Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Μεταρρύθμιση» στις παρακολουθήσεις ζητούν οι 8 γίγαντες του διαδικτύου-Η NSA συγκεντρώνει 5 δισ. αρχεία την ημέρα παγκοσμίως

Οκτώ αμερικανικοί κολοσσοί, μεταξύ τους οι Facebook, Twitter, Google και Apple, δημοσιοποίησαν σήμερα ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα με την οποία ζητούν «μεταρρύθμιση των μεθόδων παρακολούθησης» της Ουάσινγκτον, μετά τις αποκαλύψεις του πρώην τεχνικού της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ Εντουαρντ Σνόουντεν.*
  «Οι αποκαλύψεις που έγιναν το καλοκαίρι ανέδειξαν την επιτακτική ανάγκη για μεταρρύθμιση στις μεθόδους παρακολούθησης των κυβερνήσεων σε παγκόσμια κλίμακα» γράφουν οι Aol, Apple, Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Yahoo! και Twitter.
  «Η ζυγαριά σε πολλές χώρες έγειρε υπερβολικά υπέρ του κράτους σε βάρος των ατομικών δικαιωμάτων, δικαιωμάτων που περιλαμβάνονται στο Σύνταγμά μας. Αυτό αποδυναμώνει τις ελευθερίες που απολαμβάνουμε. Είναι καιρός αυτό να αλλάξει» τονίζεται στην επιστολή.
  Οι οκτώ που υπογράφουν την επιστολή «καλούν τις ΗΠΑ να αναλάβουν την πρωτοβουλία και να αρχίσουν μεταρρυθμίσεις ώστε οι επιχειρήσεις παρακολούθησης από πλευράς της αμερικανικής κυβέρνησης να ορίζονται σαφώς από το νόμο, να είναι ανάλογες με τους κινδύνους και διαφανείς».
  «Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τις δραστηριότητες παρακολούθησης των κυβερνήσεων κλόνισαν την εμπιστοσύνη των χρηστών μας» εξηγεί η πρόεδρος του Yahoo! Μαρίσα Μάγερ. «Είναι καιρός η κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των χρηστών μας, και είναι καιρός να λάβει

μέτρα για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στον κόσμο».

  * Η NSA συγκεντρώνει 5 δισ. αρχεία την ημέρα παγκοσμίως


  tvxs.gr/node/144586


 
Πέντε δισεκατομμύρια αρχεία την ημέρα σχετικά με την τοποθεσία κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, συγκεντρώνει η NSA, σύμφωνα με την «Washington Post», που επικαλείται έγγραφα που διέρρευσαν μέσω του Έντουαρντ Σνόουντεν.
Η συγκέντρωση στοιχείων, ακόμη και από αμερικανούς πολίτες αφορά την τοποθεσία των κατόχων τους, ενώ καταλήγει να χαρτογραφεί τις σχέσεις τους με τρόπο που «μέχρι πρότινος ήταν ασύλληπτος», αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Τα αρχεία τοποθετούνται σε μια βάση δεδομένων όπου αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις «τουλάχιστον εκατοντάδων εκατομμυρίων συσκευών», σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα και συνεντεύξεις στελεχών των υπηρεσιών πληροφοριών.
Από την πλευρά της η υπηρεσία, φέρεται να υποστηρίζει στα εν λόγω έγγραφα ότι δεν στοχεύει σκόπιμα επικοινωνίες Αμερικανών, αλλά γίνεται «παρεμπιπτόντως» συλλογή στοιχείων τους.
Αξιωματούχοι αναφέρουν στην εφημερίδα ότι τα προγράμματα που συλλέγουν και αναλύουν τα δεδομένα των τοποθεσιών είναι νόμιμα και αποσκοπούν αποκλειστικά στο να συγκεντρώσουν πληροφορίες σχετικά με ξένους στόχους.
«Πόσες αποκαλύψεις πρέπει ακόμα να γίνουν μέχρι να αναλάβει δράση το Κογκρέσο; Το άρθρο αυτό αποτελεί το πιο πρόσφατο πλήγμα στο δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής», δήλωσε ο Ζικ Τζόνσον, διευθυντής της αμερικανικής Ασφάλειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διεθνούς Αμνηστίας.
απο tvxs  


Σχετικά Άρθρα

25/11/2013
15/11/2013
30/10/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...