«Δημήτρια 2013» από 2-5 Αυγούστου στο Σαγκρί της Νάξου

Νάξος 
Εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, παλαιών αντικειμένων, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, ξεναγήσεις και θεατρικές παραστάσεις περιλαμβάνουν τα φετινά «Δημήτρια» που θα γίνουν 2-5 Αυγούστου στο Σαγκρί της Νάξου.
Πρόκειται για την 2η έκθεση αγροτουρισμού που σκοπό έχει μέσα από τις εκδηλώσεις οι άνθρωποι να γνωρίσουν τη Νάξο με έναν διαφορετικό τρόπο, από τα προϊόντα που παράγει η γη, μέσα από παραδοσιακές δραστηριότητες, όπως τυροκόμηση, κέντημα, καλλιέργεια βιολογικών αρωματικών φυτών.
Το 1978 για πρώτη φορά ο αγροτικός σύλλογος Σαγκρίου Νάξου και ο πολιτιστικός - εξωραϊστικός σύλλογος Σαγκριωτών Αθήνας «Η Πρόοδος» εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν το 1ο Ναξιακό Φεστιβάλ.
Διαρκούσε 20 μέρες και περιελάμβανε το «στόλισμα» της Ιεράς Μονής του Αγίου Ελευθερίου, στο Σαγκρί της Νάξου, με αντικείμενα που αφορούσαν την αγροτική ζωή και το παραδοσιακό αγροτικό σπίτι των Ναξίων.
Ο πολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σαγκρίου Νάξου Π.Ν.Ο.Ε.Σ (Πρωτοβουλίες νέων ομαδικού εθελοντισμού Σαγκρίου) πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος τα Δημήτρια με κύριο άξονα τα αγροτουριστικά περίπτερα με προϊόντα που παράγει η νάξια γη, αλλά και έκθεση φωτογραφίας στα σοκάκια του χωριού, παλαιών αντικειμένων και έκθεση ζωγραφικής στην Ι.Μ. του Αγίου Ελευθερίου.
Κατά την διάρκεια των «Δημητρίων» θα γίνονται διάφορα δρώμενα όπως: παιχνίδι με παραδοσιακά παλαιά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, ζωντανή τυροκόμηση, κέντημα με βελονάκι, ομιλία για την καλλιέργεια βιολογικών αρωματικών φυτών, ξενάγηση στον ναό της Δήμητρας, μαθήματα παραδοσιακού τρόπου κλαδέματος και μπολιάσματος δένδρων και αμπελιών, παραδοσιακή μουσική με τσαμπούνα και
τουμπάκι, κυνήγι θησαυρού για μικρούς και μεγάλους, έκθεση animation και θεατρική παράσταση.

απο in gr

Συνδιοργάνωση: Π.Ν.Ο.Ε.Σ. - Κοινότητα Σαγκρίου Νάξου - ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α.

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *