Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Άνεργες γυναίκες: Επιδοτούνται με 100% για να δημιουργήσουν επιχείρηση – Τι προβλέπει το πρόγραμμα



Χρηματοδότηση 100% για να γίνουν γυναικείες εταιρείες παρέχει το νέο πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης µέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» 100% επιδοτήσεις για γυναικείες επιχειρήσεις, το οποίο ξεκινά το Μάρτιο
Μάλιστα, χρηματοδοτούνται ενοίκια, ασφαλιστικές εισφορές αλλά και νέες θέσεις εργασίας για άνεργες, σε επίσχεση και άλλες κατηγορίες γυναικών με χαμηλά εισοδήματα.
Το πρόγραμμα ξεκινά την 01/03/2013 και θα είναι ανοικτό έως 29/03/2013. Η επένδυση (μόνο για υπό σύσταση επιχειρήσεις) μπορεί να έχει προϋπολογισμό από 10.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 100%.
Δικαιούχοι της Δράσης είναι γυναίκες 18-64 ετών άνεργες ή απειλούμενες από ανεργία που προσδιορίζονται ως εξής:
• έχουν την ιδιότητα της ανέργου, ή
• έχουν απολυθεί την τελευταία τριετία και βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας, ή
• έχουν κλείσει την ατομική ή προσωπική τους επιχείρηση κατά την τελευταία τριετία, δεν ασκούν άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, ή
• απειλούνται από ανεργία, π.χ. εργαζόμενες σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε επίσχεση

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Όλο και περισσότερα παιδιά χρησιμοποιούν συστηματικά κινητά τηλέφωνα, εκτιθέμενα έτσι σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.Υψηλά τα ποσοστά και στην Ελλάδα

Στη χώρα μας, το 80% των μαθητών γυμνασίου-λυκείου και το 12% των μαθητών δημοτικού έχουν κινητό, ενώ το 65% το χρησιμοποιούν ακόμη και στο μάθημα.
“Το κινητό εκπέμπει ακτινοβολία ακόμα και όταν δεν μιλάμε. Άρα, ποτέ μην το αφήνετε στο παιδικό δωμάτιο ή στο παιδικό καροτσάκι, δίπλα στο βρέφος, και μην ξεχνάμε ότι το κινητό το έχουμε για να επικοινωνούμε, όχι για να το δίνουμε στα παιδιά μας να παίζουν, για να μας αφήσουν ήσυχους” επισημαίνει η επίκουρη καθηγήτρια Αναπτυξιακής Παιδιατρικής και υπεύθυνη της Μονάδας Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων “Α&Π Κυριακού” Λωρέττα Θωμαΐδου.
“Αν και έχουν γίνει περισσότερες από 28.000 μελέτες για τις πιθανές επιβλαβείς επιπτώσεις της ακτινοβολίας των κινητών στην υγεία, που στο σύνολό τους είναι καθησυχαστικές, θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Οι μελέτες αυτές εμφανίζουν αρκετές αδυναμίες στον σχεδιασμό τους, ενώ μερικές καταλήγουν σε αντιφατικά αποτελέσματα. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για επιβλαβείς επιπτώσεις της ακτινοβολίας των κινητών. Ωστόσο, οι μακροπρόθεσμες επιδράσεις δεν μπορούν να αποκλεισθούν επί του παρόντος. Επειδή η μαζική χρήση κινητών είναι πρόσφατο φαινόμενο, εξελισσόμενο με ταχύτητα που ξεπερνά τις βιολογικές μελέτες, φρόνιμο είναι να υιοθετήσουμε προληπτική προσέγγιση ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους εφήβους και τα παιδιά, που είναι ιδιαίτερα ευάλωτα, καθόσον το νευρικό τους σύστημα βρίσκεται σε ανάπτυξη, έχουν λεπτότερο κρανίο και η αθροιστική δράση της ακτινοβολίας είναι διαχρονικά μεγαλύτερη” επισημαίνει η κ. Θωμαΐδου, με αφορμή επικείμενη διάλεξή της στη Θεσσαλονίκη.
Η διάλεξη, με θέμα “Κινητό τηλέφωνο και παιδί. Οι δύο όψεις του Ιανού”, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της ”23ης Επιστημονικής Ημερίδας “Επίκαιρα θέματα στην Παιδιατρική”.
Τα κινητά τηλέφωνα είναι συσκευές εκπομπής και λήψης ραδιοκυμάτων (δηλαδή μη ιονίζουσας

Επέταξαν γαϊδουράκια απο Σαντορίνη και Αίγινα για τα δρομολόγια στο metro


Ενθαρρυντική ήταν η ανταπόκριση του επιβατικού κοινού, που δείχνει να συμπαθεί και να εμπιστεύεται τα γαϊδουράκια στις υπόγειες σήραγγες.
Φύλλο πορείας παρέλαβαν τα συμπαθή τετράποδα που μεταφέρουν τους τουρίστες στη Σαντορίνη, προκειμένου να παρουσιαστούν στα αμαξοστάσια και να αναλάβουν σε συνεργασία με τα αμαξάκια της Αίγινας, τα δρομολόγια του metro
 Αποφασισμένη να μην αφήσει τους υπαλλήλους, που η ίδια προσέλαβε (και μισθοδότησε πλουσιοπάροχα), να της χαλάσουν το αποφασιστικό προφίλ φέρεται η κυβέρνηση, που για τον λόγο αυτό προχώρησε σε επίταξη όποιου τετραπόδου ειδικεύεται στις μεταφορές ανθρώπων, προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.
 Τα γαϊδουράκια υποχρεώθηκαν με την ανάληψη των καθηκόντων τους να υπογράψουν ειδική σύμβαση περιορισμένου χρόνου, με την οποία δεσμεύονται να μην κάνουν την ανάγκη τους μέσα στις σήραγγες και να εκτελούν τα δρομολόγια με τον σανό που ορίζει το ενιαίο μισθολόγιο.
Με τη δρομολόγηση των γαϊδουριών και των αμαξακίων (που λειτουργούν ως σκευοφόροι και

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Λόγοι Εγγραφής στα Μητρώα του ΟΑΕΔ - Ερωτήσεις για Εγγραφή στα Μητρώα του ΟΑΕΔ - Ερωτήσεις για Ανανέωση Δελτίου Ανεργίας - Ερωτήσεις για Διαγραφή Δελτίου Ανεργίας


Τι δικαιώματα / οφέλη απορρέουν από την εγγραφή μου στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ;
Μετά την εγγραφή του ο άνεργος έχει τα εξής δικαιώματα:
  • Σε περίπτωση απόλυσης, δικαίωμα λήψης επιδόματος ανεργίας: εάν διαπιστωθεί ότι ο απολυθείς άνεργος πληροί τις προϋποθέσεις προς επιδότηση (αν έχει συγκεντρώσει ένα συγκεκριμένο αριθμό ενσήμων), υποβάλλει αίτηση για τακτική επιδότηση ανεργίας
  • Υπόδειξη και παραπομπή σε θέση εργασίας αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει κενή θέση ανάλογη των προσόντων του στο επάγγελμα που ενδιαφέρεται να απασχοληθεί ο άνεργος .
  • Καταχώρηση βιογραφικού σημειώματος – διερεύνηση κατά τη συνέντευξη με τον αρμόδιο Υπάλληλο ΟΑΕΔ/ εξατομικευμένη προσέγγιση/ κατάρτιση ατομικού σχεδίου δράσης: προτάσεις για συμμετοχή του εγγεγραμμένου στο μητρώο ΟΑΕΔ - αναζητούντος εργασία σε δράσεις/ προγράμματα συμβουλευτικής, απασχόλησης ή κατάρτισης.
Είμαι εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ εδώ και 6 μήνες. Έκανα εξατομικευμένη προσέγγιση με Εργασιακό Σύμβουλο, μου πρότεινε κάποιες ενέργειες, αλλά δυστυχώς ακόμα παραμένω άνεργος, χωρίς ουσιαστική λύση στο πρόβλημά μου.
Ο ΟΑΕΔ δεν δημιουργεί θέσεις εργασίες. Αποστολή του είναι η ενεργός διαμεσολάβηση για μια επιτυχή σύζευξη των προσόντων των ανέργων με τις διαθέσιμες κενές θέσεις, η αναζήτηση περισσότερων κενών θέσεων από τις επιχειρήσεις, η ενεργοποίηση του ανέργου για την

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές στην Ελλάδα; - ΕΣΕΕ: Δεκατρείς λόγοι που δεν πέφτουν οι τιμές στην αγορά

ΕΣΕΕ: Δεκατρείς λόγοι που δεν πέφτουν οι τιμές στην αγορά* 

Πριν από τρία χρόνια όταν το ΔΝΤ παρουσίαζε τις προτάσεις του για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας για την κρίση, ακούσαμε για πρώτη φορά τον όσο εσωτερική υποτίμηση. Πιο απλά, οι μισθοί θα έπεφταν, η αγοραστική δύναμη των ελλήνων θα συρρικνώνονταν με αποτέλεσμα οι τιμές των προϊόντων να μειωθούν.Τρία χρόνια μετά ωστόσο, το πρόγραμμα πέτυχε ένα μόνο στόχο. Οι μισθοί μειώθηκαν, η ανεργία εκτοξεύτηκε, όμως οι τιμές παρέμειναν στα ύψη. 

Για ποιο λόγο συνέβη αυτό; Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) εξηγεί σε ανακοίνωσή της, τους λόγους για τους οποίους οι τιμές παραμένουν στα ύψη. Οι σημαντικότεροι λόγοι είναι 13.

ΦΠΑ και φούσκωμα τιμών
Καταρχήν σε μεγάλο ποσοστό για τη μη πτώση τιμών αποτελεί το γεγονός της αύξησης των συντελεστών του ΦΠΑ από 13% σε 23%. Όταν στην Ισπανία οι αντίστοιχοι συντελεστές είναι 8% και 18% και το Ηνωμένο Βασίλειο 5% και 20%.
Ο δεύτερος λόγος είναι το γεγονός ότι οι πολυεθνικές εταιρείες πραγματοποιούν ενδοομιλικές συναλλαγές, με τις οποίες «φουσκώνουν» τις τιμές και το κόστος προκειμένου να αποφεύγουν τη φορολογία στην Ελλάδα.
Δηλαδή, οι θυγατρικές των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα εισάγουν
προϊόντα με κόστος πολύ υψηλότερο από το πραγματικό. Με τον τρόπο αυτό όμως επιβαρύνονται περισσότερο οι καταναλωτές, καθώς οι τιμές των προϊόντων τραβούν σε ανηφόρα.
Τρίτος και σημαντικός λόγος αναφέρεται η απαγόρευση των παράλληλων εισαγωγών. Οι λιανέμποροι απαγορεύεται βάσει της νομοθεσίας να αγοράζουν από θυγατρικές των

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Αγαπητοί συμπολίτες
Σας είναι ασφαλώς γνωστά πως σε συνέχεια  από την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου του μνημονίου (2-3-12) για την υγεία,στις     31-12-12 ψηφίστηκε με ΦΕΚ, η κατάργηση της οργανωτικής αυτοτέλειας του Νοσοκομείου Νάξου,η συγχώνευσή του με το Νοσοκομείο Σύρου,η ψήφιση οργανισμού με μειωμένες θέσεις επιστημονικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού,η διάλυση και συγχώνευση τμημάτων,η μεγάλη μείωση πιστώσεων για ασφαλείς εφημερίες και ομαλή λειτουργία των τμημάτων.Το όνειρο και οι προσπάθειες τόσων χρόνων για την αυτοτελή ανάπτυξη Νοσοκομείου στη Νάξο και την ευρύτερη περιοχή  ακυρώνονται.
Κάτω από αυτές τις εξελίξεις το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από αίτημα του Σωματείου βάσης του Νοσοκομείου,σε σύγκλισή του στις 18-1-13, ομόφωνα αποφάσισε παρέμβαση στον Υπουργό με τα αιτήματα α) κατάργηση της συγχώνευσης β) αναβάθμιση του οργανισμού και λειτουργία του νοσοκομείου και γ) διασφάλιση ασφαλών διακομιδών με λειτουργία ΕΚΑΒ στη Νάξο.

Η Δημοτική Κίνηση "ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" που συμμετείχε με τα σωματεία

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΤΑΧΙΙΙΙΙΙΙΙ


Συνέντευξη του Νόαμ Τσόμσκυ στο Γερμανικό περιοδικό Die Zeit

Zeit: Καθηγητά Τσόμκσυ, δεν είστε μόνο ένα από τους ποιο αναφερόμενους ακαδημαϊκούς στο κόσμο. Για 45 χρόνια, υπήρξατε πολιτικός ακτιβιστής. Όταν κάποιος κοιτάζει την πολιτική σήμερα, θα πρέπει να ρωτήσει: Μπορούν οι “διανοούμενοι της δημόσιας σφαίρας” σαν εσάς, να καταφέρουν τίποτα;

Τσόμσκυ: Πως μπορείτε να ρωτάτε κάτι τέτοιο;
Zeit: Υπάρχει ένας πόλεμος στο Αφγανιστάν. Ο κόσμος υποφέρει από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνονται όλο και περισσότερο.
Τσόμσκυ: Το πρόβλημα είναι απλό. Οι περισσότεροι διανοητές είναι υπηρέτες της εξουσίας και σύμβουλοι κυβερνήσεων. Αποκαλούν τους εαυτούς τους ειδικούς. Επιδίωκαν τη δόξα για αιώνες, όχι μόνο στο σήμερα. Πάντως κάθε κοινωνία έχει κριτικούς διανοητές στις παρυφές της. Και οι δύο τύποι έχουν επιρροή: Και οι υπηρέτες της εξουσίας και οι διαφωνούντες.
Zeit: Είμαστε ακόμα δύσπιστοι. Τι πετύχατε εσείς τα τελευταία 45 χρόνια;
Τσόμσκυ: Προσωπικά δεν πέτυχα τίποτα. Ήμουν μέρος ενός κινήματος και αυτό το κίνημα πέτυχε πολλά πράγματα. Ο κόσμος σήμερα είναι θεμελιωδώς διαφορετικός από τον κόσμο 45 χρόνια πριν. Οι δράσεις για τα πολιτικά δικαιώματα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των γυναικών και η προστασία του περιβάλλοντος, η αντίσταση ενάντια στην καταστολή και στη

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Green-Cola: Η απάντηση στην Coca-Cola έρχεται από την Ορεστιάδα


 Η Green-cola από τη Θράκη είναι η απάντηση που επιχειρεί να δώσει η Ελλάδα στην πολυεθνική Coca-Cola.
 Η νέα φίρμα, αρκετά ανατρεπτική για cola, εφόσον εγκαταλείπει το κόκκινο χρώμα, έρχεται από την Ορεστιάδα και την εταιρία ΕΠΑΠ, η οποία συσκεύαζε για δεκαετίες τα αναψυκτικά της 3E (Coca-cola, Fanta κλπ) αλλά εδώ και λίγα χρόνια μπήκε δυναμικά στην αγορά με τα δικά της σήματα Sparky.
  Ήδη τα αναψυκτικά της με την επωνυμία Sparky έχουν μπει στα ράφια και είναι περισσότερο γνωστά από την αλυσίδα Carrefour, έχοντας δείξει μια πρόθεση να αμφισβητήσουν την πρωτοκαθεδρία της Coca Cola και των υπολοίπων αναψυκτικών της. Tώρα όμως με τη Green Cola, φαίνεται ότι θα επιχειρήσουν να μπουν πολύ πιο δυναμικά και να κάνουν κάτι αντίστοιχο με αυτό που πέτυχε η μπύρα Βεργίνα από τη Θράκη, που εξορίζει, σταδιακά, τις μεγάλες πολυεθνικές. Ήδη με τα σήματα Sparky έχει πετύχει ένα μερίδιο της τάξης του 35% στην περιοχή αλλά, οι στόχοι φαίνεται ότι τώρα αλλάζουν. Ίδια γεύση χωρίς συντηρητικά και χημικά ;
Η Green Cola είναι το αμιγώς ελληνικό προϊόν εμπλουτίζει τη γνωστή cola με καινοτόμες

Σώστε τις Ελληνικές ντόπιες ποικιλίες σπόρων …Σώστε τη τροφή μας.

Ήταν απλά θέμα χρόνου οι Ελληνικές ντόπιες ποικιλίες σπόρων να βρεθούν στο στόχαστρο της επίθεσης, όπως αυτή εξαπολύεται με την μορφή του κλεισίματος της Τράπεζας Διατήρησης Γενετικού Υλικού.
 Η αλήθεια είναι ότι γενικά η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη για τις φυσικές, ντόπιες ποικιλίες σπόρων σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες με κάθε τρόπο επιχειρείται να εξαφανιστούν και να κυριαρχήσουν όχι απλά τα υβρίδια αλλά οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι.Με τον ίδιο τρόπο που μέσα σε μόλις 3-4 δεκαετίες οι φυσικές τροφές ξεχάστηκαν σχεδόν εντελώς και μπήκαν στο περιθώριο και οι άνθρωποι πλέον τρέφονται με επεξεργασμένες τροφές γεμάτες κάθε είδους δηλητήρια, με αντίστοιχο τρόπο προχωράει ραγδαία και η εξαφάνιση των φυσικών σπόρων.

 Το σχέδιο έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί (5 εταιρείες ελέγχουν το εμπόριο σπόρων) και προωθείται με συντονισμένη εκστρατεία των εταιρειών βιοτεχνολογίας, των διεθνών νεοταξικών οργανισμών (με τα ολοκληρωτικά τους νομοθετήματα codex alimentarious, agenda 21) και των κυβερνήσεων πιόνια τους (με νόμους όπως ο S.510 στις ΗΠΑ).

 Η νέα τάξη δείχνει μια πρωτοφανή εμμονή να επιβάλλει τους γενετικά τροποποιημένους (GMO) σπόρους και οργανισμούς με κάθε τρόπο, σε σημείο πλέον οι «ανθρωπιστικές» της

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...