Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ο νέος ενεργειακός χάρτης - Οι πολιτικές του κόσμου μετά την έκρηξη της μη συμβατικής ενέργειας - Oι Ρώσοι μας πέταξαν εξω ;

«Ντρίμπλα Gazprom» Μέσω Ουγγαρίας o South Stream - Oι Ρώσοι μας πέταξαν εξω ;*

Aviezer Tucker*
 Ο ενεργειακός χάρτης του κόσμου επανασχεδιάζεται- και κατά συνέπεια η παγκόσμια γεωπολιτική τάξη παραπαίει. Κινούμαστε μακριά από έναν κόσμο κυριαρχούμενο από λίγους μεγαλο- προμηθευτές ενέργειας, όπως η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία και η Βενεζουέλα, προς εκείνον τον κόσμο στον οποίο οι περισσότερες χώρες έχουν κάποιους εγχώριους πόρους για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών τους και μπορούν να εισαγάγουν την υπόλοιπη ενέργεια
από γειτονικούς τους προμηθευτές. Αυτός ο νέος κόσμος θα διαθέτει σημαντικά χαμηλότερες τιμές ενέργειας και η γεωπολιτική με τη σειρά της θα εξαρτάται λιγότερο από το πετρέλαιο και τι φυσικό αέριο. Μέσα στα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια, τα καθεστώτα που εξαρτώνται από τις εξαγωγές ενέργειας θα δουν την δύναμή τους να μειώνεται. Δεν θα είναι πλέον σε θέση να κερδίζουν τεράστια ποσά από πωλήσεις ενέργειας, να λειτουργούν ως πάτρωνες και να προβάλλουν ισχύ στο εξωτερικό, και θα πρέπει να φορολογήσουν τους πολίτες τους.
 Η επανάσταση στην μη συμβατική παραγωγή ενέργειας προέρχεται από τεχνολογίες που

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Παιχνίδια για ανήλικους αναρχικούς στην κατάληψη!



  Ένα πλήρες «οπλοστάσιο παιχνιδιών», που σκοπό του είχε να δηλητηριάσει τις αθώες ψυχές όσων παιδιών είχαν την ατυχία να πέσουν στα νύχια των αυτονομιστών νηπιαγωγών, που σύχναζαν στο νεοκλασσικό της Λέλας, έφεραν στο φως οι άνδρες των ΜΑΤ που πραγματοποίησαν έφοδο χθες το μεσημέρι.
Ανάμεσά τους, ξεχώριζαν τα σετ ζωγραφικής μπουκαλιών (των γνωστών μπουκαλιών), αποκριάτικες μάσκες (που αποκαλούνται από τους ειδικούς ως «κουκούλες του ανήλικου») και κυριώς ένα προκλητικό σετ χειροτεχνίας που μαθαίνει στους νεαρούς αναρχικούς να πλέκουν μόνοι τους την πρώτη τους κουκούλα.
Μάλιστα δεν είναι τυχαίο, ότι στο καπάκι του συγκεκριμένου σετ πλεξίματος για την κουκούλα, εικονίζεται ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μάλλον λόγω της πρόσφατης στροφής προς τη νοικοκυροσύνη, σκοπεύει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο μάθημα των οικοκυρικών για τους νέους του κόμματος. 
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα) 
απο  ΜΟΥΦΑΝΕΤ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΕΣΕΕ - ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 4/2012



ΕΣΕΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Αύριο, 12 Ιανουαρίου, συμπληρώνεται το καθοριζόμενο από την Αγορανομική Διάταξη 4/2012 χρονικό διάστημα του μηνός από την δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ και ως εκ τούτου καθίσταται πλέον υποχρεωτική η ανάρτηση πινακίδας σε εμφανές σημείο του καταστήματος και πλησίον του Ταμείου με το γνωστό περιεχόμενο 
«Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ
(ΑΠΟΔΕΙΞΗ−ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)» αποδιδόμενο και στην αγγλική γλώσσα ως «CONSUMER IS ΝΟΤ OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF PAYMENT HAS ΝΟΤ BEEN RECEIVED (RECEIPT − INVOICE)».
Η ΕΣΕΕ έγκαιρα προειδοποίησε το Υπουργείο Ανάπτυξης ότι η μεταβολή της νομοθεσίας στην κατεύθυνση της άρνησης πληρωμής από τον καταναλωτή σε περίπτωση μη έκδοσης αποδείξεως αποτελεί αποκλειστικά κίνηση εντυπωσιασμού και όχι ουσίας, αφού θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται θα επιλύσει.  Ταυτόχρονα, ζητήσαμε διευκρινήσεις από το Υπουργείο τόσο για τους εμπόρους, όσο και για τους

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Οι δυο Ελληνίδες με το καλύτερο εκτροφείο σαλιγκαριών στον κόσμο.

Η ιστορία της πολυβραβευμένης ελληνικής εταιρείας Fereikos Helix, της Μαρίας και της Πέννυς Βλάχου, είναι ένα κλασικό παράδειγμα για το πώς μπορείς να πετύχεις από τη μία μέρα στην άλλη αν προσέξεις τις κινήσεις σου, οργανωθείς καλά και εργαστείς σκληρά.Οι δύο αδερφές δεν είχαν καμία σχέση με τα σαλιγκάρια και την εκτροφή τους.
Οι καθηγήτριες ξένων γλωσσών αποφάσισαν να ασχοληθούν με κάτι τελείως διαφορετικό, που δεν είχε τάξη, μαθητές και γραπτά.
"Αποφασίσαμε να πάρουμε το ρίσκο και να ασχοληθούμε με κάτι τελείως διαφορετικό. Το έναυσμα δόθηκε ένα βράδυ ξαφνικά σε ένα εστιατόριο στην Ελβετία, όπου το μενού περιλάμβανε σαλιγκάρια. Κι έτσι ύστερα από έρευνα αγοράς και πολλά ταξίδια ιδρύσαμε το 2007 την εταιρία FEREIKOS-HELIX. Βασικό για εμάς ήταν να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας, κάτι καινοτόμο και να επενδύσουμε στην ποιότητα, στην ανταγωνιστικότητα και στην εξωστρέφεια των υπηρεσιών και των προϊόντων μας", είπαν στο περιοδικό Publishit. "Επιτυχημένος άνθρωπος και επιχειρηματίας είναι όποιος κάνει κάτι που αγαπά. Όταν αγαπάς κάτι και το πιστεύεις, θα το κάνεις καλά. Από εκεί και πέρα έρχεται η έρευνα αγοράς, το business plan, το marketing, η σκληρή δουλειά".
Ήταν το 2007 όταν η Μαρία Βλάχου παρήγγειλε σαλιγκάρια σε εστιατόριο της Ζυρίχης. Το πιάτο κόστιζε 37 ευρώ! Η Μαρία σκέφτηκε πως τα σαλιγκάρια στην Ελλάδα μπορείς να τα βρεις πολύ

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Το 2013 υπό το πρίσμα του 2012 - Του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Καλή χρονιά, λοιπόν. Καλή χρονιά που καλό είναι να ξεκινά με μια αναλυτική επισκόπιση της προηγούμενης.
Το 2012 θα μείνει στην παγκόσμια οικονομική ιστορία ως η χρονιά που:
• Η Ευρώπη βυθίστηκε, ξανά, στην ύφεση (για δεύτερη φορά μετά το 2009).
• Η Αμερική μόλις που απέφυγε την βύθιση σε αντίστοιχη ύφεση (καθώς το Fed παρείχε κάθε μήνα πάνω από $40 δις φρέσκιας ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα).
Του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ
• Η Κίνα (στην βάση γιγάντιων τονωτικών ενέσεων, υπό την μορφή δημοσίων επενδύσεων) διατήρησε την ελάχιστη μεγέθυνση που της εξασφαλίζει την συγκράτηση των κοινωνικών συγκρούσεων, με αντίτιμο όμως (α) την κατάρρευση του ποσοστού κατανάλωσης (στο 27% του ΑΕΠ – κάτι που καθιστά την χώρα ανίκανη να προσφέρει αρκετή ζήτηση στον υπόλοιπο κόσμο) και (β) την δημιουργία επικίνδυνης φούσκας στην αγορά ακινήτων (που απειλεί την Κίνα με μια Κρίση όπως εκείνη της Ιαπωνίας ή της Ν. Κορέας της δεκαετίας του 1990).
• Η πολλά υποσχόμενη Βραζιλία επλήγη από τον ακήρυκτο νομισματικό πόλεμο που αποτελεί απόρροια της «ποσοτικής χαλάρωσης» εκ μέρους χωρών όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η

Με αλεξίσφαιρο τζάμι η συνάντηση Τσίπρα-Σόιμπλε!

Μέσα σε ένα αλεξίσφαιρο «κλουβί» θα τοποθετηθεί ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να κάνει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να αισθανθεί άνετα και ασφαλής.
Πίσω από ένα άθραυστο κρύσταλλο, σαν αυτά που χρησιμοποιούν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας για το επισκεπτήριο, θα γίνει αρχικά  η συνάντηση ανάμεσα στον Γερμανό Υπουργό οικονομικών και τον Αλέξη Τσίπρα.  Τουλάχιστον μέχρι ο κ. Σόιμπλε να βεβαιωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν σκοπεύει ούτε να του καταλάβει το γραφείο, ούτε να τον προπηλακίσει ούτε να τον αφήσει να «πέσει» επάνω στον καφέ του.
Οι δύο άντρες, θα επικοινωνούν ακριβώς όπως οι κρατούμενοι με τους επισκέπτες τους, μέσω ακουστικών τηλεφώνου, ενώ αντί για χειραψία, θα ακουμπήσουν ταυτόχρονα τις παλάμες τους πάνω στο τζάμι, και θα κοιταχτούν με ύφος «Πέτρινα Χρόνια».
Μετά την πρώτη επαφή και υπό την προϋπόθεση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα περάσει το περίφημο «Τέστ του Νοικοκύρη», και θα πει τρεις φορές «Απεταξάμην τον Στρατούλη», ο κ. Σόιμπλε θα τον αφήσει να περάσει στο γραφείο του προκειμένου να συζητήσουν για την Ευρώπη των «Νοικοκυραίων» και για την επανεξέταση της διδασκαλίας των οικοκυρικών στα σχολεία.
 (Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)
 απο μουφανετ

Τα πάνω κάτω φέρνει το νέο φορολογικό - Μισθωτοί, επαγγελματίες και άλλοι τα «θύματα»


Ο νέος φορολογικός νόμος φέρνει σημαντικές ανατροπές στον
τρόπο προσδιορισμού, αλλά και φορολόγησης εισοδημάτων και κερδών.
Συγκεκριμένα, περίπου 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ετήσια εισοδήματα μέχρι 55.000 ευρώ θα πληρώσουν φέτος περισσότερους φόρους, εξαιτίας της επιβολής φόρου 26% στα εισοδήματά τους από το πρώτο ευρώ .
Επίσης και οι φορολογούμενοι που αποκτούν εισοδήματα αποκλειστικά από ενοίκια θα πληρώσουν φόρους αυξημένους έως και 900%, καθώς τα εισοδήματά τους θα φορολογούνται με 10% από το πρώτο ευρώ.
Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται πλέον στη φορολογία περιλαμβάνει ακόμη την αύξηση του φόρου στους τόκους των καταθέσεων από 10% σε 15%, την επιβολή φόρου υπεραξίας 20% στις αγοραπωλησίες μετοχών από την 1η Ιουλίου, την επιβολή φόρου υπεραξίας 20% στις αγοραπωλησίες ακινήτων, μείωση του φόρου στα μερίσματα από 25% σε 10% και αύξηση του φόρου στα επιχειρηματικά κέρδη στο 26% από 20%.
Από την άλλη πλευρά, τα τεκμήρια διαβίωσης παραμένουν τα ίδια, ενώ καταργούνται οι

Δάνειο- και τοκοδουλεία. Πως απορροφάται ο χυμός της ζωής των εθνών

Ο θάνατος του Σαρδανάπαλου (γαλλ. La Mort de Sardanapale) είναι πίνακας ζωγραφικής του Γάλου ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά  *
του Δρ. Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου
 Η εποχιακη προκληση ειναι η απο την βαση μεταβολη των δομων του παγκοσμιοποιημενου οικονομικου- και χρηματοπιστωτικου συστηματος, για να σταθεροποιθεί αυτο συνολικα και για να διανέμονται τα πλεονασματα της ευημεριας πιο δικαια 
 Η αλληλοανταλλαγη προ’ι’οντων και υπηρεσιων ονομαζεται οικονομια. Αναλογα με την  ανταλλαγη βασικων για την ζωη προ’ι’οντων ‘η περα αυτων απλα χρησιμων και ευχαριστων, χαρακτηριζεται η οικονομια, εφοδιαστικη οικονομια, οικονομια καλυψης πρωτων αναγκων ‘η υποκαταστατικη οικονομια στην πρωτη περιπτωση και κερδοσκοπικη οικονομια στην δευτερη περιπτωση. Η βασικη διαφορα μεταξυ της οικονομιας καλυψης πρωτων αναγκων και της κερδοσκοπικης βρισκεται στο οτι η πρωτη προσπαθει να καλυψη τις στοιχειωδεισ αναγκες των ανθρωπων ενω η δευτερη να ικανοποιηση την απληστια των ανθρωπων για οσο το δυνατον περισσοτερα κερδη, δηλαδη περισσοτερα χρηματα.
Το χρημα με βαση την αρχη δημιουργιας του ως «Ανταλλακτικου Μεσου» μεταξυ των καταναλωτων και της παραγωγης προ’ι’οντων οφειλει να εκπληρωνη την αποστολη του. Εαν λογω της τοκογλυφιας δεν ειναι σε θεση το ανταλλακτικο μεσο να εκπληρωση την αποστολη του,

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...