ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ
Με αμφιβόλου ποιότητας σκευάσματα θα «θεραπεύεται» εφεξής ο Έλληνας ασθενής , αφού ο έλεγχος και η ποιότητα των φαρμάκων αποτελούν πολυτέλεια στην Ελλάδα των "πλεονασματικών" προϋπολογισμών.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης και η τρόικα έχουν δώσει τα χέρια, προκειμένου να εκτοξευθεί στο 60% η χορήγηση γενοσήμων στη χώρα μας, ενώ γιατροί- πωλητές θα ελέγχονται ηλεκτρονικά για το αν "πιάνουν τους στόχους" και οι αποτελεσματικοί "dealers" θα επιβραβεύονται με «νόμιμες» μίζες από το κράτος.
Η μνημονιακή δημοσιονομική δέσμευση για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στα 2 δισ. ευρώ μεταφράζεται ευθέως σε ραγδαία επιδείνωση της υγείας του μέσου Έλληνα, αυτό είναι ένα πρώτο συμπέρασμα επώδυνο και άμεσα αντιληπτό. Λιγότερο γνωστό είναι ότι πίσω από τις συμφωνίες κυβέρνησης και τρόικας κρύβεται ένας βρόμικος χορός συμφερόντων, αφού η ελληνική αγορά φαρμάκου ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της σε πολυεθνικές -εταιρείες κολοσσούς, παραγωγούς γενοσήμων αμφιβόλου ποιότητας.
  Η διείσδυση της TEVA στην ευρωπαϊκή αγορά φαρμάκου και οι καταγγελίες των Αμερικανών
Στα τέλη του 2012, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με 379 υπέρ, 230 κατά και 41 αποχές τη συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. - Ισραήλ σχετικά με «αξιολόγηση και αποδοχή της συμμόρφωσης στα βιομηχανικά προϊόντα» (Agreement on conformity assessment and acceptance of industrial products - ACAA) μετά από πρόταση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Ψηφίστηκε επίσης πρόσθετο πρωτόκολλο για τα φαρμακευτικά προϊόντα, για ευκολότερη πρόσβαση του Ισραήλ στην ευρωπαϊκή αγορά με την εξάλειψη των τεχνικών εμποδίων που υπήρχαν μέχρι τότε.
Η εισηγήτρια ευρωβουλευτής Laima Andrikiene υποστήριξε ότι «μόλις τεθεί σε ισχύ η συμφωνία που προβλέπει την αμοιβαία αναγνώριση των κανονιστικών διατάξεων και της επαλήθευσης των διαδικασιών για τα φαρμακευτικά προϊόντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ισραήλ, αυτή η αμοιβαία αναγνώριση θα ωφελήσει σίγουρα τους Ευρωπαίους καταναλωτές επειδή δεν θα υπάρχει πλέον ανάγκη για πρόσθετες δοκιμές στην Ε.Ε., κάτι που συνήθως διαρκεί 1-3 χρόνια, και οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θα έχουν ταχύτερη πρόσβαση στα ισραηλινά φαρμακευτικά προϊόντα".
  Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είχε εγκρίνει αυτή τη συμφωνία από το Μάιο του 2010
Με τη συνθήκη αυτή δίνεται το πράσινο φως για την κυριαρχία στην Ευρώπη της ισραηλινής ΤΕVA με τα ανώνυμα γενόσημα και χωρίς ευρωπαϊκό έλεγχο. Η ΤΕVA είχε εξαγοράσει τον γερμανικό κολοσσό στα γενόσημα Ratiopharm το 2009. Το περιοδικό Der Spiegel είχε χαρακτηρίσει το deal Ratiopharm-Teva ως «κόλπο εκατομμυρίων»! Τον Οκτώβριο ο Ρέσλερ εισάγει σχετική μεταρρύθμιση που αλλάζει τα δεδομένα στη γερμανική αγορά μετατρέποντας την Ratiopharm-Teva σε κυρίαρχη δύναμη, πριμοδοτώντας τα φθηνά ανώνυμα γενόσημα σε βάρος των επωνύμων.
Οι αμερικανικές αρχές είχαν εντοπίσει νοθευμένα φάρμακα της ΤΕVA το 2011
(καθώς και το 2009) και ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων δημοσιεύει διαδοχικές εκθέσεις - καταπέλτη για τη TEVA, με συγκεκριμένες καταγγελίες- σοκ για νοθευμένα φάρμακα, ακατάλληλο εξοπλισμό στα εργοστάσια παραγωγής της εταιρείας, ανεπαρκείς ελέγχους στα σκευάσματα και άλλες χοντρές παραβιάσεις της νομοθεσίας για την παραγωγή φαρμάκων.
Η TEVA HELLAS ξεκίνησε το 2008 και συνεργάζεται για περισσότερα από 10 χρόνια, με τις μεγαλύτερες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες γενοσήμων, προμηθεύοντάς τες με δραστικές ουσίες φαρμάκων καθώς και με έτοιμα φάρμακα. Όλα αυτά τα χρόνια, έχουν διακινηθεί πάνω από 3 εκατομμύρια δισκία και στείρες δόσεις των φαρμάκων της TEVA στην Ελλάδα.
Η ισραηλινή εταιρεία με τα φτηνά σκευάσματα κυριαρχεί πλέον στους μειοδοτικούς διαγωνισμούς για την προμήθεια φαρμάκων στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία, αφού από τους σχετικούς διαγωνισμούς έχει εκλείψει πλέον το στοιχείο της ποιότητας.

ΑΠΟ ΑΥΓΗ

 
Η εφημερίδα «Το ΧΩΝΙ» ξεσκεπάζει την Γερμανίδα καγκελάριο, η οποία ήρθε στην Ελλάδα με αποκλειστικό σκοπό να θυσιάσει την Υγεία μας, ώστε να θησαυρίσουν οι βιομηχανίες της.
Στον πραγματικό λόγο της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην χώρα μας την περασμένη εβδομάδα αναφέρεται σήμερα η εφημερίδα «Το ΧΩΝΙ».
Όπως αποκάλυψε πρώτο το newsbomb.gr, η Μέρκελ απαίτησε κατά την επίσκεψή της από τον Έλληνα πρωθυπουργό να υιοθετήσει την καταστροφική για την Υγεία μας συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία και χωρίς αναγραφή επωνυμίας φαρμάκου.
Να μας ταΐζει δηλαδή ανώνυμα, πάμφθηνα και επικίνδυνα φάρμακα!
Η εφημερίδα με ένα πλούσιο ρεπορτάζ αναδεικνύει αφενός τι κρύβεται πίσω από αυτή την σκοτεινή απαίτηση της Μέρκελ και αφετέρου τους κινδύνους που κρύβει μια τέτοια ολέθρια προοπτική, αν γίνει δεκτή από τον Έλληνα πρωθυπουργό.
«Η Μέρκελ απαίτησε από τον Σαμαρά να περικόψει τις ζωές των Ελλήνων για να βγάλουν εκατομμύρια η Ratiopharm, η TEVA και οι άλλες πολυεθνικές των πάμφθηνων, ανώνυμων γενοσήμων», αναφέρει το ρεπορτάζ.
Θυμίζουμε ότι στην γερμανική φαρμακοβιοχημανία Ratiopharm είχε αναφερθεί πριν λίγα 24ωρα και ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Νικολόπουλος σε μια ερώτηση – καταπέλτη για τα φάρμακα - δολοφόνους που κατέθεσε στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Στην ερώτησή του ο βουλευτής αναρωτιόταν τι ρόλο μπορεί να παίζει, στην πρωτοφανή επιμονή της Μέρκελ να περάσει τη ρύθμιση για τα φάρμακα-δολοφόνους, το γεγονός ότι η μεγαλύτερη γερμανική φαρμακοβιομηχανία γενοσήμων Ratiopharm εξαγοράστηκε πρόσφατα από τον ισραηλινό κολοσσό ανώνυμων γενοσήμων Teva.
«Το ΧΩΝΙ» αποκαλύπτει...
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, τον Ιούνιο του 2009, ο 74χρονος μεγιστάνας, Αδόλφος Μέρκλε αυτοκτονεί πέφτοντας στις ράγες τρένου.
Ο Μέρκλε αφήνει ορφανή μεταξύ άλλων και την Ratiopharm, την μεγαλύτερη εταιρεία γενοσήμων φαρμάκων της Γερμανίας.
Τότε εμφανίζεται η ισραηλινή εταιρεία γενοσήμων – μαμούθ TEVA και εκμεταλλευόμενη τον θάνατο του Μέρκλε, εξαγοράζει την γερμανική Ratiopharm.
Ποια είναι η TEVA;
Πρόκειται για μια εταιρεία που παράγει ανώνυμα γενόσημα μακριά από τους ελέγχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα, το Πουέρτο Ρίκο και το Μεξικό.
Είναι η πρωταγωνίστρια εταιρεία του σκανδάλου μεγατόνων που αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ με τις σοβαρότατες παρενέργειες ανώνυμου γενόσημου φαρμάκου της, το οποίο αποσύρθηκε άρον-άρον από τις αρχές.
Πρόκειται για ένα γενόσημο αντικαταθλιπτικό που συνιστά «κακέκτυπο» του πρωτότυπου σκευάσματος και προκαλεί, από άγχος, αυπνίες και πονοκεφάλους, μέχρι και διαρκείς τάσεις αυτοκτονίας!
Η επίσκεψη της Μέρκελ και η Ratiopharm
Ο πραγματικός λόγος που η Μέρκελ πάτησε σε ελληνικά χώματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδα «Το ΧΩΝΙ» ήταν για να εξυπηρετήσει τα μεγάλα γερμανικά – οικονομικά συμφέροντα.
Με τίμημα την Υγεία απαίτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να περικόψει τις ζωές των Ελλήνων για να βγάλουν εκατομμύρια ευρώ η Ratiopharm, η TEVA και οι άλλες πολυεθνικές των ανώνυμων γενοσήμων φαρμάκων.
Οι συνέπειες
Αν αυτό συμβεί τότε η Υγεία μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο γιατρός δεν θα συνταγογραφεί συγκεκριμένο φάρμακο, για συγκεκριμένο ασθενή και συγκεκριμένη πάθηση, αλλά με τη γενική κατηγορία της δραστικής ουσίας.
Ο φαρμακοποιός δηλαδή θα υποχρεούται να δίνει στον ασθενή το φθηνότερο γενόσημο.
Ένα φάρμακο ανώνυμο, που παράγεται στις χώρες του Τρίτου Κόσμου, υπό ανεξέλεγκτες συνθήκες.
Φάρμακο που είτε δεν θα μπορεί να θεραπεύσει την ασθένεια (επειδή δεν περιέχει επαρκή δόση δραστικής ουσίας), είτε θα προκαλεί σοβαρότατες παρενέργειες (επειδή θα περιέχει υπερβολική δόση δραστικής ουσίας).
Το σχόλιο του οικονομολόγου Δημήτρη Καζάκη για τα φάρμακα - δολοφόνους της Μέρκελ περικλείει όλη την αλήθεια γύρω από το θέμα:
«Η τρόικα θεωρεί τους Έλληνες ανθρώπους β' κατηγορίας. Δεν διστάζουν να αυξήσουν τα ποσοστά θνησιμότητας στην Ελλάδα προκειμένου να κάνουν οι ξένες πολυεθνικές τα πειράματά τους και, βέβαια, για να εξυπηρετηθεί η υπερκερδοφορία ειδικών επιχειρηματικών συμφερόντων εις βάρος ενός ολόκληρου λαού».


ΑΠΟ  http://www.newsbomb.gr/