκε­κρι­μέ­νων κοι­νω­νι­κών στρω­μά­των και ποια η ση­μα­σία τους για την ελ­λη­νι­κή οι­κο­νο­μία;
Της Βάλιας Αρανίτου
Η 18η Οκτω­βρίου ή­ταν μια μέ­ρα ση­μα­δια­κή για τις μι­κρο­με­σαίες ε­πι­χει­ρή­σεις, α­φού για πρώ­τη φο­ρά στην πρό­σφα­τη ι­στο­ρία του ε­μπο­ρι­κού συν­δι­κα­λι­σμού διορ­γα­νώ­θη­κε δια­μαρ­τυ­ρία σε πα­νελ­λα­δι­κό ε­πί­πε­δο με ση­μα­ντι­κή μα­ζι­κή συμ­με­το­χή. Ταυ­τό­χρο­να με τη με­γά­λη συ­γκέ­ντρω­ση της ΓΣΕΕ/Α­ΔΕ­ΔΥ, συ­γκε­ντρώ­θη­καν έ­ξω α­πό τα γρα­φεία της Ε­ΣΕΕ, στο κέ­ντρο της Αθή­νας, πά­νω α­πό 3.000 έ­μπο­ροι, ε­νώ υ­πήρ­ξε έ­ντο­νη κι­νη­το­ποίη­ση και άλ­λων κλά­δων ε­παγ­γελ­μα­τιών, ό­πως οι ο­δη­γοί τα­ξί, οι βεν­ζι­νο­πώ­λες, οι ε­κτε­λω­νι­στές κλπ. Με ε­ξί­σου μα­ζι­κή κι­νη­το­ποίη­ση της ΓΣΕ­ΒΕΕ στην πλα­τεία Κο­ραή. 
 Πού ο­φεί­λε­ται αυ­τή η πρω­το­φα­νής έ­κρη­ξη δια­μαρ­τυ­ρίας στο χώ­ρο των μι­κρο­με­σαίων ε­πι­χει­ρη­μα­τιώ­ν; Για­τί οι μέ­χρι πρό­τι­νος σύμ­μα­χοι των με­γά­λων ερ­γο­δο­τών εκ­φρά­ζουν με τα τό­σο σα­φή, έ­ντο­νο και α­πο­φα­σι­στι­κό τρό­πο την δια­μαρ­τυ­ρία τους; Και, κυ­ρίως, ποιοι εί­ναι οι συν­δι­κα­λι­στι­κοί και πο­λι­τι­κοί προ­σα­να­το­λι­σμοί αυ­τής της ό­ψι­μης ρι­ζο­σπα­στι­κο­ποίη­σης των στρω­μά­των της πα­ρα­δο­σια­κής μι­κρο­α­στι­κής τά­ξης;
 Οι α­πα­ντή­σεις στα ε­ρω­τή­μα­τα αυ­τά θα πρέ­πει να α­να­ζη­τη­θούν στην κρί­ση και στις α­κο­λου­θού­με­νες πο­λι­τι­κές, που έ­χουν δρα­μα­τι­κές συ­νέ­πειες.Μι­κρές ε­πι­χει­ρή­σεις και οι­κο­νο­μι­κή κρί­σηΗ μι­κρο­με­σαία ε­πι­χεί­ρη­ση βρί­σκε­ται στο ε­πί­κε­ντρο της ύ­φε­σης. Η ε­σω­τε­ρι­κή α­γο­ρά έ­χει πλη­γεί σε πο­λύ με­γά­λο βαθ­μό α­πό τη ρα­γδαία πτώ­ση της κα­τα­νά­λω­σης και η διαρ­κής ε­πι­βο­λή νέων φό­ρων έ­χει συρ­ρι­κνώ­σει τον κύ­κλο ερ­γα­σιών των ε­μπό­ρων. Η πτώ­ση του τζί­ρου των ε­μπο­ρι­κών ε­πι­χει­ρή­σεων α­πό το 2009 ε­κτι­μά­ται ό­τι θα φτά­σει α­κό­μα και το 50%, ε­νώ α­πό το 2009 μό­νο στο

Χρόνης Μίσσιος 1930-2012 και για πάντα!


Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Χρόνης Μίσσιος στα 82 του χρόνια. Ο συγγραφέας του «Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς» πέθανε και άφησε την τελευταία του πνοή σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Αθήνας, ενώ «πάλεψε» με τον καρκίνο αρκετά χρόνια.
Το βιογραφίκο του Χρόνη Μίσσιου:
Ο Χρόνης Μίσσιος γεννήθηκε στην Καβάλα το 1930, από γονείς καπνεργάτες, και έζησε τα πρώτα παιδικά του χρόνια στα Ποταμούδια, μια γειτονιά γεμάτη πρόσφυγες, καπνεργάτες από τη Θάσο και παράνομους κομμουνιστές κυνηγημένους από τη δικτατορία του Μεταξά.
Είναι η περίοδος που η οικογένειά του κατέφυγε στη Θεσσαλονίκη και ο Χρόνης Μίσσιος δουλεύει μικροπωλητής, με κασελάκι, στο λιμάνι. Το σχολείο το σταμάτησε στη δεύτερη τάξη του δημοτικού.
Από τα Γιαννιτσά, όπου τον στέλνει ο Ερυθρός Σταυρός μαζί με άλλα παιδιά για να γλιτώσουν από την πείνα της Κατοχής, περνάει στους αντάρτες.
Με την απελευθέρωση επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και οργανώνεται στον Δημοκρατικό Στρατό Πόλεων. Το 1947 o Χρόνης Μίσσιος συλλαμβάνεται, βασανίζεται και καταδικάζεται σε θάνατο.
O Χρόνης Μίσσιος έζησε εννιά μήνες περιμένοντας κάθε πρωί να τον εκτελέσουν και γλίτωσε τον θάνατο χάρη σ’ένα τυχαίο γεγονός. Έκτοτε, μέχρι και τον Αύγουστο του 1973 (αμνηστία του Παπαδόπουλου) περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε φυλακές και εξορίες, ως πολιτικός κρατούμενος (Μακρονήσι, Άι- Στράτης, Αβέρωφ, Κέρκυρα, Κορυδαλλός, κ.ά.)
Εκεί μαθαίνει ανάγνωση και γραφή.

Ένα “διάλειμμα” ελευθερίας, μεταξύ 1962 και 1967, τον βρίσκει στέλεχος της νεολαίας της ΕΔΑ, μέλος της πενταμελούς γραμματείας της Δ.Ν. Λαμπράκη και, στη συνέχεια, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΜ.
Το πρώτο βιβλίο του Χρόνη Μίσσιου “Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς… ” (Γράμματα, 1985) τον καθιέρωσε από τους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του ως συγγραφέα στη συνείδηση κριτικής και κοινού.
Την ίδια ανταπόκριση βρήκε και το δεύτερο βιβλίο του Χρόνη Μίσσιου “Χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε;” (Γράμματα, 1988).
“Κοσμοκαλόγερος”, σαν τους ήρωες ορισμένων από τα βιβλία του, ο Χρόνης Μίσσιος ζούσε εδώ και πολλά χρόνια στο Καπανδρίτι. Το καλοκαίρι του 2011 ο Χρόνης Μίσσιος έδωσε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του στο Car and Driver.

fimes.gr/2012/11/chronis-missios-pethane-viografiko/#ixzz2ClsZytJE

AΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡ. ΜΙΣΣΙΟΥ "Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς" "Θυμάμαι πόσο βαθιά πληγώθηκα όταν ύστερα από κάποιους μήνες στην ασφάλεια, με πετάξαν σ' ένα τζιπ, δεμένο με χειροπέδες παρόλο που δεν μπορούσα να σταθώ όρθιος, περπάταγα με τα τέσσερα... Με φορτώνουν, που λες, σ' ένα τζιπ για το Γεντί Κουλέ. Ήξερα ότι

Άρθρο-φωτιά του Spiegel εναντίον Μέρκελ-Σόιμπλε για την Ελλάδα!

 
Πρωτοφανή επίθεση στην γερμανική κυβέρνηση εξαπολύει το γερμανικό περιοδικό Spiegel και προειδοποεί το Βερολίνο ότι όσο μπλοκάρει τη λύση για την Ελλάδα τόσο οι ευρωπαίοι εταίροι χάνουν την υπομονή τους. «Καθ' οδόν προς τις γερμανικές εκλογές, το φθινόπωρο του 2013, το Βερολίνο μπλοκάρει μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα.
 Οι Γερμανοί ηγέτες δεν θέλουν να εξοργίσουν τους ψηφοφόρους τους δίνοντας περισσότερα χρήματα στην Αθήνα, αλλά οι Ευρωπαίοι εταίροι τους χάνουν την υπομονή τους», γράφει σε ανάλυσή του το διαδικτυακό Spiegel, με τίτλο «Η αυταπάτη του Βερολίνου εμποδίζει την στρατηγική για την Ελλάδα». 
 Το γερμανικό περιοδικό αποδίδει ευθύνες στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανφκ Σόιμπλε για το αδιέξοδο και τον καταγγέλει ότι παρουσιάζει το πολιτικό χάος σαν στρατηγική! «Ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε είναι εξπέρ στο να παρουσιάζει σαν στρατηγική το πολιτικό χάος. Αλλά στην πραγματικότητα είναι αποφασισμένος να μην υπάρξει συνολική λύση και για το ελληνικό πρόβλημα και για την ευρω-κρίση, κάτι που ενοχλεί σφόδρα του εταίρους της Γερμανίας», λέει το περιοδικό. «Στις Βρυξέλλες και στο ΔΝΤ γίνεται αντιληπτό ότι έφτασε η ώρα της ειλικρίνειας,

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Επίδομα θέρμανσης: 23 ερωταπαντήσεις Απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης - τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης



Επίδομα θέρμανσης: 23 ερωταπαντήσεις Απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης δίνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εν όψει της πλήρους ενεργοποίησης της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής. 
1.Με τι κωδικούς εισερχόμαστε στην Εφαρμογή Δικαιούχων, η οποία ανοίγει επιλέγοντας τον σύνδεσμο «Αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης»;
α. Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γ.Γ.Π.Σ. συνδέονται χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet, ανεξάρτητα αν έχουν λάβει κλειδάριθμο ή όχι.
β. Οι χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας ΑΦΜ και αριθμό ειδοποίησης κάποιας εκ των τελευταίων 5 εκκαθαρίσεων Δήλωσης Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων.
Εάν δε θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασής σας και τυχαίνει το όνομα χρήστη σας να ταυτίζεται με τον ΑΦΜ σας, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης. Γι' αυτό θα πρέπει να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας μέσω των σχετικών διαδικασιών (βλέπε αντίστοιχο FAQ).
Επιπλέον, η αίτηση θα μπορεί να υποβληθεί μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με το κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών (HELP DESK /CALL CENTER) της Γ.Γ.Π.Σ. Στην περίπτωση αυτή, η είσοδος του χρήστη θα γίνεται επίσης καταχωρίζοντας τον ΑΦΜ και τον αριθμό ειδοποίησης κάποιας εκ των τελευταίων 5 εκκαθαρίσεων Φόρου Εισοδήματος, ενώ θα καταγράφεται και το όνομα του χειριστή που συμπληρώνει το αίτημα. Η δυνατότητα αυτή δεν θα προσφέρεται για διαχειριστές-εκπροσώπους.

2. Είμαι πιστοποιημένος χρήστης των υπηρεσιών TAXISnet, αλλά έχω ξεχάσει τους κωδικούς πρόσβασης. Θα πρέπει να κάνω επανεγγραφή ή μπορώ να κάνω την αίτηση χρησιμοποιώντας

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ιδεολογία υπερανθρώπων - κουλτούρα υπανθρώπων - από το αφιέρωμα στη Χρυσή Αυγή του περιοδικού Άρδην


 του Νικόλα Δημητριάδη 
από το αφιέρωμα στη Χρυσή Αυγή του περιοδικού Άρδην 
Το άρθρο αυτό δεν επιχειρεί μία συνολική εξέταση του φαινομένου Χρυσή Αυγή –οι πολιτικές διαστάσεις του οποίου αναλύονται σε άλλα άρθρα του παρόντος αφιερώματος– αλλά επικεντρώνεται σε βασικά στοιχεία της ιδεολογίας και της κουλτούρας του σκληρού πυρήνα της οργάνωσης, των ανθρώπων, δηλαδή, τους οποίους εξουσιοδότησαν 400.000 Έλληνες να «ξεβρομίσουν τον τόπο».
To πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση σε μία περιήγηση στις ιστοσελίδες και τα περιοδικά που πρόσκεινται στον ιδεολογικό χώρο της Χρυσής Αυγής είναι η ανύπαρκτη σχέση τους με… οτιδήποτε ελληνικό. Οι αυτόκλητοι σωτήρες της Ελλάδας γνωρίζουν τη χώρα τους και τον πολιτισμό της σχεδόν αποκλειστικά μέσα από το Χόλιγουντ, τη δυτική καταναλωτική υποκουλτούρα και τη… Λένι Ρίφενσταλ. «Αίμα - Τιμή, Χρυσή Αυγή» είναι το βασικό σύνθημα της οργάνωσης, αντιγραφή του «Blut und Ehre», της χιτλερικής νεολαίας (Hitlerjugend). Ως τυπική νεοναζιστική οργάνωση, η Χ.Α. δεν έχει καμία διαφορά από τις αντίστοιχες οργανώσεις της Ευρώπης, των οποίων αποτελεί απλό αντίγραφο. Η ίδια, βέβαια, μετά την εκλογική της επιτυχία, αρνείται κάθε σχέση με τον ναζισμό. Είναι ίσως ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η Χ.Α. αποτελεί τη μοναδική στην Ελλάδα πολιτική οργάνωση που ντρέπεται για την ιδεολογία της και την κρύβει. 
Οι τηλεοπτικές παραστάσεις του Κασιδιάρη, που κλαίγεται με τις δήθεν συκοφαντίες εναντίον της Χ.Α., λέγοντας πως δεν έχει ιδέα για ναζιστικά στοιχεία μέσα στην οργάνωση, μόνο γέλιο

Tα 600 Θεοτοκονύμια - Προσωνυμίες της Παναγίας


  Η πίστη, η αγάπη, η γόνιμη σκέψη και η εφευρετικότητα όχι μόνο των καλλιτεχνών και των λογίων, αλλά και του απλού πιστού λαού προς την Παναγία φαίνεται και από τις επωνυμίες που της έχουν δώσει, που ξεπερνούν τις τριακόσιες και που μπορούν να χωριστούν σε οκτώ κατηγορίες.
1. Από την παράσταση της Παναγίας στην εικόνα.
Τέτοια ονόματα είναι της Βρεφοκρατούσας, της Γλυκοφιλούσας, της Γαλακτοτροφούσας, της Πλατυτέρας των Ουρανών, της Οδηγήτριας, της Εσφιγμένης και άλλα. Είναι ακόμη το επίθετο "Δεξιοκρατούσα", ή "Δεξιά", όταν κρατάει τον Χριστό στο δεξί της χέρι και όχι προς το μέρος της καρδιάς της. Ακόμη "Μεγαλομμάτα", όταν ο εικονογράφος έχει ιστορήσει την Παναγία με μεγάλα μάτια. Υπάρχουν και ονόματα που συνδυάζονται με μιαν ιερή ιστορία. Λ.χ. Το όνομα της Εικόνας "Αξιον Εστί", που είναι θησαυρισμένη στο Ναό του Πρωτάτου, στις Καρυές του Αγίου Όρους και πήρε το όνομα από το θαύμα που επιτελέσθηκε από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ. 

Κατά την Παράδοση ο Αρχάγγελος έψαλε τον γνωστό ύμνο "Αξιον εστίν.." σε πλάκα και έγινε άφαντος. Επίσης το επίθετο "Τριχερούσα" το πήρε η εικόνα από το ότι υπάρχει σ' αυτήν ένα τρίτο χέρι, που συμβολίζει το θαύμα που συνέβη στον υμνητή και δογματίσαντα για την Παναγία Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό. Το δεξί χέρι του το έκοψαν Μουσουλμάνοι και θαυματουργικά αποκαταστάθηκε. Η Παναγία η "Εσφαγμένη" ονομάστηκε έτσι γιατί κατά την Παράδοση μοναχός θύμωσε μαζί της και με μαχαίρι κτύπησε την εικόνα της Παναγίας στο πρόσωπο. Τότε από την εικόνα άρχισε να τρέχει αίμα, ενώ ο μοναχός τυφλώθηκε και έκανε ως τρελός. Ο μοναχός ζήτησε συγγνώμη και συγχωρήθηκε, αλλά το χέρι που κτύπησε την Παναγία τιμωρήθηκε, αφού έμεινε άλυωτο μετά τον θάνατο του μοναχού. Υπάρχει ακόμη η Παναγία η " Πυροβοληθείσα", στη Μονή Βατοπεδίου, αφού την εικόνα της την κτύπησαν με όπλο Τούρκοι. "Σφαγμένη" είναι και η εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτισσας, της Μονής Ιβήρων, που ονομάστηκε έτσι με το θαύμα που έκανε η Παναγία, να φανερώσει τη θέληση της να παραμείνει στην είσοδο της Μονής ως θυρωρός, για να την προστατεύει...
2. Από τον τόπο της.
Ετσι υπάρχει η Παναγία η Αθηνιώτισσα, η Βουρλιώτισσα, η Κυκκώτισσα, η Καστριώτισσα, η Κάμπου, η Πυργιανή, η Εγκλειστριανή ( από τη Μονή του Οσίου Νεοφύτου του Εγκλείστου στην Κύπρο), η Σπηλιανή, η Μεγαλοσπηλαιώτισσα ( του Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων), η

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κ όμως ΑΛΗΘΙΝΟ.. Στην κορυφή του ΚΟΣΜΟΥ η ΕΘΝΙΚΗ !!!

Με μόλις 3 ήττες σε σύνολο 31 (επίσημων και φιλικών) αγώνων στην μετά-Μουντιάλ εποχή, η Εθνική Ελλάδας είναι η κορυφαία ομάδα του πλανήτη στη λίστα με τις πλέον δυσκολοκατάβλητες ανάμεσα στις top του FIFA Ranking! 
 Μετά τη νίκη στην Ιρλανδία και την ήττα των Άγγλων από τους Σουηδούς η «γαλανόλευκη» ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου, ούσα η μόνη χώρα ανάμεσα σε όσες βρίσκονται στο top της παγκόσμιας κατάταξης με ποσοστό ηττών μικρότερο του 1 ανά 10 παιχνίδια!
Του Δημήτρη Κωτσέλη
Ήττα από την Τσεχία και τη Γερμανία στο Euro 2012, ήττα και από τη Ρουμανία σε περυσινό φιλικό, και… τέλος! Στα 31 παιχνίδια του Φερνάντο Σάντος, η Εθνική μας ομάδα έχει γνωρίσει μόλις 3 ήττες, δηλαδή δεν παίρνει ούτε την ισοπαλία σε ποσοστό μικρότερο του 1 στους 10 αγώνες. Μάλιστα, εξετάζοντας την αντίστοιχη πορεία των λοιπών κορυφαίων ομάδων του κόσμου μετά το πέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 στη Νότια Αφρική, προκύπτει η εκπληκτική πρωτιά της χώρας μας.
Έπειτα και την ήττα των Άγγλων από τους Σουηδούς, και το «διπλό» της «γαλανόλευκης» στο Δουβλίνο με την Ιρλανδία, η Εθνική έπιασε κορυφή στη σχετική λίστα! Μάλιστα, όπως

Τα μυστικά του σχεδίου ρύθμισης δανείων


της Αναστασίας Παπαϊωάννου

Υπό την αίρεση της έγκρισης του από την τρόικα τελεί το σχέδιο ρύθμισης δανείων και ανακούφισης των δανειοληπτών, οι βασικές γραμμές του οποίου είδαν το φως της δημοσιότητας, μετά από διαβουλεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Τραπεζικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι 
κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, ωστόσο δεν αποτελεί το τελικό σχέδιο. Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι η πρώιμη δημοσίευσή του θα «παγώσει» τις καθημερινές ρυθμίσεις που γίνονται στα τραπεζικά γκισέ.
Το 
κόστος του, με βάση τα όσα έδωσε στο φως το υπουργείο Ανάπτυξης, για τις τράπεζες εκτιμάται ότι "κινείται στο πλαίσιο του λογικού". Και αυτό γιατί μένουν εκτός της ρύθμισης, παρά την αρχική πρόθεση της κυβέρνησης, η κρίσιμη μάζα των καταναλωτικών δανείων που δεν φέρουν ως εγγύηση ακίνητη περιουσία του δανειολήπτη.
Ουσιαστικά, η ρύθμιση για την κατηγορία των καταναλωτικών με εμπράγματη εξασφάλιση αφορά πολύ λίγα δάνεια, κι αυτό γιατί από το 2002 έως και το 2008 οι τράπεζες χορηγούσαν καταναλωτικά δάνεια έως και 30.000 ευρώ χωρίς εγγυήσεις και μόνο μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, άρχισαν να δίνουν - για μικρό χρονικό διάστημα καθώς έκλεισε η στρόφιγγα

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από τις φορολογικές αλλαγές


Φορολογούμενους πολλών ταχυτήτων αναμένεται να δημιουργήσει το νέο σύστημα φορολόγησης των εισοδημάτων που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών με το φορολογικό νομοσχέδιο. Για το ίδιο ύψος εισοδήματος διαφορετικό φόρο θα πληρώνει ο μισθωτός, διαφορετικό ο ελεύθερος επαγγελματίες, άλλο ο ιδιοκτήτης ακινήτων που εισπράττει ενοίκια και άλλο ο αγρότης.
Φορολογούμενοι με τα ίδια ακριβώς εισοδήματα και την ίδια οικογενειακή κατάσταση θα πληρώνουν πλέον φόρους διαφορετικού ύψους. Οι φόροι θα καθορίζονται ανάλογα με την πηγή προέλευσης του εισοδήματος. Αυτό σημαίνει ότι για το ίδιο ύψος εισοδήματος διαφορετικό φόρο θα πληρώνει ο μισθωτός, διαφορετικό ο ελεύθερος επαγγελματίες, άλλο ο ιδιοκτήτης ακινήτων που εισπράττει ενοίκια και άλλο ο αγρότης. Ορισμένοι θα δουν το φορολογικό «λογαριασμό» τους να «φουσκώνει» σημαντικά, ενώ άλλοι θα διαπιστώσουν φορο-ελαφρύνσεις.

Για εισόδημα της τάξης των 15.000 ευρώ:

Ο μισθωτός χωρίς παιδιά θα πληρώσει φόρο 1.200 ευρώ από 1.240 ευρώ σήμερα. Δηλαδή θα έχει φοροελάφρυνση 40 ευρώ.
Ο ελεύθερος επαγγελματίες θα πληρώσει φόρο 3.900 ευρώ από 1.240 ευρώ σήμερα. Δηλαδή θα κληθεί να καταβάλει έξτρα φόρο 2.660 ευρώ.
Ο αγρότης θα πληρώσει φόρο 1.950 ευρώ από 1.240 ευρώ σήμερα (αύξηση φορολογικής επιβάρυνσης 710 ευρώ).
Ο ιδιοκτήτης ακινήτων θα πληρώσει 2.100 ευρώ από 1.240 ευρώ σήμερα και θα επιβαρυνθεί με έξτρα φόρο 860 ευρώ.
Για τα εισοδήματα του έτους 2013 οι φόροι θα καθορίζονται ανάλογα με την πηγή προέλευσης του εισοδήματος.
Η φορολογική μεταχείριση κάθε φυσικού προσώπου για ίδιο ποσό εισοδήματος, θα είναι διαφορετική ανάλογα με την πηγή προέλευσης.
Ειδικότερα, με το νέο σύστημα φορολόγησης που θα ισχύει από το 2013:
Μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, σε σύγκριση με τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες και

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ !!


Θέλεις Παπαδόπουλο μαλάκα;

Τα παραμύθια Κασιδιάρη–Μιχαλολιάκου για την «οικονομική προκοπή» της χούντας...


«Με τον Γεώργιο Παπαδόπουλο η Ελλάδα γνώρισε προκοπή»,

 είπε ο Νίκος Μιχαλολιάκος στον Ασπρόπυργο. «Τότε δεν υπήρχε καθόλου ανεργία, ούτε πληθωρισμός», διατείνονται άλλα στελέχη της «Χρυσής Αυγής». Είναι όμως έτσι; 
 Εάν οι ισχυρισμοί αυτοί εκπορεύονταν μόνο από χείλη δεδηλωμένων χουντικών, το κακό θα ήταν μικρό. Τέτοια κλισέ όμως αναπαράγονται και στις τάξεις ανθρώπων που κατά τα άλλα δεν έχουν ιδεολογικές – πολιτικές «συγγένειες» με την «Εθνοσωτήριο».
 Η άγνοια, σε συνδυασμό με τη δικαιολογημένη οργή για το σημερινό οικονομικό - κοινωνικό status της ανέχειας και της ανεργίας, ευνοεί την προσφυγή σε τέτοια κλισέ. «Νοσταλγικά» κλισέ, τα οποία καταντούν απλουστευτικά σε αφόρητο βαθμό, συν τοις άλλοις επειδή η υιοθέτησή τους προϋποθέτει την αποδοχή μιας αλλόκοτης ιδέας: Ότι η ιστορική εξέλιξη επιφύλαξε στη χούντα των συνταγματαρχών, γενικώς και αορίστως, το ρόλο του «αντίπαλου δέους» στα προδικτατορικά και μεταδικτατορικά καθεστώτα. Λες και ήταν ίδιες, με πανομοιότυπα

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...