Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Ελληνική Ιδιωτική Τηλεόραση: H άνοδος, η πτώση και η επόμενη μέρα μιας «βαριάς» βιομηχανίας

 Η χώρα βρίσκεται σε μια πρωτοφανούς εντάσεως οικονομική κρίση, η οποία δοκιμάζει επιχειρήσεις, πολίτες, στελέχη, αγορές. Η καταναλωτική δύναμη εξασθενεί διαρκώς, η διαφημιστική δαπάνη κατακρημνίζεται δίχως τέλος και η ελληνική τηλεόραση δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη.
Η κρίση είναι μια ευκαιρία να διαπιστώσει κανείς τα λάθη του και να τα διορθώσει, ακούμε τα τελευταία χρόνια ολοένα και πιο συχνά. Ίσως αυτό το λέμε στην απέλπιδα προσπάθεια να αντλήσουμε κάτι θετικό μέσα στα τόσα αρνητικά που μας περιβάλλουν. Δεν μπορεί κανείς όμως να αγνοήσει ότι αυτή η άποψη έχει βάση. Για να βρει κανείς τα λάθη του όμως, θα πρέπει πρώτα να τα εντοπίσει.
Μια από τις «βαριές» βιομηχανίες της χώρας τα τελευταία 20 χρόνια, η οποία αναπτύσσονταν κάθε χρόνο, ήταν και αυτή της ιδιωτικής τηλεόρασης. Θέλοντας να εντοπίσουμε τα βασικά δομικά στοιχεία της, τα οποία έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στη σημερινή τηλεοπτική πραγματικότητα, επιχειρήσαμε μια μελέτη της πορείας που ακολούθησε αυτή από το 1989, όταν και εμφανίστηκαν τα πρώτα ιδιωτικά κανάλια.
Μια πορεία που έχει να προσφέρει πολύτιμα διδάγματα, για τα λάθη που έγιναν, για τις κινήσεις που έπρεπε να γίνουν και δεν υλοποιήθηκαν, για το ελλιπές νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης, για τη διαφημιστική αγορά και τον τρόπο που αυτή αντιμετώπισε την τηλεόραση και τόσα άλλα.
Εν αρχή ήν... το 1989H ιδιωτική τηλεόραση ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1989 και από τότε απορροφά σταθερά το 55-60% της συνολικής διαφημιστικής δαπάνης στα media. Μέχρι το 2007, η διαφημιστική

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ. - Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι καθήκον κάθε ανθρώπου.



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – Κ.Υ. ΝΑΞΟΥ, Κ.Υ. ΑΜΟΡΓΟΥ, Π.Ι. & Π.Ι.Ι. ΝΑΞΟΥ, ΑΜΟΡΓΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Νάξου, Κ.Υ. Αμοργού, Π.Ι. & Π.Π.Ι. Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, καταγγέλλει τα φαινόμενα εξωγενών και απαράδεκτων παρεμβάσεων στο λειτούργημα μας που επιχειρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από άτομα προσκείμενα κατά  δήλωση τους στην οργάνωση Χρυσή Αυγή.  Συγκεκριμένα, συνάδελφοι μας από το νοσηλευτικό και ιατρικό κλάδο, δέχτηκαν προτάσεις από μέλη της Χρυσής Αυγής, που επιδίωκαν «συνεργασία» για την οργάνωση αιμοδοσίας «μόνο για έλληνες» και επιπλέον έδωσαν τα στοιχεία τους προκειμένου οι συνάδελφοι που δήθεν αντιμετωπίζουν προβλήματα «μόνο με αλλοδαπούς» (οικονομικούς μετανάστες και πολιτικούς πρόσφυγες) να τους καλέσουν για να «καθαρίσουν».
Σε όλους αυτούς που προσπαθούν να σπείρουν το φασιστικό και ρατσιστικό τους

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Je suis Μαλάκω


Η λίστα της Greenpeace για τα μεταλλαγμένα

Τα τελευταία χρόνια η Greenpeace έχει καθιερώσει να μας δίνει μια λίστα με ...
προϊόντα που είναι από ασφαλή μέχρι και πολύ επικίνδυνα για κατανάλωσή. Έτσι και φέτος, η λίστα της Greenpeace βρίσκεται εδώ.

ΚΟΚΚΙΝΟ red
Προσοχή! Tα προϊόντα αυτά προέρχονται ή είναι πιθανό να προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί µε µεταλλαγµένους οργανισμούς.
Αυτή η κατηγορία περιλαµβάνει επίσης τα προϊόντα των εταιριών που έχουν δώσει ασαφείς απαντήσεις και τα προϊόντα εταιριών που δεν έχουν απαντήσει στο σχετικό ερωτηματολόγιο.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ orange
Για τα προϊόντα αυτά οι εταιρίες παραγωγής ήδη αναζητούν τρόπους για να εξασφαλίσουν ζωοτροφές απαλλαγμένες από µεταλλαγµένους οργανισμούς και έχουν δεσμευτεί εγγράφως ότι στο άμεσο
μέλλον θα “καθαρίσουν” το σύνολο των ζωοτροφών από µεταλλαγµένα συστατικά.

ΠΡΑΣΙΝΟ green
Για τα προϊόντα αυτά οι εταιρίες παραγωγής εγγυώνται ότι προέρχονται από ζώα που δεν έχουν τραφεί µε µεταλλαγµένους οργανισμούς.
ΠΡΑΣΙΝΟ green_tick
Για τα προϊόντα αυτά η Greenpeace έχει πραγματοποιήσει έλεγχο των πιστοποιητικών που διαθέτουν οι παραγωγοί από τους προμηθευτές τους για τη χρήση µη µεταλλαγµένων οργανισμών στις ζωοτροφές.
ΑΥΓΑ-ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ

ΠΡΟΪΟΝΤΑΕΤΑΙΡΕΙΑ
Aγ.Iωάννης ΚοτόπουλαHQFgreen
Fresh ΚοτόπουλαΑφοι Παπαµικρούληgreen
Xρυσά ΑυγάΖούρας Φάρμgreen_tick

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΕΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!

Η Τουρκία έχει ένα νέο νόμισμα, τη «Νέα Τουρκική Λίρα» (Yeni Turk Lirasi), το οποίο αντικαθιστά το παλιό. 
Κοιτάζοντας το νέο θα συνειδητοποιήσετε ότι... μοιάζει ύποπτα με το κέρμα των 2 ευρώ. Αν συγκρίνουμε αυτά τα δύο κομμάτια, βρίσκουμε ότι έχουν ακριβώς την ίδια εμφάνιση (ένα δαχτυλίδι νικέλιο γύρω από την κεντρική χαλκού) και σχεδόν το ίδιο μέγεθος.
Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί του 2, υπάρχει το 1 Αυτό το κομμάτι της τουρκικής λίρας είναι μια έξυπνη παραχάραξη του κέρματος των δύο ευρώ. Να είστε προσεκτικοί, βεβαιωθείτε για τα κέρματα των δύο ευρώ, δεδομένου ότι άρχισαν να κυκλοφορούν... 
(patrisnews.com)

Ολοκαίνουργια ύλη δημιουργήθηκε στο Cern

Μία άγνωστη μέχρι σήμερα μορφής ύλη παρήγαγαν οι συγκρούσεις σωματιδίων Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN). Πρόκειται για κύματα γκλουονίων που έχουν χαρακτηριστικά υγρού με τους ειδικούς να ονομάζουν αυτή τη νέα ύλη «χρωμο-υάλινο συμπύκνωμα».
 Τα γκλουόνια ή γλοιόνια είναι στοιχειώδη σωματίδια με μηδενική μάζα ηρεμίας και μηδενικό ηλεκτρικό φορτίο.
Είναι σωματίδια τα οποία μεταφέρουν την ισχυρή αλληλεπίδραση, με την οποία αλληλεπιδρούν τα κουάρκ, θεμελιώδη σωματίδια από τα οποία απαρτίζεται η ύλη.

Τα γκλουόνια συνδέονται με την πολύ ισχυρή δύναμη που επιτρέπει στα κουάρκ να «κολλούν» μεταξύ τους μέσα στα πρωτόνια και τα νετρόνια. Για αυτό και ονομάστηκαν «gluons» από την αγγλική λέξη glue που σημαίνει κόλλα. Οι επιστήμονες δεν περίμεναν ότι οι συγκρούσεις πρωτονίων και ιόντων μολύβδου θα είχαν αυτή την εξέλιξη.

Η ύπαρξη αυτής νέας μορφής ύλης όμως εξηγεί την παράξενη συμπεριφορά που έχουν ορισμένες φορές τα σωματίδια μέσα στον επιταχυντή. Στα πειράματα που γίνονται στο LHC οι συγκρούσεις πρωτονίων και ιόντων ρευστοποιούν αυτά τα σωματίδια και παράγουν νέα τα περισσότερα εκ των οποίων «πετούν» προς κάθε κατεύθυνση με ταχύτητες που πλησίαζαν εκείνη του φωτός.

Πρόσφατα οι ερευνητές παρατήρησαν ότι ορισμένα ζεύγη σωματιδίων «πετούσαν» από το σημείο της σύγκρουσης σε συσχετισμένες κατευθύνσεις. «Με κάποιο τρόπο καταφέρνουν να πετούν προς την ίδια κατεύθυνση αν και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το πώς επικοινωνούν μεταξύ τους για να κινηθούν μαζί. Αυτό ήταν μια έκπληξη για όλους» αναφέρει ο Γκάνθερ Ρόλαντ,

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Τα 10 σκοτεινά σημεία της συμφωνίας για το ελληνικό χρέος - Τι παγίδες κρύβουν η επαναγορά, η εκταμίευση της δόσης, η στάση του ΔΝΤ, ο στόχος για τις αποκρατικοποιήσεις και ο διαρκής έλεγχος των κλιμακίων της τρόικας

 
Δέκα γκρίζες ζώνες περιλαμβάνει η συμφωνία των Βρυξελλών για τη μείωση του ελληνικού χρέους στο 124% του ΑΕΠ το 2020 και την εκταμίευση των 43,7 δισ. ευρώ σε τέσσερις δόσεις αρχής γενομένης από τα μέσα Δεκεμβρίου.
Η βαθιά συνεχής ύφεση και τα αμφιλεγόμενα πρωτογενή πλεονάσματα, οι όροι επαναγοράς των ομολόγων, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το αβέβαιο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων είναι ορισμένα μόνο από τα τρωτά σημεία της συμφωνίας που θέτουν εν αμφιβόλω το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
Οι «10» γκρίζες ζώνες εντοπίζονται σε:
1. Χρέος. Αν μπορεί να επιτευχθεί το 124% του ΑΕΠ το 2020 και αν η τάση μείωσης θα δείχνει 110% το 2022, χωρίς την εφαρμογή ενός νέου PSI.
2. Επαναγορά. Βρίσκεται στον «αέρα», καθώς δεν έχουν ακόμα καθοριστεί τα κριτήρια συμμετοχής και ποιος θα δώσει τα λεφτά.
3. Ομόλογα. Ο όρος είναι να αγοράσει η Ελλάδα τα ομόλογά της σε τιμές της 23ης Νοεμβρίου, δηλαδή στο 35 % της ονομαστικής τους αξίας. Αν οι τιμές υπερβούν το όριο, αυτό, τότε η επαναγορά θα θεωρηθεί αποτυχημένη και απαιτείται νέος γύρος συνομιλιών.
4. Δόση. Η εκταμίευση μόνο της πρώτης δόσης προαπαιτεί την ολοκλήρωση του προγράμματος επαναγοράς σε χρόνο ρεκόρ.
5. ΔΝΤ. Απειλεί ότι θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα σε περίπτωση αποτυχίας του προγράμματος επαναγοράς.
6. Πρωτογενή πλεονάσματα. Διατυπώνονται αμφιβολίες, για το αν θα μπορέσει η ελληνική οικονομία να πιάσει τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα, με δεδομένο ότι και το 2013 θα

Spiegel: Την άνοιξη θα ξανασχοληθούμε αναγκαστικά με αυτά τα σκουπίδια.


«Την άνοιξη θα αναγκαστούμε να ξανασχοληθούμε με αυτά τα σκουπίδια», δήλωσε Γερμανός αξιωματούχος που συμμετείχε στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup στο περιοδικό Der Spiegel.
  Με αυτή τη δήλωση-βόμβα ο Γερμανός αξιωματούχος εννοεί ότι την άνοιξη η Γερμανία θα αναγκαστεί να ξαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα του κουρέματος του ελληνικού χρέους, καθώς οι χθεσινές αποφάσεις δεν συνιστούν, κατά τη γνώμη του, ριζική λύση του ελληνικού προβλήματος. 
Το Spiegel τάσσεται υπέρ της θέσης του ΔΝΤ που ζητά ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ενώ παράλληλα κατηγορεί την Άνγκελα Μέρκελ ότι αποφεύγει να συζητήσει τη συγκεκριμένη πρόταση εξαιτίας των επερχόμενων γερμανικών εκλογών.
«Αν διαγραφεί μέρος του χρέους της ελληνικής κυβέρνησης, η Γερμανία θα απωλέσει δισεκατομμύρια που έδωσε σε δάνεια για τη διάσωση της Ελλάδας. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κρίση θα κοστίσει χρήματα στους Γερμανούς φορολογούμενους, πράγμα που η Άνγκελα Μέρκελ και ο Σόιμπλε θα ήθελαν να αποφύγουν σε προεκλογική περίοδο», εξηγεί το περιοδικό.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έγκριτοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι μια διαγραφή του

Το «Gangnam Style» το πιο δημοφιλές βίντεο όλων των εποχών στο YouTube



Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Το μουσικό κομμάτι «Gangnam Style» του Νοτιοκορεάτη Psy, αναδείχθηκε το πιο δημοφιλές βίντεο όλων των εποχών στο YouTube.
Έχει περισσότερα από 812 εκατομμύρια views από τον Ιούλιο που ανέβηκε στο YouTube.
Το τραγούδι του Psy αποτελεί ποπ φαινόμενο και δεκάδες παρωδίες και διασκευές του έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο.
Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν χορέψει στους ρυθμούς του είναι Φιλιππινέζοι κρατούμενοι, ο Κινέζος καλλιτέχνης Άι Γουεϊγουέι, ο ΓΓ του ΟΗΕ, Νοτιοκορεάτης Μπαν Γκι-μουν -που παραδέχθηκε ότι δεν είναι πια ο πιο διάσημος άνθρωπος από τη χώρα του-, ένα ρομπότ και δεκάδες Άγιοι Βασίληδες.
Το «Gangnam Style» κέρδισε βραβείο MTV για καλύτερο βίντεο και έχει βρεθεί στην κορυφή των τσαρτ σε 28 χώρες.
Διατηρεί ρεκόρ Guinness του πιο «αγαπητού» τραγουδιού στο YouTube, καθώς έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 5,4 εκατομμύρια likes.
Ο τίτλος του προέρχεται από μία ακριβή συνοικία της Σεούλ.
Το προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας στο YouTube κατείχε ο Τζάστιν Μπίπερ, με το τραγούδι Baby.

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Η Σκύλα και η Χάρυβδη μαλώνουν για το ελληνικό χρέος…

  Ο νομισματικός πόλεμος μεταξύ δολαρίου-ευρώ (ΗΠΑ-Ευρωζώνης-Γερμανίας) εντείνεται και κλιμακώνεται…
Η έντονη διαμάχη μεταξύ Ευρωζώνης-ΔΝΤ αποτελεί την αιχμή αυτού του πολέμου και καταδεικνύει τούτο το ουσιαστικό: Ότι η κρίση του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος είναι καθολική και αδιέξοδη.
Η κόντρα για το ελληνικό χρέος (που ολοένα βαθαίνει και οξύνεται) κρύβει τη διαφορετική θεώρηση που έχουν οι δύο πλευρές για το πώς θα διαχειριστούν την καπιταλιστική κρίση: Διαφορετική θεώρηση που αντανακλά το αγεφύρωτο των διαφορετικών συμφερόντων.
Η στρατηγική συμφωνία (ομοφωνία) ΟΛΩΝ των καπιταλιστικών δυνάμεων είναι η λεηλασία και το ξεζούμισμα των λαών…
Ωστόσο η κρίση καταστρέφει και μεγάλα τμήματα του κεφαλαίου, προκαλεί μεγάλες οικονομικές απώλειες και στα διεθνή αρπακτικά, καθώς επίσης αλλάζει και τους παγκόσμιους οικονομικούς συσχετισμούς, οδηγώντας ολόκληρα έθνη-κράτη, («τα αδύνατα κλαδιά», όπως η Ελλάδα) στην ολοκληρωτική καταστροφή και χρεοκοπία.
ΕΔΩ ακριβώς εκδηλώνονται οι ασυμφωνίες και οι συγκρούσεις μεταξύ των ιμπεριαλιστών και των πλανητικών αρπακτικών: Στο ποιος θα έχει τη μικρότερη χασούρα από την κρίση, στο ποιος θα λεηλατήσει πιο άγρια τους αδύναμους και στο ποιος θα φορτώσει τα μεγαλύτερα βάρη της κρίσης (τις απώλειες) στους άλλους.
ΕΔΩ ακριβώς βρίσκεται και το αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα στην Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, αλλά και στο εσωτερικό της ΕΕ.
Για παράδειγμα, Γαλλία και Γερμανία έχουν διαφορές ως προς τον τρόπο διαχείρισης της

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ 5/12/12 7μμ ατο ΑΝΤΙΜΑΜΑΛΟ



Οι παλαιότεροι θυμούνται σίγουρα τη γερμανική κατοχή, την πείνα, το αιματοκύλισμα των λαών και την άγρια λεηλασία του τόπου από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τους ταγματασφαλίτες και τους δοσίλογους. Η κληρονομιά του φασισμού στην ανθρωπότητα είναι οι πόλεμοι, οι γενοκτονίες, η στρατοκρατία, η σκλαβιά, η υποταγή και ο φόβος.
 Δυστυχώς και σε αυτή την περίοδο κρίσης εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού και τα φιδάκια κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους, αυτή τη φορά με το πρόσωπο της χρυσής αυγής. Η ναζιστική και φασιστική βαρβαρότητα που ταλαιπώρησε τόσο τον τόπο από τον Μεταξά, την κατοχή και την μετεμφυλιακή περίοδο, με τις παρακρατικές συμμορίες που αλώνιζαν και δολοφονούσαν αγωνιστές, μέχρι την χούντα και τις αρχές της μεταπολίτευσης ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ.
 Η ανησυχία για τα φαινόμενα εκφασισμού μέρους της κοινωνίας και του κράτους και για την άνοδο των νεοναζί έχει ενεργοποιήσει πολλές αντιδράσεις σε όλη την επικράτεια. Χιλιάδες δράσεις, δίκτυα και αντιφασιστικά μέτωπα έχουν συσταθεί.
 Έτσι λοιπόν κι εδώ στη Νάξο έχει ξεκινήσει η προσπάθεια για τη δημιουργία αντιφασιστικού δικτύου. Μια από τις πρώτες κινήσεις ήταν η εκδήλωση στις 17 Νοεμβρίου στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο «Αντιμάμαλο». Η συμμετοχή στη συνέλευση ήταν ικανοποιητική και η δέσμευση ανθρώπων με διαφορετική πολιτική, εργασιακή και κοινωνική προέλευση πολύ ενθαρρυντική. Αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
 Ορίστηκε ημερομηνία νέας συνάντησης στις 5 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, στις 7.00 το απόγευμα στον ίδιο χώρο
  1. Να γίνει πρόσκληση σε όλους τους μαζικούς χώρους των εργαζομένων αλλά και σε πολιτιστικούς φορείς να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση ενός τέτοιου δικτύου
  2. Το πνεύμα της συζήτησης κινήθηκε σε ανοιχτό πλαίσιο με τη γενική παραδοχή ότι το υπό διαμόρφωση αντιφασιστικό δίκτυο θα είναι ανοιχτό σε όλους πλην των μνημονιακών κομμάτων και όσων τα υπηρετούν.
 ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

20 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ :ΟΔΗΓΟΣ: Μπορώ και πώς να ρυθμίσω το δάνειό μου ;


Είκοσι ερωτήσεις και απαντήσεις για το σχέδιο της κυβέρνησης, προκειμένου να διευκολυνθούν συγκεκριμένες κατηγορίες δανειοληπτών στην αποπληρωμή των δανείων τους παρουσιάζει η «Ημερησία του Σαββάτου».
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ετοιμάζει σχετικό νομοσχέδιο, κατόπιν διαλόγου με τους εκπροσώπους των τραπεζών και θα το παρουσιάσει στην τρόικα, προκειμένου να λάβει την έγκρισή του. Κενά σημεία που δεν διευκρινίζονται ακόμη από το υπουργείο είναι η διάρκεια της ρύθμισης, π.χ. στην Πορτογαλία οι ευνοϊκές διατάξεις ισχύουν μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2015. Επίσης δεν αποσαφηνίζεται αν θα ισχύει εισοδηματικό κριτήριο για τους πολυτέκνους και τους πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή αναπηρία.
Θέμα των τραπεζών φαίνεται ότι είναι οι τροποποιήσεις στο καθεστώς λειτουργίας του Τειρεσία, αν και στις προθέσεις του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να καταργηθεί το ποινολόγιο για όσους αδίκως μπήκαν στη «μαύρη λίστα» κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης. Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του νέου έτους.
1 Για ποιο λόγο κρίνεται αναγκαία η νομοθετική παρέμβαση, προκειμένου να διευκολυνθούν οι δανειολήπτες;
Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διευκόλυνσης αλλά και δικαστικής διευθέτησης για όσους δανειολήπτες έχουν βρεθεί σε δεινή οικονομική θέση ή και ακόμη σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των οφειλών τους. Σήμερα παρά τις όποιες

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...