Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Γιατί από μουσικής πλευράς η ΕΡΤ δεν θα λείψει στους πολιτικούς μας - της Λουίζας Ζουγρή

Έχουμε ακούσει για την αγάπη που σκοτώνει και έχουν διαπραχθεί αρκετά εγκλήματα στο όνομα του έρωτα με πολλά από αυτά μάλιστα να αποτελούν υλικό για πετυχημένα λογοτεχνικά έργα.
Η αρρωστημένη κατάσταση του να σκοτώσεις κάποιον από ζήλεια ή για διάφορους άλλους παρεμφερείς λόγους είναι κάτι που δεν λείπει από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων από τότε που εμφανίστηκε στον πλανήτη μας το ανθρώπινο είδος.
Αυτό όμως που σίγουρα δεν θα λείψει από μια συγκεκριμένη κάστα ανθρώπων και συγκεκριμένα των πολιτικών μας είναι η μουσική προσφορά της ΕΡΤ που ιστορικά κινείται σε ένα εύρος που δεν μας έχουν δείξει να συμπαθούν ιδιαίτερα.
Ανδρέας και Γιώργος Παπανδρέου είχαν δείξει συχνά την προτίμησή τους στο λαϊκό μας τραγούδι, ο πρώτος με τα τραγούδια της Ρίτας Σακελλαρίου και ο δεύτερος με τα ζεϊμπέκικα που χόρευε συχνά, κάποτε βέβαια μάλλον σε νεαρή ηλικία θα άκουγε ροκ.
Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς πρέπει να είναι φίλοι του λεγόμενου ελαφρολαϊκού μας τραγουδιού.
Δεν είναι κακό βέβαια το να ακούει κάποιος τα λαικά τραγούδια, αλλά στην προκειμένη περίπτωση όλοιο οι αναφερόμενοι δεν έχουν καμία σχέση με λαικές καταβολές.
Όσο και να έψαξα δεν βρήκα στοιχεία που να βοηθούν στο τι μουσική ακούνε οι πολιτικοί που μας κυβερνούν, αλλά και οι υπόλοιποι, οι κατά καιρούς εμφανίσεις τους στο μέγαρο μουσικής, μάλλον γίνονται για δημόσιες σχέσεις.
Μπορεί λοιπόν μα μην λείψει καθόλου το μουσικό πρόγραμμα της ΕΡΤ σ' αυτούς
που αποφάσισαν ξαφνικά το κλείσιμό της, αλλά σίγουρα θα λείψει σε πολλούς
άλλους που είχαν συνηθίσει να ακούνε και να βλέπουν  μουσική που ελάχιστα από τα άλλα ΜΜΕ τολμούν να παρουσιάσουν, εδώ καλά καλά δεν έπαιζαν μέχρι
πρόσφατα το Get Lucky στην Αθήνα που είναι η επιτυχία του καλοκαιριού από την Βομβάη μέχρι το Ρίο Ντε Τζανέϊρο και το ακούγαμε στο Α΄ Πρόγραμμα.

Ειδικά στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού η κατάσταση θα έχει δραματικές εξελίξεις, αφού οι λεγόμενοι εμπορικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν παίζουν κάτι πιο ΄προοδευτικό΄από τον Αντώνη Ρέμο.

Η τζαζ ίσως δεν ξανακουστεί ποτέ πια στις ελληνικές μπάντες των FM, το ίδιο η λεγόμενη μουσική Ethnic, αλλά και άλλα μουσικά είδη.
Ακόμα κι αν δεχθούμε ότι υπάρχουν κάποιοι ιδιωτικοί σταθμοί που παίζουν κάτι πέρα από τα Playlist με τις επιτυχίες, αυτοί έχουν συνήθως μικρή ακροαματικότητα και από μέρα σε μέρα αλλάζουν πρόγραμμα και προσχωρούν στο λαϊκό τραγούδι ή την χορευτική μουσική.

Τα μπουζούκια είναι κατά την εκτίμησή μου η μουσική που προτιμούν αυτοί που πήραν τις αποφάσεις για το κλείσιμο της ΕΡΤ γι' αυτό ίσως δεν θα αισθανθούν έντονα την έλλειψή της όσο παραμένει κλειστή.
Όλη η υπόθεση μυρίζει σαν δώρο στους καναλάρχες που απ'ότι λέγεται είναι και οι ιδιοκτήτες της Digea.

Η ΕΡΤ έδωσε μεγάλα ποσά για την μετάδοση του Champions League και τώρα ο αρμόδιος υπουργός οικονομικών θα χαρίσει ουσιαστικά την μετάδοση των αγώνων, αφού κανένα από τα ιδιωτικά κανάλια δεν πρόκειται να δώσει χρήματα που δεν είχε προσφέρει αρχικά, συνεπώς τα υπόλοιπα χρήματα για μια ακόμα φορά θα τα πληρώσουν τα μόνιμα θύματα, μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Λουίζα Ζουγρή


ΑΠΟ apotis4stis5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...