Αυξάνεται από 5 στα 25 ευρώ το εισιτήριο εισόδου στα νοσοκομεία! -Διαψεύδει το υπουργείο υγείας

Η εκτόξευση, από τα 5 ευρώ στα 25 ευρώ, της τιμής του εισιτηρίου στα δημόσια νοσοκομεία έρχεται να “γονατίσει” τους πολίτες, καθώς ενδέχεται σε 4 μήνες να βάζουν το χέρι ακόμα πιο βαθιά στην τσέπη προκειμένου να έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία.
Το “παράθυρο” για την αύξηση σοκ, κατά 500%, στο χαράτσι που αφορά την είσοδο των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία άφησε χθες ανοιχτό ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και επικαλέστηκε τον κίνδυνο να μην επιτευχθούν οι οικονομικοί στόχοι που έχει ορίσει η τρόικα.

Μάλιστα, το πενταπλάσιο-σε σχέση με σήμερα- αντίτιμο που θα καλούνται να καταβάλλουν οι πολίτες θα έχει άμεση ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2014, ενώ αποτελεί μία από τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η χώρα μας τον περασμένο Νοέμβριο.

Χιλιάδες άνεργοι κάθε ηλικίας, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι, άνθρωποι που καθημερικά αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη των ληγμένων λογαριασμών και της υπερχρέωσης, και παρ΄όλα αυτά δεν εξαιρούνται από το νέο “φουσκωμένο” χαράτσι, τρέμουν πλέον ακόμα και στη σκέψη ότι ίσως χρειαστεί να περάσουν το κατώφλι του εξωτερικού ιατρείου σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο.

Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com/

 Διαψεύδει το υπουργείο υγείας την αύξηση του εισιτηρίου στα δημόσια νοσοκομεία
Σε διάψευση αναφορικά με την αύξηση του εισιτηρίου στα δημόσια νοσοκομεία στα 25 ευρώ προχώρησε το υπουργείο Υγείας. Αφορμή στάθηκε τηλεγράφημα
του ΑΠΕ το οποίο ανέφερε ότι η τιμή της εισόδου στα δημόσια νοσοκομεία αναμένεται να αυξηθεί στα 25 ευρώ, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις.
Το υπουργείο διαβεβαίωσε πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί και ότι θα παραμείνει στα 5 ευρώ που είναι σήμερα. Ανοικτό πάντως παραμένει το ενδεχόμενο αναφορικά με το κοστός συμμετοχής των ασθενών που χρειάζεται να νοσηλευθούν στα δημόσια νοσοκομεία. Το θέμα αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση με την τρόικα το σεπτέμβριο, καθώς τα στελέχη της τρόικας ζητούν να αυξηθεί.
Στο μεταξύ, στο στόχαστρο του υπουργείου Υγείας μπαίνει το πόθεν έσχες των γιατρών που συνταγογραφούν για τον ΕΟΠΥΥ, καθώς έχουν βρεθεί γιατροί που συνταγογραφούν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων συγκεκριμένης εταιρείας.

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Χρήσιμες συμβουλές για την αγορά καυσοξύλων με το κυβικό! - τα καυσόξυλα πωλούνται βάζει όγκου και όχι βάσει βάρους.- Πόσα κυβικά είναι ένας τόνος; Πόσα κιλά είναι ένα κυβικό μέτρο;

«Έξυπνη παρακολούθηση» πίσω από τα «έξυπνα τηλέφωνα»

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *