Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

«Δημήτρια 2013» από 2-5 Αυγούστου στο Σαγκρί της Νάξου

Νάξος 
Εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, παλαιών αντικειμένων, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, ξεναγήσεις και θεατρικές παραστάσεις περιλαμβάνουν τα φετινά «Δημήτρια» που θα γίνουν 2-5 Αυγούστου στο Σαγκρί της Νάξου.
Πρόκειται για την 2η έκθεση αγροτουρισμού που σκοπό έχει μέσα από τις εκδηλώσεις οι άνθρωποι να γνωρίσουν τη Νάξο με έναν διαφορετικό τρόπο, από τα προϊόντα που παράγει η γη, μέσα από παραδοσιακές δραστηριότητες, όπως τυροκόμηση, κέντημα, καλλιέργεια βιολογικών αρωματικών φυτών.
Το 1978 για πρώτη φορά ο αγροτικός σύλλογος Σαγκρίου Νάξου και ο πολιτιστικός - εξωραϊστικός σύλλογος Σαγκριωτών Αθήνας «Η Πρόοδος» εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν το 1ο Ναξιακό Φεστιβάλ.
Διαρκούσε 20 μέρες και περιελάμβανε το «στόλισμα» της Ιεράς Μονής του Αγίου Ελευθερίου, στο Σαγκρί της Νάξου, με αντικείμενα που αφορούσαν την αγροτική ζωή και το παραδοσιακό αγροτικό σπίτι των Ναξίων.
Ο πολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σαγκρίου Νάξου Π.Ν.Ο.Ε.Σ (Πρωτοβουλίες νέων ομαδικού εθελοντισμού Σαγκρίου) πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος τα Δημήτρια με κύριο άξονα τα αγροτουριστικά περίπτερα με προϊόντα που παράγει η νάξια γη, αλλά και έκθεση φωτογραφίας στα σοκάκια του χωριού, παλαιών αντικειμένων και έκθεση ζωγραφικής στην Ι.Μ. του Αγίου Ελευθερίου.
Κατά την διάρκεια των «Δημητρίων» θα γίνονται διάφορα δρώμενα όπως: παιχνίδι με παραδοσιακά παλαιά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, ζωντανή τυροκόμηση, κέντημα με βελονάκι, ομιλία για την καλλιέργεια βιολογικών αρωματικών φυτών, ξενάγηση στον ναό της Δήμητρας, μαθήματα παραδοσιακού τρόπου κλαδέματος και μπολιάσματος δένδρων και αμπελιών, παραδοσιακή μουσική με τσαμπούνα και

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Διάσωση της Ελλάδας: 77% απορροφήθηκε από τον χρηματοοικονομικό τομέα

Σύμφωνα με έρευνα της οργάνωσης Attac η πολιτική της ΕΕ για τη διαχείριση της κρίσης σώζει τις τράπεζες, όχι τους ανθρώπους.
Από τον Μάρτιο του 2010 η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έχουν ορίσει 23 δόσεις συνολικά 206,9 δισ. ευρώ για τη λεγόμενη «ελληνική διάσωση». Δεν έχουν, όμως, παρουσιάσει σχεδόν κανένα έγγραφο που να τεκμηριώνει πώς ακριβώς χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα τεράστια ποσά δημόσιου χρήματος. Για το λόγο αυτό, η οργάνωση ATTAC Αυστρίας διεξήγαγε σχετική έρευνα. Τουλάχιστον 77% των χρημάτων της διάσωσης μπορεί να αποδοθεί άμεσα ή έμμεσα στο χρηματοοικονομικό τομέα.
Τα αποτελέσματα αναλυτικά:
58,2 δισ. ευρώ (28,13%) χρησιμοποιήθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών· αντί να αναδιαρθρωθεί ο υπερμεγέθης και ετοιμοθάνατος τομέας με βιώσιμο τρόπο και να πληρώσουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των τραπεζών τις ζημιές τους.
101,331 δισ. ευρώ (48,98%) διατέθηκαν στους πιστωτές του ελληνικού κράτους. Από αυτά, 55,44 δισ. ευρώ χρησιμοποιήθηκαν για την αποπληρωμή κρατικών ομολόγων που έληγαν· αντί να επωμιστούν οι πιστωτές το ρίσκο για το οποίο είχαν νωρίτερα εισπράξει τόκους. Άλλα 34,6 δισ. ευρώ έγιναν το κίνητρο για να συμφωνήσουν οι πιστωτές με το λεγόμενο «κούρεμα» το Μάρτιο του 2012. 11,3 δισ. ευρώ χρησιμοποιήθηκαν στην επαναγορά χρέους το Δεκέμβριο του 2012, όταν το ελληνικό κράτος επαναγόρασε από τους πιστωτές του ομόλογα που δεν είχαν σχεδόν καμιά αξία.

43,7 δισ. ευρώ (22,46%) διοχετεύθηκαν στον εθνικό προϋπολογισμό ή δεν ήταν δυνατό να αποδοθούν.
0,9 δισ. ευρώ (0,43%) ήταν η ελληνική συνεισφορά στο νέο ταμείο διάσωσης, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ).
«Στόχος των πολιτικών ελίτ δεν είναι η διάσωση του ελληνικού λαού, αλλά η

Τέρμα το δωρεάν Facebook ;



Σύμφωνα με έγκυρες πηγές από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, το Facebook, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έχει συγκεντρώσει πάνω από...1 δισεκατομμύριο λογαριασμούς και έχει εισάγει πολλές καινοτομίες στο πεδίο της διαδικτυακής επικοινωνίας, ετοιμάζεται να κάνει άλλη μία κίνηση ματ. Δε θα τη χαρακτηρίζαμε και τόσο χαρμόσυνη την είδηση αυτή όμως... Τον τελευταίο καιρό η σελίδα προχωρά σε ανανέωση του layout της, η οποία μας έρχεται μαζί με ένα ωραιότατο δωράκι. Από τις αρχές του ερχόμενου Σεπτέμβρη ( 01/09/2013 συγκεκριμένα ) η δημιουργία καινούριου προφίλ ή η διατήρηση του ήδη υπάρχοντος θα κοστίζει 5 $ Η.Π.Α ( 3,8 € δηλαδή με βάση τις ισχύουσες ισοτιμίες). Το ακόμη χειρότερο βέβαια είναι ότι δεν έχει διασαφηνισθεί ακόμα αν η χρέωση αυτή είναι για απεριόριστο χρόνο ή είναι μια μορφή ετήσιας ή ακόμα και μηνιαίας συνδρομής που θα καλούνται οι χρήστες να καταβάλλουν ανά τακτά διαστήματα ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του Facebook. Αρκετά μεγάλη παράλειψη αν σκεφτεί κανείς πως ήδη έχει γνωστοποιηθεί πως οι δυνατοί τρόποι καταβολής αυτών των τεσσάρων (σχεδόν) ευρώ θα είναι μέσω PayPal, πιστοτικών καρτών Visa, MasterCard και Diners, καθώς και μέσω SMS.
Μολαταύτα φαίνεται να υπάρχει μια αχτίδα φωτός στην άκρη του τούνελ σύμφωνα με αμερικανικά blogs. Συγκεκριμένα αναφέρεται από προγραμματιστές

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ετοιμαστείτε για ομοβροντία λουκέτων, ή επανεκκίνηση


Του Αγη Βερούτη 
Είναι κοινή γνώση σε όλη την υφήλιο, η πρωταρχική συμβολή των μικρών (ούτε καν μεσαίων) επιχειρήσεων, στην οικονομική ευρωστία όλων αναπτυγμένων οικονομιών. Για παράδειγμα, στην Αμερικανική οικονομία, στη χώρα με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση γιγαντιαίων πολυεθνικών επιχειρήσεων, αναγνωρίζουν (http://www.entrepreneur.com/article/227007) ότι το 64% των νέων θέσεων εργασίας δημιουργούνται από τις μικρές επιχειρήσεις με 1-49 υπαλλήλους. Το άλλο 36% δημιουργείται από όλες τις υπόλοιπες μεσαίες (50-249 εργαζόμενους) και μεγάλες (>250 εργαζόμενους) επιχειρήσεις.

Εξ αυτών (των μικρών επαναλαμβάνω) επιχειρήσεων το 31% έχει μόνο ένα εργαζόμενο: τον ιδιοκτήτη, ενώ ο μέσος αριθμός απασχολούμενων για όλες τις μικρές Αμερικανικές επιχειρήσεις είναι 3 άτομα, μαζί με τον ιδιοκτήτη, με μέσο ετήσιο τζίρο $182.700 (περί τα 140.000 ευρώ ή λιγότερο από 47.000 ευρώ ανά άτομο κατά μέσον όρο).

Το 98% των εξαγωγέων της Αμερικής είναι μικρές επιχειρήσεις, που διαχειρίζονται το 33% εκ των συνολικών εξαγωγών της χώρας, και αποτελούν το 99,7% του συνόλου των εργοδοτών της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, απασχολώντας περίπου 100.000.000 εργαζόμενους, ή το 50% του συνόλου των εργαζόμενων της ιδιωτικής οικονομίας! Η ευρωστία των μικρών επιχειρήσεων της Αμερικής, είναι συνώνυμη με την ευρωστία της οικονομίας της.

Στην επανένωση της Γερμανίας, όλοι περίμεναν και ήλπιζαν να έρθουν μεγάλες επενδύσεις που υποτίθεται θα δημιουργούσαν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στη δοκιμαζόμενη από την ύφεση και ανεργία ανατολική πλευρά.
Αυτές όμως οι μεγάλες επενδύσεις δεν ήρθαν ποτέ στην πρώην Ανατολική Γερμανία, παρά τις αρχικές φρούδες ελπίδες, τόσο των πολιτικών όσο και των πολιτών. Η πολυπόθητη ανάπτυξη που τόσο είχαν ανάγκη στη Γερμανία τότε, όσο και στην Ελλάδα σήμερα, ήρθε όχι από τις μεγάλες ξένες επενδύσεις “φάντασμα” αλλά από τις μικρές επιχειρήσεις με 1-5 υπαλλήλους, που έκαναν μια μόνον ακόμη πρόσληψη!

Απλά μαθήματα πολιτικής αντίληψης: αν έχεις ανάγκη να μειώσεις την ανεργία, δώσε έμφαση στις μικρές επιχειρήσεις!
Τι κάνουμε εμείς μετά από 3 και μισό χρόνια κρίσης; Μα φυσικά προσπαθούμε να αφανίσουμε τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις της οικονομίας μας! Με μεγάλη αποτελεσματικότητα, να προσθέσω.
Ξεκινώντας από τα φουσκωμένα υπέρογκα έξοδα “ύπαρξης” που επιβάλλουν στις

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Αντίο Google Reader

Παρότι το υπογράφει η Google, πολλοί δεν το ξέρουν καν, γιατί ίσως θεωρούν ότι η χρήση του συνιστά και «βαθιά γνώση» του Internet. Όμως το Google Reader, το οποίο η μηχανή αναζήτησης αποφάσισε να «κατεβάσει» μόνιμα καθώς, κατά τα λεγόμενά της, δεν είχε αρκετό κόσμο ώστε να δικαιολογεί τη συνέχισή του (μ’ άλλα λόγια, το κόστος να απασχολούνται κάποιοι υπάλληλοι για να το συντηρούν και να το εξελίσσουν) ήταν από τα πιο στενάχωρα πράγματα που έχω ακούσει τελευταία. Επειδή δείχνει ότι όλο και λιγότεροι χρήστες αξιοποιούν το υπέρτατο αγαθό τους, δηλαδή το φιλτράρισμα των πληροφοριών και το customization αναλόγως των αναγκών τους.
Για να εξηγηθώ σε όσους δεν το ξέρουν: το Google Reader ήταν ένας «news aggregator» δηλαδή ένα site-υπηρεσία η οποία συγκεντρώνει σε μια σελίδα τις ανανεώσεις από διάφορα sites που της ζητάμε. Τα sites αυτά μπορεί να είναι blog, ειδησεογραφικά sites ή οτιδήποτε άλλο και οι aggregators μας βοηθάνε να βάλουμε το περιεχόμενό τους σε τάξη και να μπορούμε να το διαβάζουμε (είτε με μορφή επικεφαλίδων, είτε ολόκληρο) χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνουμε από το ένα site στο άλλο.
Το Google Reader δεν ήταν το μόνο site-πρόγραμμα που έκανε αυτή τη δουλειά. Υπάρχουν δεκάδες ακόμα, και από τη στιγμή που η Google ανακοίνωσε το κλείσιμό του, αρκετά από αυτά μπήκαν σε έναν αγώνα δρόμου για να πάρουν τη θέση του. Τα δυο επικρατέστερα είναι το Digg Reader και το Feedly με το δεύτερο να φαίνεται το πιο ολοκληρωμένο και αυτό με τις περισσότερες πιθανότητες να καθιερωθεί σαν διάδοχος. Και ελπίζω όντως σε μερικούς μήνες, να έχει απορροφήσει το κοινό του πολύ (αλλά όχι αρκετά) δημοφιλούς reader της Google.
Το Internet έχει γίνει πια πολύ μεγάλο. Τόσο μεγάλο που είναι αδύνατο να διαχειριστεί κανείς τον όγκο της πληροφορίας που «ανεβαίνει» σ’ αυτό κάθε μέρα. Τα news aggregators είναι από τα χρησιμότερα εργαλεία που έχει κανείς στη διάθεσή του προκειμένου να ελέγξει την πληροφορία αυτή και να μπορέσει να τη χρησιμοποιήσει προς όφελός του, είτε το «όφελος» είναι επαγγελματικό, είτε προσωπικό. Κλείνοντας το πιο γνωστό από αυτά, το μήνυμα που περνάει είναι ότι οι χρήστες γίνονται όλο και λιγότερο απαιτητικοί και αυτό δεν είναι καθόλου αισιόδοξο για το μέλλον.

ΑΠΟ  metamatic.gr

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Σαμαράς: Αφήνει μούσι Λίνκολν για να εντυπωσιάσει τον Obama!

Με τη δύναμη της θέλησης (εντολή Σαμαρά) και του ενθουσιασμού του, ο Αντώνης Σαμαράς, κατάφερε να μεγαλώσει μέσα σε 24 ώρες τα γένια του, ώστε να προλάβει στη συνάντηση με τον Μπάρακ Ομπάμα να μοιάζει με τον Λίνκολν για να τον εντυπωσιάσει. Συνεργάτες του εικάζουν ότι τραβάει τα μούσια του μόνος του για να μεγαλώσουν γρηγορότερα επειδή θέλει να είναι όλα έτοιμα από τώρα! (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)
ΤΟΥ  Νίκου Ζαχαριάδη

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες του Αντώνη Σαμαρά και του επικοινωνιακού επιτελείου του, εν όψει της συνάντησης με τον Μπάρακ Ομπάμα, καθώς απομένει λιγότερος από ένας μήνας για να μεγαλώσει το μούσι ώστε να είναι όλα έτοιμα...Την ιδέα να εμφανιστεί μπροστά στον Αμερικανό πρόεδρο θυμίζοντας τον Αβραάμ Λίνκολν, προκειμένου να τον εντυπωσιάσει και να του δείξει πόσο σέβεται την Αμερική, φαίνεται να υιοθετεί ο έλληνας πρωθυπουργός, ύστερα από προτροπή των συμβούλων του.
Ταυτόχρονα, ο Αντώνης Σαμαράς, θέλοντας να τιμήσει τον πρώτο έγχρωμο πρόεδρο, κάνει εντατικό σολάριουμ, ώστε να αρχίσει το χρώμα του δέρματός του να προσεγγίζει αυτό του αμερικανού προέδρου, έτσι ώστε να πολλαπλασιαστούν ακόμα περισσότερο τα κοινά τους στοιχεία.
Μάλιστα, σύμβουλοί του, προτείνουν στον έλληνα πρωθυπουργό να αναφέρει στη συζήτηση και τον μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντετοκούμπο, ώστε να σπάσει ο πάγος και να δείξει πως δεν είναι ρατσιστής, αφού δεν έχει πρόβλημα με τους έγχρωμους!
Στα πλαίσια της προετοιμασίας, αποφασίστηκε επίσης να δημιουργηθεί ειδική ομάδα παρακολούθησης και υποστήριξης του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα επιδιώξει να ακολουθήσει έστω και κρυφά, την ελληνική αποστολή, για να βρει ευκαιρία ως υπουργός Εξωτερικών να χωθεί σε κάποιο διάλειμμα των συνομιλιών και να παρασημοφορήσει τον αμερικανό πρόεδρο.

Τέλος, όσον αφορά στη δημόσια τηλεόραση, έχει σταλεί αυστηρή επιστολή σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις προσλήψεις προσωπικού, ώστε να μη στελεχωθεί πάλι κατά λάθος το κρατικό κανάλι με «Αριστερούς» και κάνουν καμία απεργία τις ημέρες της επίσκεψης – γιατί τότε ο Αντώνης Σαμαράς έκανε σαφές ότι θα κλείσει και την ΕΔΤ!

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

ΑΠΟ  Moufanet

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Το πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2013 του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ

Εκδηλώσεις ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ
Καλοκαίρι 2013

ΙΟΥΝΙΟΣ
22 Ιουνίου – 24 Ιουνίου: Παγκυκλαδικό Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου.
Σάββατο 22 Ιουνίου, Κουφονήσι: «Γιορτή Ψαρά».
Συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό & Αθλητικό Σύλλογο Κουφονησίων «Κέρος».
Σάββατο 22 Ιουνίου (απόγευμα) και Κυριακή 23 Ιουνίου (πρωί), Καλόξυλος: Εορτή της Αγίας Τριάδος.
Συνδιοργάνωση με τον Εξωραϊστικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Τραγαίας.
Δευτέρα 24 Ιουνίου,  22:30, Παραλία Νάξου: Ναξιώτικη μουσικοχορευτική βραδιά.

ΙΟΥΛΙΟΣ     
Κυριακή 7 Ιουλίου,  21:00, Φιλώτι (Χώρος Εκδηλώσεων ΕΠΑΛ):  Παιδική Θεατρική Παράσταση «Το  Μαγικό Ταξίδι της Ευγενίας».

Δυο λόγια για τα γουναράδικα. Μια πολύ καλή ανάλυση από τον Νίκο Σαραντάκο.

Αρκετός θόρυβος έγινε στο Διαδίκτυο τις προάλλες για τη φράση “Ραντεβού στα γουναράδικα”, που χρησιμοποίησε προχτές σε αγόρευσή του στη Βουλή ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος. Παίρνω κι εγώ την αφορμή να γράψω δυο λόγια, έστω και με μια μικρή καθυστέρηση, μια και το θέμα αγγίζει τη φρασεολογία, που είναι ένα από τα κατεξοχήν ενδιαφέροντα του ιστολογίου, παρόλο που βρίσκομαι σε εξοχικό περιβάλλον και δεν έχω πρόχειρα τα βιβλία μου. 

Καταρχάς, τι ακριβώς ειπώθηκε στην αγόρευση. Υπάρχει ένα βιντεάκι που παρουσιάζει το επίμαχο σημείο:



Οπότε μπορούμε να το ακούσουμε, και η εξής μεταγραφή της αγόρευσης:

“Είμαστε αυτοί που θα ενώσουμε ξανά αυτόν τον κύκλο που έσπασε το σάπιο πολιτικό σας σύστημα: από το λαό στη Βουλή και ξανά στο λαό. Είμαστε έξω και ακούμε όλους αυτούς που δεν έχουν καταθέσεις, που δεν είναι στη λίστα Λαγκάρντ, που δεν έχουν να πληρώσουν το λογαριασμό του ρεύματος, του νερού, του τηλεφώνου, που δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους. [...] Όλοι αυτοί μας λένε το εξής: Δεν εκβιάζονται, είναι αποφασισμένοι για ρήξη και ανατροπή. Έχουν την αποφασιστικότητα που θα πει αυτό που έλεγε και ο Άρης Βελουχιώτης όταν πήγαινε να δώσει τις μάχες για να ελευθερώσει αυτό τον τόπο: Ραντεβού στα γουναράδικα”.

Μου λένε πως ο κ. Πρετεντέρης, στο προχτεσινοβραδυνό δελτίο του Μέγκα, παρουσίασε τη φράση αυτή ως απειλή προς τους αντιπάλους, “θα σας

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...