Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Φροντιστήριο Παιδεία Γ.Βάβουλας Αποτελέσματα Πανελληνίων 2013

Φροντιστήριο Παιδεία Γ.Βάβουλας
Αποτελέσματα Πανελληνίων 2013
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Βασιλάκη Σοφία 17,3 (ο μεγαλύτερος βαθμός στη Νάξο)
Κατσουρού Παρασκευή 16,8 (ο 2ος μεγαλύτερος βαθμός στη Νάξο)
Λογαράς Νικόδημος 15,6 (ο 3ος μεγαλύτερος βαθμός στη Νάξο)
Βασιλάκη Μαρία 14,8
ΈΚΘΕΣΗ
Λογαράς Νικόδημος 17,7
Βασιλάκης Γαβρίλης 16,6
Βιτζηλαίου Στέλλα 16,4
Φακίνος Ιάκωβος 16
Τζακωνιάτης Βασίλης 15,7
Σέργης Βασίλης 15,7
Κατσουρού Παρασκευή 15,4
Κάβουρας Χριστόφορος 15,3
Τσάφος Νίκος 15
Βασιλάκη Μαρία 15
Κουφόπουλος Πάνος 14,6
Μαστρογιαννόπουλος Γιώργος 14
ΙΣΤΟΡΙΑ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Τα τύμπανα των αγορών “χτυπούν” σε ρυθμό παγκοσμίου πολέμου.

Μαζικές τοποθετήσεις σε Siemens, GE, Philips κλπ αμέσως μετά την ανακοίνωση του Ομπάμα για βοήθεια στους ισλαμοφασίστες εισβολείς της Συρίας, μετά από τη νουθεσία του ανεγκέφαλου συζύγου της Κλίντον. Το βαμπίρ έχει κάνει τις τοποθετήσεις του που όλως τυχαίως, εξαργυρώνουν ποτάμια αίματος. Από την Σερβία στο Κοσυφοπέδιο, την “Ελληνική κρίση” (όπου η “οικογένεια” έβγαλε εκατομμύρια) και τώρα στην Συρία.

Μπορεί στις προηγούμενες κρίσεις να υπήρχε ένας αχυράνθρωπος μεθύστακας Γιέλτσιν ή ένα κατευθυνόμενο πρεζόνι ως αντίπαλον δέος.


Τώρα όμως υπάρχει μία Ρωσία που σε θεωρητικό επίπεδο, δείχνει αποφασισμένη να μην επιτρέψει την υλοποίηση του σχεδιασμού. Σε θεωρητικό επίπεδο πάντα. Αν και εντός έδρας, ο Πούτιν απέδειξε ότι δεν αστειεύεται, κυνηγώντας και εξοντώνοντας κάθε Τσετσένο ισλαμοφασίστα που είχε εμπλακεί σε σφαγές εντός του Ρωσικου εδάφους. Οι σφαγείς εμβρύων και μανάδων στο μαιευτήριο του Μπουντιόνοφσκ (1995) κυνηγήθηκαν ανηλεώς και εξοντώθηκαν μέχρις ενός εως και το 2006. Το ίδιο και με τους υπανθρώπους, δολοφόνους μωρών στο Μπεσλάν.


Η επέμβαση όμως εκτός συνόρων, παρότι τα Ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται ήδη εδώ και έναν μήνα σε βαθμό ετοιμότητας για “Regional” εμπλοκή, είναι πολύ πιο δύσκολη.


Η Κλίντον υλοποιούσε μεθοδικά τον (αφανή) γερμανικό σχεδιασμό επανασύστασης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Από την Βοσνία εως την Αίγυπτο. Η Βουλγαρία έχει ήδη αφοπλιστεί, ενώ η Ελλάδα λόγω μνημονίου,

Γιατί από μουσικής πλευράς η ΕΡΤ δεν θα λείψει στους πολιτικούς μας - της Λουίζας Ζουγρή

Έχουμε ακούσει για την αγάπη που σκοτώνει και έχουν διαπραχθεί αρκετά εγκλήματα στο όνομα του έρωτα με πολλά από αυτά μάλιστα να αποτελούν υλικό για πετυχημένα λογοτεχνικά έργα.
Η αρρωστημένη κατάσταση του να σκοτώσεις κάποιον από ζήλεια ή για διάφορους άλλους παρεμφερείς λόγους είναι κάτι που δεν λείπει από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων από τότε που εμφανίστηκε στον πλανήτη μας το ανθρώπινο είδος.
Αυτό όμως που σίγουρα δεν θα λείψει από μια συγκεκριμένη κάστα ανθρώπων και συγκεκριμένα των πολιτικών μας είναι η μουσική προσφορά της ΕΡΤ που ιστορικά κινείται σε ένα εύρος που δεν μας έχουν δείξει να συμπαθούν ιδιαίτερα.
Ανδρέας και Γιώργος Παπανδρέου είχαν δείξει συχνά την προτίμησή τους στο λαϊκό μας τραγούδι, ο πρώτος με τα τραγούδια της Ρίτας Σακελλαρίου και ο δεύτερος με τα ζεϊμπέκικα που χόρευε συχνά, κάποτε βέβαια μάλλον σε νεαρή ηλικία θα άκουγε ροκ.
Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς πρέπει να είναι φίλοι του λεγόμενου ελαφρολαϊκού μας τραγουδιού.
Δεν είναι κακό βέβαια το να ακούει κάποιος τα λαικά τραγούδια, αλλά στην προκειμένη περίπτωση όλοιο οι αναφερόμενοι δεν έχουν καμία σχέση με λαικές καταβολές.
Όσο και να έψαξα δεν βρήκα στοιχεία που να βοηθούν στο τι μουσική ακούνε οι πολιτικοί που μας κυβερνούν, αλλά και οι υπόλοιποι, οι κατά καιρούς εμφανίσεις τους στο μέγαρο μουσικής, μάλλον γίνονται για δημόσιες σχέσεις.
Μπορεί λοιπόν μα μην λείψει καθόλου το μουσικό πρόγραμμα της ΕΡΤ σ' αυτούς

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Τσόμσκι: Οι εκλογές στην Ευρώπη δεν παίζουν πια κανένα ρόλο

Για «σταδιακή απώλεια της δημοκρατίας» στην Ευρώπη, ως συνέπεια της μετατόπισης του κέντρου βάρους «από πολιτική στην οικονομία» έκανε λόγο ο Νόαμ Τσόμσκι, μιλώντας σε εκδήλωση του Global Media Forum της Deutsche Welle στη Βόννη.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο Αμερικανός φιλόσοφος εξήγησε ότι «η αντιπροσώπευση εξαντλείται -στην Ευρώπη προσφάτως ενώ στις ΗΠΑ σχεδόν εξ υπαρχής -στην εκπροσώπηση οικονομικών συμφερόντων. Μόλις του 1/10 του 1%, στην κορυφή της κοινωνικής ιεραρχίας, καταφέρνει να παίρνει αυτό που θέλει. Αυτό σημαίνει πως καθορίζουν την πολιτική. Έτσι η δημοκρατία μετατρέπεται σε πλουτοκρατία», με συνέπεια, όπως είπε να παρατηρείται μία συνεχής «παρακμή των δικαιωμάτων των πολιτών».
  Στις ευρωπαϊκές χώρες της κρίσης «οι εκλογές δεν παίζουν πια σχεδόν κανένα ρόλο, ακριβώς όπως και στις χώρες του Τρίτου Κόσμου που διοικούνται από διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας σκωπτικά πως «η ίδια η Ευρώπη επέλεξε να γίνει έτσι».
  «Για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών το ζητούμενο είναι η εργασία. Για τους υπερεθνικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, όμως, το διακύβευμα έγκειται στη μείωση των ελλειμμάτων. Τα ελλείμματα διαμορφώνουν πλέον την πολιτική», συμπλήρωσε.
  Ο Νόαμ Τσόμσκι παρατήρησε επίσης πως στις χώρες της κρίσης ήρθαν ξαφνικά στο προσκήνιο τα ασαφή όρια μεταξύ σύγχρονης αριστεράς και δεξιάς ως προς την κατάστρωση πολιτικών, ώστε οι βασικοί ιδεολογικοί διαχωρισμοί να καθίστανται πλέον δυσδιάκριτοι.
  Ανέφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την Κύπρο, σημειώνοντας ότι η άρση των διαφορών και η σύγκλιση εν τέλει αριστεράς και δεξιάς έγκειται στο γεγονός ότι «οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεσμεύονται να ακολουθούν προγράμματα μακροοικονομικής φύσης, τα οποία θέτει η Κομισιόν».
  Αυτό, όπως επεσήμανε, συνεπάγεται την επιλογή σκληρής λιτότητας και αύξησης των φόρων σε βάθος χρόνου, ανεξαρτήτως «πολιτικού χρώματος».
  Ο αμερικανός διανοητής εξέφρασε τέλος την εκτίμηση πως οι χειρισμοί στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης είναι αποτυχημένοι και πως η αναγωγή τους στην αυθεντία διεθνών οργανισμών, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχε αρνητικές επιπτώσεις.


απο tvxs

Οδηγός για όσους χρωστούν στο Δημόσιο

Αναλυτικές οδηγίες στις Δ.Ο.Υ. για τους όρους και τις προϋποθέσεις εφαρμογής της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο δίνει το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιό του που δόθηκε στη δημοσιότητα και η οποία αφορά σε ληξιπρόθεσμα χρέη έως 31/12/2012
Από την ερχόμενη Πέμπτη αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση θα μπορούν να υποβάλλουν όσοι επιθυμούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε πολλές δόσεις.
Ολόκληρη η Εγκύκλιος
 1.Οφειλές που υπάγονται στη ρύθμιση
 - Στη ρύθμιση, υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων έως και την 31.12.2012 οφειλών που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο (αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών).
 Στη ρύθμιση, με τους ίδιους όρους δύνανται να υπαχθούν, εφόσον αιτηθεί ο οφειλέτης και:
 α) βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 31.12.2012 οφειλές που τελούν σε διοικητική ή δικαστική αναστολή,
 β) βεβαιωμένες έως και την 31.12.2012 οφειλές με ημερομηνία καταβολής από 01.01.2013,
 γ) βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 31.12.2012 οφειλές που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ληξιπροθέσμων οφειλών, των οποίων οι όροι τηρούνται, εφόσον υφίστανται και άλλες ληξιπρόθεσμες έως και την ανωτέρω ημερομηνία μη ρυθμισμένες οφειλές οι οποίες υπάγονται υποχρεωτικά. Στην περίπτωση υπαγωγής στην νέα ρύθμιση επέρχεται απώλεια των ανωτέρω διευκολύνσεων ή ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής ληξιπρόθεσμων χρεών,    δ) βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 31.12.2012 οφειλές που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ληξιπροθέσμων οφειλών, των οποίων οι όροι τηρούνται, εφόσον επιλεγεί πρόγραμμα ρύθμισης με αριθμό δόσεων μικρότερο ή ίσο με το μεγαλύτερο αριθμό των εναπομενουσών δόσεων των υπαγόμενων ρυθμίσεων (π.χ. εάν τηρούνται δύο ρυθμίσεις και στην πρώτη υπολείπονται 10 δόσεις και στην δεύτερη 15 δόσεις η υπαγωγή τους στη νέα ρύθμιση θα γίνει για 15 δόσεις ή λιγότερες κατ΄ επιλογή του οφειλέτη), με την προϋπόθεση ότι ο ανώτατος αριθμός δόσεων δεν υπερβαίνει τις σαράντα οκτώ (48) και η αποπληρωμή δεν εκτείνεται πέραν της 30ης Ιουνίου 2017. Στην περίπτωση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση επέρχεται, με την καταβολή της πρώτης δόσης, απώλεια των ανωτέρω διευκολύνσεων ή

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Η τύχη των Λιμενικών Ταμείων στις Κυκλάδες



«Η νέα διοικητική μορφή των Λιμενικών Ταμείων, όπως αυτή συζητήθηκε στο Τακτικό Συνέδριο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου», είναι το θέμα του σημερινού ρεπορτάζ της καθημερινής εφημερίδας των Κυκλάδων «ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ». Ακολουθεί το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας που υπογράφει η δημοσιογράφος Άννα - Τερέζα Δαλμυρά:
Η συνένωση των Λιμενικών Ταμείων και η μετατροπή τους σε Ανώνυμες Εταιρείες αποτέλεσε ένα από τα μείζονος σημασίας θέματα που συζητήθηκαν στο Τακτικό Συνέδριο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Λέρο.
Το «παρών» έδωσαν αιρετοί από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ενώ τη Σύρο εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Γιώργος Βελισσαρίου, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα, όσον αφορά στο νομό. Όπως είχε σημειώσει σε συνεδρίαση ανάλογου θέματος στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ο βασικός άξονας της πρότασης που θα κατέθετε, θα ήταν η συνένωση των υφιστάμενων Ταμείων και η σύσταση τριών Ανώνυμων Εταιρειών για τις Κυκλάδες, στις οποίες θα διατηρεί την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, κατά τη διάρκεια του Τακτικού Συνεδρίου εκφράστηκε έντονα ο προβληματισμός σχετικά με την επικείμενη ιδιωτικοποίηση των λιμένων, των μαρίνων κ.α., μέσα από τη συγκεκριμένη διοικητική αλλαγή των Λιμενικών Ταμείων, ωστόσο, τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από τη συνεδρίαση -οι εργασίες της οποίας θα ολοκληρώνονταν χθες αργά το απόγευμα- θα δημοσιευθούν στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας.
Αξίζει να υπογραμμισθεί πάντως, πως παρά τις συνεχείς συζητήσεις για το θέμα, η γνωστή πρόθεση της κυβέρνησης, υπό το καθεστώς των ευρωπαίων εταίρων, έχει ήδη γίνει πράξη με τη σύσταση του «Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας ΑΕ».

Η πρόταση για τις Κυκλάδες

Στο πλαίσιο της ανάλυσης του θέματος κατά τη διάρκεια του Τακτικού Συνεδρίου, οι αιρετοί είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν αναλυτικά για το θέμα της μετατροπής των Λιμενικών Τα μείων σε Ανώνυμες Εταιρείες. Ειδικότερα, οι

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Καναλάρχες ζητούν «κλείσιμο όπως ΕΡΤ» για να την ανταγωνιστούν!

Ο Πρωθυπουργός στο γραφείο του, πλημμυρισμένος από αιτήματα καναλαρχών, μελετά τις επόμενες κινήσεις του (γέλια)



του - Νίκου Ζαχαριάδη 
Βομβαρδισμό από σημειώματα, τηλεφωνήματα, ακόμα και post-it, δέχεται ο Αντώνης Σαμαράς από ιδιοκτήτες καναλιών που, βλέποντας την απήχηση που έχει στο κοινό η «απαγορευμένη ΕΡΤ», θέλουν να κατεβάσει και στα κανάλια τους, τους διακόπτες


Το αξίωμα της ελληνικής τηλεόρασης, ότι μια πετυχημένη ιδέα βρίσκει αμέσως μιμητές, επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά στην περίπτωση της ΕΡΤ. Έτσι, οι υπεύθυνοι προγράμματος των ιδιωτικών καναλιών, προσπαθούν να δώσουν στο πρόγραμμά τους τη «γοητεία του απαγορευμένου»...
Μάλιστα, η πίεση για εφαρμογή της ιδέας γίνεται πολύ πιο έντονη, μετά τη διαπίστωση ότι με την ΕΡΤ στράφηκε ξανά στην τηλεόραση το αδιάφορο, μέχρι πριν από λίγο καιρό, κοινό του internet!
Εν τω μεταξύ, δεν λείπουν κι εκείνοι που πιστώνουν στον κ. Σαμαρά την πιο επαναστατική τηλεοπτική ιδέα των τελευταίων χρόνων, καθώς συμπυκνώνει το απόλυτο όνειρο: Χαμηλό κόστος, διείσδυση σε νέα κοινά, υψηλότατη θεαματικότητα και δημιουργία «ρεύματος» (trend). Και όλα αυτά σε μια περίοδο που, λόγω καλοκαιριού, η τηλεθέαση μειώνεται ακόμα περισσότερο!
Αξίζει να σημειωθεί δε, πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκέφτονται να προτείνουν τον Αντώνη Σαμαρά για Τηλεοπτικό Manager της Χρονιάς. Πολλοί δε, το επισυνάπτουν ως υπόσχεση στα ραβασάκια τους.
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

απο -  Moufanet

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...