Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Το πρόγραμμα «Filaostavro» αντικαθιστά τη «Διαύγεια»

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δείχνει τη λειτουργία του προγράμματος που θα αντικατασττήσει τη «Διαφάνεια»
του-Νίκου Ζαχαριάδη 
 Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποφάσισε να εφαρμόσει ένα ακόμα πιο σύγχρονο πρόγραμμα ελέγχου των δαπανών: Πλέον, αντί για δημοσίευση στο διαδίκτυο, ο συντάκτης μιας διοικητικής πράξης θα πρέπει να «φιλάει σταυρό»!
Σε κακοπιστία και διάθεση στείρας αντιπολίτευσης αποδίδουν κυβερνητικές πηγές τον θόρυβο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ώρες, σχετικά με την κατάργηση του προγράμματος «Διαφάνεια», που καθιστούσε υποχρεωτική την ανάρτηση των κρατικών δαπανών και προμηθειών στο διαδίκτυο.
Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το πρόγραμμα πρόκειται να αναβαθμιστεί, καθώς για κάθε δαπάνη, διορισμό ή προμήθεια, ο αρμόδιος κρατικός λειτουργός θα πρέπει να «φιλάει σταυρό» μπροστά σε εικόνισμα!
Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίζεται ακόμα περισσότερο ο έλεγχος, αφού ο Ύψιστος ως Πανταχού Παρών, θα ελέγχει με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο τις δαπάνες. Μάλιστα, για να μην υπάρξει καμιά παρερμηνεία, οι κρατικοί λειτουργοί θα υποχρεώνονται να φιλάνε σταυρό και να δίνουν τον προσκοπικό όρκο.
Μάλιστα, για να διασφαλιστεί ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια, θα προσληφθούν ειδικοί υπάλληλοι που θα ελέγχουν αν ο κάθε κρατικός λειτουργός έχει σταυρωμένα δάχτυλα πίσω από την πλάτη του, ενώ οι φωτογραφίες από την τελετή θα αναρτώνται στο διαδίκτυο, ώστε να μπορεί να τις δει ο καθένας!
Η νέα ρύθμιση, συνεχίζει η ανακοίνωση, αποτελεί μέρος της ευρύτερης μεταρρύθμισης στο Δημόσιο, που προβλέπει τη συνολικότερη αντικατάσταση του «Opengov» που τόσα δεινά έχει επιφέρει στις σχέσεις κράτους – κρατικοδίαιτων, με το πρόγραμμα «Godsavethegov».
Έτσι, οι δημόσιες δαπάνες θα περάσουν στον έλεγχο του Θεού που όχι μόνο τον σέβονται όσοι συναλλάσσονται με το Δημόσιο αλλά επιπλέον έχει αναλάβει προσωπικά, όπως όλοι γνωρίζουμε, την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

απο-Moufanet

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Οι ασφαλισμένοι που γλιτώνουν το ψαλίδι στο εφάπαξ


 Από τη νέα χρονιά αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος μειώσεων
  Περίπου 13.000 ασφαλισμένοι θα προλάβουν να πάρουν εφάπαξ μέχρι το τέλος του έτους και να αποφύγουν νέες παρεμβάσεις στο βοήθημα. Πρόκειται για ασφαλισμένους που είναι στην... αναμονή έως και δύο χρόνια για την έκδοση της πολυπόθητης απόφασης από τα Ταμεία Πρόνοιας του Δημοσίου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 9.690 άτομα θα πάρουν εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας του Δημοσίου. Συγκεκριμένα θα εξεταστούν οι συνταξιοδοτικές πράξεις που έφτασαν στον ασφαλιστικό φορέα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από Ιανουάριο έως και Αύγουστο του 2012. Περίπου 700 εφάπαξ θα καταβληθούν μέχρι το τέλος του έτους σε ασφαλισμένους των ΔΕΚΟ και είναι στην αναμονή ακόμα και για 15 μήνες. Την ίδια στιγμή μέχρι και τους 17 μήνες φτάνει η καθυστέρηση στην καταβολή του εφάπαξ σε όσους καλύπτονται από τα Ταμεία Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ).
  Οι ασφαλισμένοι που θα πάρουν άμεσα το βοήθημα είναι τυχεροί, καθώς γλιτώνουν τις επερχόμενες περικοπές. Από τη νέα χρονιά αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος μειώσεων (με την αρχή να γίνεται από τους δημοσίους υπαλλήλους).
  Ενδεικτικά αναφέρεται πως με το νέο σύστημα θα λαμβάνεται υπόψη μία σειρά από παράγοντες για τον τελικό υπολογισμό του βοηθήματος. Μεταξύ άλλων θα

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Σήμερα το Ναξιακό εμπόριο αποχαιρετά ένα Κύριο, ένα πραγματικό συνάδελφο.


Σήμερα το Ναξιακό εμπόριο αποχαιρετά ένα Κύριο, ένα πραγματικό συνάδελφο που στην επαγγελματική και οικογενειακή του ζωή πορεύτηκε με αρχές και αξίες που για πολλούς από εμάς που είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε μαζί του είναι παρακαταθήκη για το μέλλον .
Η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου με διευρυμένη σύνθεση ήταν ξεχωριστή, γιατί βρεθήκαμε να συντάξουμε ένα τελευταίο αποχαιρετιστήριο κείμενο σε έναν δικό μας άνθρωπο τον Σταμάτη Δημ. Προμπονά .Δικός μας άνθρωπος γιατί ήταν πάντα κοντά μας με αγάπη, ενδιαφέρων και από τους πρωτοπόρους στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε  για την τουριστική προβολή της Νάξου.
 Κύριε Τάκη, σε αποχαιρετάμε και σαν συνάδελφοι είμαστε υπερήφανοι που με την πορεία σου κατέκτησες επάξια  τους ανώτερους τίτλους αυτής της ζωής, Κύριος και Καλός Άνθρωπος
Η Ναξιακή Γή θα δεχθεί σε λίγο ένα δικό της κομμάτι, ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει Κύριε Τάκη.

                                   ΤΟ Δ.Σ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ 
1/ΑΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ TO ΠΟΣΟ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΕΕΕΚ ΝΑΞΟΥ
2/ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ ΤΟ Δ.Σ ΣΤΗ ΝΕΚΡΩΣΙΜΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΑ
3/ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ
4/ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ                                              
Το Διοικητικό Συμβούλιο    
 
ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ
                                   03/10/2013       ΑΡ. ΠΡΩΤ 802
                                                                  Ψήφισμα              

Αλλάζουν τα κριτήρια από 1/1/2014 για το επίδομα ανεργίας

Γράφει ο συν-Εργατικός του forologikanea.gr
Το επίδομα ανεργίας από την 01/01/2014 και γίνεται ακόμη πιο δύσκολη υπόθεση για τους ανέργους από 1/1/2014 αφού θα για την χορήγησή του θα λαμβάνεται υπόψη και ο συνολικός χρόνος επιδότησης των προηγούμενων ετών.
  Σύμφωνα με το νέο κριτήριο που αρχίζει να ισχύει από 1/1/2014, σε κάθε περίπτωση τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400 κατά την προηγούμενη τετραετία από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης λόγω ανεργίας.
  Εάν μέσα στην προηγούμενη τετραετία ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των 400 ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για τον υπόλοιπο αριθμό ημερήσιων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των 400 ημερήσιων επιδομάτων.
  Με τη ρύθμιση, αυτή από 450 ημέρες που ήταν το όριο, μειώνονται κατά 50 οι ημέρες επιδότησης  μέσα σε μια τετραετία.
  Ποιά είναι τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά για το επίδομα ανεργίας
  -Αν επιδοτείται για πρώτη φορά:
  Για να δικαιούται ο εργαζόμενος να επιδοτηθεί από το ταμείο ανεργίας πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας κατ` έτος στα δύο προηγούμενα χρόνια πριν την επιδότησή του.
  Το τελευταίο 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου ημερολογιακού διμήνου.
  Επίσης επίδομα ανεργίας δικαιούται και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει 200 ημέρες εργασίας στα τελευταία δύο χρόνια πριν την απόλυσή του (χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου) από τις οποίες τουλάχιστον 80 ημέρες σε κάθε χρόνο.
  -Αν επιδοτείται για δεύτερη φορά ή για κάθε επόμενη φορά (με τον περιορισμό των 400 ημερών)
  Να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο πριν την

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Οι δέκα πιο διάσημες φωτογραφικές απάτες της Ιστορίας

Ειρήνη Λαλίδου
 Στις μέρες μας είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσει κάποιος πλαστές φωτογραφίες -ας είναι καλά το Photoshop! Εξίσου εύκολο είναι ωστόσο να αποκαλυφθεί η οποιαδήποτε κομπίνα μέσα σε λίγες ώρες.
  Στον παρελθόν, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά… Η δημιουργία πλαστών φωτογραφιών απαιτούσε μεγάλη φαντασία και ταλέντο στην παραποίηση.     

 Ταυτόχρονα, όμως, ήταν πολύ πιο δύσκολο να αποκαλυφθεί μία τέτοια απάτη, με αποτέλεσμα οι «πλαστογράφοι» να απολαμβάνουν δόξα ή ακόμα και πλούτη για τη σπάνια φωτογραφία τους.
  Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τις πιο διάσημες φωτογραφικές απάτες που έκαναν αίσθηση:


Νάξος: Ξεκίνησαν τα μαθήματα στο Motus Dance Studio

Ξεκίνησαν για δεύτερη χρονιά τα μαθήματα στο  Motus Dance Studio, αναγνωρισμένη σχολή χορού απο το κράτος,  με ποικιλία μαθημάτων  για παιδιά και για ενήλικες οπως μπαλέτο, σύγχρονος χορός, θεατρικό παιχνίδι,  Pilates και Street latin Seminars. 
Η σχολή χορού MOTUS DANCE STUDIO δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο 2012 απο την Μαργαρίτα Τσίγκου δίνοντας ένα κίνητρο στους κατοίκους του νησιού να γνωρίσουν το σύγχρονο και κλασσικό χορό καθώς και άλλα είδη χορού και κίνησης. Μέσα απο μαθήματα, σεμινάρια, εργαστήρια και.... δρώμενα που οργανώνονται και φιλοξενούνται στον προσεχτικά σχεδιασμένο χώρο της σχολής, με εύκολη πρόσβαση, στο Ενετικό Κάστρο (στο ισόγειο του ανακαινισμένου κτιρίου της πρωην Σχολής Ουρσουλινών), το MOTUS DANCE STUDIO σας περιμένει να σας μυήσει στη μαγεία του χορού.
Οι εγγραφές συνεχίζονται στο τηλ.6974 058233

Η Δημοκρατία σε Κίνδυνο! Παράνομη υπερφορολόγηση με Στέρηση της Ιδιοκτησίας και Στέρηση ταυτόχρονα του Δικαιώματος της Δικαστικής Προστασίας

Παράνομη υπερφορολόγηση: Στέρηση της Ιδιοκτησίας και Στέρηση ταυτόχρονα του Δικαιώματος της Δικαστικής Προστασίας, από τα άρθρα 34 και 22 παρ. 3 του ν. 3900/2010 και υποπαράγραφος Α.5 του πολυνομοσχεδίου που έγινε πρόσφατα νόμος του κράτους (ν. 4152/2013)


H μελέτη δημοσιεύεται επίσης εδώ. Απευθείας download από εδώ.
Κεφάλαια
1. Τα άρθρα 34 και 22 παρ. 3 του ν. 3900/2010 και η υποπαράγραφος Α.5 του πολυνομοσχεδίου που έγινε πρόσφατα νόμος του κράτους (ν. 4152/2013)
2. Το άρθρο 93 § 4 του Συντάγματος που ορίζει ότι «Τα δικαστήρια υποχρεούνται να μην εφαρμόζουν νόμο που το περιεχόμενο του είναι αντίθετο προς το Σύνταγμα»
3. Το άρθρο 20 παρ. 2 του Συντάγματος (άσκηση του δικαιώματος της προηγουμένης ακροάσεως)
4. Το άρθρο 20 παρ.1 του Συντάγματος, καθώς και το άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών που διασφαλίζει για όλα τα πρόσωπα το δικαίωμα δικαστικής προστασίας. Το  άρθρο 17 παρ. 2 του Συντάγματος, καθώς  και το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της από 4.11.1950 Ευρωπαϊκής σύμβασης για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που διασφαλίζει για όλα τα πρόσωπα το δικαίωμα στην ιδιοκτησία
---------------------------------
Η Δημοκρατία σε Κίνδυνο!
Η Δημοκρατία πεθαίνει στην χώρα που γεννήθηκε! Σκληρή καταπίεση με παράνομη υπερφορολόγηση. 21 φόροι σε 6 μήνες για κάθε οικογένεια! 100% πάνω οι αντικειμενικές στις λαϊκές περιοχές! Η Δάφνη έγινε πιο ακριβή από την Εκάλη… Στις επονομαζόμενες «λαϊκές» και «υποβαθμισμένες περιοχές» (Περιστέρι, Αιγάλεω, Άγιος Δημήτριος, Πέραμα, Νίκαια, Δραπετσώνα, Καλλιθέα κ.ά.) οι τιμές της Εφορίας αυξήθηκαν κατά 100% [1] ! Εξοντωτικά τεκμήρια
διαβίωσης. Γυναίκα διαζευγμένη με ένα ανήλικο τέκνο, πάμφτωχη κυριολεκτικά, με ετήσιο πραγματικό εισόδημα 4.500 ευρώ, με ένα σπίτι 90 τ.μ στα Σεπόλια (από γονική παροχή πριν από 30 χρόνια) και ένα ταπεινό αυτοκινητάκι (που το πληρώνει κάθε μήνα με δόσεις), καλείται με βάση εξοντωτικά τεκμήρια διαβίωσης να πληρώσει ετήσιο φόρο εισοδήματος ύψους 2.800 ευρώ [2] !!! Καμία δημόσια συζήτηση για την άνευ προηγουμένου απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών, για το υποχρεωτικό από το εθνικό, το ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, κούρεμα των δανείων που οι πολίτες οφείλουν στις τράπεζες, οι οποίες ανακεφαλαιωθήκαν με χρήματα που αναδέχθηκαν υποχρεωτικά ως Χρέος οι

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

4.456 εκπαιδευτικοί και 633 διοικητικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας στο 2ο κύμα κινητικότητας


του  Νίκου Ελευθερόγλου
Πρώτες «δεξαμενές» για τη νέα κινητικότητα
Τους επόμενους 12.500 δημοσίους υπαλλήλους που θα τεθούν στο πρόγραμμα της κινητικότητας όχι στα τέλη Δεκεμβρίου αλλά στα τέλη Φεβρουαρίου ή Μαρτίου του 2014, μετά την παράταση που ζήτησε και έλαβε η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης από την τρόικα, αναζητάει πλέον η κυβέρνηση...
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ήδη υπάρχουν οι πρώτες «δεξαμενές» για την κινητικότητα αυτών των 12.500 υπαλλήλων.

Σε αυτές περιλαμβάνονται:

1.000 υπάλληλοι των Διευθύνσεων Υγείας από τις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις, με στόχο να μετακινηθούν σε περιφέρειες και δήμους παράλληλα με τη μεταφορά της αρμοδιότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
400 υπάλληλοι του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που συγχωνεύτηκε με τον ΟΑΕΔ, για τους οποίους προτείνεται να τεθούν σε κινητικότητα, για να μεταφερθούν σε αποκεντρωμένες κρατικές υπηρεσίες.
Η κατάργηση διευθύνσεων και τμημάτων στην εταιρία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., στην οποία έχουν συγχωνευθεί η ΔΕΠΑΝΟΜ, ο ΟΣΚ και η Θέμις Κατασκευαστική. Η κυβέρνηση έχει εντοπίσει ότι στη νέα εταιρία δεν έχει εφαρμοστεί νέο οργανόγραμμα και συζητείται η κατάργηση των δομών του πρώην ΟΣΚ, απ' όπου αναμένεται να τεθούν σε κινητικότητα 350 υπάλληλοι (κυρίως πολιτικοί μηχανικοί), προκειμένου να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες, ενώ δεν αποκλείονται και οι απολύσεις, καθώς η κατάργηση οργανικών θέσεων αφορά ανώνυμη εταιρία του Δημοσίου.
1.956 καθηγητές Ολυμπιακής Παιδείας, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι γυμναστές και είχαν προσληφθεί το 2004, ενώ μονιμοποιήθηκαν στο υπουργείο Πολιτισμού.
600 εργαζόμενοι του πρώην ΙΓΜΕ, που μετακινήθηκαν στο ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να μεταφερθούν σε περιφέρειες ή δήμους.
2.500 εκπαιδευτικοί περίπου, οι οποίοι δεν προσέρχονται στις αίθουσες, επικαλούμενοι διάφορους λόγους (ψυχολογικούς, ιατρικούς κ.λπ.).
Την ίδια στιγμή, εξετάζονται 5.000 - 6.000 υπάλληλοι δήμων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, που έχουν μεταταχθεί από τις δημοτικές αναπτυξιακές επιχειρήσεις στις κεντρικές υπηρεσίες των ΟΤΑ από το 2010 έως σήμερα λόγω Καλλικράτη και έχουν προσληφθεί εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ.
Εν τω μεταξύ, υπόψη της κυβέρνησης έχει τεθεί πρόταση για την άμεση

Δεν τους ξεπλένει ούτε η Χρυσή Αυγή, ούτε ο Νιαγάρας-Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
 Σπουδαίο, ιστορικό, χαρμόσυνο, ελπιδοφόρο το γεγονός της σύλληψης των φυρερίσκων της Χρυσής Αυγής. Και λίγα λέω. Όσα επίθετα και να βάλετε, δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν το θετικό του πράγματος, δεν είναι όμως αρκετά και για να ξεπλύνουν το καθεστώς που μας κυβερνάει. Αυτοί δεν ξεπλένονται, ακόμη κι αν τους περιλούσεις με όλα τα επίθετα που παραθέτει το Μέγα Λεξικό του Δημητράκου.
Γνώριζαν ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, το εισαγγελικό πόρισμα λέει ότι δρα ως τέτοια από το 1987, κι όμως την άφηναν να κινείται ανενόχλητη. Την άφηναν να σκοτώνει, να δέρνει, να χαρακώνει, να απειλεί, να εκβιάζει. Της έδωσαν χρόνο να απλώσει ρίζες στην ελληνική κοινωνία, να φτάσει δημοσκοπικά στο 15%, να μολύνει τα νέα παιδιά που στρατολογούσε στα σχολεία, να μαζέψει όπλα, να εκπαιδεύσει τα τάγματα εφόδου στα νταμάρια. Την άφησαν κυρίως να διεισδύσει στο στρατό και στην αστυνομία, με όσα τρομακτικά μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Αν όσα έκαναν τώρα, τα είχαν κάνει ένα χρόνο πριν, δεν θα είχαν δολοφονηθεί ο Σαχτζάτ Λουκμάν και ο Παύλος Φύσσας κι αυτό αδέρφια δεν ξεπλένεται ούτε με όλα τα κύματα του Ειρηνικού.
Πώς διάολο να ξεπλυθεί ένα καθεστώς που άνοιξε διάπλατα το δρόμο, για να προελάσουν οι ναζιστές με το βάδισμα της χήνας; Το καθεστώς που ο αρχηγός του, ο Αντώνης Σαμαράς, έβγαινε πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου και υποσχόταν ότι θα επανακαταλάβει τις πόλεις και ότι θα διώξει τα μεταναστάκια από τους παιδικούς σταθμούς. Αυτοί που άνοιξαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες, αυτοί που διαπόμπευσαν τις οροθετικές, αυτοί που μάζεψαν από τους δρόμους του ναρκομανείς, για να μη χαλάνε την εικόνα της πόλης.

Πώς να ξεπλυθούν αυτοί που νομιμοποίησαν τον φασισμό και τον αντισημιτισμό δίνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στον Βορίδη και τον Γεωργιάδη; Οι μπαλτάκοι που απειλούσαν ότι, αν δεν ψηφιστούν τα νομοσχέδια, θα συγκυβερνήσουν με τη Χ.Α., οι φαήλοι που διατείνονταν ότι το μόνο αδίκημα που έχουν διαπράξει οι χρυσαυγίτες ήταν η αντιποίηση αρχής, οι λαζαρίδηδες που πάνω από το νεκρό σώμα του Παύλου Φύσσα ανέπτυσσαν τη θεωρία των δύο άκρων, που εξομοίωναν τον αρχιμαφιόζο Μιχαλολιάκο, με τον αγωνιστή Μανώλη Γλέζο. Τίποτα δεν μπορεί να ξεπλύνει την ακροδεξιά δράκα του Μαξίμου, που έχει

Επιστολή Χριστόδουλου Ξηρού για τη Χρυσή Αυγή: Η μεγαλύτερη εγκληματική ομάδα είναι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και λοιποί κολαούζοι

Επιστολή από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται για την 17 Νοέμβρη έστειλε ο Χριστόδουλος Ξηρός, σχετικά με την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής τονίζοντας ότι ο «πραγματικός κίνδυνος για τον λαό, είναι και παραμένουν η μεγαλύτερη εγκληματική συμμορία της χώρας».
«Οι σημερινές εξελίξεις αποτελούν μια κίνηση πανικού του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος. Αφού εξέθρεψαν τα ναζιστικά αποβράσματα τόσον με την καταστροφική πολιτική τους αλλά και ανοιχτά με το προκλητικό αβαντάρισμα των ΜΜΕ και των 'δημοσκοπήσεων' ξαφνικά διαπιστώνουν με τρόμο ότι πλέον απειλείται η δική τους υπόσταση και σπεύδουν να το περιμαζέψουν.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (και λοιποί κολαούζοι) είναι και παραμένουν ο πραγματικός κίνδυνος για τον λαό, είναι και παραμένουν η μεγαλύτερη εγκληματική συμμορία της χώρας. Με τη σημερινή πρακτική του το σάπιο πολιτικό κατεστημένο προσπαθώντας να σώσει το τομάρι του, εκτρέφει και γιγαντώνει ένα αστυνομικό – δικαστικό κράτος, που θα κινείται κατά βουλάς του, με απλά λόγια "ράβει ράμματα και για τη δική μας γούνα»". Η αριστερά από την πλευρά της, αρνούμενη να αποδεχτεί την επιβεβλημένη από τον αντίπαλο σύγκρουση, φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης τόσο γιατί επέτρεψε στους φασίστες να οργανώνουν τις γειτονιές, όσο και για τα φληναφήματα περί "συνταγματικού τόξου" που εκτός των άλλων μοιράζει και εύσημα δημοκρατικής ομαλότητας σε αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα.
- Ας το πάρουμε απόφαση.
- Κανείς μα κανείς και πολύ περισσότερο το σάπιο πολιτικό σύστημα, δεν πρόκειται να μας «απαλλάξει» απ' τη δουλειά που εμείς πρέπει να κάνουμε. Το χτύπημα του φασισμού και αυτών που τον εκτρέφουν γίνεται με έναν και μοναδικό τρόπο.
- Με μάχη στο δρόμο.
Χριστόδουλος Ξηρός
φυλακές Κορυδαλλού 28/9/2013»


Πηγή: www.iefimerida.gr

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα βαριά φορολογικά μέτρα στον προϋπολογισμό του 2014 Κόβονται εισοδήματα και αυξάνεται δραστικά η φορολογία

Μέτρα αύξησης εσόδων και μείωσης δαπανών, συνολικού ύψους 3,7 δισ. ευρώ, έρχονται με τον προϋπολογισμό του 2014, το προσχέδιο του οποίου κατατίθεται στη Βουλή στις 7 Οκτωβρίου.
 Παρά τη φιλολογία περί μη επιβολής νέων μέτρων, θεωρείται βέβαιο ότι θα περιληφθούν νέα φορολογικά μέτρα ύψους 1,5 δισ. ευρώ, με το βάρος να πέφτει στα φυσικά πρόσωπα (μισθωτοί συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις). Οι επιπτώσεις στους φορολογουμένους όμως θα είναι ακόμη μεγαλύτερες, καθώς προετοιμάζονται περικοπές δαπανών ύψους 2,2 δισ. ευρώ στους τομείς των συντάξεων, υγείας, παιδείας και άμυνας.
Βεβαίως τα μέτρα αυτά έχουν ήδη νομοθετηθεί και, υπό την έννοια αυτή δεν είναι...νέα, αλλά θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά το 2014.
Παρά τη λήψη των μέτρων αυτών, υπάρχει ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο για την περίπτωση που οι τροϊκανοί  θα ζητήσουν  πρόσθετα μέτρα για το επόμενο έτος.
Η απαίτηση για πρόσθετα μέτρα θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των φορολογικών εσόδων στους επόμενους μήνες, στη διάρκεια των οποίων πρέπει να εισπραχθούν περίπου 17 δισ. ευρώ, στόχος δύσκολος αφού υπάρχει υστέρηση στην είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα και να μεγαλώνουν οι τρύπες στα δημόσια έσοδα.
Πιο συγκεκριμένα, το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2014 θα πρέπει να μειωθεί στα 7,3 δισ. ευρώ, από 9,5 δισ. ευρώ φέτος, ενώ το πρωτογενές έλλειμμα ( κρατικός προϋπολογισμός και όχι γενικής κυβέρνησης) θα πρέπει να μειωθεί σε 400 εκατ. ευρώ, από 3,1 δισ. ευρώ, που θα κλείσει φέτος.
Σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο, όπως επισημαίνεται στη Ναυτεμπορική, τα έσοδα του Δημοσίου το 2014 θα μειωθούν κατά 2,5% και θα διαμορφωθούν σε 49,6 δισ. ευρώ, από 50,8 δισ. ευρώ, που εκτιμάται πως θα φτάσουν φέτος. Η μείωση που καταγράφεται παρά την αύξηση της φορολογίας αντανακλά τα μειωμένα εισοδήματα επί των οποίων επιβάλλονται οι φόροι.
Ο αρχικός στόχος είναι η μείωση του συνολικού ύψους των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού κατά 3,3 δισ. ευρώ και η διαμόρφωσή τους στο ποσό των 50,2 δισ. ευρώ, από 53,5 δισ. ευρώ, φέτος. Οι πρωτογενείς δαπάνες θα μειωθούν κατά 3,3 δισ. ευρώ, στο ποσό των 41,4 δισ. ευρώ, από 44,7 δισ. ευρώ, φέτος.
Οι περικοπές στις δαπάνες, που θα περιληφθούν στον προϋπολογισμό, θίγουν

ΓΙΑΤΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ! - Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ «ΒΙΟΧΑΛΚΟ» - Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΛΙΟΥ



altΤου ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΛΙΟΥ*
Συνήθως μια ομάδα που παίζει το γήπεδό της, έχει ως γνωστόν το «πλεονέκτημα της έδρας». Όμως για τους «επιχειρηματικούς ομίλους» ….το «κερδίζειν» μπορεί να εξασφαλίζεται καλύτερα και «εκτός έδρας».! Μιλάμε για το φαινόμενο που παρατηρείται τελευταία στην Ελλάδα, όπου μεγάλες επιχειρήσεις απ’ το χώρο κυρίως της βιομηχανίας, μετακομίζουν στο εξωτερικό. Πρόκειται για τις «μητρικές» των ομίλων ΦΑΓΕ (Φιλίππου), 3Ε-Coca-Cola (Δαβίδ-Λεβέντη), S & B (Κυριακόπουλου), «Βιοχάλκο» (Στασινόπουλου), Α-Β Βασικόπουλου, κά, ενώ ανάλογα σχέδια, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κάνουν και άλλοι όμιλοι, πχ. «Τιτάν» (Κανελλόπουλου-Παπαλεξόπουλου), «Μυτιληναίος» (Μυτιληναίου), κά.
ΑΙΤΙΕΣ ΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ
Η βαθιά οικονομική κρίση παίζει οπωσδήποτε καθοριστικό ρόλο στη «φυγή», δεδομένου ότι μεταβάλλει μεταξύ άλλων και το επιχειρηματικό περιβάλλον. Πρόκειται για κρίση του ελληνικού καπιταλισμού και επί πλέον κρίση της ευρωζώνης που επιδεινώνει όχι μόνο τις συνθήκες ζωής και εργασίας του ελληνικού λαού, αλλά και τους όρους δράσης του ελληνικού κεφαλαίου και μερίδων της επιχειρηματικής ελίτ, πρώτα απ’ όλα της βιομηχανικής. Οι ειδικότερες αιτίες αφορούν τη «στενότητα» χρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημα και το υψηλότερο κόστος δανεισμού σε σχέση με το παρελθόν. Επίσης δυσμενές κλίμα διαμορφώνει διεθνώς η κατάσταση χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας που μεταφράζεται στο κόψιμο εμπορικών «πιστώσεων» από τις ξένες επιχειρήσεις. Η κρίση στενεύει επίσης τα περιθώρια διατήρησης ορισμένων προνομίων των «κρατικοδίαιτων» καπιταλιστών από προμήθειες, δημόσια έργα, κά. Αυτές είναι οι κυριότερες αιτίες «φυγής» τις οποίες επικαλούνται οι επιχειρηματίες, «καταγγέλλοντας» παράλληλα την «πολιτεία», δηλ. την

Κατάλαβες τώρα γιατί όλη μέρα τα κανάλια παιζουν χρυσή αυγή ; Βόμβα τρόικας: ''Ανοίξτε ασφαλιστικό και μειώστε συντάξεις, εφάπαξ και επιδόματα - μειώνουν κατά 30% το προσωπικό στις τράπεζες

Θέμα ασφαλιστικού «ανοίγει» η τρόικα και στρώνει το χαλί για να ζητήσει νέα μέτρα δις ευρώ για την περίοδο 2015-2016 που ανακύπτει χρηματοδοτικό κενό . Η απαίτηση-βόμβα των δανειστών διατυπώνεται εν μέσω μίας επικοινωνιακής καταιγίδας σε βάρος της Χρυσής Αυγής
και του «πραξικοπήματος» που θα έκαναν οι Έφεδροι Καταδρομείς.
Τα μονοθεματικά δελτία ειδήσεων και η προπαγάνδα που γίνεται για να αναδειχθούν τα κακώς κείμενα και να πληγεί ο Λαικός Σύνδεσμος εν’ όψει και των δημοτικών εκλογών αποτελούν ένα προπέτασμα καπνού για να καλυφθούν οι νέες αξιώσεις της τρόικας και να «θαφτεί» η τεράστια κοινωνική δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση του μνημονίου.
Στα ψιλά πέρασε το ότι η τρόικα ανέτρεψε τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την ύφεση και την πήγε από το 3,8% που ήθελε το οικονομικό επιτελείο στο 4% για το 2013, όπως και το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα. Η κυβέρνηση έλεγε πώς θα φτάσει στα τέλη του έτους στα 2-2,5 δις ευρώ, αλλά οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν εντελώς άλλη άποψη.
Το πολύ να φτάσει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 0,3%, που ισούται με 300-500 εκατ. ευρώ.
Η μη αποδοχή των θέσεων της κυβέρνησης για το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο συνιστά αποτέλεσμα «μαγειρέματος» στοιχείων αφού έβγαλαν έξω τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και των ΟΤΑ, είναι αυτό που οδηγεί σε «άνοιγμα» του ασφαλιστικού και νέα μέτρα από την τρόικα. Αυτό πρακτικά σημαίνει νέες μειώσεις σε συντάξεις -επικουρικές και κύριες-, εφάπαξ και κοινωνικές παροχές.
Οι δανειστές ζητούν μετ’ επιτάσεως να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για τη διετία

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Όχι, δεν θα γίνουν εκλογές! - Του Γ. Δελαστίκ

                    Του Γ. Δελαστίκ
Αναστάτωση προκάλεσε στο κυβερνητικό στρατόπεδο η απειλή του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλο­λιά­κου ότι ενδέχεται να αποφασίσει να παραιτηθούν ομαδικά κάποια στιγμή οι 18 βουλευτές του κόμματός του. Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε αναπληρωματικές εκλογές σε 15 περιφέρειες της χώρας, οι οποίες όμως συμπεριλαμβάνουν σαφώς πάνω από τον μισό πληθυσμό της. Ο λόγος είναι ότι στις περιφέρειες αυτές συμπεριλαμβάνονται οι Α’, Β’ Αθήνας και Α’ Β’ Πειραιά, αλλά και οι Α’ Β’ Θεσσαλο­νίκης, το υπόλοιπο Αττικής, η Αχαΐα, η Αιτωλοα­καρνα­νία, η Λάρισα κ.λπ. Το επικίνδυνο για την κυβέρνηση είναι ότι στις 14 από τις 15 περιφέρειες θα κριθεί από 1 έδρα, την οποία θα πάρει όποιο κόμμα έρθει πρώτο.
Πολιτική αυτοκτονία συνιστά για τη Χρυσή Αυγή μια τέτοια επιλογή. Πουθενά δεν πρόκειται να βγει πρώτο κόμμα για να πάρει έδρα στις 14 περιφέρειες. Το πολύ πολύ να διασώσει μία από τις τρεις έδρες που έχει στη 15η περιφέρεια, της Β’ Αθήνας. Το να έχει πάντως 18 βουλευτές και να μείνει με… έναν (!) συνιστά απίστευτο πολιτικό κρετινισμό.
Δεν ισχύει στην πολιτική το «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων». Ιδίως σε ένα κόμμα σαν τη Χρυσή Αυγή που βρίσκεται στα πρόθυρα να χαρακτηριστεί, βάσει των δικαστικών ερευνών για τη δράση της, τεκμηριωμένα ως εγκληματική συμμορία. Αν τα στελέχη της πάψουν να έχουν τη βουλευτική ασυλία, θα κατασπαραχθούν πολύ πιο εύκολα από όλους τους πολιτικούς τους αντιπάλους, με το 90% του ελληνικού λαού τουλάχιστον να χαιρετίζει ενθουσιωδώς αυτή την εξέλιξη. Θα δεθούν χειροπόδαρα βάσει της παραβατικής δράσης τους και αδικημάτων που έχουν ήδη τελέσει κατά το παρελθόν όλα τα στελέχη της πριν προλάβουν να επανεκλεγούν. Απλώς θα επιτάχυνε τη διάλυση της Χρυσής Αυγής ενδεχόμενη παραίτηση των βουλευτών της.
Δεν θα παραιτηθούν. Εξαιρετικά απίθανο είναι τουλάχιστον να παραιτηθούν μαζικά. Αυτό δεν αποκλείει, βεβαίως, να παραιτηθούν σε μία ή περισσότερες

Η διάλυση της Χρυσής Αυγής σημαίνει και τον θρίαμβο της - του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου

του-Παναγιώτη Χατζηστεφάνου 
 Οποιοσδήποτε έχει υπάρξει στέλεχος κάποιας επιχείρησης, γνωρίζει μια πάγια τακτική που εφαρμόζεται από απατεώνες που παριστάνουν τους επιχειρηματίες και αφεντικά. Οι επιτήδειοι, συνήθως επειδή έχουν κακό όνομα στην πιάτσα και δεν μπορούν να προσελκύσουν οι ίδιοι εργαζόμενους και ενδιαφέρον για κάποια από τις κομπίνες τους, βρίσκουν κάποιον ή κάποιους για να τους στήσουν το μαγαζί, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως βιτρίνα. Μόλις η επιχείρηση στεριώσει και καρποφορήσει, οι πρωτεργάτες που την έφεραν στην επιτυχία απολύονται, μιας και υπάρχοντος, δοκιμασμένου και λειτουργικού του νεοσύστατου επιχειρηματικού μοντέλου, μπορούν να προσληφθούν ηλίθιοι στην θέση των έμπειρων μισθοφόρων. 
 Ως ηλίθιοι ορίζονται εκείνοι που δεν γνωρίζουν το διακύβευμα της εταιρίας που αναλαμβάνουν ως νεοπροσληφθέντες, και δέχονται να εργασθούν ως χαμηλόμισθοι ή ακόμα και εθελοντικά, μιας και αγνοούν την αλήθεια τόσο του ήθους, όσο και των οικονομικών της υπόθεσης που αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας. Για να μην υπάρχει καμία περίπτωση να διαταραχθεί η αυθεντία της εγκληματικής ιεραρχίας από κάποιον καχύποπτο και ανατρεπτικό υφιστάμενο, επιλέγονται μόνο εκείνοι που ούτως ή άλλως έχουν περιορισμένη αντίληψη, είτε λόγω νεανικής απειρίας, είτε λόγω έλλειψης κριτικού πνεύματος για την δικαιοσύνη, την ηθική και την οικονομική αλήθεια του περίγυρου τους. Αυτονόητα, από τέτοιες οργανώσεις-transformers αποκλείονται οι γνώστες των πραγμάτων και όσοι κάνουν πολλές ερωτήσεις, όπως και εξίσου αυτονόητα προτιμώνται εκείνοι που είναι επιρρεπείς στον φανατισμό υπέρ αμφίσημων, υποκειμενικών και ετερόφωτων δέλεαρ όπως η διάκριση, το κύρος και η αναγνώριση. Όποτε έρθει το πλήρωμα του χρόνου, και αναπόφευκτα υποψιαστεί

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ-Περπατώντας για την υποστήριξη, ευαισθητοποίηση και έγκαιρη διάγνωση για τον καρκίνου του μαστού στη Νάξο.


Περπατώντας για την υποστήριξη, ευαισθητοποίηση και έγκαιρη διάγνωση για τον καρκίνου του μαστού στη Νάξο. Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 11:30 πμ Πλατεία Μανδηλαρά στην Παραλία
Το IslandEvents.gr σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Νάξου, διοργανώνει για...
3η συνεχόμενη χρονιά, πορεία υποστήριξης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού μαζί με πρώην ασθενείς και τις οικογένειές τους και με κατοίκους που απλώς νοιάζονται και θέλουν να επιστήσουν την σημασία της έγκαιρης πρόβλεψης για κάθε γυναίκα.
Ο μήνας Οκτώβριος είναι  παγκοσμίως αφιερωμένος στο καρκίνο του  μαστού και εμείς στη Νάξο, με αυτόν τον τρόπο, στέλνουμε την δική μας συμβολή ευαισθητοποίησης και ελπίδας στην κάθε μητέρα, κόρη, σύζυγο, γιαγιά, θεία, φίλη…ΓΥΝΑΙΚΑ.
Διαδρομή: Πλατεία Μανδηλαρά - Κέντρο Υγείας - Θερινό Σινεμά Άστρα – Φλοίσβος - επιστροφή παραλιακά στο σημείο εκκίνησης.
Έλα και εσύ!
Μαζί περπατάμε για την ζωή !!
ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...