Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ο εμπορικός κόσμος της χώρας αντιδρά έντονα στα απειλητικά «ραβασάκια» του ΟΑΕΕ.


Η ΕΣΕΕ, εξ’ αφορμής των απειλητικών ειδοποιητηρίων που ο ΟΑΕΕ στέλνει μαζικά προς τους ασφαλισμένους του, απέστειλε προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας επιστολή, που κοινοποίησε στην Διοίκηση του ΟΑΕΕ με την οποία διαμαρτύρεται για τα συγκεκριμένα ειδοποιητήρια και ζητάει την αναστολή της αποστολής τους.
Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής έχει ως εξής:
«Ως γνωστόν, κατά τις τελευταίες ημέρες και μετά την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του ν. 4152/2013, που περιλαμβάνει την πιο πρόσφατη ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, ο ΟΑΕΕ αποστέλλει σωρηδόν προς τους ασφαλισμένους του ανά την επικράτεια, ειδοποιητήρια με τα οποία ζητάει από αυτούς να ενταχθούν αμέσως στην ρύθμιση, αλλιώς θα προχωρήσει σε αναγκαστικές εισπράξεις και κατασχέσεις.
Η αποστολή των συγκεκριμένων ειδοποιητηρίων έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων από τους χειμαζόμενους λόγω της ύφεσης και της οικονομικής στενότητας επιχειρηματίες, καθώς το ύφος γραφής είναι ιδιαίτερα απειλητικό και σίγουρα δεν βελτιώνει το κλίμα στην αγορά.
H ΕΣΕΕ με τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους της εκπροσωπώντας τον μικρομεσαίο επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, θεωρούμε ότι με εκφοβισμούς και απειλές δεν είναι δυνατόν να αυξηθεί η ρευστότητα του ταμείου μας. Είναι προφανές ότι όποιος από τους συναδέλφους μας μπορούσε μέχρι τώρα να ενταχθεί στην ρύθμιση, το έχει ήδη κάνει.
Ωστόσο, ένας από τους βασικούς λόγους που η ρύθμιση «Νέα Αρχή», αν και έχει ευνοϊκούς όρους, δεν έχει μέχρι τώρα αποδώσει τα αναμενόμενα, είναι τα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις που την διέπουν. Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην απαίτηση για μη ύπαρξη οφειλών εντός του 2013 και στην προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας.
Πρώτον, ήταν εξαρχής παράλογο, ένας νόμος που παράγει τα αποτελέσματά του από τον Ιούνιο του 2013, να ζητάει την εφάπαξ καταβολή, αναδρομικά από την αρχή του έτους. Ο νόμος περιορίζει την ρύθμιση σε επιχειρηματίες, οι οποίοι, ως δια μαγείας, ξεπέρασαν την οικονομική στενότητά τους μόνο με την πάροδο της 31ης Δεκεμβρίου 2012, απαίτηση σίγουρα εκτός πραγματικότητας. Ελπίζουμε ότι θα εκδοθούν σύντομα από εσάς οι εξαγγελθείσες Υπουργικές Αποφάσεις ώστε τα ανακοινωθέντα για το ΙΚΑ, δηλαδή ο διακανονισμός των οφειλών του 2013 σε 12 δόσεις, να επεκταθούν άμεσα και στα λοιπά ασφαλιστικά ταμεία.
Δεύτερον, η απαίτηση φορολογικής ενημερότητας δίνει την χαριστική βολή στην

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Τι πρέπει να κάνετε στην περίπτωση που λάβατε επιστολή για ληξιπρόθεσμα χρέη από τον ΟΑΕΕ

Ολγας και Τάνυας Γεριτσίδου)
Είστε (αν)ασφαλισμένος στον Ο.Α.Ε.Ε. ; Μήπως σας έχει δημιουργήσει χρέη διότι τα υπέρογκα ασφάλιστρα του είναι αδύνατον να τα πληρώσετε βάσει του εισοδήματος σας ; Τέλος, μήπως λάβατε το περιβόητο «ραβασάκι» Ο.Α.Ε.Ε. που στέλνεται τώρα κατά κόρον με τίτλο «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ» ;
Μήπως έχει αριθμό πρωτοκόλλου 1056711 και ημερομηνία 12-7-2013;
Τότε να ξέρετε ότι έχετε στα χέρια σας ένα διοικητικώς άκυρο έγγραφο που δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκυρη πρόσκληση για δύο λόγους :
1. ο αριθμός πρωτοκόλλου δεν είναι μοναδικός αλλά ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΑ ΤΑ ‘ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ’ ΑΥΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΟ ΤΙΤΛΟ, ΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ. Κοινός αριθμός πρωτοκόλλου επιτρέπεται μόνο σε έγγραφα του δημοσίου που έχουν την ιδιότητα της ανοιχτής επιστολής ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΕΣ ΠΡΟΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΜΕΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ όπως είναι μία ενημέρωση – πρόσκληση προσωπικών οφειλών για τακτοποίηση λογαριασμού.
2. εάν το προαναφερόμενο έγγραφο δεν σας εστάλη με συστημένη επιστολή και ρόζ αποδεικτικό παραλαβής ΕΛΤΑ αλλά με μαζική αποστολή ΕΛΤΑ και μάλιστα Β΄(!) προτεραιότητας (δηλαδή χωρίς καν ημερομηνία αποστολής των ΕΛΤΑ), τότε ΕΝΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΟΡΙΣΤΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΔΙΟΡΙΑ ΔΕΚΑ (10) ΗΜΕΡΩΝ «από την παραλαβή του παρόντος» ΚΑΘ’ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟ ΕΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΛΗΦΘΗ ΤΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙ ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΥΠΑ Η ΔΙΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑ (10) ΗΜΕΡΩΝ. Το οποίο σημαίνει ότι Ο Ο.Α.Ε.Ε. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΟΦΕΙΛΗ ΣΑΣ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΚΠΝΟΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΠΡΑΞΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΩ ΑΚΥΡΗ ΛΟΓΩ ΑΟΡΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΙΩΝ.

Συνεπώς, αφ’ ης εξ αρχής το εν λόγω ειδοποιητήριο δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά ένα μέτρο εκφοβισμού, μια μπλόφα ολκής η οποία ευελπιστούν να ‘πιάσει’ μέσω της τρομοκρατίας για να απεμπολήσει ο ασφαλισμένος στον Ο.Α.Ε.Ε. Δικαιώματα του, να αποδεχθεί ανεπιφύλακτα και ανεξέλεγκτα ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ τις όποιες απαιτήσεις – χρεώσεις κάνοντας ρύθμιση στην οποία προ-υπόθεση είναι η απεμπόληση Δικαιώματος Ενστάσεων – Αμφισβητήσεων - Αντιρρήσεων εκ των υστέρων, και μάλιστα «προσερχόμενος οικειοθελώς» δεδομένου μάλιστα ότι απέστειλαν τα ειδοποιητήρια με μαζική επιστολή/αριθμό πρωτοκόλλου ως ανοιχτή κοινή πρόσκληση στην οποία ο

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ Η ΝΑΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ;

ΝΑΞΟΣ, ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ

Το Σάββατο, 10 Αυγούστου και ώρα 8.30 μ.μ. στο θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στο Δημαρχείο της Νάξου, θα γίνει μια πρωτότυπη παρουσίαση από τη συγγραφέα Ντορέτα Πέππα. Η παρουσίαση περιλαμβάνει βίντεο, θεατρικά δρώμενα και μουσική.

Μέσα από μία πραγματική παράσταση Πολιτισμού και Χαράς, που κινείται σε διονυσιακό ύφος και ατμόσφαιρα αρχαίου συμποσίου, με αποσπάσματα από τις «Βάκχες» του Ευριπίδη, τους «Βατράχους» του Αριστοφάνη, τα «Διονυσιακά» του Νόννου κ.ά. έργα της Αρχαίας Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας, μαθαίνουμε πάρα πολλά για τη Νάξο και τον πανάρχαιο Πολιτισμό της. Ανακαλύπτουμε πάλι τους γνωστούς και άγνωστους στο ευρύ κοινό μύθους που σχετίζονται με το νησί και που παρουσιάζουν τους γάμους Θεών και ηρώων, οι οποίοι, εξαιτίας του φυσικού κάλλους και της ενέργειας που αποπνέει αυτή η ιερή ελληνική γη στην καρδιά του Αιγαίου, είχαν επιλέξει ακριβώς τη Νάξο, την αρχαία Δία, ως γαμήλιο τόπο τους. Ακολουθούμε τα ίχνη των περιηγητών στους αρχαίους και μυστηριώδεις τόπους του νησιού. Βιώνουμε τα έθιμα και τις παραδόσεις της όμορφης αυτής κόρης του Αιγαίου, από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα, από τον αρχαίο κώμο μέχρι το νησιώτικο γλέντι, βλέποντας τα αρχαία αγγεία και τα αρχαία μουσικά όργανα και ξαναβρίσκοντάς τα στην τοπική παράδοση. Γνωρίζουμε τους ανθρώπους της Νάξου χθες, σήμερα, πάντα.


Τα κείμενα είναι αποσπάσματα από το ομώνυμο βιβλίο της Ντορέτας Πέππα: «Νάξος, το νησί του γάμου», το οποίο κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.




Πληροφορίες στα τηλ.: 6939470683 & 2285032960.

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Με νομοθέτημα, αυξάνουν οι αρμοδιότητες του τοπικού Αντιπεριφερειάρχη ως προς τον καθορισμό της λειτουργίας των καταστημάτων και της επέκτασης του ωραρίου τους, καθημερινές και Κυριακές καθώς και την λειτουργία των λαϊκών αγορών.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΣΕΕ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
Η ΕΣΕΕ απέστειλε επιστολές στους 13 Περιφερειάρχες και 60 Αντιπεριφερειάρχες όλης της χώρας, τις οποίες κοινοποίησε στους Υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκη και Εσωτερικών Ι. Μιχελάκη, καθώς και στον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Ι. Σγουρό. Οι επιστολές αφορούν το νέο πλαίσιο λειτουργίας των αγορών, τις αυξημένες αρμοδιότητες των αιρετών Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών σε αυτό και το περιεχόμενό τους έχει ως εξής:
"Οι πρόσφατες μεταβολές στα πλαίσια που διέπουν ή επηρεάζουν βαθιά την λειτουργία της αγοράς, αμέσως ή εμμέσως προκαλούν και συνεπάγονται τον αυξημένο ρόλο των 13 Περιφερειών και των Αντιπεριφερειαρχών τους, οι οποίοι πλέον –μέσω της δράσης τους-αναδεικνύονται σε παράγοντες σταθερότητας και εύρυθμης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων κάθε τοπικής αγοράς.
Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε αφενός στο νέο ν. 4172/2013 «Φορολογία εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4046/2012, του ν. 4093/2012 και του ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις» (το γνωστό «πολυνομοσχέδιο»), μέσω του οποίου καταργείται η Δημοτική Αστυνομία και αφετέρου στο πρόσφατο σχέδιο νόμου «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών», το οποίο ψηφίστηκε στις 24 Ιουλίου ε.ε. και ήδη είναι καθ’ οδόν για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Με το δεύτερο νομοθέτημα, αυξάνουν οι αρμοδιότητες του τοπικού Αντιπεριφερειάρχη ως προς τον καθορισμό της λειτουργίας των καταστημάτων και της επέκτασης του ωραρίου τους, καθημερινές και Κυριακές καθώς και την λειτουργία των λαϊκών αγορών.
Σε ότι αφορά την κατάργηση των Δημοτικών Αστυνομιών, η αναμενόμενη επιγενόμενη έλλειψη ελέγχου θα προκαλέσει έξαρση του παράνομου παρεμπορίου, το οποίο, με τον άναρχο τρόπο που ήδη λειτουργεί, ζημιώνει τόσο την τοπική αγορά όσο και τα έσοδα του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το μόνο εργαλείο που απομένει προβλέπεται από το άρθρο 7α ν.2323/1995, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 74 ν. 3982/2011 και το άρθρο 12 ν. 4038/2012 και δεν είναι άλλο από τα Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου (ΚΕΛΑΥΕ). Σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές, τα ΚΕΛΑΥΕ λειτουργούν τόσο στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, όσο και απευθείας στις Περιφέρειες. Στις τελευταίες, τα κλιμάκια απαρτίζονται από υπαλλήλους των Κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ του Δημοσίου, των οικείων Περιφερειών και των λοιπών Ν.Π.Δ.Δ. της οικείας Περιφέρειας και των Δήμων.
 

Όπως αντιλαμβάνεσθε, εσείς, στην ουσία προΐστασθε του μοναδικού εργαλείου που έχει απομείνει σε τοπικό επίπεδο για τον έλεγχο και την πάταξη του παρεμπορίου και την απαλλαγή της αγοράς από τις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού που η δράση του επιφέρει. Είναι λοιπόν αυτονόητο, ότι η δραστηριοποίησή σας από κοινού με τους Εμπορικούς Συλλόγους της Περιφέρειας, θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό το εάν θα ελεγχθεί σε τοπικό επίπεδο το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα του οργανωμένου εμπορίου.
Παράλληλα και δεδομένου ότι η επικοινωνία που προβλέπεται ανάμεσα σε εσάς και το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι συνεχής, θα μπορούσατε για το σκοπό αυτό να κάνετε χρήση ενός διακλαδικού θεσμού, του «Συντονιστικού Κέντρου κατά του Παρεμπορίου», που λειτουργεί ήδη από τον Ιούλιο του 2012 στην Αττική και μπορεί να συνδράμει την προσπάθειά σας για την πάταξη αυτού του απαράδεκτου φαινομένου, που διογκώνει τα λουκέτα, την ανεργία και την γενικότερη παραοικονομία.
 

Σε ότι αφορά το δεύτερο νόμο που ψήφισε η Βουλή, αυτόν της λειτουργίας της αγοράς, εισάγονται σημαντικές ευθύνες για το καθεστώς της λειτουργίας των καταστημάτων έκτασης κάτω των 250 τμ. τις Κυριακές, που εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά, όπως και πριν την ψήφιση του νόμου, από την αιτιολογημένη αξιολόγηση και απόφαση των Περιφερειών, μέσω των Αντιπεριφερειαρχών.
Η ΕΣΕΕ βρίσκεται ήδη σε διάλογο με το Υπουργείο Εσωτερικών για την

Ισπανική διαδικτυακή σειρά : “Malviviendo” επεισόδιο 1o & 2ο!

Η σειρά που αγαπήθηκε από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, γυρισμένη από μία παρέα φίλων που κατάγεται από την όμορφη Σεβίλλη, στην καρδιά της Ισπανίας. Σάτιρα και διακωμώδηση καθημερινών γεγονότων και καταστάσεων, δοσμένα με αθυροστομία και αμεσότητα, από μια παρέα που κάνοντας πλάκα, κατάφερε να γίνει γνωστή για την ευθύτητα της έκφρασης των πραγμάτων!
Απολαυστικά αστείοι, οι γειτονικοί μας φίλοι κατάφεραν να αποκτήσουν από το 1ο βίντεο, τόσο μεγάλο κοινό και είχαν τέτοια απήχηση σε όλο τον κόσμο, ώστε να μιλάμε πλέον για δύο κύκλους επεισοδίων και με τον τρίτο κύκλο να βρίσκεται στα σκαριά.
Απολαύστε!

Επίκαιρα εργασιακά θέματα. Οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις με την οικονομική κρίση και την εφαρμογή των μνημονίων

Μια νέα πραγματικότητα έχει διαμορφωθεί στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων, μετά τις σαρωτικές αλλαγές στην εργατική νομοθεσία και την ανατροπή πολλών κατακτήσεων των εργαζομένων, νόμων  και ρυθμίσεων που ίσχυαν μέχρι την εφαρμογή των μνημονίων, μετά την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό στήριξης Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΕΚΤ.  Αλλεπάλληλες αλλαγές επί αλλαγών και πλήθος διατάξεων, που ακόμη και οι πλέον ειδικοί δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν, να ερμηνεύσουν και να εφαρμόσουν στη πράξη. Τα ergasiaka-gr.net κάνουν μια προπάθεια να σας παρουσιάσουν σε συντομία τις κυριώτερες απο τις αλλαγές που ήρθαν στην αγορά εργασίας τα τελευταία χρόνια και άλλαξαν ριζικά το χάρτη των εργασιακών σχέσεων.
Δείτε ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ


πηγή: www.ergasiaka-gr.

ΕΒΕΠ: 7 προτάσεις για τόνωση της ρευστότητας

Η δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο από την ένταξή τους στις λίστες της Τειρεσίας Α.Ε. και των παρενεργειών που αυτή συνεπάγεται.Η διάρκεια της οικονομικής κρίσης καθιστά προβληματική, σε σημαντικό βαθμό, την επιβίωση και τη λειτουργία μεγάλου ποσοστού της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αναφέρει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.
Ως επί το πλείστον, τα μέτρα που έχουν ληφθεί αποτυπώνονται και μεταφράζονται σε επιπρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις των ήδη επιβεβαρυμμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι υποχρεώσεις του παρελθόντος, οι οποίες αφορούν κυρίως σε ληξιπρόθεσμες οφειλές απέναντι σε ασφαλιστικά ταμεία και προς την Εφορία, έχουν περάσει στη λήθη του παρελθόντος.
Ακόμη μία βασική παράμετρος της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας που επηρεάζει την καθημερινότητα των ελεύθερων επαγγελματιών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, έγκειται στην περιορισμένη επενδυτική και επιχειρηματική δραστηριότητα, εξαιτίας της διαρκώς συρρικνούμενης ρευστότητας που παρατηρείται σε όλους τους κλάδους της αγοράς.
Πιο συγκεκριμένα, η περιορισμένη πρόσβαση στη χρηματοδότηση έχει ως σημείο αναφοράς δύο βασικές κατηγορίες επιχειρήσεων. Από τη μία πλευρά βρίσκονται οι «υπερδανεισμένες» επιχειρήσεις, οι οποίες επιθυμούν τη ρύθμιση και αναδιάρθρωση των δανείων που έχουν ήδη λάβει από τις τράπεζες και, από την άλλη, είναι οι «υγιείς» οικονομικά επιχειρήσεις, οι οποίες δεν είναι υπερδανεισμένες και επιθυμούν να δανειοδοτηθούν προκειμένου να αναλάβουν κάποιες επενδυτικές πρωτοβουλίες.
Η πρώτη κατηγορία επιχειρήσεων, οι «υπερδανεισμένες», αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα εμπόδια στην προσπάθεια για ρύθμιση των δανείων που ήδη κατέχουν, εξαιτίας κυρίως των υπερβολικών εμπράγματων εξασφαλίσεων έως και 120% του ποσού του δανείου, που ζητούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αλλά και της εφάπαξ καταβολής χρηματικού ποσού, σαν προϋπόθεση για αναδιάρθρωση των δανείων.
Η δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο από την ένταξή τους στις λίστες της Τειρεσίας Α.Ε. και των παρενεργειών που αυτή συνεπάγεται, καθώς τα υπερβολικά μεγάλα σε διάρκεια και δίχως σοβαρή δικαιολογία χρονικά όρια παραμονής των αρνητικών δεδομένων στα αρχεία της, προκαλούν στρεβλώσεις και σύγχυση στην αγορά. Η αλλαγή του συστήματος σε Τειρεσία «δύο ταχυτήτων» με την καθιέρωση του "point system" και την εφαρμογή βαθμολογίου "credit score" και αξιολόγησης "account rating" αναμένεται ότι είναι πλέον θέμα χρόνου να ανακοινωθεί και να εφαρμοστεί.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί πως οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί, αναφορικά με τους προς διάθεση πόρους του ΕΣΠΑ, απαγορεύουν ρητά τη χρησιμοποίηση των εν λόγω κονδυλίων για αναχρηματοδοτήσεις υφισταμένων δανείων, με αποτέλεσμα να καθίσταται επιτακτική ανάγκη η ανεύρεση εθνικών πόρων από την πλευρά του Κράτους, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο συγκεκριμένος σκοπός ρυθμίσεων των δανείων.
Στη δεύτερη κατηγορία επιχειρήσεων, η οποία ενσωματώνει τις «υγιείς» οικονομικά επιχειρήσεις με αυξανόμενους τζίρους και ορθολογικό business plan, που έχουν επενδυτικό προσανατολισμό, μπαίνει φραγμός από τα

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Οδηγός για τις αλλαγές στο Λύκειο ~ Αναλυτικοί πίνακες


Το νέο σχολικό έτος έρχεται με πολλές αλλαγές για τα πρωτάκια του Λυκείου καθώς όπως όλα δείχνουν το νέο λύκειο θα εφαρμοστεί από το σχολικό έτος 2013-14. Οι μαθητές που θα φοιτήσουν στη Β και στη Γ λυκείου δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν για τις αλλαγές καθώς δεν τους αφορούν. Επειδή αντιλαμβανόμαστε την αγωνία πολλών γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει ετοιμάσαμε πλήρεις πίνακες που αποτυπώνουν σε μεγάλο βαθμό τις αλλαγές που έρχονται.
Μαθητές της Α τάξης του λυκείου
Στην πρώτη τάξη θα υπάρχει κοινό πρόγραμμα μαθημάτων 35 ωρών για όλους τους μαθητές. Οι μαθητές εκτός από τα 14 υποχρεωτικά μαθήματα θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν και ένα μάθημα επιλογής εκ των, εφαρμογές στην πληροφορική, διαχείριση φυσικών πόρων, έκφραση-πολιτισμός. Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως εξής:

Ειδικές Οικονομικές Ζώνες Υπερεκμετάλλευσης


του Θάνου Ανδρίτσου
Το κοινό χαρακτηριστικό των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών από την Ασία μέχρι την Λατινική Αμερική είναι ότι δημιουργήθηκαν μετά τηνκρίση του ’70, δείχνοντας την σημασία που είχε για τον καπιταλισμό η υπέρβαση των προηγούμενων εργατικών διεκδικήσεων, κι επίσης το γεγονός ότι αποτελούσαν μια εξαίρεση απέναντι στα ισχύοντα (εργατικό και φορολογικό δίκαιο, πχ) στη χώρα φιλοξενίας.
Με τις οδηγίες του Μάρτιν Σουλτς
Συμπληρώνεται σχεδόν ένας χρόνος από τη συνέντευξη που έδωσε στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού στο Σπίγκελ, ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, στην οποία παρουσίασε τη θέση του υπέρ της δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) στην Ελλάδα, καθώς «οι περικοπές από μόνες τους δε φέρνουν ανάπτυξη». Μάλιστα, ανέφερε ότι η νεοεκλεγείσα τότε κυβέρνηση έχει καταθέσει πρόταση στην ΕΕ για συγκεκριμένες περιφέρειες που θα μπορούσαν να υιοθετήσουν συγκεκριμένα κίνητρα για επενδύσεις των οποίων τα προϊόντα θα πήγαιναν στην ευρωπαϊκή αγορά. Λίγες μέρες αργότερα, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, επισημοποίησε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «Ζώνες με ειδικά φορολογικά και διοικητικού χαρακτήρα κίνητρα» οι οποίες μάλιστα δε χρειάζεται να είναι και χωρικά ορισμένες αλλά μπορούν να αφορούν τομείς και

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Το 6ο Ετήσιο Νάξαθλον,το Σάββατο 31 Αυγούστου, 2013 στη Νάξο.

Λιγότερο από 31ημέρες απομένουν μέχρι την άφιξη και συμμετοχή των Ελλήνων και ξένων αθλητών τριάθλου στο 6ο Ετήσιο Νάξαθλον, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου, 2013 στη Νάξο.
Στον αγώνα Νάξαθλον-Τρίαθλον, οι αθλητές θα καλύψουν τις αποστάσεις: κολύμπι 1500μ σε ανοιχτή θάλασσα, ποδηλασία 40χλμ σε ασφάλτινη διαδρομή Χώρα – Φιλώτι με επιστροφή και τρέξιμο 10χλμ σε ασφάλτινη διαδρομή προ
ς Εγγαρές με επιστροφή.
Ανάμεσα στους Έλληνες αθλητές , που αναμένεται να είναι πάνω από 100, θα αγωνιστούν ο Γιώργος Αλυφαντήςεξαίρετος Πανελλήνιος αθλητής τριάθλου, ο Κωνσταντίνος Παπανικολάου 5 φορές πρωταθλητής του Νάξαθλον, ο Ιορδάνης Παπαδόπουλος νικητής του Νάξαθλον 2012και ο Γρηγόρης Σουβάτζογλου νικητής του φετινού Xterraτριάθλου στην Ελλάδα. Από την πλευρά των γυναικών θα αγωνιστεί και η πρωταθλήτρια Μαρία Κασιμάκη η οποία κατέχει τον 3ο καλύτερο χρόνο Ironman τριάθλου στη Ελλάδα.
Only 31 days and counting until greeces' top triathletes come to take part in 6th annual Naxathlon a grueling race that includes a 1500 swim, 40km bike and 10 km run to be held on Saturday, August 31st. Almost 60 athletes have already registered for the race including the greek triathlon champion Georgos Alyfantis also the 5 time Naxathlon champion Constantino Papanikolau and the 2012 winner Iordanis Papadopoulos. On the womens'side we have the returning champion Maria Kasimaki who holds the 3rd best time for an Ironman triathlete in Greece.

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...