Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

10 δωρεάν online μαθήματα για να γίνετε επιτυχημένοι επιχειρηματίες!


Δεν υπάρχει πια καμιά δικαιολογία! Ακόμη κι αν δεν έχετε επιχειρηματικές γνώσεις για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, οι σύγχρονες online πλατφόρμες μάθησης σας προσφέρουν απλόχερα (δωρεάν) όλη την γνώση και την έμπνευση που χρειάζεστε!
Από πλήρη μαθήματα μεγάλων πανεπιστημίων, όπως το Stanford, μέχρι διαλέξεις από ειδήμονες, στο internet θα βρείτε όλα όσα πριν από μερικά χρόνια αποτελούσαν κτήμα ορισμένων μόνο ανθρώπων. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, τα video μαθήματα συνοδεύονται από ασκήσεις κι εργασίες οι οποίες βαθμολογούνται!
Συγκεντρώσαμε 10 από τα καλύτερα δωρεάν online «entrepreneurship» μαθήματα και σας τα παρουσιάζουμε εδώ (όλα τα μαθήματα είναι στην αγγλική γλώσσα).
1. Technology Entrepreneurship
Ίσως το πληρέστερο και καλύτερο μάθημα στον κόσμο για όσους σκοπεύουν να δημιουργήσουν μία τεχνολογική επιχείρηση! Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς μάθημα που προσφέρεται στο περίφημο πανεπιστήμιο Stanford (σε κάποια σημεία μάλιστα ο Dr. Chuck Eesley απευθύνεται στους φοιτητές του Stanford και τους λέει ότι μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα αποκλειστικά online, εάν το επιθυμούν). Το μάθημα μεταξύ άλλων μεταφέρει έντονα την startup κουλτούρα που επικρατεί στη Silicon Valley.
2. Startup Boards: Advanced Entrepreneurship
Ακόμη ένα εξαιρετικό μάθημα του Stanford από τον καθηγητή Clint Korver. Εάν έχετε πάρει τις βασικές γνώσεις κι ετοιμάζεστε να κάνετε το πρώτο βήμα, αυτό είναι το μάθημα που πρέπει να παρακολουθήσετε. Ο καθηγητής μάλιστα συνιστά όλα τα μέλη μιας επιχειρηματικής ομάδας να παρακολουθούν ταυτόχρονα το πρόγραμμα. Το μάθημα δεν είναι διαθέσιμο άμεσα, αλλά μπορείτε να εγγραφείτε για να ειδοποιηθείτε όταν ξεκινήσει και πάλι.
3. How to Build a Startup
Ο Steve Blank θεωρείται ένας από τους σύγχρονους γκουρού των startups. Είναι ιδρυτής πολλών επιχειρήσεων, επενδυτής, συγγραφέας και καθηγητής σε
μεγάλα πανεπιστήμια των Η.Π.Α. Στηρίζει όσο λίγοι τις νέες επιχειρήσεις και στην προσωπική του σελίδα έχει δημιουργήσει την πληρέστερη ίσως λίστα online εργαλείων για startups.

4. Creating Fundable Business Plans
Έχετε μια πολύ καλή ιδέα, αλλά δεν ξέρετε πώς να δημιουργήσετε ένα επιχειρηματικό πλάνο που θα είναι τόσο καλό ώστε να προσελκύσει επενδυτές; Αυτή η σειρά διαλέξεων από το University of Texas at Austin θα σας δείξει το σωστό δρόμο ώστε να δημιουργήσετε το δικό σας business plan!


5. Developing Innovative Ideas for New Companies: The 1st Step in Entrepreneurship
Πώς θα ανακαλύψετε σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες; Πώς θα βρείτε ιδέες για να ικανοποιήσετε αυτές τις ανάγκες; Πώς οι ιδέες σας θα γίνουν βιώσιμη επιχείριση; Αυτά και άλλα πολλά από το University of Maryland και το ενδιαφέρον πλήρες μάθημα του καθηγητή James V. Green.



6. New Models of Business in Society
Μια επιχείρηση κερδίζει χρήματα πουλώντας τα προϊόντα της στους πελάτες της. Σωστά; Λάθος! Σήμερα υπάρχουν δεκάδες τρόποι λειτουργίας μιας βιώσιμης επιχείρισης και πολλές μέθοδοι δημιουργίας προστιθέμενης αξίας για τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Ο καθηγητής R. Edward Freeman από το University of Virginia παρουσιάζει νέα business models που ενδεχομένως δεν γνωρίζετε!



7. Foundations of Business Strategy
Η στρατηγική μιας επιχείρησης αποτελεί βασικό άξονα επάνω στον οποίο θα εξαρτηθεί η βιωσιμότητα της επιχείρησης. Το πλήρες μάθημα από τον Michael J. Lenox του University of Virginia σας δείχνει τον δρόμο για να αναλύσετε την στρατηγική σας και να κάνετε βελτιώσεις!



8. Entrepreneurship -- From Idea to Launch
Έχετε μια ιδέα, αλλά δεν ξέρετε πώς μπορείτε να την μετατρέψετε σε επιχείρηση; Αυτό το μάθημα του Dr. Jeff Cornwall θα σας οδηγήσει βήμα βήμα στον στόχο σας!



9. 21 Critical Lessons for Entrepreneurs
Ο Jason Lawrence Nazar, CEO της Docstoc.com μοιράζεται μαζί μας 21 “χρυσούς κανόνες” που πρέπει να γνωρίζει ένας νέος επιχειρηματίας. Η προσωπική εμπειρία του ανθρώπου που συγκαταλέγεται μεταξύ των "Most Admired CEOs in Los Angeles", σύμφωνα με το LA Business Journal, αποτελεί σημαντική πηγή γνώσης!



10. Top 10 Things You Must Have to Start a Business
Πρακτικές πληροφορίες κι οδηγίες που αφορούν κομβικά σημεία στη δημιουργία μιας επιχείρησης. Ο καθηγητής του Stanford Frank Levinson επισημαίνει σε μια σειρά μικρών διαλέξεων τις λεπτομέρειες που θα πρέπει να προσέξετε!



BONUS υλικό: οι 12 καλύτερες πλατφόρμες δωρεάν online μαθημάτων!

  • https://www.coursera.org/ (η καλύτερη online πλατφόρμα! 370 πλήρη μαθήματα από κορυφαία πανεπιστήμια)
  • https://www.edx.org/ (η κοινή πλατφόρμα των πανεπιστημίων Harvard και MIT! Πρόσφατα εντάχθηκαν κι άλλα μεγάλα πανεπιστήμια)
  • https://venture-lab.stanford.edu/ (η δημοφιλέστερη πλατφόρμα του πανεπιστημίου Stanford)
  • http://class.stanford.edu/ (η πλατφόρμα “Class2Go” του πανεπιστημίου Stanford)
  • http://www.schoox.com/ (μία από τις καλύτερες online πλατφόρμες, η οποία δημιουργήθηκε από Έλληνες και πρόσφατα έλαβε επιδότηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων από ιδιώτες επενδυτές!)
  • https://www.udacity.com/ (μαθήματα από πέντε θεματικές ενότητες και τρία επίπεδα δυσκολίας)
  • https://www.udemy.com/ (ανοιχτή πλατφόρμα με μαθήματα που μπορεί να δημιουργήσει οποιοσδήποτε)
  • http://semesteronline.org/ (πλήρη μαθήματα από αμερικάνικα πανεπιστήμια)
  • https://www.khanacademy.org/ (μαθήματα θετικών επιστημών κ.ά.)
  • http://www.gcflearnfree.org/ (μαθήματα σχετικά με τεχνολογία, αγγλική γλώσσα και μαθηματικά)
  • https://www.canvas.net/ (μαθήματα από εκπαιδευτικούς οργανισμούς)
  • http://www.codecademy.com/ (μαθήματα προγραμματισμού)
του Γιάννη Ζαφειρόπουλος (@i_zaf)


Πηγή: - ERGON blog: 




http://www.lynda.com/ (1.900 online μαθήματα!)
http://redhoop.org/ (μηχανή αναζήτησης online μαθημάτων!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...