Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Τσίπρας: Χόρεψε ζεϊμπέκικο ως άνοιγμα στη «βάση» του ΠΑΣΟΚ

Η στιγμή του «Ζεϊμπέκικου αλά Ακης», που ολοκλήρωσε το «συμβόλαιο μη προδοσίας» με τον λαό του ΠΑΣΟΚ
 Την κλασική και αλάνθαστη μέθοδο επικοινωνίας των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ με τους ηγέτες τους επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να τους προσελκύσει θυμίζοντάς τους τις ένδοξες ημέρες και δίνοντας την υπόσχεση ότι θα ξανάρθουν
 Ένα νέο συμβόλαιο με τον «προδομένο» λαό του ΠΑΣΟΚ υπέγραψε χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας την υπόσχεση ότι αντίθετα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που δεν έχει χορέψει ποτέ ένα ζεϊμπέκικο, εκείνος θα το κάνει συχνά, δίνοντας πίσω στον προδομένο ψηφοφόρο τη χαμένη υπερηφάνεια του.
 Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν περίπου στο μέσο της εναρκτήριας ομιλίας του, στο γήπεδο του Ταε Κβο Ντο, όταν ξαφνικά τα φώτα χαμήλωσαν και από τα μεγάφωνα ακούστηκε το «Αυτός, ο Άνθρωπος, Αυτός!», από τη φωνή της Ρίτας Σακελλαρίου!
Σχεδόν ταυτόχρονα, και ενώ ένα νοσταλγικό ιερό ρίγος διαπερνούσε την «πασοκογενή» πτέρυγα του ακροατηρίου, ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε στο μέσο της σκηνής και άρχισε να χορεύει, συνδυάζοντας το ασπρόμαυρο στυλ του Αντρέα Παπανδρέου, το ακροβατικό του Γιώργου Παπανδρέου και, τέλος, το κιμπάρικο στυλ του Άκη!
Σύμφωνα μάλιστα με αυτόπτες μάρτυρες, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο, Νίκος Ανδρουλάκης, δεν κρατήθηκε και άρχισε να χτυπάει παλαμάκια, όπως έχει εκπαιδευτεί να κάνει αυτόματα, μετά από τόσα χρόνια θητείας στο κόμμα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι παλιοί ΣΥΡΙΖαίοι παρέμειναν σε όλη τη σκηνή χαρακτηριστικά απαθείς, γεγονός που δημιούργησε υποψίες ότι είχαν ειδοποιηθεί έγκαιρα και είχαν φροντίσει να πάρουν κάποιο ισχυρό ηρεμιστικό.

ΤΟΥ   Νίκου Ζαχαριάδη
απο μουφανετ        


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Δικαιώματα επιβατών που ταξιδεύουν με πλοίο

Διαβάστε 21 χρηστικές ερωτήσεις και απαντήσεις για το ταξίδι με επιβατηγό πλοίο Με γνώμονα την καλύτερη δυνατή ενημέρωση του επιβατικού κοινού, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου εξέδωσε ενημερωτικό φυλλάδιο, που εξηγεί τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όσων ταξιδεύουν με επιβατηγά πλοία. 
Από την Παρασκευή, 21 Ιουνίου, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, σε συνεργασία με την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος, διανέμει τα σχετικά φυλλάδια σε όλα τα λιμάνια της χώρας.
Οι 21 χρηστικές ερωτήσεις και απαντήσεις που περιέχονται στο φυλλάδιο είναι οι ακόλουθες:
1.Τι δικαιούμαι σε περίπτωση μη παροχής της θέσης ή του τύπου της καμπίνας που αναγράφεται στο εισιτήριο;

(α)Να υπαναχωρήσεις και να λάβεις την αξία του ναύλου που κατέβαλες (επιβάτη ή και οχήματος) και χρηματική αποζημίωση προσαυξημένη κατά 100% επί της τιμής του ναύλου επιβάτη
(β) Να ταξιδέψεις σε θέση κατώτερη και να λάβεις τη διαφορά της τιμής του ναύλου επιβάτη μεταξύ της κατηγορίας των θέσεων προσαυξημένη κατά 100% ή
(γ) Μετά από αίτημά σου και συμφωνία της εταιρείας, να ταξιδέψεις σε θέση ανώτερη καταβάλλοντας τη διαφορά της τιμής του ναύλου μειωμένη κατά 50%.
Η καταβολή της διαφοράς δεν ισχύει εάν η εταιρεία σου διαθέσει ανώτερη θέση με δική της πρωτοβουλία χωρίς αίτημά σου.
2. Έχω δικαίωμα να ακυρώσω το εισιτήριό μου;

Δικαιούσαι να υπαναχωρήσεις και ανάλογα με το χρόνο επιστροφής αυτούσιου του σώματος του εισιτηρίου, να σου επιστραφεί ολόκληρος ο ναύλος ή ποσοστό του ως εξής:
- Ποσοστό 50% εφόσον επιστρέψεις το εισιτήριο έως και 12 ώρες πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου.
- Ποσοστό 75% εφόσον επιστρέψεις το εισιτήριο έως και 7 ημέρες πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου.
- Ολόκληρο το ναύλο εφόσον επιστρέψεις το εισιτήριο έως και 14 ημέρες πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου.
- Ολόκληρο το ναύλο ανεξαρτήτως του χρόνου ειδοποίησης για αποδεδειγμένους λόγους ανωτέρας βίας. Στις παραπάνω περιπτώσεις ακύρωσης επιστρέφονται και οι κρατήσεις υπέρ τρίτων και ο ΦΠΑ.
3. Έχω δικαίωμα να τροποποιήσω το εισιτήριό μου;

Δικαιούσαι να τροποποιήσεις το εισιτήριο σου εφόσον διατίθενται θέσεις μέχρι και 48 ώρες πριν τον προγραμματισμένο απόπλου.
4. Τι δικαιούμαι να μεταφέρω χωρίς την καταβολή ιδιαίτερου ναύλου;

- Δικαιούσαι να μεταφέρεις χειραποσκευές βάρους μέχρι 50 κιλών.
- Εάν είσαι άτομο μειωμένης κινητικότητας, δικαιούσαι, επιπλέον των χειραποσκευών, να μεταφέρεις κάθε εξοπλισμό που απαιτείται για την αυτόνομη μετακίνησή σου.
5.Ποιος ευθύνεται για την φθορά ή απώλεια των αποσκευών μου εντός του πλοίου;

Εφόσον οι αποσκευές σου έχουν παραδοθεί για φύλαξη και σου έχει εκδοθεί σχετική απόδειξη ευθύνεται η εταιρεία.
6.Τι δικαιούμαι σε περίπτωση που το πλοίο καθυστερήσει να αναχωρήσει από το λιμάνι λόγω βλάβης ή ζημίας του πλοίου ή υπαιτιότητας της εταιρείας;

Σε περίπτωση καθυστέρησης πάνω από 90 λεπτά από την προγραμματισμένη ώρα απόπλου του πλοίου δικαιούσαι: Να υπαναχωρήσεις και για αποζημίωση να λάβεις το αντίτιμο του εισιτηρίου που κατέβαλες ή
(α) Να διαμείνεις στο πλοίο, να λάβεις ελαφρά γεύματα ή αναψυκτικά με μέριμνα και δαπάνη της εταιρείας και να προωθηθείς στον προορισμό του θαλάσσιου ταξιδιού σου με μέριμνα και δαπάνη της εταιρείας.
(β)Να σου χορηγηθεί από την εταιρεία τροφή για καθυστέρηση άνω των 4 ωρών και κατάλυμα στο πλοίο ή σε ξενοδοχείο, εφόσον αυτό είναι εφικτό και καθίσταται αναγκαία η διανυκτέρευση.
(γ) Να λάβεις αποζημίωση 25% επί του εισιτηρίου ή άλλη αντισταθμιστική παροχή κατόπιν συμφωνίας μόνο εφόσον τελικά προωθήθηκες στον προορισμό σου με το ίδιο ή άλλο πλοίο με μέριμνα και δαπάνη της εταιρείας και η

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Gregg Braden: Τα συναισθήματά μας διαμορφώνουν το υλικό πεδίο. Πειράματα και αποδείξεις!

Επιβεβαιώνεται πειραματικά: Τα συναισθήματά μας εκλογικευμένα από τις σκέψεις μας επιδρούν ενεργειακά και διαμορφώνουν το ίδιο το υλικό περιβάλλον Όλα τα αρχαία κείμενα και οι πνευματικές παραδόσεις μας λένε ότι τα πάντα στον κόσμο μας συνδέονται με τρόπους που μόλις τώρα αρχίζουμε να κατανοούμε
Αυτό το λεπτοφυές ενεργειακό πεδίο έχει περιγραφεί από έναν δυτικό επιστήμονα ως ένα δίκτυο ή ένας ιστός που συνιστά τη δομή όλης της δημιουργίας. Αυτό το πεδίο ενέργειας υπάρχει από πάντα. Είναι ένα πεδίο ευφυές, μια ευφυΐα που ανταποκρίνεται βαθειά στο ανθρώπινο συναίσθημα. Πρέπει να νοιώσουμε όπως θα νοιώθαμε αν η προσευχή έχει ήδη εισακουσθεί! Και μέσα σ’ αυτό το συναίσθημα συνομιλούμε με τις δυνάμεις της Δημιουργίας, επιτρέποντας στον κόσμο να μας ανταποκριθεί, επιτρέποντας σ’ αυτό το πεδίο, -το κβαντικό ολόγραμμα, τον Θεϊκό νου-, να ανταποκριθεί σ’ αυτό που νοιώθουμε μέσα στην καρδιά.
  Τί θα σήμαινε αν ανακαλύπταμε ότι κάθε στιγμή της ζωής μας είναι μέρος μιας “συζήτησης”, ενός εκτυλισσόμενου διαλόγου με το σύμπαν γύρω μας; Αν τα πάντα στη ζωή μας, από την σωματική μας θεραπεία ως την πνευματική μας γαλήνη, μέχρι τους γάμους, τις οικογένειες, τους έρωτες, τα διαζύγιά μας, όλα αυτά που θεωρούμε “ζωή” κάθε στιγμή της κάθε μέρας, είναι μια αντανάκλαση αυτού του πεδίου που οι Αρχαίοι περιέγραψαν με τη δική τους γλώσσα και τώρα η δυτική επιστήμη αρχίζει να περιγράφει με μια γλώσσα που εμείς αναγνωρίζουμε. Έχει αποδειχθεί ότι ο κόσμος μας λειτουργεί ακριβώς όπως εμείς καθώς μεγαλώνουμε. Ο “κόσμος” δεν είναι τίποτα άλλο από μια αντανάκλαση της εσωτερικής μας ύπαρξης, των σκέψεων, συναισθημάτων, πεποιθήσεων, επιθυμιών μας. Ο Τζων Γουόλτερ (John Wheeler), καθηγητής Φυσικής στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον (Princeton), υποδεικνύει αυτήν ακριβώς την ιδέα. Λέει ότι ζούμε σε αυτό που εκείνος αποκαλεί το “συμμετοχικό” σύμπαν. Αντί να θεωρούμε το σύμπαν σαν κάτι που έχει δημιουργηθεί κι εμείς ξεφυτρώσαμε μεσ’ στη μέση και μας συμβαίνουν όλα αυτά, ας δούμε πώς το σύμπαν μας είναι το αποτέλεσμα των πράξεών μας. Λέει ότι είμαστε μικροσκοπικά εξαρτήματα του σύμπαντος, καθώς αυτό βλέπει και δημιουργεί τον εαυτό του.Είναι μια τελείως ριζοσπαστική αντίληψη, γιατί δηλώνει ότι αν

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Με τη "ΝΕΑ ΑΡΧΗ" ρυθμίζονται οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ «Εναλλακτικό σχέδιο ασφαλιστικών ρυθμίσεων, προτείνει η ΕΣΕΕ για τη διάσωση των επιχειρήσεων και ΟΑΕΕ»

Ο ΟΑΕΕ ενημερώνει τους ασφαλισμένους του ότι, έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης για υπαγωγή των μέχρι 31/12/2012 ληξιπρόθεσμων οφειλών στη ρύθμιση «ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ».
 «Εναλλακτικό σχέδιο ασφαλιστικών ρυθμίσεων, προτείνει η ΕΣΕΕ για τη διάσωση των επιχειρήσεων και ΟΑΕΕ»*

 Με τη ρύθμιση «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» ρυθμίζονται οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές μέχρι 31/12/2012, με έκπτωση στα Τέλη Καθυστέρησης, ανάλογα με το χρόνο εξόφλησης, ήτοι: έκπτωση 50% αν η οφειλή εξοφληθεί μέχρι 01/07/2013, έκπτωση 40% αν εξοφληθεί μέχρι 30/06/2014, έκπτωση 35% αν εξοφληθεί μέχρι 30/06/2015, έκπτωση 30% αν εξοφληθεί μέχρι 30/06/2016 και έκπτωση 25% αν εξοφληθεί μέχρι 30/06/2017, εφόσον, α) δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή έχουν εκπέσει του δικαιώματος ή β) έχουν υπαχθεί σε άλλες ρυθμίσεις (ενεργές), αρκεί ο αριθμός των δόσεων που θα επιλεγεί να είναι μικρότερος ή ίσος των υπολειπόμενων δόσεων της προηγούμενης ρύθμισης .
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανελλιπής καταβολή τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 1/1/2013 και εφεξής.
Ειδικότερα ασφαλισμένοι που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές από 1/1/2013 και μετά θα πρέπει να τις καταβάλλουν πριν την ημερομηνία υπαγωγής τους στη ρύθμιση.
Το δικαίωμα υπαγωγής στην ρύθμιση «Νέα Αρχή» ασκείται άπαξ με αίτηση που υποβάλλεται σε οποιοδήποτε χρόνο, κατά τη διάρκεια ισχύος της ρύθμισης (30/6/2017), συνοδευόμενη από τα πιο κάτω, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά:
1. Για κύρια οφειλή έως πέντε χιλιάδες ευρώ (5.000 €)
  • Εκκαθαριστικό σημείωμα τελευταίου οικονομικού έτους
  • Έντυπα ΕΤΑΚ ή Ε9
  • Βεβαίωση αρμόδιας Υπηρεσίας Υπουργείου Οικονομικών (ΔΟΥ) ότι είναι φορολογικά ενήμερος από 1/1/13
  • Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 στην οποία να δηλώνονται:
  1. Η αδυναμία εξόφλησης της συνολικής οφειλής και η δυνατότητα του οφειλέτη να ανταποκριθεί στην τμηματική καταβολή καθ όλη τη διάρκεια της ρύθμισης
  2. Ότι δεν έχει καταδικαστεί για φοροδιαφυγή πρωτόδικα, τελεσίδικα ή αμετάκλητα και δεν έχει ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή
2. Για κύρια οφειλή από

Απορρίφθηκε το δικαίωμα των Ευρωπαίων να γνωρίζουν ποια μεταλλαγμένα προϊόντα τρώνε

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέρριψε την υποχρεωτική σήμανση τροφίμων που προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί με γενετικά τροποποιημένες τροφές.
Αν και η σχετική τροπολογία κέρδισε την πλειοψηφία των ψήφων του Ευρωκοινοβουλίου, λόγω της καταψήφισης από την πλειοψηφία των συντηρητικών, δεν συγκέντρωσε την ενισχυμένη πλειοψηφία που απαιτούταν για την έγκρισή της. Η ίδια πλειοψηφία απέρριψε τροπολογία για την διεξαγωγή ανεξάρτητων μελετών για την επίπτωση των μεταλλαγμένων και άλλων “νέων τροφών” στην ανθρώπινη υγεία.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των δηλώσεων του ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη μετά το τέλος της ψηφοφορίας:
“Σήμερα είναι μία εξαιρετικά δυσάρεστη ημέρα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Καταψηφίστηκε το δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών να γνωρίζουμε αν τα ζωικά προϊόντα που καταναλώνουμε προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί με γενετικά τροποποιημένες τροφές. Καταψηφίστηκε επίσης η αυτονόητη υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να διεξάγει ανεξάρτητες μελέτες για τις επιπτώσεις των μεταλλαγμένων και άλλων “νέων τροφίμων” στην ανθρώπινη υγεία. Και όλα αυτά όταν ενδεχομένως να υπάρχουν κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία από την κατανάλωση μεταλλαγμένων καθώς με βάσει δηλώσεων της Επιτροπής το 80-90% των ζωοτροφών περιέχουν μεταλλαγμένα, ενώ πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι μεταλλαγμένα γονιδιώματα από τις μεταλλαγμένες τροφές μπορούν να ανιχνευτούν στο γάλα των ζώων.”
Το food project καταγγέλει αυτή τη συμπεριφορά από τους δήθεν αντιπροσώπους μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Τον Μάρτιο, και ξανά εν μέσω κρίσης και χωρίς ενημέρωση των πολιτών, η Κομισιόν ενέκρινε τη καλλιέργεια της γεννετικά μεταλλαγμένης πατάτας Amflora της εταιρίας BASF και την εμπορία τριών ποικιλιών γενετικά τροποποιημένου

Ευρωζώνη: Το δράμα του οξυδερκούς νεοφιλελεύθερου, του Γ. Βαρουφάκη

Εικονογράφηση: David Shrigley Πηγή: www.lifo.gr
Ο νεοφιλελευθερισμός περιστρέφεται γύρω από έναν άξονα, μία κεντρική ιδέα: απορρίπτει τις παρεμβάσεις του κράτους που χρηματοδοτούνται από την υποχρεωτική φορολογία, με εξαίρεση τα δικαστήρια και τα σώματα ασφαλείας (που στόχο έχουν τη διασφάλιση, πέραν της ζωής, των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων και της ιερότητας των συμβολαίων που συνήφθησαν εθελοντικά μεταξύ πολιτών).
Όπως όλες οι ιδεολογίες, στους κόλπους του νεοφιλελευθερισμού υπάρχει διάσταση απόψεων. Ιδίως όσον αφορά τις εξαιρέσεις σε αυτό τον κανόνα. Π.χ. κάποιοι νεοφιλελεύθεροι θεωρούν πως υπάρχει περιθώριο μικρών, έξυπνων κρατικών παρεμβάσεων σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται μονοπώλια ή όταν κάποια σημαντικά δημόσια αγαθά δεν μπορούν να παραχθούν διαφορετικά (π.χ. παιδεία ή υγεία).
Άλλοι, πάλι, νεοφιλελεύθεροι, οι πιο σκληροπυρηνικοί, κρίνουν πως ούτε και σε αυτές τις περιπτώσεις δικαιολογείται η κρατική παρέμβαση. Επιχειρηματολογούν ότι τα μονοπώλια, όπως έλεγε κι ο Σουμπέτερ, είναι παροδικά φαινόμενα που ενισχύουν την έρευνα και την τεχνολογία (καθώς μόνο ένα μονοπώλιο, π.χ. η Google, μπορεί να χρηματοδοτήσει φιλόδοξα ερευνητικά προγράμματα), ενώ για τα δημόσια αγαθά που έχουμε ανάγκη θεωρούν πως, αν τα έχουμε πραγματικά ανάγκη, η αποκεντρωμένη, φιλελεύθερη κοινωνία θα βρει έναν τρόπο να τα παράσχει, όπως π.χ. στη Βρετανία, όπου η υπηρεσία διάσωσης των ναυαγών είναι μη κρατική και χρηματοδοτείται από συνεχείς εράνους στις πλατείες των πόλεων.   Ανεξάρτητα από τις μεταξύ τους διαφωνίες, τους νεοφιλελεύθερους ενώνει ο σκεπτικισμός απέναντι στη δημόσια χρηματοδότηση, που βασίζεται στις κρατικές επιδρομές στο εισόδημα των πολιτών – την υποχρεωτική φορολογία.
Διατρανώνουν πως, στο πλαίσιο της προσωπικής ευθύνης, ο καθένας μας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, για το αν και πώς θα βρει δουλειά και, βεβαίως, για τα χρέη του. Όπως το κράτος δεν έχει δικαίωμα να παίρνει χρήματα από την Κατερίνα για να επιδοτεί το μαγαζί του Κώστα ή τη θέση εργασίας της Μαρίας, έτσι και με τα δάνεια. Αν δανειστώ ένα εκατομμύριο ευρώ από τον φίλο μου τον

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Τεχνική ποινή στον ρατσισμό

απο joinradio - Posted on: July 7th, 2013 by   Kiki Pap
Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που πανηγύρισα κάτω από μπασκετικά καλάθια αλλά ευτυχώς δεν υπάρχει παράπονο από πράσινες χαρές ακόμα κι αν τις βλέπεις από τις τηλεοπτικές κερκίδες. Εκείνα τα τελυταία λεπτά που δε σε χωράει ο τόπος, παίχτες σαν τον James Gist και τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη είναι πάντα εκεί γύρω να κάνουν μαγικά και να σε τιγκάρουν από χαρά χωρίς να σ’ ενδιαφέρει αν έχουν το ίδιο χρώμα με τον Δημήτρη Διαμαντίδη κι αν πρέπει να φοράνε εμφανίσεις ελληνικής ομάδας.
 Στα παρκέ του NBA σίγουρα είναι όλα πιο μεγενθυμένα και φαίνονται ακατόρθωτα αλλά ο γεννημένος στην Ελλάδα, Γιάννης Αντετοκούμπο πέτυχε την υψηλότερη θέση στο ντραφτ κι από δω και στο εξής θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 15 στην ομάδα των Milwaukee Bucks. Μόλις έμαθε για τη διάκριση του το γιόρτασε με την ελληνική σημαία αγκαλιά και άρχισαν οι ενοχλήσεις.
 Προφανώς είναι ένα κατόρθωμα με το οποίο αξίζει να χαιρόμαστε αλλά στην γαλανόλευκη ζούγκλα τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Άρχισαν να ακούγονται σχόλια όπως εκείνο το γελοίο «Στον ζωολογικό κήπο άμα δώσετε σε ένα χιμπατζή μια μπανάνα και μια σημαία Έλληνας θα είναι» και ευτυχώς ο ΠΣΑΚ (Πανελλήνιος Σύνδεσμός Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών) απάντησε αναλόγως:
«Με αφορμή την τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος ”Χρυσή

Πότε ένα πράξικόπημα δεν είναι πραξικόπημα; Όταν συμβαίνει στην Αίγυπτο, προφανώς

Εκείνοι οι Δυτικοί ηγέτες που μας λένε πως η Αίγυπτος παραμένει στο "δημοκρατικό" μονοπάτι πρέπει να θυμηθούν πως ο Μόρσι ήταν εκλεγμένος από πραγματικές, εγκεκριμένες από τη Δύση εκλογές. Του Robert Fisk.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του κόσμου ένα πραξικόπημα δεν είναι πραξικόπημα. Ο στρατός κατέλαβε, καθαίρεσε και συνέλαβε τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο, ανέστειλε το Σύνταγμα, συνέλαβε τους συνήθεις υπόπτους, έκλεισε τους τηλεοπτικούς σταθμούς και έβγαλε τις ερπύστριες στους δρόμους της πρωτεύουσας. Όμως η λέξη "πραξικόπημα" δεν εκστομίστηκε -ούτε μπορεί να εκστομιστεί- από τα χείλη του Εκλεκτού Μπαράκ Ομπάμα. Ούτε ο απελπισμένος γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν τόλμησε να προφέρει την προσβλητική αυτή λέξη.
Δεν είναι πως ο Ομπάμα δεν ξέρει τι συμβαίνει. Ελεύθεροι σκοπευτές στο Κάιρο σκότωσαν 15 Αιγυπτίους αυτή την εβδομάδα από την ταράτσα του ίδιου πανεπιστημίου από το οποίο ο Ομπάμα είχε μιλήσει "απευθυνόμενος" στον μουσουλμανικό κόσμο το 2009.
Γιατί όμως αυτή η επιφυλακτικότητα; Ίσως γιατί εκατομμύρια Αιγύπτιοι απαίτησαν ακριβώς ένα τέτοιο πραξικόπημα -χωρίς να το ονομάζουν έτσι βέβαια- και κατά συνέπεια έγιναν ο πρώτος λαός παγκοσμίως που διεκδίκησε να γίνει πραξικόπημα πριν από το πραγματικό πραξικόπημα που τελικά έγινε; Ίσως γιατί ο Ομπάμα φοβάται πως αναγνωρίζοντας πως πρόκειται για πραξικόπημα θα ανάγκαζε τις ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις στο πιο σημαντικό αραβικό έθνος που είναι σε ειρήνη με το Ισραήλ; Ή ίσως γιατί οι άνθρωποι που οργάνωσαν το πραξικόπημα θα μπορούσαν να χάσουν για πάντα τα 1,5 δισ. δολάρια επιδότηση που παίρνουν από τις ΗΠΑ -σε αντίθεση με μία απλή καθυστέρηση των χρημάτων- αν τους έλεγαν πως όντως έκαναν πραξικόπημα;
Τώρα σε ό,τι αφορά το είδος της ιστορικής μνήμης που θα απολάμβανε ο Ομπάμα. Σε αυτή την παράξενη ομιλία του 2009 στο Κάιρο -στην οποία

Κ.Σακκάς: Τρία χρόνια προφυλακισμένος χωρίς να δικαστεί

Απέρριψε σήμερα, (25/6/13 )για δεύτερη φορά, το Συμβούλιο Εφετών τις αντιρρήσεις που υπέβαλε η υπεράσπιση του Κώστα Σακκά, επί της νομιμότητας της περαιτέρω προφυλάκισής του για έξι ακόμη μήνες. Η απόφαση έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνουν λόγο για παράνομη και αντισυνταγματική παράταση της κράτησης του κατηγορούμενου για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ο ίδιος ο Κ. Σακκάς πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 4 Ιουνίου. Την περασμένη εβδομάδα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Ο Κώστας Σακκάς συνελήφθη και προφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2010 με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Ο ίδιος έχει παραδεχτεί την ένταξή του στον αντεξουσιαστικό χώρο, δεν αποδέχεται όμως την κατηγορία του μέλους των «Πυρήνων». Το ανώτατο όριο της προφυλάκισής του (18 μήνες) για την υπόθεση αυτή συμπληρώθηκε χωρίς η δίκη του να έχει ξεκινήσει. Δύο μήνες πριν τη συμπλήρωση του 18μήνου, του ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη για συναφή υπόθεση και τον Απρίλιο του 2012 προφυλακίστηκε εκ νέου. Ο ανώτατος χρόνος της δεύτερης προφυλάκισής του, σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (12 μήνες) συμπληρώθηκε ενώ η πρώτη του δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη (για την οποία κρατείται) μόλις ξεκίνησε.
  Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, με το υπ’ αριθ. 978/2013 βούλευμά του, αποφάσισε την παράταση της προφυλάκισής του για έξι ακόμα μήνες, πέραν δηλαδή του ρητώς προβλεπόμενου στην ως άνω διάταξη 12μήνου. Το αποτέλεσμα είναι ο κατηγορούμενος να παραμείνει προφυλακισμένος για συνολικά 3 χρόνια.
  Η υπεράσπιση του Κώστα Σακκά υπέβαλε αντιρρήσεις ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο κλήθηκε σήμερα να κρίνει εκ νέου τη νομιμότητα της περαιτέρω κράτησης. Το συμβούλιο απέρριψε και πάλι τις αντιρρήσεις αυτές, δηλαδή για δεύτερη φορά απορρίφθηκε η αίτησή του να αποφυλακιστεί.
  Σε δηλώσεις της η δικηγόρος του Μαρίνα Δαλιάνη έχει επανειλημμένως κάνει λόγο για «ευθεία και κυνική παραβίαση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ σχετικά με την προσωρινή κράτηση».
  Μιλώντας στο tvxs.gr για την υπόθεση, η Κλειώ Παπαπαντολέων της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου τονίζει πως τα χρονικά όρια της προσωρινής κράτησης ορίζονται ρητά και αυστηρά όχι μόνο στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αλλά και στη συνταγματική διάταξη του άρ. 6 παρ. 4 εδ. β΄

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...