Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Το Δ’ Ράιχ εκβιάζει την Ευρώπη. Του Γ. Δελαστίκ

 Του Γιώργου Δελαστίκ
Μια φαρσοκωμωδία και ένα δράμα εκτυλίχθηκαν την περασμένη εβδομάδα με αφορμή την απόφαση των ηγετών της ΕΕ για τον προϋπολογισμό της κατά την επόμενη επταετία, 2014-2020. Το δράμα αφορά στην αποτύπωση και στον προϋπολογισμό της ΕΕ της πολιτικής της Γερμανίας για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση…
Η κωμωδία ή, καλύτερα, η ιλαροτραγωδία έγκειται στην προσπάθεια της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου -Κουβέλη να εμφανιστεί ως «θριαμβεύτρια» στη Σύνοδο της ΕΕ, παρά το γεγονός ότι τα χρήματα που εξασφάλισε ο πρωθυπουργός για την περίοδο 2014-2020 από τον προϋπολογισμό της ΕΕ είναι σαφώς… λιγότερα (!) από εκείνα που πήρε η Ελλάδα στο πλαίσιο του προϋπολογισμού των ετών 2007-2013.
Κατά τη λήγουσα επταετή περίοδο η χώρα είχε πάρει 20,4 δις ευρώ (κατ’ άλλους 20,2 δις) και για την επόμενη αποφασίστηκε να της δοθούν 16,3 δις. Ενδέχεται μετά το 2016, αν η Ελλάδα συνεχίσει να βρίσκεται σε οικτρή δημοσιονομική κατάσταση, να πάρει ακόμη 2 δις ευρώ. Ουδείς, βεβαίως, γνωρίζει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η ίδια η ΕΕ μετά από τέσσερα χρόνια, αλλά ας το παραβλέψουμε αυτό για την ώρα…
Ο «μικρότερος προϋπολογισμός» Η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να δικαιολογήσει τους υποκριτικούς πανηγυρισμούς της για τη… μείωση των πόρων της ΕΕ που θα διατεθούν στην Ελλάδα με το επιχείρημα «ναι μεν μειώθηκαν τα λεφτά που θα πάρει η χώρα, αλλά αυτό έγινε επειδή μειώθηκε ο προϋπολογισμός της ΕΕ».
Το επιχείρημα αυτό ακούγεται λογικοφανές. Τα κυβερνητικά φερέφωνα, βεβαίως, αποφεύγουν

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Κατάσχεση κούτας άστεγου για χρέη στην εφορία

Ο Μάκης Βορίδης, συγχαίρει τον γ.γ. εσόδων κ. Θεοχάρη, μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, ξεκίνησαν χθές οι πρώτες κατασχέσεις σπιτιών για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο
«Η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της και εφαρμόζει το νόμο που είναι ίδιος για όλους», τόνισε στη σύντομη ομιλία του ο Μάκης Βορίδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και θερμός υποστηρικτής της μεθόδου των κατασχέσεων ακόμα και της πρώτης κατοικίας.
Λίγο πριν είχε «χαρτοκουτοκολληθεί» παρουσία του γ.γ. Εσόδων, κ Θεοχάρη, η απόφαση κατάσχεσης της κούτας, γνωστού προνομιούχου άστεγου ο οποίος είχε αδιαφορήσει στις επανειλημμένες εκκλήσεις των εφοριών, να ρυθμίσει τις οφειλές του και δεν είχε παραστεί στις δίκες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κούτα θα βγεί σε πλειστηριασμό, ώστε να εξασφαλιστεί μέρος του οφειλόμενου ποσού. Ήδη ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει μεγάλη εταιρία ανακύκλωσης χαρτιού.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου, από τις κούτες των άστεγων, υπολογίζεται ότι θα καλυφθεί ένα μεγάλο ποσοστό της «τρύπας» των εσόδων, ώστε να μη χρειαστεί να ληφθούν άλλα μέτρα.
 

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)
απο - Moufanet

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Οι κορυφαίες Ελληνικές καινοτομίες που άλλαξαν τη ζωή των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο!

Μη βιαστείτε να πείτε ότι οι σημαντικότερες Ελληνικές πατέντες ανήκουν στην αρχαία Ιστορία μας. Μπορεί οι χάρτες, τα συστήματα ύδρευσης, οι καταπέλτες, οι γεωμετρικές εφαρμογές να έκαναν διάσημους τους αρχαίους ημών, αλλά έχουν και οι σύγχρονοι ημών την χάρη τους.
Δείτε μία λίστα με σύγχρονες Ελληνικές καινοτομίες που άλλαξαν τη ζωή μας.
Ξεκινώντας την «περιήγηση» των Ελληνικών καινοτομιών, αναιρούμε τα όσα είπαμε προηγουμένως και παραθέτουμε επιστήμονες και ερευνητές που όντως αξίζουν βαρύγδουπες δηλώσεις θαυμασμού.
Ιστορικές καινοτομίες: 
- Τεστ Παπ - Γεώργιος Παπανικολάου
Αρχίζουμε από τα. SOS, καθώς δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την ιατρική εξέταση που εξέλιξε ο μεγάλος Έλληνας επιστήμονας Γεώργιος Παπανικολάου τον περασμένο αιώνα και μπήκε στην ιατρική ρουτίνα κάθε γυναίκας. Το τεστ Παπ αποτέλεσε σταθμό στην διάγνωση του καρκίνου της μήτρας, καθώς μέχρι τότε ο έλεγχος μπορούσε να γίνει μόνο με επώδυνες μεθόδους που περιλάμβαναν τομή των γεννητικών οργάνων. Η πρώτη εφαρμογή του τεστ έγινε το 1923, ενώ ο Έλληνας ερευνητής τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Αμερικανικής Εταιρίας Καρκινολογίας το 1952 για την προσφορά του στην

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Θέσεις της ΕΣΕΕ για τη νεανική επιχειρηματικότητα και την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους



Η χώρα μας βρίσκεται μπροστά στην αδήριτη ανάγκη να οργανώσει την αναπτυξιακή της ανάκαμψη, με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αυτή μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από την κινητοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Σε αυτήν τη διαδικασία είναι ανάγκη να έλθει νέο «αίμα» στην αγορά, μια νέα γενιά επιχειρηματιών η οποία θα εισφέρει στην έξοδο της χώρας από την κρίση και θα εμπλουτίσει τον εγχώριο ανταγωνισμό με πρωτότυπες ιδέες.

Αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για την ελληνική οικονομική ιστορία αλλά και για την Ευρωζώνη το ποσοστό των ανέργων στο 26,8% καθώς και το γεγονός 6 στους 10 νέους να είναι σήμερα άνεργοι. Το ελληνικό εμπόριο πιστεύει ότι υπάρχουν επτά σημεία τα οποία θα πρέπει να επανεξετάσουμε προσεκτικά και να τα εντάξουμε στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την απασχόληση των νέων ώστε να ενισχύσουμε άμεσα τη νεανική επιχειρηματικότητα:
  1. Δεν υπάρχει κεντρική κατεύθυνση για τους νέους, είτε από το εκπαιδευτικό σύστημα, είτε από το Δημόσιο, ώστε να εμπλακούν σε μία εξελιγμένη επιχειρηματική κίνηση, με όσο το δυνατόν μειωμένο ρίσκο. Θα πρέπει, επομένως, να ενισχυθεί η επιχειρηματική εκπαίδευση είτε με την εισαγωγή ενός μαθήματος Επιχειρηματικότητας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είτε με την κατάρτιση αντίστοιχων προγραμμάτων Επαγγελματικών Προσανατολισμού. Τα νέα παιδιά, εάν δεν προέρχονται από μία επιχειρηματική οικογένεια έχουν μία αρκετά

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Αγοράζουμε Ελληνικά - Εξάγουμε Ελληνικά

 Λ. Κουμάκης
 Αγοράζουμε Ελληνικά / Εξάγουμε Ελληνικά ή πως μειώσαμε το έλλειμμα του εμπορικού μας ισοζυγίου από 44,7 δις Ευρώ το 2008 σε 12 δις Ευρώ το 2012!
 Η σημερινή οικονομική κρίση της Ελλάδος που έγινε ευρύτερα ορατή από το 2009 ξεκίνησε μερικές δεκαετίες νωρίτερα αφού πρώτα η χώρα, αργά αλλά σταθερά, βρέθηκε σε μια κατάσταση εικονικής ευημερίας με απλόχερο και απεριόριστο δανεισμό που της πρόσφεραν οι διάφοροι «δανειστές» της, εκμεταλλευόμενοι τις πολύ σοβαρές αδυναμίες του πολιτικού, κοινωνικού και συνδικαλιστικού κατεστημένου αλλά και την αυτονόητη επιθυμία κάθε λαού για οικονομική ευημερία.
 Έτσι, αφού πρώτα η Ελλάδα οδηγήθηκε στους «μηχανισμούς» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι διάφοροι «δανειστές» άρχισαν να εκδίδουν οδηγίες και εντολές, συχνά αλληλοσυγκρουόμενες, σχεδιάζοντας ψυχρά και μεθοδικά την λεηλασία της ανεκτίμητης περιουσίας όχι μόνο των Ελλήνων αλλά κυρίως  του Ελληνικού Κράτους σε τιμές ευκαιρίας. Άλλωστε η μέθοδός τους αυτή είναι δοκιμασμένη με εξαιρετικά αποτελέσματα σε πάρα πολλές χώρες – θύματα, τις οποίες βύθισαν στην κοινωνική υποβάθμιση και την αθλιότητα αποσπώντας με συνοπτικές διαδικασίες ότι πολυτιμότερο είχαν για να «εξοφληθούν τα δάνεια» που χορήγησαν.
Όλα αυτά τα γεγονότα κάνουν πιο «ελκυστικές» τις διάφορες θεωρίες συνομωσίας που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όπως π.χ. αυτά που αποδίδονται στον Στήβ Φόρμπς, γιό του εκδότη του διάσημου, δεκαπενθήμερου επαγγελματικού περιοδικού Forbes (Η Ελλάδα είναι ευκαιρία ζωής! Θα πάρουμε τα πάντα, αεροδρόμια, τζόγο με ψευτοδεκάρες!) σε video που κυκλοφορεί ευρύτατα στο διαδίκτυο εδώ και πολύ καιρό.
Οι Έλληνες όμως δεν υπήρξαν ποτέ εύκολα θηράματα, ακόμα και για τους πλέον ισχυρούς. Η διαχρονική πορεία τους μέσα στον χρόνο αποτελεί αδιάψευστο τεκμήριο της αλήθειας αυτής. Έτσι ακριβώς και στις μέρες μας, οι Έλληνες προσπαθούν να ξεφύγουν από τα νύχια αδίστακτων «φίλων» οι οποίοι με τον μανδύα άκακου αρνιού έχουν τους πιο σκοτεινούς

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Οι ρυθμίσεις για τα χρέη στην εφορία


  • Η ρύθμιση λειτουργεί σαν «ασπίδα» από τις κατασχέσεις
  • Η ένταξη, εκτός από την οικονομική ανάσα, «παγώνει» υπό προϋποθέσεις τη λήψη ή εκτέλεση κάθε μέτρου σε βάρος του υπόχρεου
  • Αποδεικτικό ενημερότητας σε όσους υπαχθούν
  • Για οφειλές μεγαλύτερες των 5.000 ευρώ, ο φορολογούμενος γλιτώνει την ποινική δίωξη
  • Εκτός διακανονισμού θα τίθενται όσοι οφειλέτες δεν καταβάλουν τρεις συνεχόμενες δόσεις
  • Η ρύθμιση προσφέρει και ηρεμία αφού υπό προϋποθέσεις μπορεί να αναστείλει τις κατασχέσεις
  • Φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα προς το Δημόσιο μπορούν να ζητούν από τους προϊσταμένους των εφοριών την υπαγωγή τους σε ρύθμιση
Οι εκπτώσεις στις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής κατά 30% και η έκπτωση στις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής της τελευταίας δόσης κατά 40% είναι ευεργετήματα που παρέχονται στον οφειλέτη μόνο κατά την πρώτη διευκόλυνση και μόνο εφόσον αυτός συμμορφώνεται πλήρως, δηλαδή καταβάλλει κανονικά όλες τις μηνιαίες δόσεις.

Οφέλη

Σε κάθε περίπτωση, η χορήγηση διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής και η συμμόρφωση σ’ αυτήν παρέχει τα ακόλουθα ευεργετήματα:
1. Καθιστά τον οφειλέτη και τους κατά οποιονδήποτε τρόπο συνυπόχρεους, περιλαμβανομένων και των εγγυητών, ενήμερους για τα χρέη προς το Δημόσιο. Ετσι, επιτρέπεται η χορήγηση σ’ αυτούς αποδεικτικού ενημερότητας για κάθε χρήση, με την προϋπόθεση ότι έχουν καταβληθεί όλες οι δόσεις της διευκόλυνσης μέχρι την ημερομηνία χορήγησης του αποδεικτικού και δεν υπάρχουν άλλες υποχρεώσεις του αιτούντος που εμποδίζουν τη χορήγηση του αποδεικτικού αυτού.
2. Αναστέλλεται τυχόν ασκηθείσα ποινική δίωξη για χρέος άνω των 5.000 ευρώ για όσο χρόνο διαρκεί η ρύθμιση και ο οφειλέτης είναι συνεπής με τους όρους της ρύθμισης και τελικά εξαλείφεται το αξιόποινο σε περίπτωση ολοσχερούς εξόφλησης. Επίσης, για

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...