Green-Cola: Η απάντηση στην Coca-Cola έρχεται από την Ορεστιάδα


 Η Green-cola από τη Θράκη είναι η απάντηση που επιχειρεί να δώσει η Ελλάδα στην πολυεθνική Coca-Cola.
 Η νέα φίρμα, αρκετά ανατρεπτική για cola, εφόσον εγκαταλείπει το κόκκινο χρώμα, έρχεται από την Ορεστιάδα και την εταιρία ΕΠΑΠ, η οποία συσκεύαζε για δεκαετίες τα αναψυκτικά της 3E (Coca-cola, Fanta κλπ) αλλά εδώ και λίγα χρόνια μπήκε δυναμικά στην αγορά με τα δικά της σήματα Sparky.
  Ήδη τα αναψυκτικά της με την επωνυμία Sparky έχουν μπει στα ράφια και είναι περισσότερο γνωστά από την αλυσίδα Carrefour, έχοντας δείξει μια πρόθεση να αμφισβητήσουν την πρωτοκαθεδρία της Coca Cola και των υπολοίπων αναψυκτικών της. Tώρα όμως με τη Green Cola, φαίνεται ότι θα επιχειρήσουν να μπουν πολύ πιο δυναμικά και να κάνουν κάτι αντίστοιχο με αυτό που πέτυχε η μπύρα Βεργίνα από τη Θράκη, που εξορίζει, σταδιακά, τις μεγάλες πολυεθνικές. Ήδη με τα σήματα Sparky έχει πετύχει ένα μερίδιο της τάξης του 35% στην περιοχή αλλά, οι στόχοι φαίνεται ότι τώρα αλλάζουν. Ίδια γεύση χωρίς συντηρητικά και χημικά ;
Η Green Cola είναι το αμιγώς ελληνικό προϊόν εμπλουτίζει τη γνωστή cola με καινοτόμες
ιδιότητες όπως η παρουσία φυσικής πηγής καφεΐνης από πράσινους κόκκους καφέ και φυσικών αρωματικών υλών ενώ παράλληλα από τη λίστα… των συστατικών της λείπει η ζάχαρη, η ασπαρτάμη, το φωσφορικό οξύ και τα συντηρητικά, που ενοχοποιούν τις μεγάλες μάρκες.
Πίσω από αυτή την δραστηριότητα βρίσκεται η ΕΠΑΠ ΑΕ (Ένωση Παρασκευαστών Αεριούχων Ποτών) της ακριτικής Ορεστιάδας, που ιδρύθηκε το 1959 από μία ομάδα ντόπιων παραγωγών και δραστηριοποιείται εδώ και 53 χρόνια στην παραγωγή και εμφιάλωση αναψυκτικών.


Πηγή: xanthipress.gr


της Αθανασίας Μπίδιου
abidiou@voria.gr
 
Την ελληνική απάντηση στην Coca-Cola επιδιώκει να αποτελέσει με τα αναψυκτικά Sparky η εταιρεία ΕΠΑΠ από την Ορεστιάδα του νομού Έβρου. Με ιστορία από το 1959 η Ένωση Παρασκευαστών Αεριούχων Ποτών(ΕΠΑΠ), η οποία από το 1983 μέχρι το 2009 εμφιάλωνε προϊόντα για λογαριασμό της 3E έχει μπει τα τελευταία δυο χρόνια με τα δικά της αναψυκτικά στην αγορά της Θράκης αποσπώντας ένα σημαντικό μερίδιο. Στόχος της εταιρείας, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Γιάννη Ανδρεάδη είναι η επέκταση της παρουσίας της με τα αναψυκτικά Sparky σε όλη την Ελλάδα.
 
Ο κ.Ανδρεάδης υπολογίζει το μερίδιο της ΕΠΑΠ στην περιοχή της Θράκη κατά μέσο όρο στο 30-35% με το ποσοστό να είναι πολύ μεγαλύτερο για το νομό Έβρου. Μικρή μέχρι στιγμής είναι η παρουσία των αναψυκτικών Sparky στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, καθώς περιορίζεται στα ράφια της αλυσίδας Carrefour. «Επιδιώκουμε να επεκταθούμε σε μεγαλύτερη ακτίνα και σε όσο το δυνατόν περισσότερες αγορές, ενώ κοιτάμε και τις εξαγωγές. Ήδη πραγματοποιούμε πωλήσεις στην Κύπρο. Είμαστε ικανοποιημένοι μέχρι στιγμής γιατί έχουμε πετύχει σε δύσκολες εποχές και από μια απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας να αυξάνουμε τις πωλήσεις μας κατά 30-40% ετησίως», αναφέρει ο κ.Ανδρεάδης. Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι παρά την κυριαρχία της 3Ε στην ελληνική αγορά οι μικρές τοπικές εταιρείες αναψυκτικών τα τελευταία χρόνια κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών.
 
 Η ΕΠΑΠ αναμένεται να καταγράψει για το 2011 αύξηση του τζίρου της στα 4 εκατ.ευρώ από 1,5 εκατ.ευρώ το 2010. Σημαντικό μέρος της δραστηριότητας της εταιρείας αποτελεί και η παραγωγή private label προϊόντων για τις περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της ελληνικής αγοράς.
 
Σημειώνεται ότι η ΕΠΑΠ από το 1999 έως το 2009 εμφιάλωνε προϊόντα αποκλειστικά για την 3Ε. Η πολυμετοχική εταιρεία επέστρεψε από το 2009 στην αγορά με δικές της παλιές παραδοσιακές συνταγές σε νέα προϊόντα επενδύοντας στην ποιότητα, τη μεγάλη τεχνογνωσία και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις. Σε ένα εργοστάσιο με τρεις γραμμές παραγωγής(γυάλινες συσκευασίες, κουτιού και pet) εμφιαλώνει όλη τη γκάμα των αναψυκτικών υπό το brand name Sparky: cola, πορτοκαλάδα, λεμονάδα, γκαζόζα, βυσσινάδα και σόδα.

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *