*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *
* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *


Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Μπλόκο κατασχέσεων για μη καταβολή ΦΠΑ ;

Οσοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες επιμένουν να μην υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ θα έρχονται αντιμέτωποι με μπλόκο κατασχέσεων. Με ειδική διάταξη την οποία ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών θα καλεί τους υπόχρεους να υποβάλλουν την περιοδική τους δήλωση στις 20 κάθε τρίτου μήνα καταβάλλοντας τουλάχιστον 10 ευρώ.
Αφού υποβάλουν τη δήλωση θα έχουν περιθώριο 10 ημερών να αποδώσουν το σύνολο του ΦΠΑ που οφείλουν, χωρίς δόσεις. Αν δεν εξοφλήσουν τον φόρο εγκαίρως και η οφειλή καταστεί ληξιπρόθεσμη, θα επιβάλλονται κατασχέσεις με προτεραιότητα τις καταθέσεις. Αν δεν υποβάλλουν καθόλου δήλωση, με προσωρινό έλεγχο εξπρες θα βεβαιώνεται ο φόρος και οι προβλεπόμενες προσαυξήσεις και εάν δεν εξοφλείται εφάπαξ, χωρίς δυνατότητα συμβιβασμού δόσεων, θα επιβάλλονται και πάλι κατασχέσεις.
Η ρύθμιση να εξοφλάται ο ΦΠΑ σε τρεις δόσεις καθιερώθηκε το καλοκαίρι του 2011 ως ανάσα ρευστότητας στις επιχειρήσεις και στους επιτηδευματίες. Για να γίνει δεκτή η δήλωση ο υπόχρεος πρέπει να καταβάλει το 40% της οφειλής και το υπόλοιπο σε δύο μηνιαίες δόσεις με μηνιαία προσαύξηση 2%.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...