Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

«Όχι» στο άνοιγμα των καταστημάτων την προσεχή Κυριακή 3 Νοεμβρίου λέει το 63% των εμπορικών συλλογών της Ελλάδας,

«Όχι» στο άνοιγμα των καταστημάτων την προσεχή Κυριακή 3 Νοεμβρίου λέει το 63% των εμπορικών συλλογών της Ελλάδας, με μόλις το 32% να έχει απαντήσει θετικά και το 5% να αφήνει την απόφαση στη διακριτική ευχέρεια των εμπόρων.
Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, βασισμένη στην πληροφόρηση που έχει στη διάθεσή της μέχρι στιγμής από 177 τοπικούς εμπορικούς συλλόγους.
Τα εμπορικά καταστήματα κάθε είδους και μεγέθους σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την πρώτη δηλαδή Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου
που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το
Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, εναπόκειται στους Εμπορικούς Συλλόγους εάν θα προτρέψουν τα μέλη τους, στις περιοχές ευθύνης τους, να λειτουργήσουν ή όχι κατά την Κυριακή. Μάλιστα, η ΕΣΕΕ στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα τονίζει αναφορικά με την απόφαση των εμποροϋπαλλήλων να απαντήσουν με απεργιακές κινητοποιήσεις στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, ότι «πάντα σέβεται το δικαίωμα της απεργίας».
Σημειώνεται πως για την προσεχή Κυριακή ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας ανακοίνωσε ωράριο λειτουργίας 11:00-18:00, η Θεσσαλονίκη 11:00-17:00 και ο Πειραιάς 11:00-15:00, όταν το πλαίσιο του κυριακάτικου ωραρίου σύμφωνα με το νόμο είναι 11:00-20:00.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...