Πως θα είναι η νέα εμφάνιση του Facebook - Σε ποιες χώρες έχουν τους περισσότερους «φίλους» οι Έλληνες χρήστες του ;

Τη νέα εμφάνιση του Facebook που θα εφαρμοσθούν τόσο στις web εφαρμογές του, όσο και σε αυτές για τις φορητές συσκευές, παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση την Πέμπτη ο ιδρυτής του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
Οπως τόνισε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ οι αλλαγές αυτές γίνονται με στόχο οι χρήστες του Facebook να έχουν στη διάθεσή τους «την καλύτερη προσωπική εφημερίδα στον κόσμο».
Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι στο «News Feed», που πλέον θα χωρίζεται σε κατηγορίες, όπως «μουσική», «φωτογραφίες», «βίντεο» και «νέες δημοσιεύσεις».
Η νέα μορφή των ενημερώσεων, επίσης θα περιλαμβάνει περισσότερες και μεγαλύτερες
φωτογραφίες και βίντεο.
Επίσης, τοποθετήθηκε ένα μενού στη δεξιά πλευρά της οθόνης, μέσω του οποίου οι χρήστες θα μπορούν να πλοηγηθούν ανάμεσα στις διάφορες κατηγορίες ενημερώσεων.ΑΠΟ -blog.gr

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο Mashable, μας παρουσιάζει την εξαιρετική εργασία που έχει γίνει από τη Mia Newman, απόφοιτο του πανεπιστημίου Stanford σε Διεθνείς Σχέσεις, όσον αφορά την ανάλυση των «σχέσεων φιλίας» μεταξύ διαφόρων χωρών.
Το εντυπωσιακό για την Ελλάδα; Η κατάταξη των χωρών στις οποίες έχουν τους περισσότερους «φίλους», οι χρήστες του Facebook στην Ελλάδα:
  1. Κύπρος
  2. Αλβανία
  3. Βουλγαρία
  4. Γερμανία
  5. Ηνωμένο Βασίλειο
Πέρα της προφανούς εξήγησης για την Κύπρο, έχω την αίσθηση ότι κυρίαρχο ρόλο εδώ παίζει η μετανάστευση. Αλβανοί και Βούλγαροι που έχουν μεταναστεύσει στην Ελλάδα, είναι λογικό να έχουν φίλους στις χώρες τους. Από την άλλη, Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει στη Γερμανία και την Αγγλία, είναι λογικό να έχουν φίλους από την Ελλάδα.
Μετά από τους πέντε πρώτους, σε περίπου ίδιο επίπεδο κυμαίνονται: υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Λατινική και Νότια Αμερική, Μέση Ανατολή, Νότιος Αφρική και Αυστραλία! Τι μαθαίνει κανείς…
Μπορείτε να εξερευνήσετε τον χάρτη εδώ!
Επιλέγοντας την Ελλάδα, βλέπετε το εξής:Friendship mapping for Greece

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *