Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Τεχνική ποινή στον ρατσισμό

απο joinradio - Posted on: July 7th, 2013 by   Kiki Pap
Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που πανηγύρισα κάτω από μπασκετικά καλάθια αλλά ευτυχώς δεν υπάρχει παράπονο από πράσινες χαρές ακόμα κι αν τις βλέπεις από τις τηλεοπτικές κερκίδες. Εκείνα τα τελυταία λεπτά που δε σε χωράει ο τόπος, παίχτες σαν τον James Gist και τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη είναι πάντα εκεί γύρω να κάνουν μαγικά και να σε τιγκάρουν από χαρά χωρίς να σ’ ενδιαφέρει αν έχουν το ίδιο χρώμα με τον Δημήτρη Διαμαντίδη κι αν πρέπει να φοράνε εμφανίσεις ελληνικής ομάδας.
 Στα παρκέ του NBA σίγουρα είναι όλα πιο μεγενθυμένα και φαίνονται ακατόρθωτα αλλά ο γεννημένος στην Ελλάδα, Γιάννης Αντετοκούμπο πέτυχε την υψηλότερη θέση στο ντραφτ κι από δω και στο εξής θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 15 στην ομάδα των Milwaukee Bucks. Μόλις έμαθε για τη διάκριση του το γιόρτασε με την ελληνική σημαία αγκαλιά και άρχισαν οι ενοχλήσεις.
 Προφανώς είναι ένα κατόρθωμα με το οποίο αξίζει να χαιρόμαστε αλλά στην γαλανόλευκη ζούγκλα τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Άρχισαν να ακούγονται σχόλια όπως εκείνο το γελοίο «Στον ζωολογικό κήπο άμα δώσετε σε ένα χιμπατζή μια μπανάνα και μια σημαία Έλληνας θα είναι» και ευτυχώς ο ΠΣΑΚ (Πανελλήνιος Σύνδεσμός Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών) απάντησε αναλόγως:
«Με αφορμή την τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος ”Χρυσή
Αυγή” Νίκου Μιχαλολιάκου, για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, θεωρεί ανάξιο κάθε σχολιασμού, ένα ακόμη ρατσιστικό παραλήρημα, από ανθρώπους, που με τις πράξεις και τις δηλώσεις τους, πλήττουν συστηματικά τη Δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

 giannis-antetokounmpo
 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, είναι Έλληνας Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα και μιλάει άπταιστα ελληνικά. Προσβάλλοντας τον Γιάννη, προσβάλλετε το σύνολο των ελλήνων καλαθοσφαιριστών. Όσο κι αν προσπαθείτε, δεν θα σπρώξετε και τον αθλητισμό, στη ”ζούγκλα” την οποία επιδιώκετε.»  είναι η ανακοίνωση τους.

Από τη μία μέρα στην άλλη δε γίναμε απλά ρατσιστές αλλά μισάνθρωποι χωρίς παιδεία, γουστάρουμε να τσαλαπατάμε τ’ ανθρώπινα δικαιώματα και να διατυμπανίζουμε παντού όλη αυτή την έχθρα και τη μιζέρια. Η New York Times σε εκθειαστικό αφιέρωμα της για τον Γιάννη, έγραψε πως είναι Έλληνας με όλα τα νόμιμα χαρτιά αλλά μέχρι τώρα ζούσε σαν μετανάστης. Κι εμείς για κάθε Γιάννη που δεν έχει καταφέρει κάτι μεγάλο, το θεωρούμε τιμητικό;

Δεν θα κατάλαβω ποτέ τις τις γραφειοκρατίες όταν ο άλλος τρέχει για όσα δικαιούται, τις υποκρισίες και όλη τη λαιμαργία να τους έχουμε σ’ ένα καζάνι μέχρι να φαγωθούν όλοι μεταξύ τους. Όπως στο εγχώριο μπάσκετ στη συγκεκριμένη περίπτωση έτσι και στη μουσική και σ’ οποιονδήποτε χώρο, υπάρχουν άνθρωποι με ρίζες από άλλες χώρες που αβίαστα και εντελώς φυσικά, όπως δηλαδή γίνονται τα θαύματα, πετυχαίνουν πράγματα που σε κάνουν υπερήφανο και μόνο θετικά vibes μπορούν να εκπέμπουν. Δεν είναι διαφήμιση Keep walking.  Απλή λογική κι ανθρωπιά είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...