Συλλογή υπογραφών από την «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών» που απαιτεί να κατοχυρωθεί στην Ε.Ε. και τα κράτη ως ανθρώπινο δικαίωμα η πρόσβαση σε καθαρό νερό και επαρκείς υπηρεσίες αποχέτευσης.

Συλλογή υπογραφών από την «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών» που απαιτεί να κατοχυρωθεί στην Ε.Ε. και τα κράτη ως ανθρώπινο δικαίωμα η πρόσβαση σε καθαρό νερό και επαρκείς υπηρεσίες αποχέτευσης.

 Eνημέρωση, 26/6/2013: Τις 1.476.000 (και συνεχώς αυξάνονται) έχουν φτάσει οι υπογραφές για την ευρωπαϊκή καμπάνια «το νερό δεν είναι για πούλημα». Πριν από μια βδομάδα, μάλιστα, ξεπεράστηκε το όριο υπογραφών για την Ελλάδα, συνεχίζουμε να υπογράφουμε όσοι δεν το έχουμε κάνει για να φτάσει πιο δυνατό το μήνυμα. Διαβάστε παρακάτω, και διαδώστε!
Το κείμενο της πρωτοβουλίας εκφράζει την αντίθεση των πολιτών στην νεοφιλελεύθερη «απελευθέρωση» των υπηρεσιών ύδρευσης και τον ρόλο της Ε.Ε. στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.
Το σύνθημα «το νερό δεν είναι για πούλημα» βάζει τη δημοκρατία μπροστά από τα συμφέροντα των πολυεθνικών.  
 Διαβάστε στην ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας τις βασικές πληροφορίες για την καμπάνια «το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα» με τη μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων (στα ελληνικά): http://www.right2water.eu/el/node/45

Μέχρι στιγμής την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών υποστηρίζουν 150 οργανώσεις, συνδικάτα, κινήσεις και δίκτυα πολιτών - σε διεθνές και τοπικό επίπεδο 
  Περισσότερες πληροφορίες για το ιστορικό, τους στόχους και τη διαδικασία της Πρωτοβουλίας «το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα» (στα ελληνικά και σε εκτυπώσιμη μορφή), θα βρείτε εδώ:  http://www.right2water.eu...
Δυο τρόποι να υπογράψετε το κείμενο – έκκληση της πρωτοβουλίας «το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα»

Ο πρώτος τρόπος είναι ηλεκτρονικά, χρησιμοποιώντας το επίσημο σύστημα συγκέντρωσης υπογραφών που χρησιμοποιείται πανευρωπαϊκά για τις «πρωτοβουλίες πολιτών»: https://signature.right2water.eu/oct-web-public/signup.do


http://i.imgur.com/0IRzAIo.png
 
Πατάτε το κουμπάκι «Υποστήριξη» και συμπληρώνετε τα σχετικά στοιχεία (για τη θεσμική κατοχύρωση, ζητείται και ο αριθμός διαβατηρίου ή αστ. ταυτότητας, ως στοιχείο απόδειξης της μοναδικής υπογραφής)
O δεύτερος είναι σε έντυπη μορφή, υπογράφοντας στη συγκεκριμένη φόρμα που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ:
(τα συμπληρωμένα έντυπα αποστέλλονται στην Ομοσπονδία Εργαζομένων Ε.ΥΔ.Α.Π.)
Μένουν 6 μήνες για την ολοκλήρωση της καμπάνιας
Από την έναρξη ισχύος της δυνατότητας διοργάνωσης «Ευρωπαϊκών Πρωτοβουλιών Πολιτών», τον Απρίλιο 2012, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να ζητήσουν από την Ευρ. Επιτροπή «να προτείνει νέα νομοθεσία σε τομείς της αρμοδιότητάς της» συγκεντρώνοντας 1 εκατομμύριο υπογραφές από τουλάχιστον το ένα τέταρτο των κρατών μελών της ΕΕ.
Στην Ελλάδα, μέχρι τις αρχές Απριλίου 2013 έχουν συγκεντρωθεί ηλεκτρονικά περίπου 7.500 υπογραφές, αριθμός που υπολείπεται πολύ του ελάχιστου στόχου των 16.500 που απαιτείται  για τη χώρα μας.
Τους αμέσως επόμενους μήνες, έως τον Οκτώβριο 2013 που λήγει η προθεσμία συγκέντρωσης υπογραφών, μπορούμε να συμβάλλουμε στη διεθνή κινητοποίηση και πανευρωπαϊκό συντονισμό των κινημάτων ενάντια στην εμπορευματοποίηση του νερού.
Πέρα από αυτό όμως, μπορούμε να πιέσουμε στην κατεύθυνση της αποτροπής της ιδιωτικοποίησης των ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ δείχνοντας ότι η κοινωνία δεν θα ανεχθεί το ξεπούλημα των συλλογικών αγαθών και διεκδικεί δημόσιες υπηρεσίες ύδρευσης, με συμμετοχή και κοινωνικό έλεγχο στη διαχείριση του πολύτιμου αυτού πόρου.

  Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα!
Ο πρόεδρος της Nestlé δηλώνει ότι το νερό δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα!

Ημερομηνία: 19/04/2013 15:26
Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του για το ντοκιμαντέρ "We Feed the World", ο πρόεδρος της Nestlé, Peter Brabeck, έκανε την απίστευτη δήλωση ότι το νερό δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα.

Επιτέθηκε στην ιδέα ότι η φύση είναι καλή, ενώ επιπλέον τόνισε ότι είναι μεγάλο επίτευγμα για τον άνθρωπο το γεγονός ότι μπορεί να αντισταθεί στην κυριαρχία της. Επιτέθηκε επίσης στη βιολογική γεωργία, υποστηρίζοντας ότι τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα είναι καλύτερα.

Η Nestlé είναι ο μεγαλύτερος εμφιαλωτής νερού παγκοσμίως. Ο Brabeck υποστηρίζει - ορθώς- ότι το νερό είναι η πολυτιμότερη πρώτη ύλη του πλανήτη. Ωστόσο, προσθέτει ότι η ιδιωτικοποίησή του είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσεις τη δικαιότερη διανομή του. "Η ιδέα ότι το νερό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα, προέρχεται από εξτρεμιστικές μη κυβερνητικές οργανώσεις", λέει ο Brabeck, προσθέτοντας ότι "το νερό όπως κάθε άλλο διατροφικό αγαθό θα πρέπει να έχει αγοραστική αξία".

Πιστεύει επιπλέον ότι η μέγιστη κοινωνική ευθύνη ενός προέδρου είναι να δημιουργεί όσο περισσότερο κέρδος μπορεί για την εταιρία του, ώστε οι άνθρωποι να έχουν δουλειές.

Για να υπογραμμίσουμε τέλος το πόσο "αξιαγάπητος" άνθρωπος είναι, πιστεύει επιπλέον ότι όλοι πρέπει να δουλεύουμε περισσότερο και σκληρότερα.
- See more at: http://left.gr/news/o-proedros-tis-nestle-dilonei-oti-nero-den-einai-anthropino-dikaioma#sthash.aq9B9Jcj.dpuf

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *