Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Η μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού της γης μπαίνει πλέον σε προτεραιότητα σύμφωνα με την UNFPA

Οι υποστηρικτές του ελέγχου του πληθυσμού μιλούν ανοικτά για επιβολή «οικογενειακού προγραμματισμού».Διατυμπανίζουν πως η μείωση του πληθυσμού θα αποφέρει τεράστια οικονομικά και κοινωνικά οφέλη…!
Όταν ο πλανήτης απέκτησε 7 δισεκατομμύρια κατοίκους τον Οκτώβριο του 2011, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών, τότε το θέμα του πληθυσμού της γης έγινε πιο ενεργά πολιτικό ζήτημα από ό, τι ήταν πριν τουλάχιστον μια γενιά.
Από εκείνο το σημείο ορόσημο, οι υποστηρικτές του ελέγχου του πληθυσμού έχουν καταφέρει να διατηρήσουν το θέμα ζωντανό, με τη βοήθεια μιας σειράς εκθέσεων παρακολούθησης κατά τη διάρκεια του 2012.
Γράφει ο Clive Cookson
Μια από τις πλέον σημαντικές εκθέσεις ήταν η  People and the Planet από την Royal Society, της εθνική ακαδημία επιστήμης του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η έκθεση αυτή, το αποτέλεσμα της οποίας προήλθε από 21-μηνών μελέτη από μια διεθνή ομάδα εργασίας, ζήτησε την ανάληψη παγκόσμιας δράσης για την επιβράδυνση της αύξησης του πληθυσμού - σε συνδυασμό με μια «εξισορρόπηση» της κατανάλωσης για να μειωθούν οι ανισότητες μεταξύ των αναπτυσσόμενων και αναπτυγμένων χωρών.
Εκείνη την εποχή, ο John Sulston, πρόεδρος της ομάδας μελέτης, δήλωσε: "Ο πληθυσμός και η
κατανάλωση δεν θα πρέπει πλέον να θεωρούν ως ξεχωριστά ζητήματα" Επίσης, στην ομάδα εργασίας ήταν ο Ελίγια Ζουλού, εκτελεστικός διευθυντής του Αφρικανικού Ινστιτούτου για την Αναπτυξιακή Πολιτική, που χαιρέτισε την επανεμφάνιση του ζητήματος  του ελέγχου του πληθυσμού στην αναπτυξιακή ατζέντα μετά από 20 χρόνια απουσίας, όπως δήλωσε.
«Οι άνθρωποι φοβούνται να μιλήσουν γι 'αυτό», προσθέτει ο κ. Ζουλού.
Οι πολιτικοί διστάζουν να εισέλθουν στο επίμαχο θέμα της αντισύλληψης, έχοντας επίγνωση των θρησκευτικών απόψεων ότι κάθε νέα ανθρώπινη ψυχή είναι μια ευλογία που δεν θα πρέπει να εμποδίζεται με τεχνητές μεθόδους. Ταυτόχρονα, δυσάρεστες είναι οι αναμνήσεις της αργοπορημένης λήψης μέτρων για τον αναγκαστικό έλεγχο του πληθυσμού στην Κίνα, την Ινδία και αλλού.
Όμως, σύμφωνα με τον κ. Ζουλού, μόνο στην Αφρική, 200 εκατομμύρια

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Στα κάγκελα όλη η αγορά με τις τράπεζες! -Αλλαγή στάσης και πρακτικής των τραπεζών μετά την ολοκλήρωση ανακεφαλαιοποίησης ζητά η ΕΣΕΕ

Σε έξαλλη κατάσταση για τον τρόπο που τις αντιμετωπίζουν οι τράπεζες είναι οι εμπορικές επιχειρήσεις, όπως τουλάχιστον μαρτυρά η επιστολή που απέστειλε σε Στουρνάρα και Χατζηδάκη, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
Στην επιστολή της,* η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου αναφέρεται στις συμπεριφορές που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, λόγω της αυστηρής και πολλές φορές αδικαιολόγητης στάσης που έχουν υιοθετήσει μεγάλες και μικρότερες τράπεζες. Δυσκολίες και υπερβολές παρατηρούνται ακόμα και σε περιπτώσεις «ενήμερων» επιχειρήσεων τη στιγμή, μάλιστα, που υπάρχουν δυνατότητες βιώσιμης επέκτασης των δανειακών υποχρεώσεων για τις ανάγκες ενίσχυσης της ρευστότητας και των δραστηριοτήτων τους, τονίζει.
Έτσι, υγιείς επιχειρήσεις έρχονται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, απειλείται η βιωσιμότητα πολλών από αυτές και μικρομεσαίοι έμποροι φτάνουν σε απελπιστική οικονομική και επαγγελματική, προσωπική και οικογενειακή κατάσταση.
Τα περιστατικά ουκ ολίγα. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει ζητηθεί από υγιείς εμπορικές επιχειρήσεις με σημαντικούς κύκλους εργασιών, υποθήκευση ακόμη και της πρώτης κατοικίας του επιχειρηματία για έγκριση δανείου ύψους 10.000 ευρώ!
Ενδιαφέρον έχει ότι το γεγονός ότι ορισμένες ελληνικές τράπεζες έχουν συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων τη χρηματοδότηση ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του Ταμείου Εγγυοδοσίας για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και έχει ανακοινωθεί ότι έχουν λάβει τους αντίστοιχους πόρους, δεν ενημερώνουν τις επιχειρήσεις για τη δυνατότητα δανειοδότησής τους με ευνοϊκούς όρους στο πλαίσιο του ως άνω μηχανισμού, με συνέπεια αυτά τα χρήματα να μη διοχετεύονται στην πραγματική

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Γιατί ο τάφος του Jim Morrison ( 8 Δεκεμβρίου 1943 - 3 Ιουλίου 1971) έχει Ελληνική επιγραφή;


Ο Τζέημς «Τζιμ» Ντάγκλας Μόρισον (James "Jim" Douglas Morrison) (8 Δεκεμβρίου 1943 - 3 Ιουλίου1971) ήταν ένας Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, συγγραφέας και ποιητής. Γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Φλόριντα και ήταν ο τραγουδιστής και στιχουργός του δημοφιλούς αμερικάνικου ροκ συγκροτήματος The Doors...
Θεωρείται ένας από τους πιο χαρισματικούς ερμηνευτές στην ιστορία της ροκ μουσικής. Έγραψε επίσης αρκετά βιβλία ποίησης, ένα μικρό ντοκιμαντέρ και δύο βίντεο κλιπ ("The Unknown Soldier" και "People are Strange").
Ο θάνατός του σε ηλικία 27 ετών στο Παρίσι της Γαλλίας κατέπληξε τους θαυμαστές του.
Οι περιστάσεις κάτω από τις οποίες πέθανε και ο μυστικός ενταφιασμός του έγιναν αφορμή για.....ατελείωτες φήμες και παίζουν σημαντικό ρόλο στο μυστήριο που εξακολουθεί να τον περιβάλλει.
Ο Τζιμ Μόρισον είχε σκωτσέζικη και ιρλανδική καταγωγή και ήταν γιος του ναυάρχου Τζωρτζ Στίβεν Μόρισον και της Κλάρα Κλαρκ Μόρισον, που γνωρίστηκαν το 1941 στη Χαβάη.
Ο Τζιμ Μόρισον γεννήθηκε 11 μήνες μετά, στη Μελβούρνη της Φλόριντα.
Το 1971, ο Μόρισον μετακόμισε σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι μαζί με την Πάμελα Κούρσον. Του άρεσε η αρχιτεκτονική της πόλης και έκανε μεγάλους περιπάτους εκεί, όμως λέγεται ότι τον είχε πιάσει κατάθλιψη και ήθελε να επιστρέψει στην Αμερική.
Στο Παρίσι έκανε και την τελευταία του ηχογράφηση σε στούντιο με δυο

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΕΣΕΕ - Αρνητικό πρόσημο καταγράφεται στον κύκλο εργασιών του Λιανικού Εμπορίου



Αρνητικό πρόσημο καταγράφεται στον κύκλο εργασιών του Λιανικού Εμπορίου Παρά το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό εμπόριο, που καταγράφηκε για τον μήνα Απρίλιο του 2013, κυμάνθηκε στο υψηλότερο επίπεδο για το Α΄ τετράμηνο του έτους, η ετήσια μεταβολή του εν λόγω δείκτη παρουσίασε αισθητή πτώση κατά 14,7 ποσοστιαίες μονάδες.  
Το γεγονός ότι ακριβώς πριν δύο χρόνια, σε εξίσου αρνητικές για την εθνική μας οικονομία συνθήκες και με μία πληθώρα αντιπαραγωγικών και αντιαναπτυξιακών μέτρων, ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών είχε αναρριχηθεί κοντά στις 110 μονάδες, καταδεικνύει τις χαμηλές προσδοκίες που επικρατούν πλέον στην αγορά αλλά και το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει η οικονομική δραστηριότητα στον κλάδο του λιανικού εμπορίου. Η υποτονική κίνηση που καταγράφηκε στα εμπορικά καταστήματα απεικονίζεται στην ετήσια καταβαράθρωση του τζίρου σε όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες καταστημάτων, με κυριότερες εκείνες των Καυσίμων και Λιπαντικών αυτοκινήτων (-22,8%), των Φαρμακευτικών – Καλλυντικών (-15,9%), των Μεγάλων καταστημάτων Τροφίμων (-15,1%) και των Τροφίμων – Ποτών – Καπνού (-14,2%). Η εικόνα είναι παρεμφερής και για τον Γενικό Δείκτη Όγκου στο Λιανικό εμπόριο καθώς καταγράφηκε ελάττωσή του κατά 14,2% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 65 μονάδες, κινούμενος στο χαμηλότερο επίπεδο για το Α΄ τετράμηνο για το 2013. Μάλιστα από στοιχεία του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ, ειδικά για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, η πτώση του τζίρου είναι ακόμα μεγαλύτερη αγγίζοντας το 24,7% σε ετήσια βάση. Πλέον, γίνεται φανερό πως

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

2Pac το ταλέντο του εξακολουθεί να λάμπει από τον ουρανό - της Λουίζας Ζουγρή


Η μαρτυρική εικόνα του Τupac Amaru Shakur που από τα πρώτα χρόνια της εφηβείας του άρχισε να έχει διάφορα προβλήματα με τον νόμο θα τριγυρνάει στο πέρασμα του χρόνου που αντί να μειώνει τη λάμψη του, θα μεγαλώνει τον αριθμό των φανατικών φίλων του, αρκετοί από τους οποίους τον αποκαλούν προφήτη.
Με γονείς που ήταν μέλη του κινήματος των Μαύρων Πάνθηρων, ο 2 Pac μόλις το 1994 καταδικάστηκε σε 4 1/2 χρόνια φυλακή για άδικη επίθεση και ήταν ο πρώτος φυλακισμένος με Νο 1 άλμπουμ στην Αμερική.
Εκτός από τον βίαιο χαρακτήρα του όμως είχε το ταλέντο να γράφει ποιήματα, ταλέντο που αξιοποίησε στα πρώτα του τραγούδια ενώ ήταν σπουδαστής στη σχολή καλών τεχνών της Βαλτιμόρης. Το όνειρό του μάλιστα ήταν να παίξει Shakespeare του οποίου ήταν θαυμαστής.
2Pacalypse Now ήταν ο τίτλος του πρώτου του άλμπουμ που κυκλοφόρησε ενώ ήταν παράλληλα χορευτής στο συγκρότημα των Digital Underground.
Ακολούθησε το Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z που έγινε πλατινένιο και τον καθιέρωσε σαν αστέρι πρώτου μεγέθους. Το Me Against the World, που έγινε Νο 1 κυκλοφόρησε ενώ ήταν στην φυλακή.
Με το επόμενο άλμπουμ του All Eyez on Me που ξεπέρασε σε 2 μήνες τα 5 εκατ αντίτυπα και ήδη τα 9, έδωσε μεγαλύτερο βάρος στις υποκριτικές του ικανότητες και έπαιξε σε αρκετές ταινίες όπως  Juice, Poetic Justice δίπλα

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...