Τώρα πάνε Σύρο οι εφορίες Πάρου, Νάξου, Τήνου, Μυκόνου και Σαντορίνης!Σαρωτικές θα είναι οι αλλαγές στις ΔΟΥ των Κυκλάδων αλλά και στις ΔΟΥ όλης της χώρας στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Ο Σύλλογος Εφοριακών της χώρας έφερε στη δημοσιότητα έγγραφο ντοκουμέντο του υπουργείο Οικονομικών όπου περιέχει νέο σχέδιο για την κατάργηση – συγχώνευση ΔΟΥ!
Σύμφωνα με αυτό το έγγραφο, συγχωνεύονται πάρα πολλά τμήματα εφοριών που βρίσκονται στα νησιά, ενώ πρόθεση της κυβέρνησης είναι να παραμείνουν 50 εφορίες στην επικράτεια!
Στο νομό Κυκλάδων επανέρχεται, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο, το θέμα της συγχώνευσης των ΔΟΥ Τήνου, Μυκόνου, Νάξου (δεν γλυτώνει ούτε η ιδιαίτερη πατρίδα του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση), Πάρου και Σαντορίνης και η μεταφορά αυτών στη Σύρο!!!
Επίσης, η ΔΟΥ Άνδρου και Κέας μεταφέρονται στην Παλλήνη, ενώ της Μήλου στη ΔΟΥ Νίκαιας!!!
Το πιο εξωφρενικό από όλα, είναι ότι η ΔΟΥ Σάμου μεταφέρεται στη Σύρο (!), κάτι που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο συγκεκριμένο νησί, με το Σύλλογο Εργαζομένων στις εφορίες της Σάμου με δελτίο Τύπου, να εξαπολύουν μύδρους κατά της κυβέρνησης. Στο σχετικό δελτίο τύπου τονίζουν ανάμεσα στα άλλα ότι «οι σχεδιασμοί του Υπουργείου για τον κλάδο εντάσσονται σε ένα σχέδιο με στόχο το κλείσιμο των υπηρεσιών και την απόλυση των εργαζομένων τους. Η απόφαση αυτή θα επιβαρύνει τον πολίτη οικονομικά και θα τον ταλαιπωρήσει αφού θα χρειάζεται να μετακινηθεί στη Σύρο».
Το έγγραφο ντοκουμέντο το οποίο και δημοσιεύουμε έφερε στη δημοσιότητα το site eforiakoi.org. Σύμφωνα με το site «...το σχέδιο που κυκλοφορεί στο
υπουργείο οικονομικών και οδηγεί στον ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό των εφοριών, προετοιμάζει το έδαφος για επιπλέον κλείσιμο υπηρεσιών το αμέσως επόμενο διάστημα (καθώς καθίσταται απολύτως αβέβαιο το μέλλον όσων εφοριών καταργούνται βασικά τμήματα, ενώ σειρά αντικειμένων σχεδιάζεται να μεταφερθούν σε ιδιώτες) και ουσιαστικά διαλύει το φοροεισπρακτικό μηχανισμό.
Το συγκεκριμένο σχέδιο κατατέθηκε από τους εκπροσώπους της ΑΣΚΙ στην ομοσπονδία, μόλις αυτό υπέπεσε στην αντίληψή τους και στάλθηκε σε όλους τους Συλλόγους. Ερωτηματικά προκαλούνται για το γεγονός ότι για άλλη μια φορά στελέχη της Ομοσπονδίας δηλώνουν άγνοια για τους σχεδιασμούς του υπουργείου, παρά τις συχνές και εκτός αποφάσεων συναντήσεις με την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία και την «περίεργη» ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ, που εντέχνως μας προετοιμάζει για τις εξελίξεις».
ΑΠΟ -  parospress.blogspot.g

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *