Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Μετάδίδεται μέσω Webcam η ετοιμασία του Πραξικοπήματος!

Το νέο σύμβολο της Ιντερνετοσωτηρίου Επανάστασης: Το πουλί του twitter οπλισμένο, μπροστά από τον αναγενώμενο φοίνικα! Η τεχνολογία συναντά την παράδοση!
του - Νίκου Ζαχαριάδη
 Σε εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία της διαδικτυακής στρατιωτικής επέμβασης, με στόχο την αποκατάσταση της Εθνικής Κυριαρχίας, από ομάδα Αξιωματικών των Ειδικών Δυνάμεων, όπως ανακοινώθηκε στο Facebook!
Με 15.000 χρήστες να έχουν λάβει πρόσκληση από τη σελίδα στο Facebook που έχει φτιαχτεί για το συγκεκριμένο event, ξεκίνησε χθες το πρώτο ιστορικό κίνημα στην παγκόσμια ιστορία των στρατιωτικών κινημάτων που αναγγέλλεται δημόσια.
Πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτοτυπία, που ήδη έχει τραβήξει το ενδιαφέρον ειδικών σε θέματα πολέμου και πραξικοπημάτων από όλο τον κόσμο, καθώς ανατρέπει κάθε γνωστή τακτική συνωμοσίας πραξικοπήματος που εφαρμόζονταν μέχρι σήμερα!
Ήδη web camera, μεταδίδει σε live streaming τις προετοιμασίες των τανκς για τη μεγάλη κάθοδο στην πρωτεύουσα ενώ το instagram έχει πλημμυρίσει από φωτογραφίες που δείχνουν αρβύλες με φόντο το ΚΨΜ!
Όπως έγινε γνωστό, από τις πρώτες πρωινές ώρες, μονάδες εφέδρων με στολή παραλλαγής περιπολούν στην πρωτεύουσα, συλλαμβάνουν bloggers και επιδραστικούς χρήστες των social media και τους υποχρεώνουν να κάνουν like στη σελίδα του πραξικοπήματος στο διαδίκτυο!
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήδη προκηρύχθηκε ανοικτός γραφιστικός διαγωνισμός για το σύμβολο της «Επανάστασης», ενώ στο google maps, έχει δημοσιευθεί η διαδρομή των αρμάτων, από τα στρατόπεδα στα σημεία που θα καταλάβουν.
Μέχρι στιγμής, έντονη υπήρξε η αντίδραση των συμβούλων του πρωθυπουργού, που όπως δήλωσαν θα κινηθούν δικαστικά εναντίον όσων σφετερίζονται τον τίτλο του ακροδεξιού αν και παραμένει άγνωστο ποιοι είναι οι επικεφαλής. Πάντως ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να γυρίσει ταινία με τις βιογραφίες τους.
 

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

απο - Moufanet

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Η κρίση είναι όντως ευκαιρία για τους... δισεκατομμυριούχους - Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
 Εξαιρετικά εκνευριστικό είναι σίγουρα να ακούει κανείς αυτή την εποχή της μαζικής εξαθλίωσης κάποιους να ισχυρίζονται ότι «η κρίση είναι ευκαιρία». Ακόμη πιο εκνευριστικό όμως είναι όταν διαπιστώνει κανείς με αδιάσειστα στατιστικά στοιχείαότι πραγματικά «η κρίση είναι ευκαιρία» περαιτέρω πλουτισμού, αλλά για τους... δισεκατομμυριούχους και τους πολυεκατομμυριούχους! 
Παγκόσμια αίσθηση προκάλεσαν το τελευταίο δεκαήμερο δύο σχετικές εκθέσεις - μία της ελβετικής τράπεζας UBS και μία των Αμερικανών οικονομολόγων Τόμας Πίκετι και Ιμάνιουελ Σάιζ. Οι δισεκατομμυριούχοι πάντως πάνε πολύ καλά, αν ανησυχούσατε. Αυξάνονται και πληθύνονται. Από 1.600 άτομα που ήταν αυτοί που έχουν προσωπική περιουσία που ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο δολάρια ξεπέρασαν φέτος τα 2.000 άτομα με συνολική περιουσία άνω των 6,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων - διπλάσια δηλαδή του ΑΕΠ της Ινδίας, ο πληθυσμός της οποίας ανέρχεται σε 1,3 δισ. κατοίκους! Δύο χιλιάδες άνθρωποι έχουν διπλάσια περιουσία από όσα παρήγαγαν σε έναν χρόνο 1,3 δισ. Ινδοί! Εντυπωσιακό. Καλά πάνε και οι βαθύπλουτοι, στους οποίους κατατάσσονται όσοι έχουν προσωπική περιουσία άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτοί άγγιξαν τους 200.000 φέτος, για την ακρίβεια έφτασαν τον αριθμό-ρεκόρ των 199.235 ατόμων με συνολική περιουσία 28 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Το ποσό αυτό είναι πολύ μεγάλο, είναι το διπλάσιο από το ΑΕΠ των ΗΠΑ, της κατά πολύ μεγαλύτερης δηλαδή οικονομίας του πλανήτη και... δεκαπλάσιο (!) σχεδόν από το ΑΕΠ της Γερμανίας, για να έχουμε καλύτερη αίσθηση του για τι είδους ποσό μιλάμε. Οι εν λόγω ζάπλουτοι αυξήθηκαν κατά 6% σε σχέση με πέρυσι και η περιουσία τους αυξήθηκε κατά 2 τρισεκατομμύρια δολάρια - όσο είναι δηλαδή το ΑΕΠ της Γαλλίας.
Οπως ανέφερε ο νομπελίστας Αμερικανός οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς,

Ιωάννης Καποδίστριας (1776 – 1831) Σαν σήμερα 27/9/1831 δέχθηκε δολοφονική επίθεση

Ιωάννης Καποδίστριας  (1776 – 1831)
Έλληνας πολιτικός και διπλωμάτης. Διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και πρώτος Κυβερνήτης του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους, το οποίο ίδρυσε εκ θεμελίων και με την προσωπική του περιουσία.
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 11 Φεβρουαρίου 1776 την περίοδο της Ενετοκρατίας. Ο πατέρας του Αντώνιος - Μαρία καταγόταν από οικογένεια ευγενών, καθώς ένας από τους πρόγονούς του είχε λάβει τον τίτλο του Κόμη από τον Δούκα της Σαβοΐας Κάρολο Εμμανουήλ τον Β'. Ο τίτλος εισήχθη στη «Χρυσή Βίβλο» (Libro d' Oro) των ευγενών της Κέρκυρας το 1679 και έλκει την καταγωγή του από το ακρωτήριο Ίστρια της Αδριατικής, το σημερινό Κόπερ της Σλοβενίας. Η οικογένεια της μητέρας του Διαμαντίνας (Αδαμαντίας) Γονέμη, ήταν επίσης εγγεγραμμένη στη «Χρυσή Βίβλο» από το 1606.
Ο νεαρός Ιωάννης σπούδασε ιατρική, φιλοσοφία και νομικά στο Πανεπιστήμιο της Παταβίας (Πάντοβα) της Ιταλίας. Το 1797 εγκαταστάθηκε στη γενέτειρά του Κέρκυρα και άσκησε το επάγγελμα του ιατρού - χειρούργου. Δύο χρόνια αργότερα, όταν η Ρωσία και η Τουρκία κατέλαβαν για λίγο τα Επτάνησα, του ανατέθηκε η διοίκηση του στρατιωτικού νοσοκομείου.
Το 1801 τα Επτάνησα αυτονομούνται και ο Ιωάννης Καποδίστριας γίνεται ένας από τους δύο διοικητές της Ιονίου Πολιτείας, σε ηλικία 25 ετών. Χάρη στην πολιτική του οξυδέρκεια και πειθώ απέτρεψε την εξέγερση της Κεφαλονιάς, που θα είχε απρόβλεπτες στη συνοχή του νεότευκτης πολιτείας. Έδειξε ευαισθησία και προσοχή στις ανησυχίες των Επτανησίων και πήρε πρωτοβουλίες για τη αναθεώρηση επί το δημοκρατικότερο του επτανησιακού συντάγματος, που είχαν επιβάλει Ρώσοι και Τούρκοι υπό τον τίτλο «Βυζαντινό Σύνταγμα».
Αποτέλεσμα των προσπαθειών του Καποδίστρια ήταν η ψήφιση ενός πιο φιλελεύθερου και δημοκρατικού συντάγματος το 1803. Οι μεγάλες δυνάμεις

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Οι 7 πιο «καραμπινάτες» τεχνικές της φοροδιαφυγής

Οι 7 πιο «καραμπινάτες» τεχνικές της φοροδιαφυγής - Έγγραφο του υπ. Οικονομικών ενημερώνει Εφορίες και ΣΔΟΕ για τις πιο χαρακτηριστικές μορφές της οικονομικής απάτης - Άνθιση του φαινομένου και στον χώρο της ενέργειας
Άνθιση σημειώνει η φοροδιαφυγή στον χώρο του ενδοκοινοτικού ΦΠΑ με τις νέες τάσεις σε αυτές τις απάτες να επικεντρώνονται στον χώρος της ενέργειας, όπως στα δικαιώματα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, τα μέταλλα και στο φυσικό αέριο.
Αυτό αποκαλύπτει υπηρεσιακό έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών στο οποίο καταγράφονται οι επτά πιο «καραμπινάτες» τεχνικές με τις οποίες δρα η φοροδιαφυγή στην χώρα μας.
Το έγγραφο το οποίο αποστέλλεται σε όλες τις ελεγκτικές μονάδες του υπουργείου έχει ως στόχο με την κωδικοποίηση των πιο χαρακτηριστικών περιπτώσεων να είναι ενήμερες οι αρμόδιες αρχές στους ελέγχους που γίνονται για την καταπολέμηση του «βρώμικου χρήματος» και των εσόδων που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες.
Μεταξύ των μεθόδων που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) είναι οι διαδοχικές αγοραπωλησιών ακινήτων σε ασυνήθιστα υψηλό τίμημα, οι εικονικές τριγωνικές συναλλαγές με την χρήση θυγατρικών και υπεράκτιων εταιριών για την διασφάλιση ρευστότητας μέσω τραπεζικού δανεισμού και την εξαγωγή των αντληθέντων δανειακών κεφαλαίων σε offshore του εξωτερικού.
Μία ακόμη μέθοδος που κάνει «θραύση» μέσα στην θύελλα της κρίσης και γι’ αυτό τείνει να γίνει διάσημη είναι οι αιτήσεις για πτώχευση τις οποίες υποβάλλουν προβληματικές εταιρίες, δηλαδή με μεγάλα χρέη προς το δημόσιο και τα πιστωτικά ιδρύματα.
Οι οποίες, όμως προηγουμένως έχουν φροντίσει να εξάγουν τα εταιρικά τους κεφάλαια σε λογαριασμούς θυγατρικών ή εξωχώριων εταιριών που έχουν σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού.
Άλλη χαρακτηριστική μορφή απάτης είναι αυτή όπου εταιρίες υψηλής

Σαν σήμερα 25 Σεπτεμβρίου… John Bonham: Το άδοξο τέλος του 32χρονου γίγαντα των τυμπάνων, 32 χρόνια πριν

        
       
A STAR IS BORN
32 χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα που έσβησε η λάμψη ενός από τους πλέον κορυφαίους ντράμερ στην ιστορία της μουσικής, του μέγιστου John Bonham. 
 Γεννήθηκε στο Redditch της Αγγλίας και σύμφωνα με τους γονείς του, ο ενθουσιασμός του για τα τύμπανα ήταν εμφανής ήδη στην ηλικία των πέντε ετών. Μετέτρεπε οποιοδήποτε αντικείμενο οικιακής χρήσης, σε ό,τι μπορούσε να τον βοηθήσει να παίξει ντραμς. Από κατσαρόλες και  τηγάνια  μέχρι δοχεία με άλατα για το μπάνιο ή το τσίγκινο κουτάκι του καφέ, αντικείμενα στα οποία βάραγε με μαχαίρια και πιρούνια αντί για μπαγκέτες. Στα δέκα του χρόνια, η μητέρα του, του έκανε δώρο το πρώτο κομμάτι πραγματικού εξοπλισμού. Βλέποντας το πάθος που είχε να μάθει το συγκεκριμένο όργανο, οι γονείς του, του αγόρασαν το πρώτο του πλήρες kit στα 15 του. Δεν έκανε ποτέ του μαθήματα και αξιοποίησε απλώς τις συμβουλές που του έδωσαν κατά την εφηβεία του, άλλοι ντράμερ της περιοχής του. Περίπου το 1963, μαθητής ακόμα, έπαιξε με τους Blue Star Trio και Gerry Levene & the Avengers. Ο Bonham παρακολούθησε το δευτεροβάθμιο μοντέρνο σχολείο Lodge Farm, όπου ο διευθυντής του έγραψε μια φορά στην καρτέλα αναφοράς: «Αυτός ή σκουπιδιάρης θα γίνει ή εκατομμυριούχος».

 Όταν τέλειωσε από το σχολείο, το 1964, δούλεψε με τον πατέρα του ως μαθητευόμενος ξυλουργός, ενώ στο μεταξύ έπαιζε σε διάφορες μπάντες. Η πρώτη ημι-επαγγελματική συμμετοχή του ήταν στους Terry Webb and the Spiders, την ίδια εποχή που γνώρισε και τη μέλλουσα γυναίκα του Pat Phillips. Πέρασε ακόμη από τοπικές μπάντες του Birmingham και δύο χρόνια μετά, έχοντας ανάγκη από χρήματα, ενσωματώθηκε σε μια μπλουζ μπάντα, τους  Crawling King Snakes, των οποίων τραγουδιστής ήταν ο Robert Plant. Το 1967 συμφώνησε να παίξει στους A Way of Life από τους οποίους είχε περάσει και

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Η ελληνική Hip Hop τίμησε τον «Παύλο της»

Η ελληνική Hip Hop τίμησε τον «Παύλο της» Με δακρυσμένα μάτια καλλιτέχνες της ελληνικής hip hop αποχαιρέτησαν τον δικό τους Παύλο. «Αρκετά μίλησαν όλοι οι άσχετοι για τον Παύλο, πρέπει να μιλήσουμε κι εμείς κι ας είμαστε εν βρασμώ», με αυτά τα λόγια ο B. D. Foxmoor (Μιχάλης Μυτακίδης), εξήγησε το λόγο της συνέντευξης Τύπουπου δόθηκε χθες το απόγευμα
Έντεκα γνώριμες φιγούρες, με καπέλα, όλοι τους φίλοι του αδικοχαμένου 34χρονου, αποφάσισαν να ενωθούν, δίνοντας για πρώτη φορά κοινή συνέντευξη τύπου, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο του Killah P που ήθελε να ενώσει με τη μουσική του την ελληνική hip hop σκηνή.
Οι καλλιτέχνες της μίλησαν για τον Παύλο και έστειλαν μήνυμα κατά του ρατσιμού στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. «Ήμασταν σκοτωμένοι μεταξύ μας και ο Παύλος μας ένωσε όλους», ειπώθηκε εισηγητικά. O θάνατος του Παύλου κατάφερε να ενώσει την δεξιά με την αριστερή πλευρά της hip hop. Ενδεικτική, ήταν η συνύπαρξη του Ευθύμη (Ευθύμης και Αρτέμης) που καταγράφεται στη Δεξιά, των αριστερών (εξωκοινοβουλευτικών αποχρώσεων) Active Member και των μάλλον απολίτικων Ημισκούμπρια. Αυτή η «εθνική χιπ χοπ» έδωσε την υπόσχεση για μια μουσική συνύπαρξη στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες υποσχέθηκαν να προσπαθήσουν αυτό που περιέγραψαν ως δυσκολότερη δουλειά: Να γράψουν ένα κοινό τραγούδι…
Το κείμενο που αφιέρωσαν στον Παύλο εκπρόσωποι της hip hop και της low bap σκηνής:
«Λοιπόν, αλάνια (όπως θα ξεκίναγε κι ο Παύλος), ήρθε η ζωή και μας παρέδωσε ένα απλό, αλλά σπάνιο μάθημα. Κάθε μαχαιριά στο κορμί του αδερφού μας ήταν συγχρόνως μαχαιριά στον εγωισμό μας, στις θύμησες που όλοι αρνηθήκαμε, στην απάθεια μας και στη ματαιοδοξία μας. Πολλοί από εσάς και ειδικά οι νεώτεροι θα

Ιστορικό χειμώνα προβλέπουν Ρώσοι επιστήμονες

Για ακόμη μια φορά οι Ρώσοι επιστήμονες προκαλούν με τις δηλώσεις τους σχετικά με την πορεία του χειμώνα.
Στην Ευρώπη, λένε, ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ο πιο ψυχρός της τελευταίας 100ετίας δηλώνουν οι μετεωρολόγοι. Μέσα σε λίγους μήνες θα έχουν φθάσει οι αρκτικές αέριες μάζες και ο ήλιος θα εμφανίζεται μόνο αραιά στο στερέωμα. Κατά πόσο είναι πιθανό ένα τέτοιο σενάριο;
Οι μετεωρολόγοι υπόσχονται να το διευκρινίσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όταν θα έχουν στα χέρια τους καινούρια δεδομένα.
Ο γερμανός μετεωρολόγος, Ντομινίκ Γιουνγκ, δήλωσε, ότι ο χειμώνας του 2013-14 υπόσχεται να είναι αφύσικα παγερός. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο – σημειώνει ο ίδιος. Δεν θα πρέπει να αναμένει κανείς ανοιξιάτικη «απόψυξη» ούτε καν το Μάρτιο. Οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να ζεσταθούν στις ακτίνες του ήλιου όχι νωρίτερα από τον Απρίλιο.
Υπάρχουν προγνώσεις, σύμφωνα με τις οποίες, η θερμοκρασία του πλανήτη θα αρχίσει αργά αλλά σταθερά να μειώνεται σε ένα χρόνο. Αυτό συνδέεται με το γεγονός, ότι η μέση ετήσια θερμοκρασία της Ανταρκτικής αυξάνεται. Το σχήμα είναι απλό: καίει ο ήλιος – λιώνουν οι πάγοι. Αυξάνεται η «σκοτεινή» επιφάνεια του ωκεανού, η οποία απορροφά ευκολότερα τη θερμότητα. Εξαιτίας αυτού, οι παγετώνες λιώνουν ακόμα πιο γρήγορα. Λέγεται ακόμα, ότι η θερμοκρασία του Ρεύματος του Κόλπου, μειώνεται χρόνο με το χρόνο. Εικάζεται, ότι σ΄ αυτό

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Έρχεται νέο κύμα κινητικότητας σε ΕΟΠΥΥ-Κέντρα Υγείας! Πόσοι θα μπούνε στον «πάγο»

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
  Μετά τα νοσοκομεία σειρά έχουν τώρα για κινητικότητα όσοι εργάζονται στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ (περίπου 10.000) αλλά και στα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να δημιουργήσει ένα ενιαίο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ανακατανέμει το προσωπικό όλης της χώρας. 
  Αλλάζουν θέση εργασίας περίπου 10.000 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ αλλά και ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας τους επόμενους τρεις μήνες, καθώς το επόμενο κύμα κινητικότητας θα αφορά στην Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας. 
  Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» σε καθεστώς κινητικότητας μπαίνουν έως το τέλος του χρόνου γιατροί, διοικητικοί  υπάλληλοι αλλά και παραϊατρικό προσωπικό των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ καθώς και εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ. Το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση ΕΟΠΥΥ έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην ενοποίηση των μονάδων υγείας του φορέα με τα Κέντρα υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία του ΕΣΥ ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο δίκτυο. Στο πλαίσιο αυτό θα αλλάξουν θέση εργασίας οι 10.000 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ αλλά και εκείνοι των δομών του ΕΣΥ.
  Η κινητικότητα τους θεωρείται δεδομένη ανεξάρτητα από το πιο σενάριο θα ακολουθηθεί για τη δημιουργία του νέου ενιαίου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας. 
  Οι εργαζόμενοι αναμένεται να μείνουν εκτός για μικρό χρονικό διάστημα με το 75% του μισθού τους, ώστε η μετάβαση να μην επηρεάσει την παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς και ειδικά των περιφερειακών μονάδων όπου οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση σε νοσοκομεία.
  Βέβαια ο κίνδυνος κατά τη διάρκεια της κινητικότητας είναι να μείνουν κάποιες

Οι τεχνολογίες που θα εξαφανιστούν σε μια 10ετία

Οι καιροί αλλάζουν πλέον γοργά, και τα πράγματα που είναι σήμερα επίκαιρα είναι αύριο καταδικασμένα να μπουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Νέες ιδέες και καινοτόμες τεχνολογίες αντικαθιστούν τα καθιερωμένα, κάνοντας το τοπίο σαφώς περίπλοκο. Κι ενώ η βιομηχανία της τεχνολογίας κάνει ό,τι μπορεί για να εμφυσήσει μερικά χρόνια ζωής ακόμα στα προϊόντα της, είναι η αγορά που θα καθορίσει τι θα επιβιώσει και τι θα γίνει συλλεκτικό, σαν τις κασέτες VHS και τους δίσκους βινυλίου (που γνωρίζουν βέβαια πρόσφατα μια ανέλπιστη αναβίωση!). Οι τεχνολογίες για τις οποίες θα κάνουμε λόγο δεν θα πάψουν να υπάρχουν μαγικά, θα συνεχίζουν να λειτουργούν ως εξιδανικευμένοι σχεδιασμοί ενός καλού παρελθόντος, δεν θα τις χρησιμοποιεί πάντως κανείς, εκτός φυσικά από τους λάτρεις του vintage και τους ειδικούς κάποιων τομέων δράσης. Ας δούμε λοιπόν τις τεχνολογίες που δεν θα επιβιώσουν στο άμεσο υπερ-τεχνολογικό μας μέλλον…

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Έ Λ Μ Ε Νοτίων Κυκλάδων -Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ.: AΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24-09-2013 .

                       Σ υ ν ε χ ί ζ ο υ μ ε τ ο ν  α γ ώ ν α  μ α ς γ ι α 
             Δ η μ ό σ ι α  Δ ω ρ ε ά ν  Π α ι δ ε ί α  κ α ι  λ έ μ ε    Ο  Χ  Ι
·      στην κατακρεούργηση των ονείρων των μαθητών μας
·      στο εξεταστικό κάτεργο του Νέου Λυκείου (εξετάσεις για την ανώτατη εκπαίδευση από την Α’ τάξη)
·      στη βίαιη αλλαγή ειδικότητας που επιβλήθηκε στα παιδιά μας (κατάργηση 50 ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ)
·      στην αγωνία των γονιών για το αβέβαιο μέλλον των παιδιών τους (ανεργία των νέων στο 68%)
·      στην αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα (30άρια τμήματα)
·      στις συγχωνεύσεις, καταργήσεις σχολείων
·      στο άδειασμα της τσέπης των γονιών (φροντιστήρια, δίδακτρα για ιδιωτικά ΙΕΚ και ΑΕΙ)
·      στο κλείσιμο των σχολών που εμποδίζει την πρόσβαση των μαθητών μας στη γνώση
·      στη μαθητεία – απλήρωτη εργασία που επιβάλλεται για την απόκτηση πτυχίου ειδικότητας στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτησης (ΣΕΚ)
·      στη μείωση δαπανών για την παιδεία (για ρεύμα, θέρμανση, χαρτί, ακόμα και κιμωλίες)
·      στην απόλυση, διαθεσιμότητα και αναγκαστική μετακίνηση χιλιάδων συναδέλφων μας
Α π α ι τ ο ύ μ ε
·      Ουσιαστική μόρφωση για όλους τους μαθητές
·      Σταθερή, μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων
·      Επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων μας
·      Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών για κάλυψη των εκατοντάδων κενών στα σχολεία

Η Παιδεία δε μπορεί να περιμένει άλλο !

 Ένωση  Λειτουργών  Μέσης  Εκπαίδευσης  Νοτίων  Κυκλάδων
Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ.: AΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24-09-2013 .


---------------------
   
Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ.- Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ
  Η άγρια επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά και όποια άλλα δικαιώματα έχουν κατακτήσει με αίμα στο παρελθόν  οι εργαζόμενοι, είναι σε πλήρη εξέλιξη  και σαρώνει τα πάντα. Απολύσεις  σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μισθοί πείνας, δυσβάστακτοι φόροι, χαράτσια, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, είναι μόνο μερικά χαρακτηριστικά της καταστροφικής και απάνθρωπης πολιτικής που ασκείται από την...... εξουσία.
Η κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, με δεκανίκια την ΔΗΜΑΡ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και άλλους πρόθυμους προσκυνημένους παρατρεχάμενους, ακολουθώντας πιστά τις εντολές της τρόικας, δεν έχουν άλλο στόχο από το να μετατρέψουν τη χώρα σε ένα  προτεκτοράτο με κατοίκους δούλους των λίγων και ισχυρών .
Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας των καθηγητών άνοιξε τον δρόμο, αλλά ταυτόχρονα έδειξε ότι  αγώνας για ψωμί ,παιδεία, υγεία, ελευθερία σήμερα, όχι μόνο  συνεχίζεται αλλά  πρέπει  και να κλιμακωθεί.
        Καλούμε όλους τους συλλόγους, σωματεία, ομάδες πολιτών και μεμονωμένα άτομα  που πιστεύουν  ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια έχει καταρρακωθεί, ότι έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε σε όλα αυτά για να μην ζήσουμε  σκυφτοί  σαν δούλοι, να δώσουν δυναμικό  παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την Τρίτη  24  Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00π.μ. στο Λύκειο  και πορεία στη χώρα Νάξου με άλλα σωματεία εργαζομένων
                                                                                         Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ.

Ο Βενιζέλος δηλώνει «παρών» για συγκυβέρνηση με τη Μέρκελ!

του- Νίκου Ζαχαριάδη
 Στη διάθεση της Γερμανίδας Kαγκελαρίου, έκανε γνωστό ότι θέτει τον εαυτό του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που τελικά δεν κατακτήσει την αυτοδυναμία και χρειαστεί να σχηματίσει κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας
Έτοιμος να προσπαθήσει να κάνει διεθνή καριέρα, φαίνεται να είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως φάνηκε από την ξεαφνική εμφάνισή του πίσω από την Γερμανίδα Καγκελάριο, την ώρα που εκείνη πανηγύριζε τη νίκη της. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, σταμάτησε στο Βερολίνο καθ’ οδόν προς Αθήνα για να συγχαρεί (και ίσως να παρασημοφορήσει…) την γερμανίδα καγκελάριο και να της κάνει γνωστό ότι είναι «παρών» στην «επόμενη μέρα της Γερμανίας».
«Η πείρα μου σε προγραμματικές συμφωνίες και συγκυβερνήσεις μπορεί να σας φανή χρήσιμη», δήλωσε ο πρόδρος του ΠΑΣΟΚ, μπορστά σε μια Άγκελα Μέρκελ που περίμενε να τελειώσει για να βγάλει τον νικητήριο λόγο της.
 Επίσης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι μαζί της, εκτός από τον ίδιο, συντάσσεται και ολόκληρη η ευρωπαϊκή κεντροαριστερά, της οποίας έχει πάρει τα αποκλειστικά δικαιώματα.
 

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

απο - Moufanet

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

10 παράξενα διατροφικά σκάνδαλα




Πολύ συχνά έρχονται στην επιφάνεια διατροφικά σκάνδαλα με μια χαλασμένη κονσέρβα στο supermarket, μια χαλασμένη μαρμελάδα, ένα χαλασμένο σαλάμι ή μια παρτίδα κρέατος στην κρεαταγορά που κατασχέθηκε. Παγκοσμίως υπήρξαν όμως κάποιες ιστορίες τροφίμων αρκετά περίεργες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν από κωμικοτραγικές έως υπερβολικά αφελείς και σε κάποιες περιπτώσεις με εγκληματική αμέλεια.
  • 10. Σύνδρομο τοξικού λαδιού

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...