Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ό Όλιβερ Στόουν βάζει τον Τσίπρα στις αφίσες των ταινιών του!

Αυτή την εικόνα με τον Αλέξη Τσίπρα ως κεντρικό πρόσωπο στις σημαντικότερες ταινίες του, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Όλιβερ Στόουν, αλλάζοντας τα δεδομένα στην Ευρώπη - και γατί όχι, στον κόσμο! (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)
Νίκος Ζαχαριάδης 
 Ο μεγάλος αμερικανός σκηνοθέτης, συνεχίζει να εκφράζει τον ενθουσιασμό του για τον Αλέξη Τσίπρα! Μετά τις δηλώσεις όπου τον αποκαλεί μελλοντικό πρωθυπουργό της Ελλάδας, τώρα διακινεί μέσω twitter, μια εικόνα που προκαλεί σάλο
Ο Αλέξης Τσίπρας ως ήρωας του «Γεννημένος την 4η Ιουλίου» στη θέση του Τομ Κρούζ. Ως Τζίμ Μόρισον στη θέση του Βαλ Κιλμερ στην ταινία Doors (που μετονομάστηκε σε «Alexis’ Doors»  - «Οι πόρτες του Αλέξη») και ο Αλέξης ως Μέγας Αλέξανδρος στη θέση Κόλιν Φάρελ...
Τόσος ήταν ο ενθουσιασμός του Όλιβερ Στόουν από τη γνωριμία του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν δίστασε να βάλει το πρόσωπο το νέου του φίλου στις αφίσες των γνωστώτερων ταινιών του (εκτός από το Platoon όπου δεν φαίνεται το κεφάλι του ήρωα) και να κυκλοφορήσει τις εικόνες μέσω twitter!
Η κίνηση αυτή του μεγάλου αμερικανού σκηνοθέτη, αποδεικνύει πέρα από κάθε

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΗΣΤΩΝ


Αν σας έλεγε κανείς ότι εν μέσω αυτής της δραματικής κατάστασης που βιώνουμε με την φτώχεια και την εξαθλίωση να χτυπά την πόρτα σε εκατομμύρια ανθρώπους, ότι υπάρχουν 150 όλες κι όλες οικογένειες οι οποίες διατηρούν στο ακέραιο όλα τα σκανδαλώδη προνόμιά τους, θα το πιστεύατε;
Και όμως τα καμάρια του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου, οι εφοπ-ληστές, αποτελούν ένα ξεχωριστό κομμάτι στην ιστορία του ελληνικού καπιταλισμού. Μεταπολεμικά υπήρξαν οι στυλοβάτες όλων των απολυταρχικών καθεστώτων με αποκορύφωμα την απριλιανή δικτατορία. Όμως και στην εποχή της δημοκρατίας δεν είχαν κανένα πρόβλημα συνεργασίας τόσο με τις κυβερνήσεις της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, και σήμερα χρηματοδοτούν ανενδοίαστα το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Οι καραβοκύρηδες είχαν πάντοτε ιδιαίτερη μεταχείριση. Το City στο Λονδίνο λειτουργεί σαν παράρτημα των κρατικών υπηρεσιών και του υπουργείου ναυτιλίας. Πριν λίγα χρόνια απαίτησαν την αύξηση των κοινοτικών πόρων για τη ναυπήγηση και τη μετασκευή πλοίων και το πέτυχαν με νόμο εξπρές που ψηφίστηκε στα πεταχτά. Όχι μόνο διασφάλισαν την οικονομική τους ενίσχυση, αλλά παράλληλα οι πολιτικοί έδωσαν κρατικές εγγυήσεις στα δάνειά τους!!!
Αργότερα, όταν χρειάστηκε πάλι, μετά τα ναυάγια του Prestige στην Ιβηρική και του Sea Diamond στη Σαντορίνη, το ελληνικό κράτος έπραξε το καθήκον του: Μπλόκαρε τις τροπολογίες στο ευρωκοινοβούλιο που προέβλεπαν αυστηρότερες ποινές για περιπτώσεις θαλάσσιας ρύπανσης.
Το εφοπληστικό κεφάλαιο αποτελεί την ελληνική εκδοχή της Καμόρα αφού είναι χωμένο μέσα σε όλα: από τα μέσα μαζικής εξημέρωσης, την ενέργεια, τις τράπεζες, τον κατασκευαστικό κλάδο μέχρι και το ποδόσφαιρο. Άνθρωποί του παίρνουν θέσεις στα υπουργεία και πρώην στελέχη του ΥΕΝ και του λιμενικού

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΕΣΕΕ: Ενταξη ασφαλιστικών εισφορών στις εκπιπτόμενες δαπάνες για όλους

Ένταξη των ασφαλιστικών εισφορών στις εκπιπτόμενες δαπάνες για όλους ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
Η ΕΣΕΕ απέστειλε προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα επιστολή, με την οποία ζήτησε την ένταξη των ασφαλιστικών εισφορών ΟΑΕΕ στις εκπιπτόμενες δαπάνες για όλες τις επιχειρήσεις και όχι μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις.
Στην επιστολή σημειώνεται ότι: «...Με την υπ' αριθμ. 1095/29.4.2013 ΠΟΛ «Κοινοποίηση των διατάξεων των παραγράφων 18, 21 και 45 του άρθρου 3 του ν.4110/2013» διευκρινίστηκε ότι εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων, ως γενικό έξοδο διαχείρισης, οι δαπάνες των εισφορών που καταβάλλονται σε ταμεία ασφάλισης, εφόσον η καταβολή τους είναι υποχρεωτική από το νόμο καθώς και το ποσό των καταβαλλόμενων εισφορών στις περιπτώσεις προαιρετικής ασφάλισης σε ταμεία που έχουν συσταθεί με νόμο.
Σύμφωνα με το ερμηνευτικό σκεπτικό της ως άνω ΠΟΛ, οι διατάξεις αυτές θεσπίστηκαν μετά την αντικατάσταση του άρθρου 9 του Κ.Φ.Ε. με την παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 4110/2013, με την οποία καταργήθηκε η έκπτωση από το φόρο εισοδήματος της δαπάνης των εισφορών που καταβάλλονται από τους

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Η γενιά του 50, 60 & 70

    Σύμφωνα με τις στατιστικές, αυτοί από εμάς που ήμασταν παιδιά τις δεκαετίες του 40 50 60 και 70 πιθανόν δεν θα έπρεπε να είχαμε επιζήσει. Οι κούνιες μας ήταν βαμμένες με γυαλιστερή λαδομπογιά με βάση το μόλυβδο. Τα πατώματα είχαν μωσαϊκό που σου περόνιαζε τα κόκκαλα κι οι κρεβατοκάμαρες ξύλινα πατώματα που τα γυάλιζαν με παρκετίνη, με κάτι βαρειές παρκετέζες και κάθε τόσο αγκίθες καρφωνόντουσαν στις ξυπόλητες πατουσες μας.


 Οι παιδικές αρρώστιες έκαναν θραύση. Κάθε τόσο κι ένας φίλος ή συμμαθητής πάθαινε ιλαρά, κοκύτη, μαγουλάδες, ανεμοβλογιά. Δεν είχαμε καπάκια ασφαλείας στα μπουκάλια με τα φάρμακα, ούτε καπάκια στις πρίζες του δωματίου, εκείνες τις σκούρες τις φτιαγμένες από βακελίτη. Ζεσταινόμασταν με σóμπες με ξύλα η με… κάρβουνο, η με θερμάστρες πετρελαίου. Που να βρεθεί καλοριφέρ τότε.



Τηλέφωνο είχε ή σε κανένα θάλαμο του ΟΤΕ με κερματοδέκτη με εκείνες τις μάρκες τις χαραγμένες, ή στο περίπτερο της γειτονιάς, που είχε κρεμασμένα με

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Το ελληνικό γιαούρτι κατακτά Αμερική & Μεγάλη Βρετανία

απο http://www.marketingweek.gr
Γράφει η Κατερίνα  Πολυμερίδου 
 Και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ειδικοί κάνουν λόγο για ένα «φαινόμενο» που ήρθε για να μείνει. Άλλοι πάλι, μιλούν για παροδική «υστερία», για μια μόδα που θα ξεθωριάσει. Όπως και να ‘χει, επί του παρόντος το ελληνικό, ή ελληνικού τύπου γιαούρτι, κατακτά τις αγορές και γίνεται αντικείμενο πλήθους πειραματισμών...
Δεν είμαι παρά μια υποκρίτρια», γράφει η senior editor του Atlantic Newswire, Jennifer Doll, σε πρόσφατο άρθρο της. Προς τί όμως αυτή η κρίση αυτοκριτικής; Μετά από σειρές άρθρων στα οποία με ζήλο προέβλεπε το ξεφούσκωμα της μόδας που ακούει στο όνομα ελληνικό γιαούρτι, αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι και η ίδια γεμίζει ενίοτε το ψυγείο της με κεσεδάκια ΦΑΓΕ: «Ένα με μέλι, ένα με κεράσι, ίσως και ένα με φράουλα για αλλαγή».
Το ελληνικό, ή ελληνικού τύπου γιαούρτι έχει πλέον κατακτήσει και τους πιο σκεπτικούς καταναλωτές. Όσο για τους marketers, δεν μπορούν πια παρά να το δουν σοβαρά: Από το πενιχρό μερίδιο του 1% της συνολικής αγοράς γιαουρτιού το 2007, το ελληνικό γιαούρτι έχει οδηγήσει σήμερα ολόκληρη την κατηγορία στην εντυπωσιακή αύξηση του 6.6% το 2012 σε σύγκριση με το 2011.
Ένα φαινόμενο πολλών εκατομμυρίων...Η επανάσταση του ελληνικού γιαουρτιού έχει προκαλέσει θεαματικές αλλαγές συνολικά στην κατηγορία. Σύμφωνα με στοιχεία της Packaged Facts, η λιανική αγορά γιαουρτιού στις ΗΠΑ εκτοξεύθηκε στα 7,3 δισ. δολάρια το 2012, σημειώνοντας άνοδο 6.6%. Η Nielsen εκτιμά ότι το ελληνικό γιαούρτι αντιστοιχεί στα 2 δισ. δολάρια από τα 7 της συνολικής αγοράς γιαουρτιού, με τις πωλήσεις του γιαουρτιού ελληνικού τύπου να έχουν εκτοξευθεί κατά 53%.
Η Package Facts θεωρεί ότι αυτός ο θεαματικός ρυθμός ανάπτυξης δεν πρόκειται

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Πώς να ρυθμίσετε τις οφειλές σας στο Δημόσιο - Ολες οι λεπτομέρειες της εγκυκλίου

Η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών αποτελεί την τελευταία ευκαιρία των φορολογούμενων να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο.
Με νομοθετική διάταξη εισάγονται νέου τύπου αντικειμενικά φορολογικά κριτήρια. Με ένα «πλέγμα» έξι κριτηρίων θα προσδιορίζεται εφεξής το τεκμαρτό εισόδημα 800.000 ελευθέρων επαγγελματιών, ενώ εισάγονται νέου τύπου αντικειμενικά κριτήρια για τη φορολόγηση 5,5 εκατομμυρίων φορολογούμενων.
Τα μέτρα ενεργοποιούνται με υπουργικές αποφάσεις οι οποίες υπεγράφησαν χθες και τις σχετικές ερμηνευτικές εγκυκλίους που τις συνοδεύουν.
Το οικονομικό επιτελείο επίσπευσε τις διαδικασίες, καθώς έπειτα από συμφωνία με την τρόικα το νέο μοντέλο εντοπισμού αδήλωτων εισοδημάτων και περιστολής της φοροδιαφυγής θα έπρεπε να επικυρωθεί πριν από την ερχόμενη Δευτέρα, ημέρα διεξαγωγής του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Ετσι, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα έχει άλλο ένα ατού στα χέρια του σε μία κρίσιμη συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποφασισθεί η εκταμίευση 4,2 δισ. ευρώ τουλάχιστον, χωρίς να αποκλείεται και προκαταβολική αποδέσμευση επιπλέον 3,2 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στη δόση του Ιουνίου.
Επειτα από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, το υπουργείο ενεργοποιεί

Πόσα από τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη νομίζετε ότι έχει παραβιάσει και καταλύσει η Δικτατορία που ζούμε σήμερα;




Κλέβουμε την περιγραφή από την Βικιπαίδεια:

Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη ψηφίστηκε το 1789 κατά την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης από τη Συντακτική Συνέλευση.

Βασισμένη στις ιδέες του Διαφωτισμού και επηρεασμένη από ανάλογο φιλελεύθερο κλίμα κατοχύρωνε για την αστική τάξη με τα άρθρα της κάποια θεμελιώδη δικαιώματα που ως τότε είχαν καταπατηθεί από την εξουσία του απολυταρχικού καθεστώτος. Αναγνωρίζονταν σε όλους το δικαίωμα της ελευθερίας, της ισότητας, της ανεξιθρησκίας και το απαραβίαστο της ιδιοκτησίας. Επίσης προασπίστηκε την εξουσία που πηγάζει από το λαό, καταργήθηκαν οι τίτλοι ευγένειας και ορίζονταν ότι όλοι οι πολίτες ήταν δεκτοί σε διάφορα αξιώματα, θέσεις και υπηρεσίες ανάλογα με τις ικανότητές τους (αξιοκρατία).
Το κείμενο της διακήρυξης έχει ως εξής:

Διακήρυξη των δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη (26 Αυγούστου 1789):
"Οι αντιπρόσωποι του γαλλικού λαού, συγκεντρωμένοι σε Εθνική Συνέλευση, επειδή πιστεύουν ότι η άγνοια, η λήθη και η περιφρόνηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι οι αποκλειστικοί λόγοι της κοινής δυστυχίας και της διαφθοράς των κυβερνήσεων, αποφάσισαν να εκθέσουν σε μια επίσημη διακήρυξη τα φυσικά, αναπαλλοτρίωτα και ιερά δικαιώματα του ανθρώπου με τελικό σκοπό αυτή η διακήρυξη, μια και θα βρίσκεται συνέχεια μπροστά στα μάτια του κοινωνικού σώματος, να υπενθυμίζει σε όλους αδιάκοπα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Ακόμη σκοπεύει να καταστήσει τις αποφάσεις της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας περισσότερο σεβαστές, μια και θα μπορούν σε κάθε περίπτωση να συγκρίνονται με τον τελικό στόχο του κάθε πολιτικού θεσμού.
Τέλος, η διακήρυξη αυτή αποβλέπει να στρέψει τις διεκδικήσεις των

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΕΣΕΕ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΙΣΘΩΣΗ,ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Φαίνεται ότι η κρίση που πλήττει την αγορά εδώ και τρία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή και από τα δικαστήρια, τα οποία δείχνουν να αναγνωρίζουν πλέον τη δεινή οικονομική θέση που έχουν περιέλθει οι εμπορικές επιχειρήσεις και να βγάζουν αντίστοιχες αποφάσεις προς όφελός τους.
Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στην 123/2013 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής (επισυνάπτεται στην παρούσα), το οποίο για πρώτη φορά δεν επιτρέπει έξωση για δυστροπία του μισθωτή (δηλαδή μη προσήκουσα καταβολή του μισθώματος) όταν έχει γίνει τακτική αγωγή για μείωση λόγω της οικονομικής κρίσης.

Το δικαστήριο λαμβάνει υπόψη του την έλλειψη υπαιτιότητας του μισθωτή και πραγματικά περιστατικά όπως η μείωση της εγχώριας τουριστικής κίνησης, η γενικότερη κάμψη που υφίσταται στην αγορά, η μείωση της μισθωτικής αξίας των ακινήτων και η κάθετη πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων. 
Το σκεπτικό του δικαστηρίου πηγαίνει ακόμη πιο πέρα, δηλαδή να διατηρηθεί έστω και προσωρινά η σχέση της μίσθωσης, κρατώντας τη ζωντανή και αποτρέποντας την απονέκρωση της. 
Κατά συνέπεια, υπάρχει μία πολύ θετική εξέλιξη στη μάχη που δίνουν πολλοί συνάδελφοί μας για μείωση των ενοικίων τους απέναντι σε απρόθυμους ιδιοκτήτες. Εφόσον καταθέσουν αίτηση στο δικαστήριο για μείωση του μισθώματος λόγω της κρίσης, μπορούν να επικαλούνται την σχετική απόφαση και να ζητήσουν την προσωρινή αναστολή του δικαιώματος των εκμισθωτών να τους εξώσουν, λόγω καθυστέρησης καταβολής του μισθώματος.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Ο Έλληνας εφευρέτης που 20 χρονιά δεν πληρώνει ΔΕΗ και καύσιμα!!! Αξίζει να το δείτε! (VIDEO)

O Μιχάλης Καλογεράκης, ένας εφευρέτης και πολυμήχανος ηλεκτρολόγος μηχανικός και ηλεκτρονικός από την Κρήτη...μιλάει στον δημοσιογράφο Ιωσήφ Παπαδόπουλο για όσα έχει επιτύχει στους τομείς της αιολικής και ηλιακής ενέργειας και στις εναλλακτικές μορφές καυσίμου που παράγει, χρησιμοποιώντας σάπια φρούτα, σακχαροκάλαμο και νερό με την μορφή υδρογόνου.
Έχει λύσει κάθε ανάγκη του σε ηλεκτρικό , θέρμανση και εναλλακτικά καύσιμα που παράγει ο ίδιος απο τα πιο απλά πράματα , ενώ δίνει λύσεις σε καθημερινά μας προβλήματα.
Και όμως τόση γνώση που θα μπορούσε να μας λύσει χιλιάδες προβλήματα μένει ανεκμετάλλευτη...

ΑΠΟ gkourou.com

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...