Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ; Η παράσταση ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιουλίου, στις 21.00.

ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ  ΑΜΕΡΙΚΗ; Της Χρύσας Σπηλιώτη  
Στο έργο αυτό, η Χρύσα Σπηλιώτη καταγράφει σκηνές από τη ζωή δυο γυναικών από τα 8 μέχρι τα 88 τους χρόνια. Η Λίζα και η Καίτη, η Καίτη και η Λίζα. Δυο χαρακτήρες που μοιάζουν και διαφέρουν σαν τις όψεις του ίδιου νομίσματος, ζωντανεύουν την πορεία της προσωπικής τους ιστορίας. Με χιούμορ και ευαισθησία, μας παρασύρουν στη διαδρομή της ζωής τους με τα όνειρα, τους έρωτες, τις επιθυμίες, τις αναζητήσεις, τις ματαιώσεις τους, τις σχέσεις με τον εαυτό τους και τους άλλους. Κι όλα αυτά μέσα από ένα υπέροχο σκηνικό παιχνίδι, με εξαιρετικά άμεσο λόγο, και σκηνές κινηματογραφικού ρυθμού. Μια γκάμα συναισθημάτων μας συνεπαίρνει, από το απόλυτα τραγικό, μέχρι το απόλυτα κωμικό, σαν την ίδια τη ζωή μας!
Η παράσταση ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιουλίου, στις 21.00.
Σκηνοθεσία – μουσική
επιμέλεια: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου 
Εικαστική επιμέλεια - φωτογραφίες: Αγγελίνα Παγώνη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Βίβιαν Κοντομάρη Νατάσα Μαρματάκη

Διοργάνωση ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Φεστιβάλ τεχνών «Ελαία» από 1-5 Αυγούστου στη Νάξο

Νάξος
Για ακόμη μια χρονιά το Φεστιβάλ Τεχνών Ελαία έρχεται στον Καλόξυλο της Νάξου από 1-5 Αυγούστου και καλεί τον επισκέπτη να γνωρίσει έργα ζωγράφων, γλυπτών και φωτογράφων, ενώ παράλληλα θα φιλοξενήσει θεατρική παράσταση και μουσικές εκδηλώσεις.
Το Φεστιβάλ θα ανοίξει στην 1η Αυγούστου (19:00-21:00) στην πλατεία Αντ.Βασαλάκη η Κατερίνα Ασλανίδου με ένα διαδραστικό παραμύθι.
Στις 2 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με τους Ν.Νικολάκη και Ν.Χωριανόπουλο στην κεντρική πλατεία στις 21:30.
Στις 4 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο με τον ηθοποιό Λευτέρη Ελευθερίου και την παρέα του στην κεντρική πλατεία στις 21:00.
Το Φεστιβάλ θα κλείσει με την συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στην είσοδο του χωριού στις 21:30.
Στις εκθέσεις που θα είναι ανοιχτές καθημερινά από τις 19:00 έως τις 21:00 θα συμμετάσχουν:
Μαριάντα Παπαϊωάννου (ζωγραφική), Σόφη Παπαϊωάννου (γλυπτική), Αικατερίνη Χριστοδούλου-Πολυκρέτη (ζωγραφική), Ιδιωτική Λαογραφική Συλλογή Φ.Χωριανόπουλου, Έκθεση φωτογραφίας ερασιτεχνικής ομάδας Νάξου, Ρένα Μάκαρη (ζωγραφική) και Μαρία Φραγκουδάκη (ζωγραφική).

Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

25 – 27 Ιουλίου. Πορί, Κουφονήσια. UP FESTIVAL vol.3.



 Το καθιερωμένο καλοκαιρινό μας ραντεβού. Πριν 3 χρόνια ξεκίνησε σαν ένα πείραμα μεταξύ φίλων και τελικά τα καταφέραμε. Αγαπημένοι καλλιτέχνες, δωρεάν, σε ένα μικρό νησί, σε μια ονειρεμένη παραλία, στη μέση του πουθενά.
Τέλη Ιουλίου του 13’ μαζευόμαστε για 3η συνεχή χρονιά στο Καλόφεγγο, στην παραλία Πορί στο Άνω Κουφονήσι για να μοιραστούμε μαζί σας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα μουσικής, να σας συστήσουμε νέα ονόματα της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής αλλά και να απολαύσουμε κάποιους από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της χώρας μας. 3 ημέρες μουσικής γιορτής, από νωρίς το μεσημέρι ως αργά το βράδυ.
Lives, dj sets, parties & πολλές εκπλήξεις.  Με την υποστήριξη του Join Radio.

Πρόγραμμα:  Πέμπτη 25 Ιουλίου
Παύλος Παυλίδης & B-Movies

Leon

The Callas

Nalyssa Green

LogOut

dj set Λατέρνατιβ

Παρασκευή 26 Ιουλίου

Επιτόπου θα επιβάλλουν πρόστιμα οι Επιθεωρητές Εργασίας, όταν διαπιστώνουν παραβάσεις

Επιτόπου και χωρίς προηγούμενη πρόσκληση του εργοδότη για παροχή γραπτών εξηγήσεων, θα επιβάλλονται πρόστιμα απο τους Επιθεωρητές Εργασίας, σε περιπτώσεις που κατά τον έλεγχο διαπιστώνονται παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.
Οι κατηγορίες παραβάσεων στις οποίες θα επιβάλλεται άμεσα το πρόστιμα και το αντίστοιχο ύψος προστίμου, σύμφωνα με την υπ' αριθ. 22994/9-7-13, απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, είναι:
1. Παράβαση: Μη αναγραφή εργαζόμενου στον πίνακα προσωπικού
   Επιβαλλόμενο πρόστιμο: 1.500 ευρώ για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο
2.Παράβαση:
   α) Μη επίδειξη ειδικού βιβλίου υπερωριών,
   β) Μη επίδειξη βιβλίου παρουσίας σε οικοδομικά - τεχνικά έργα,
   γ) Μη επίδειξη εντύπων όρων ατομικής σύμβασης εργασίας του προσωπικού
   δ) Μη επίδειξη εκκαθαριστικών σημειωμάτων αποδοχών του προσωπικού για το τελευταίο τουλάχιστον τρίμηνο
   Επιβαλλόμενο πρόστιμο για κάθε επί μερους παράβαση της παραπάνω (2) κατηγορίας:
   α) Για επιχείρηση /εργοδότη με αριθμό εργαζομένων από  1 έως 10  πρόστιμο: Τριακόσια ευρώ (300,00 €).
   β) Για επιχείρηση/εργοδότη με αριθμό εργαζομένων από 11 έως 50 πρόστιμο : Χίλια ευρώ (1.000,00 €).
   γ) Για επιχείρηση/ εργοδότη με αριθμό εργαζομένων από 51 έως 150 πρόστιμο: Δύο χιλιάδες ευρώ (2.000,00 €).
   δ) Για επιχείρηση/ εργοδότη με αριθμό εργαζομένων από 151 έως 250 πρόστιμο: Τρεις χιλιάδες ευρώ (3.000,00 €).
   ε) Για επιχείρηση/εργοδότη με αριθμό εργαζομένων από 251 και άνω πρόστιμο: Πέντε χιλιάδες ευρώ (5.000,00 €).
3. Παράβαση: Μη επίδειξη πιστοποιητικού απαλλαγής

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΤΟ ''ΕΓΩ'' - Εμπόδιο στο δρόμο προς την αυτογνωσία.

Εμπόδιο στο δρόμο προς την αυτογνωσία.
Μια ανάλυση τού άθεου ινδού φιλόσοφου, Osho.
    Υπάρχουν μόνο δύο δυσκολίες στο μονοπάτι του διαλογισμού: Η μία είναι το «εγώ». Είσαι συνεχώς προετοιμασμένος απ΄ την κοινωνία, απ΄ την οικογένεια, απ΄ το σχολείο, απ΄ την εκκλησία, απ΄ τον καθένα γύρω σου, για να είσαι εγωιστής. Ακόμα και η σύγχρονη ψυχολογία είναι βασισμένη στην ενδυνάμωση τού «εγώ».
       Ολόκληρη η ιδέα τής σύγχρονης ψυχολογίας και τής σύγχρονης εκπαίδευσης είναι, ότι ο άνθρωπος αν δεν έχει πολύ δυνατό «εγώ», δεν θα είναι ικανός να αγωνιστεί στη ζωή, όπου υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός κι ότι αν είσαι αγνός και αληθινός άνθρωπος, ο καθένας μπορεί να σε σπρώξει στην άκρη και πάντοτε θα είσαι παραγκωνισμένος.
       Χρειάζεσαι ένα ατσάλινο, ένα πολύ ισχυρό «εγώ», για να πολεμήσεις μέσα σ΄ αυτόν τον ανταγωνιστικό κόσμο. Μόνο τότε μπορείς να πετύχεις. Σ΄ οποιοδήποτε πεδίο -σπουδές, επάγγελμα, πολιτική, αθλητισμός, οικογένεια- χρειάζεσαι μία πολύ κατηγορηματική προσωπικότητα. Ολόκληρη η κοινωνία που φτιάξαμε είναι προσαρμοσμένη στο να περάσει και να εμφυτέψει στα παιδιά

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

«Ημέρες Χορού στον Κυνίδαρο Νάξου»

Για τέταρτη συνεχή χρονιά οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Κυνιδάρου, διοργανώνουν σε συνεργασία με την εταιρεία Αφοι Καρποντίνη–Ναξιακά Μάρμαρα Ο.Ε. τις «Ημέρες Χορού στον Κυνίδαρο Νάξου»: το διήμερο φεστιβάλ χορού που πλέον έχει καθιερωθεί στην ατζέντα των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του νησιού.
 Απ’ τους πρωταρχικούς σκοπούς των συλλόγων «Ο Άγιος Γεώργιος» και «Ο Απίκραντος», είναι όχι μόνο η διατήρηση και η διάδοση των παραδοσιακών χορών και της μουσικής του τόπου μας, αλλά και η γνωριμία και εξοικείωση με νέες μορφές χορού. Άλλωστε, η επαφή διαφορετικών ακουσμάτων και χορευτών αποτελεί την καλύτερη έμπνευση.     
           Στόχος μας είναι αυτές τις ημέρες να παρουσιάζουμε εκτός από παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς αλλά και χορογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο. Ένας θεσμός που συνεχίζεται με επιτυχία και αναγνωρίζοντας τα προβλήματα των καιρών, σκοπό έχει να συγκινήσει τη σκέψη και το μυαλό μας. Δημιουργείται έτσι ένα παράθυρο επικοινωνίας και ανταλλαγής πολιτισμού μεταξύ των απανταχού χορευτών και μουσικών.

Στον Κυνίδαρο οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στην «Πλάτσα» του χωριού και στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Αθλητισμού «Βασίλειος Αποστ. Αντωνάκης» στις 19 και 20 Ιουλίου. Επιπλέον φέτος μετά από πρόταση του “Φεστιβάλ Νάξου” οι "Ημέρες Χορού στον Κυνίδαρο Νάξου" αγκαλιάζουν και τις παραστάσεις που φιλοξενούνται στις 21 Ιουλίου στο Ναό Διονύσου στα Ύρια. Έτσι το τριήμερο πλέον φεστιβάλ παίρνει τον τίτλο “Νύχτες Χορού στη Νάξο”.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Συλλογή υπογραφών από την «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών» που απαιτεί να κατοχυρωθεί στην Ε.Ε. και τα κράτη ως ανθρώπινο δικαίωμα η πρόσβαση σε καθαρό νερό και επαρκείς υπηρεσίες αποχέτευσης.

Συλλογή υπογραφών από την «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών» που απαιτεί να κατοχυρωθεί στην Ε.Ε. και τα κράτη ως ανθρώπινο δικαίωμα η πρόσβαση σε καθαρό νερό και επαρκείς υπηρεσίες αποχέτευσης.

 Eνημέρωση, 26/6/2013: Τις 1.476.000 (και συνεχώς αυξάνονται) έχουν φτάσει οι υπογραφές για την ευρωπαϊκή καμπάνια «το νερό δεν είναι για πούλημα». Πριν από μια βδομάδα, μάλιστα, ξεπεράστηκε το όριο υπογραφών για την Ελλάδα, συνεχίζουμε να υπογράφουμε όσοι δεν το έχουμε κάνει για να φτάσει πιο δυνατό το μήνυμα. Διαβάστε παρακάτω, και διαδώστε!
Το κείμενο της πρωτοβουλίας εκφράζει την αντίθεση των πολιτών στην νεοφιλελεύθερη «απελευθέρωση» των υπηρεσιών ύδρευσης και τον ρόλο της Ε.Ε. στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.
Το σύνθημα «το νερό δεν είναι για πούλημα» βάζει τη δημοκρατία μπροστά από τα συμφέροντα των πολυεθνικών.  
 Διαβάστε στην ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας τις βασικές πληροφορίες για την καμπάνια «το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα» με τη μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων (στα ελληνικά): http://www.right2water.eu/el/node/45

Μέχρι στιγμής την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών υποστηρίζουν 150 οργανώσεις, συνδικάτα, κινήσεις και δίκτυα πολιτών - σε διεθνές και τοπικό επίπεδο 
  Περισσότερες πληροφορίες για το ιστορικό, τους στόχους και τη διαδικασία της Πρωτοβουλίας «το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα» (στα ελληνικά και σε εκτυπώσιμη μορφή), θα βρείτε εδώ:  http://www.right2water.eu...
Δυο τρόποι να υπογράψετε το κείμενο – έκκληση της πρωτοβουλίας «το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα»

Ο πρώτος τρόπος είναι ηλεκτρονικά, χρησιμοποιώντας το επίσημο σύστημα συγκέντρωσης υπογραφών που χρησιμοποιείται πανευρωπαϊκά για τις «πρωτοβουλίες πολιτών»: https://signature.right2water.eu/oct-web-public/signup.do


http://i.imgur.com/0IRzAIo.png
 
Πατάτε το κουμπάκι «Υποστήριξη» και συμπληρώνετε τα σχετικά στοιχεία (για τη θεσμική κατοχύρωση, ζητείται και ο αριθμός διαβατηρίου ή αστ. ταυτότητας, ως στοιχείο απόδειξης της μοναδικής υπογραφής)
O δεύτερος είναι σε έντυπη μορφή, υπογράφοντας στη συγκεκριμένη φόρμα που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ:
(τα συμπληρωμένα έντυπα αποστέλλονται στην Ομοσπονδία Εργαζομένων Ε.ΥΔ.Α.Π.)
Μένουν 6 μήνες για την ολοκλήρωση της καμπάνιας
Από την έναρξη ισχύος της δυνατότητας διοργάνωσης «Ευρωπαϊκών Πρωτοβουλιών Πολιτών», τον Απρίλιο 2012, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να ζητήσουν από την Ευρ. Επιτροπή «να προτείνει νέα νομοθεσία σε τομείς της αρμοδιότητάς της» συγκεντρώνοντας 1 εκατομμύριο υπογραφές από τουλάχιστον το ένα τέταρτο των κρατών μελών της ΕΕ.
Στην Ελλάδα, μέχρι τις αρχές Απριλίου 2013 έχουν συγκεντρωθεί ηλεκτρονικά περίπου 7.500 υπογραφές, αριθμός που υπολείπεται πολύ του ελάχιστου στόχου των 16.500 που απαιτείται  για τη χώρα μας.
Τους αμέσως επόμενους μήνες, έως τον Οκτώβριο 2013 που λήγει η προθεσμία συγκέντρωσης υπογραφών, μπορούμε να συμβάλλουμε στη διεθνή κινητοποίηση και πανευρωπαϊκό συντονισμό των κινημάτων ενάντια στην εμπορευματοποίηση του νερού.
Πέρα από αυτό όμως, μπορούμε να πιέσουμε στην κατεύθυνση της αποτροπής της ιδιωτικοποίησης των ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ δείχνοντας ότι η κοινωνία δεν θα ανεχθεί το ξεπούλημα των συλλογικών αγαθών και διεκδικεί δημόσιες υπηρεσίες ύδρευσης, με συμμετοχή και κοινωνικό έλεγχο στη διαχείριση του πολύτιμου αυτού πόρου.

  Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα!




Ο πρόεδρος της Nestlé δηλώνει ότι το νερό δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα!

Ημερομηνία: 19/04/2013 15:26
Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του για το ντοκιμαντέρ "We Feed the World", ο πρόεδρος της Nestlé, Peter Brabeck, έκανε την απίστευτη δήλωση ότι το νερό δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα.

Επιτέθηκε στην ιδέα ότι η φύση είναι καλή, ενώ επιπλέον τόνισε ότι είναι μεγάλο επίτευγμα για τον άνθρωπο το γεγονός ότι μπορεί να αντισταθεί στην κυριαρχία της. Επιτέθηκε επίσης στη βιολογική γεωργία, υποστηρίζοντας ότι τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα είναι καλύτερα.

Η Nestlé είναι ο μεγαλύτερος εμφιαλωτής νερού παγκοσμίως. Ο Brabeck υποστηρίζει - ορθώς- ότι το νερό είναι η πολυτιμότερη πρώτη ύλη του πλανήτη. Ωστόσο, προσθέτει ότι η ιδιωτικοποίησή του είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσεις τη δικαιότερη διανομή του. "Η ιδέα ότι το νερό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα, προέρχεται από εξτρεμιστικές μη κυβερνητικές οργανώσεις", λέει ο Brabeck, προσθέτοντας ότι "το νερό όπως κάθε άλλο διατροφικό αγαθό θα πρέπει να έχει αγοραστική αξία".

Πιστεύει επιπλέον ότι η μέγιστη κοινωνική ευθύνη ενός προέδρου είναι να δημιουργεί όσο περισσότερο κέρδος μπορεί για την εταιρία του, ώστε οι άνθρωποι να έχουν δουλειές.

Για να υπογραμμίσουμε τέλος το πόσο "αξιαγάπητος" άνθρωπος είναι, πιστεύει επιπλέον ότι όλοι πρέπει να δουλεύουμε περισσότερο και σκληρότερα.
- See more at: http://left.gr/news/o-proedros-tis-nestle-dilonei-oti-nero-den-einai-anthropino-dikaioma#sthash.aq9B9Jcj.dpuf

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...