Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Τρακτέρ με μπάρες για την ελληνική αγορά

Εικόνα από το διαφημιστικό φυλλάδιο της εταιρίας.

Εικόνα από το διαφημιστικό φυλλάδιο της εταιρίας. Η ενσωματωμένη μπάρα στο τρακτέρ ονομάζεται Acorn (Βελανίδι) και αποτελεί αναφορά στην πεποίθηση πως όταν εμείς κάναμε μπλόκα, αυτοί έτρωγαν βελανίδια.

Με τις γνωστές ερυθρόλευκες μπαρες των διοδίων, ενσωματωμένες, θα κυκλοφορούν πλέον τα τρακτέρ, προκειμένου να διευκολύνονται τα εποχικά μπλόκα του Ιανουαρίου,  αφού πλέον θα χρειάζεται πολύ μικρότερος αριθμός οχημάτων για να κλείσει το δρόμο.
Ο μηχανισμός της μπάρας, βρίσκεται τοποθετημένος σε ένα κουτί, ανάμεσα στις δύο μπροστινές ρόδες, και ανεβοκατεβαίνει με το πάτημα ενός κουμπιού, από το ταμπλό, χωρίς να χρειάζεται να κατέβει ο οδηγός. Επίσης, με ειδική παραγγελία και ελάχιστη επιβάρυνση, μπορεί η μπάρα να γίνει σπαστή, προκειμένου το τρακτέρ να μπαίνει σε χαμηλά γκαράζ. 
Ένα ενδιαφέρον τεχνικο χαρακτηριστικό, του νέου αξεσουάρ, τέλος, είναι ότι δεν μπορεί να ανέβει με τα χέρια. Πράγμα που διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξουν φαινόμενα ανυπακοής των οδηγών και «σπασίματος» του μπλόκου, όπως στην περίπτωση του «δεν πληρώνω»

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)
ΑΠΟ - Moufanet

Τα «όρνια», οι ντόπιοι «εφιάλτες» και οι Τραπεζίτες «κοτζαμπάσηδες» στο ... «colpo-groso» του ενός τρις ευρώ!!!

  «Τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία του 2009 είναι αξιόπιστα», δήλωσε προσφάτως η εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου κ. Έμερ Τρέινορ, του επιτρόπου αρμόδιου για θέματα φορολογίας, κ. Αλγκρίντας Σεμέτα, αρνούμενη να σχολιάσει την παραπομπή στη δικαιοσύνη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Α. Γεωργίου και δύο εκ των συνεργατών του, για τεχνητή διόγκωση του δημοσίου ελλείμματος του έτους 2009.
  Όταν ερωτήθη σχετικά με την παραπομπή κατά τη συνεχιζόμενη ενημέρωση των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος κ. Έμερ Τρέινορ είπε, πως δεν σχολιάζει τις ενέργειες και αποφάσεις της δικαιοσύνης, ωστόσο πρόσθεσε πως «τα στατιστικά στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί από την ελληνική στατιστική αρχή το 2009 είναι αξιόπιστα και “συνάδουν” με τους κοινοτικούς κανόνες, τους οποίους ακολουθούν όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.».
  Εδώ εις τα καθ’ημάς, κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς να απαγγελθεί σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και στελεχών της Αρχής μετά το πέρας της προκαταρκτικής έρευνας, την οποίαν διενήργησαν για καταγγελλόμενη τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του έτους 2009.
  Σημειώνεται δε, ότι η εισαγγελία άσκησε δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, κατά του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Α. Γεωργίου για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.
  Εγκλημα το οποίο ισοδυναμεί με εθνική προδοσία, χαρακτηρίζει η κ. Ζωή Γεωργαντά, την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος της χώρας το έτος 2009, σχολιάζοντας την άσκηση ποινικής δίωξης, την οποίαν ζήτησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, σε βάρος του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου και δυο ακόμα μελών της ΕΛΣΤΑΤ, για την υπόθεση του διογκωμένου ελλείμματος του 2009, η οποία ήρθε στο φως μετά τις δικές τις καταγγελίες.
Στην ραδιοφωνική εκπομπή του κ. Σεραφείμ Κοτρώτσου στον real fm, η κ. Ζωή Γεωργαντά, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ είπε ότι, υπογράφοντας ψευδείς βεβαιώσεις για ένα “φουσκωμένο” έλλειμμα της χώρας ζημίωσαν τουλάχιστον με 28 δις. ευρώ το κράτος.
«Με βάση αυτά στοιχεία τα οποία βεβαίωσε και δημοσίευσε ο κ. Α. Γεωργίου και

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Το δόγμα της Καγκελαρίου


Η χρησιμοποίηση της κρίσης για την επιβολή των νεοφιλελεύθερων αλλαγών στην ΕΕ, οι οποίες δεν είναι επιθυμητές ούτε από το λαό, ούτε από την πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων – με γρήγορο ρυθμό, πριν προλάβουν να συνέλθουν οι πολίτες από το σοκ. Β. Βιλιάρδος
 “Μέσω των έντονων διαρθρωτικών επεμβάσεων στον ευρωπαϊκό Νότο, έχει τεθεί ουσιαστικά σε λειτουργία η διαδικασία της κατάλυσης του εναπομένοντος κοινωνικού κράτους της ΕΕ. Η «κατεδάφιση» αυτή έχει ήδη προηγηθεί στη δυτική, καθώς επίσης στην ανατολική Ευρώπη - μέσω της εκποίησης των κοινωφελών δημοσίων επιχειρήσεων, η οποία εξυπηρετεί κυρίως την «πάταξη» του συνδικαλισμού (η διαφθορά, καθώς επίσης η γενικότερη «αμετροέπεια» αρκετών συνδικαλιστών, μάλλον διευκολύνει την όλη διαδικασία).

Εάν η πολιτική λιτότητας συνεχισθεί έως το 2014/15, παρά τις λαϊκές αντιδράσεις, εκβάλλοντας νομοτελειακά σε μία αντιστροφή της τάσης, σε μία νέα ανάπτυξη δηλαδή, τότε ο θάνατος της σοσιαλδημοκρατίας, καθώς επίσης των εργατικών συνδικάτων, θα είναι τέλειος - ενδεχομένως ολοκληρωτικός”.
  Ανάλυση
 Θα επιθυμούσαμε να κάνουμε κριτική στην ελληνική πολιτική, στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση, εμπλουτισμένη με οικονομικές προτάσεις εξόδου της πατρίδας μας από την

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Γιάννης Βαρουφάκης: ΜΒΑ – Ένοχα Πτυχία



Στις ΗΠΑ και άλλοι τόσοι στον υπόλοιπο κόσμο αποφοιτούν με τον μεταπτυχιακό τίτλο του ΜΒΑ. Παράλληλα, οι εργοδότες «ψηφίζουν» υπέρ των ΜΒΑ, δίνοντας προτεραιότητα στους κατόχους του. Έτσι, επιβεβαιώνεται η προσδοκία των νέων ανθρώπων ότι ένα ΜΒΑ αποτελεί σοβαρή και αποδοτική επένδυση που εξασφαλίζει αποδοχές άνω του μέσου όρου. Κάποτε ΜΒΑ πρόσφεραν πολύ λίγα ιδρύματα.
Σήμερα δεν υπάρχει πανεπιστήμιο που είτε να μην προσφέρει ΜΒΑ είτε να μην έχει βάλει στα σκαριά ένα τέτοιο πρόγραμμα. Μπορεί όλοι αυτοί οι οξυδερκείς άνθρωποι να σφάλλουν; Στη στήλη της περασμένης εβδομάδας, βασιζόμενος στο θεωρητικό υπόδειγμα του Michael Spence, επιχειρηματολόγησα για το ότι ένα πτυχίο μπορεί κάλλιστα να αναδειχθεί στο κυρίαρχο μέσο διαμεσολάβησης στην αγορά στελεχών επιχειρήσεων και ας είναι μισανθρωπικό και εκπαιδευτικά άθλιο. Δεν έδειξα ότι κάτι τέτοιο ισχύει με τα ΜΒΑ. Σήμερα επανέρχομαι για να επιχειρηματολογήσω για το ότι (α) το διδακτικό περιεχόμενο των ΜΒΑ είναι «κούφιο» και (β) η κουλτούρα των ΜΒΑ ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό για το μέγεθος και την τροπή της παγκόσμιας κρίσης. ΜΒΑ υπάρχουν δύο ειδών: τα ακριβά ΜΒΑ που προσφέρουν κραταιά ιδρύματα, π.χ. το Harvard Business School, και τα ΜΒΑ-αρπαχτές που προσφέρουν τα υπόλοιπα ιδρύματα, με σκοπό να εκμεταλλευτούν την αγωνία των νέων για δουλειά, πουλώντας τους τον τίτλο του ΜΒΑ άνευ του λογότυπου

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ο θάνατος του lifestyle


του Γιώργου Κόκουβα
Πέθανε; Ακρωτηριάστηκε; Κρύφτηκε για την ώρα, για να ξαναφουντώσει «όταν θα έχουμε»; Ξυπνήσαμε και το ξαποστείλαμε; Ή μεταμορφώθηκε σε κάτι πιο ουσιαστικό από αυτό που ήταν στην συνείδησή μας; Το lifestyle, μια έννοια που στην ελληνική πραγματικότητα συνδέθηκε με τα «χρυσά κουτάλια», τα αμαρτωλά ‘90s, τις αλόγιστες σπατάλες για πράγματα που φαινομενικά μας ανεβάζουν σκάλες στο κοινωνικό αλισβερίσι και, τελικά, με την εθελοτυφλία μπροστά στην μιζέρια που ερχόταν με σταθερά βήματα από την πίσω πόρτα (εκείνη στην οποία δεν δίναμε σημασία ποτέ γιατί δεν είχε μπροστά της κόκκινα χαλιά ή επίχρυσα πόμολα), έσκασε σαν μια τεράστια ιλουστρασιόν φούσκα.
Κι εμείς καταγράφουμε δέκα «σημεία των καιρών», που σηματοδοτούν με τον πιο γλαφυρό τρόπο το κραχ της κακώς νοούμενης «λαϊφσταλιάς».

*Η ΙΜΑΚΟ πτώχευσε Φταίει ο Πέτρος Κωστόπουλος και όσα πρέσβευαν και πρόβαλαν τα περιοδικά του για την επικράτηση μιας επίπλαστης γκλαμουριάς; Ή μήπως το έδαφος ήταν ήδη πρόσφορο και περίμενε το λίπασμα του πρώτου που θα το εκμεταλλευόταν; Μάλλον συμβόλισε παρά δημιούργησε αυτή την κατάσταση η «αυτοκρατορία» της ΙΜΑΚΟ τα τελευταία δεκαπέντε

Η σκόπιμη διαστρέβλωση των αρχαίων ελληνικών εννοιών - Γραφή: Ένα Μέσο Καταπίεσης;

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο έργο του «Statistik des neutestamenlichen Wortschatzes» (Zurich 1958), ο Robert Morgenthaler, περί στατιστικών στοιχείων αναφορικά με τη γλώσσα της Καινής Διαθήκης, η τελευταία αριθμεί 5.436 λέξεις, από τις όποιες οι 3.000 προέρχονται από το λεξιλόγιο της αρχαίας ελληνικής. Από τις υπόλοιπες, οι 1.900 διατυπώθηκαν για πρώτη φορά από τους συγγραφείς της Καινής Διαθήκης, οι 491 είναι δημιουργήματα της μετακλασικής γραμματείας, ενώ οι 45 είναι ξένες.
Η κατηγοριοποίηση αυτή, βέβαια, είναι εντελώς συμβατική, αφού μία εις βάθος γλωσσολογική εξέταση δύναται ν’ αποδείξει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των λέξεων (τόσο της Καινής Διαθήκης, όσο και της μεταγενέστερης εκκλησιαστικής και πατερικής γραμματείας), όπως αναφέρει και ο διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λουκάς X. Φίλης από το βιβλίο του «Η γλώσσα της Καινής Διαθήκης» (Αθήνα, 1984),
«προέρχεται γλωσσικά και εννοιολογικά από τον χώρο της ελληνικής σκέψεως και διανοήσεως και συντίθεται για να αποτελέσει ολοκληρωμένη έννοια, με τον καθαρά ελληνικό τρόπο διατυπώσεως».
Ωστόσο, το θρησκευτικό πνεύμα της χριστιανικής γραμματείας σε συνδυασμό με την αναμφισβήτητη επιρροή της γλώσσας στον ψυχισμό του ανθρώπου, οδηγεί στην αλλοίωση, ή ολοκληρωτική διαστρέβλωση του εννοιολογικού τους περιεχομένου, καθώς άνευ αναφοράς στον θεό, καταντούν κενές νοήματος στη συνήθη χρήση τους έως σήμερα.
Ακολουθούν ως παραδείγματα, ορισμένες από τις λέξεις αυτές με αντιπαραβολή της προτέρας και νεώτερης (χριστιανικής) σημασίας τους…
Αγάπη: Στα αρχαία ελληνικά, εκ του «άγαμαι» και του ποιητικού τύπου του «αγάζομαι» (=θαυμάζω, παραξενεύομαι). Στη χριστιανική γραμματεία έλαβε την έννοια, όχι μόνον της

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Η διαγραφή του γερμανικού χρέους στο Λονδίνο το 1953

Από το 2010,στις ισχυρότερες χώρες της ζώνης του ευρώ,οι περισσότεροι πολιτικοί ηγέτες,με την υποστήριξη και των μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης, εκθειάζουν με πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία)την δήθεν γενναιοδωρία τους προς τον ελληνικό λαό και τις άλλες ευάλωτες χώρες στη ζώνη του ευρώ.
Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, αποκαλούν  «σχέδιο διάσωσης» μια σειρά μέτρων που βουλιάζουν ακόμη περισσότερο τις οικονομίες των χωρών που τα δέχονται και τις οδηγούν σε  μια άνευ προηγουμένου κοινωνική οπισθοδρόμηση, επιστρέφοντας 65 χρόνια πριν. 
Το σχέδιο μείωσης του χρέους της Ελλάδος  που υιοθετήθηκε το Μάρτιο 2012 και που προβλέπει τη μείωση των οφειλών της Ελλάδας στις ιδιωτικές τράπεζες κατά 50%, ήταν μια απάτη (1) αφού αυτές οι απαιτήσεις είχαν ήδη χάσει το 65 με 75% της αξίας τους στη δευτερογενή αγορά. Η μείωση των χρεών των ιδιωτικών τραπεζών αντισταθμίστηκε με την αύξηση του δημόσιου χρέους στα χέρια της Τρόικας και οδηγεί σε νέα 

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Οι δέκα «κανόνες» για να πιάσετε δουλειά με μπλοκάκι




Αντιμέτωποι με ένα εντελώς διαφορετικό φορολογικό καθεστώς θα έρθουν αντιμέτωποι όσοι θελήσουν να πιάσουν δουλειά με μπλοκάκι από εδώ και στο εξής. Και δεν θα είναι καθόλου λίγοι καθώς οι θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης με ασφάλιση, τείνουν να εξελιχθούν σε είδος υπό εξαφάνιση. Τι θα πρέπει να προσέχουν οι ενδιαφερόμενοι; Πως θα φορολογηθούν; Τι τους συμφέρει να κάνουν και πως θα συμπληρώνουν τα φορολογικά τους βιβλία; Θα πρέπει να θεωρούν τιμολόγια ή όχι; Όλες οι λεπτομέρειες στον 10λογο που ακολουθεί.
  1. Οι «νέοι επαγγελματίες» φορολογούνται με συντελεστή 13% για τις πρώτες 10.000 ευρώ του εισοδήματός τους, με 26% για το τμήμα του εισοδήματος από τις 10.000 έως τις 50.000 ευρώ και με 33% από τις 50.00 ευρώ και πάνω.
  2. Ο χαμηλότερος φορολογικός συντελεστής για τους νέους επαγγελματίες, ισχύει μόνο γι’ αυτούς που έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος μετά την 1/1/2013 (δηλαδή πρακτικά για κανέναν). Αν κάποιος έχει κάνει έναρξη μέσα στο 2011, ή μέσα στο 2012, θα πληρώνει κανονικά φόρο με συντελεστή 26% για το τμήμα του εισοδήματος έως τα 50.000 ευρώ (και με 33% για το ποσό άνω των 50.000 ευρώ)
  3. Ως μισθωτοί, θα αντιμετωπίζονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν το πολύ έως

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Βαρουφάκης: Ο θάνατος της Σοσιαλδημοκρατίας



Το ότι το ΠΑΣΟΚ τετέλεσται, και απλώς είμαστε μάρτυρες του αργού, αναξιοπρεπή θανάτου του, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Πρόκειται για ένα κόμμα του οποίου η ηγεσία, με προεξάρχοντα τον Γιώργο Παπανδρέου, βρέθηκε να κρατά το τιμόνι της χώρας πάνω στην μεγαλύτερη φουρτούνα των τελευταίων ογδόντα ετών. Εκείνη την κρίσιμη στιγμή, ο ηγέτης και η περί αυτόν ομάδα, απέτυχε να......
διαγνώσει την Φύση της Κρίσης και έτσι εγκλώβισε την κυβέρνησή του στην επιλογή πορείας που έθετε την ελληνική κοινωνία σε διαδικασία μαρασμού-χωρίς-τέλος.  Έχοντας χάσει την μια ευκαιρία μετά την άλλη να αλλάξει ρότα, να πει την αλήθεια στον πολίτη, να σταματήσει να παραπλανά βουλευτές, μέλη, φίλους και την κοινή γνώμη γενικότερα, η ηγεσία του κόμματος δρομολόγησε, άθελά της, τον αργό θάνατο του ΠΑΣΟΚ. Δεν ήταν απλά και μόνο η απογοήτευση, κι ο θυμός, της κοινωνίας απέναντι στο ΠΑΣΟΚ που το πλήγωσε θανάσιμα. Όχι, ο θάνατος εξασφαλίστηκε όταν ακόμα και σημαντικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ (π.χ. ο κ. Πάγκαλος) αμφισβήτησαν την συνολική συνεισφορά του κόμματος, από το 1981 έως το 2009, ουσιαστικά υιοθετώντας την εκ δεξιών κριτική ότι το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να κάνει κοινωνική πολιτική με δανεικά και στηριζόμενο σε συντεχνίες που έθεταν το δικαίωμα στην μη παραγωγή πάνω από το κοινωνικό συμφέρον. 
 Δεδομένου ότι τα εν λόγω στελέχη, μετά από αυτή την σημαδιακή παραδοχή, δεν έχουν να προσφέρουν ένα όραμα εναλλακτικό εκείνου της φιλελεύθερης κεντροδεξιάς (π.χ. περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, απελευθέρωση των αγορών), το ΠΑΣΟΚ απλά δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης και, έτσι, ο θάνατός του είναι προδιαγεγραμμένος (με πιθανή μετεξέλιξή του σε υπο-πτέρυγα ενός νέου κεντροδεξιού πολιτικού σχήματος).
  Αυτή η εξήγηση του θανάτου του κόμματος που ίδρυσε ο Α. Παπανδρέου, αν και περιέχει πολλές αλήθειες, είναι ελλιπέστατη και ανίκανη να φωτίσει τα πραγματικά αίτια της συνολικής

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...