Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Οι 27 τύποι του ανδρικού στήθους με πολύ... χιούμορ (Photos)



Οι 27 τύποι του ανδρικού στήθους με πολύ... χιούμορ (Photos)
Θραύση κάνει στο Διαδίκτυο ο οδηγός... ανδρικού στήθους, τα χιουμοριστικά σκίτσα του εικονογράφου Ντριου Φρίντμαν.Ο Φρίντμαν κατάφερε να ταξινομήσει κάθε πιθανό και απίθανο, υπαρκτό και ανύπαρκτο τύπο ανδρικού στήθους δίνοντάς του φυσικά και το κατάλληλο χιουμοριστικό όνομα...

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Συγκλονιστικό βίντεο: Το θαύμα της κύησης - Εννέα μήνες μέσα σε τέσσερα λεπτά

Η διαδικασία της γέννησης είναι ομολογουμένως το μεγαλύτερο θαύμα της φύσης η όποια καταγραφή του δεν μπορεί παρά να εντυπωσιάσει όσους την παρακολουθούν. Στο βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνεται ολόκληρη η εννεάμηνη διαδικασία της κύησης σε μόλις τέσσερα λεπτά. Το αποτέλεσμα όπως αναμενόταν είναι συγκλονιστικό.

Αλλαγές στη διακίνηση εμπορευμάτων από την εφαρμογή των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων - του Απόστολου Αλωνιάτη

Picture 0 for Αλλαγές στη διακίνηση εμπορευμάτων από την εφαρμογή των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων


Άρθρο του οικονομολόγου - φοροτεχνικού, Α' Αντιπρόεδρος του Ι.Ο.ΦΟ.Μ.  
Απόστολου Αλωνιάτη

11 Δεκ 2013
Την προηγούμενη εβδομάδα γράφαμε για την καθυστέρηση που παρατηρείται σε ορισμένα θέματα που αφορούν τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ).
  Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, αναμένεται να κατατεθεί στις επόμενες ημέρες νομοσχέδιο που αφορά τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα στο οποίο θα περιλαμβάνονται θέματα που κάλυπτε μέχρι σήμερα ο Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, και ιδίως θέματα τήρησης, των βιβλίων, των λογιστικών αρχείων και κανόνες τιμολόγησης.
  Ακόμη θα περιλαμβάνει λογιστικούς κανόνες για τις επιχειρήσεις που δεν εφαρμόζουν τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς – ΔΠΧΑ.
  Οι κανόνες αυτοί θα στηρίζονται πάνω στις Οδηγίες για το ΦΠΑ (2006/112/ΕΕ) και την Οδηγίας 2013/34/ΕΕ  σχετικά με τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις και συναφείς εκθέσεις επιχειρήσεων ορισμένων μορφών.
  Είναι ουσιαστικά το τρίτο νομοσχέδιο που καταθέτει το κυβερνητικό επιτελείο και αποτελεί συμπλήρωση του Φορολογικού Νόμου (N.4172/2013) και του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (N.4174/2013).
  Με το αναμενόμενο νομοσχέδιο καταργείται ουσιαστικά ο ΚΦΑΣ και όλο το τυπολατρικό του περιεχόμενο και εκσυγχρονίζεται το καθεστώς της διακίνησης των εμπορευμάτων και προϊόντων. Αλλάζει ακόμη η τήρηση των βιβλίων και τα λογιστικά αρχεία που είναι υποχρεωμένες να τηρούν οι επιχειρήσεις σύμφωνα με το μέγεθος τους, και συγκεκριμένα κριτήρια που θεσπίζονται όπως : 1) το σύνολο ενεργητικού, 2) τζίρος και 3) μέσος αριθμό απασχολούμενων  στην περίοδο.
  Τα τρία κριτήρια αυτά κατατάσσουν και καθορίζουν το μέγεθος των οντοτήτων σε : α) πολύ μικρές οντότητες, β) μικρές οντότητες, γ) μεσαίες οντότητες και δ) μεγάλες οντότητες.
  Οντότητα (entity) εννοείται :
  Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή ένωση προσώπων, επιχείρηση ή οργανισμός κερδοσκοπικού ή μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ανήκει στον ιδιωτικό ή στον

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ποιες αποδείξεις πρέπει να μαζέψετε


 
  • Μόλις 18 ημέρες έμειναν μέχρι το τέλος του έτους και όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το απαραίτητο ποσό αποδείξεων κινδυνεύουν με επιπλέον φόρο. Όλοι οι φορολογούμενοι οφείλουν και φέτος να μαζέψουν σε αποδείξεις ποσό που αντιστοιχεί στο 25% του εισοδήματός τους.Το μέγιστο όριο που απαιτείται είναι τα 10.500 ευρώ, ενώ εάν κάποιος καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερες δεν έχει κανένα όφελος. Αντίθετα εάν το ποσό είναι μικρότερο από αυτό που απαιτείται ο φορολογούμενος θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμο 22% επί της διαφοράς. 

Οι αποδείξεις που πρέπει να μαζέψετε:

Η άγνωστη ιστορία της ελληνικής μαφίας της Νέας Υόρκης που ακόμη και οι Ιταλοί θεωρούσαν ανώτερή τους

«Μαφία»: λέξη πανάρχαια, αραβικής προέλευσης, η οποία πέρασε στην σικελική ιδιόλεκτο και έφτασε να είναι συνώνυμη με το μυστικό δίκτυο του οργανωμένου εγκλήματος κυρίως στη Νότια Ιταλία και στις ΗΠΑ, υπό τη διεύθυνση «οικογενειών» προερχόμενων από το φτωχό ιταλικό νότο: την Καλαβρία, την Απουλία, την Μπαζιλικάτα, την Καμπανία μέχρι και τη Σικελία.
Περιοχές που άλλοτε συνέθεταν το γεωγραφικό μωσαϊκό, την επικράτεια της Magna Graecia, της Grande Ellade ή πιο απλά της Μεγάλης Ελλάδας, δηλαδή των πολυάριθμων αρχαίων Ελληνικών αποικιών στα εδάφη του σημερινού ιταλικού νότου, που μπορεί μεν να αποτελούν μακρινό ιστορικό παρελθόν, γονιδιακά όμως και ιδιοσυγκρασιακά εμποτίζουν ακόμη τον φτωχό ιταλικό νότο.
ΤΟ ΑΠΩΤΕΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Συγκεκριμένα, η λέξη «mafia» προέρχεται από το παλιό σικελικό επίθετο «mafiusu», το οποίο έχει τις ρίζες του στο αραβικό «mahjas» που σημαίνει αυτόν που κομπάζει με επιθετικό τρόπο. Μια κυριολεκτική μετάφραση είναι το «κόρδωμα», η «πόζα», αλλά μπορεί επίσης να μεταφραστεί ως «τόλμη», «νταηλίκι». Ως επιθετικός προσδιορισμός, το «mafiusu» στη Σικελία του 19ου αιώνα ήταν ασαφές και σήμαινε αυτόν που εκφοβίζει, τον τραμπούκο, υπερόπτη, τολμηρό, δραστήριο, και περήφανο.

Η σύνδεση της λέξης με την εγκληματική μυστική οργάνωση έγινε για πρώτη φορά στο θεατρικό έργο «I mafiusi di la Vicaria», των Τζουζέπε Ριτσότο και Γκαετάνο Μόσκα, του οποίου κεντρική υπόθεση είναι εγκληματικές συμμορίες στη φυλακή του Παλέρμο. Οι λέξεις «Mafia» ή «mafiusi» δεν αναφέρονται καμιά στιγμή στο έργο, και κατά πάσα πιθανότητα μπήκαν στον τίτλο μόνο για να δώσουν τοπικό χρώμα.

Για πολλούς ιστορικούς, η προέλευση της μαφίας πηγαίνει πολύ πίσω, ίσως στον

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΕΣΕΕ: Η «παγίδα» του αποπληθωρισμού

Η ΕΣΕΕ σημειώνει πως η υποχώρηση του γενικού επιπέδου των τιμών, ως άμεση συνέπεια του υφεσιακού κύκλου στον οποίο έχει εισέλθει η ελληνική οικονομία, μπορεί από τη μία πλευρά να συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων και στη θεωρητική αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων.Η υποχώρηση του γενικού επιπέδου των τιμών μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων και στη θεωρητική αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων, ωστόσο δεν μεταφράζεται σε πτώση του κόστους απόκτησης όλων των βασικών αγαθών.
Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ, σχολιάζοντας το αρνητικό πρόσημο - ρεκόρ 2,9% που κατέγραψε για ένατο συνεχόμενο μήνα ο γενικός ΔΤΚ. Όπως παρατηρεί, πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο αποπληθωρισμού για τα τελευταία 52 έτη στη χώρα μας.
Η ετήσια διολίσθηση του δείκτη οφείλεται εν πολλοίς στις μειώσεις δεικτών που αφορούν ομάδες αγαθών και υπηρεσιών όπως η «Ένδυση & Υπόδηση» κατά 11,5%, η κατηγορία «Άλλα Αγαθά & Υπηρεσίες» κατά 4,9%, η «Εκπαίδευση» και οι «Επικοινωνίες» κατά 4,2% κ.α.
Παρεμφερής είναι και η εικόνα που διαμορφώνεται αναφορικά με τη μηνιαία μεταβολή του Γενικού ΔΤΚ, καθώς σε σχέση με το προηγούμενο Οκτώβριο, καταγράφεται υποχώρησή του κατά 1,4%, με την σημαντικότερη πτώση (-9,8%) να παρατηρείται στη κατηγορία της «Ένδυσης και Υπόδησης», λόγω και του χειμερινού δεκαήμερου εκπτώσεων.
Η ΕΣΕΕ σημειώνει πως η υποχώρηση του γενικού επιπέδου των τιμών, ως άμεση συνέπεια του υφεσιακού κύκλου στον οποίο έχει εισέλθει η ελληνική οικονομία, μπορεί από τη μία πλευρά να συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων και στη θεωρητική αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων.
Επισημαίνει, ωστόσο, πως στην πραγματικότητα οι παραπάνω εκφάνσεις αποτελούν τη μία μόνο όψη του νομίσματος. Κι αυτό γιατί η αποκλιμάκωση των τιμών δεν μεταφράζεται σε πτώση του κόστους απόκτησης όλων των βασικών αγαθών. Αντίθετα, σε πολλά από αυτά τα αγαθά σημειώθηκε άνοδος των τιμών τους (πχ γαλακτοκομικά και αυγά (+1,7%), νωπό μοσχάρι (+2,1%), νωπές πατάτες (4,5%), φάρμακα (+25,3%), ηλεκτρισμός (+18,7%) κ.ά.).
Παράλληλα, η μείωση των τιμών σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση των εισοδημάτων δυσχεραίνει την προσπάθεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών στην αποπληρωμή των χρεών τους απέναντι στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αφού

Το Ιστορικό Αρχείο Νάξου σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην αποδελτίωση της εφημερίδας "Ναξιακό Μέλλον."



Το Ιστορικό Αρχείο Νάξου σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην αποδελτίωση της εφημερίδας "Ναξιακό Μέλλον." πρόκειται για ένα έργο που φιλοδοξεί να αντλήσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από τα 800, περίπου, φύλλα μιας εφημερίδας που εκδιδόταν σχεδόν αδιάκοπα από το 1936 μέχρι το 2000.  Μέσα από τις σελίδες του "Ναξιακού Μέλλοντος" παρελαύνει όλη η πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της Νάξου των τελευταίων 65 χρόνων: τα μικρά και τα μεγάλα έργα που έγιναν στο νησί, τα τοπικά ζητήματα αλλά και οι εθνικές και διεθνείς συγκυρίες που απασχόλησαν ή συγκλόνισαν τη ναξιώτικη κοινωνία, οι διακρίσεις, οι γάμοι, οι γεννήσεις και οι θάνατοι των Ναξιωτών, η λαογραφία και η λογοτεχνία της Νάξου -όλες οι ψηφίδες που συνθέτουν την ιστορία του νησιού και σκιαγραφούν τη ναξιώτικη ψυχή. 

Η αποδελτίωση θα γίνει από εθελοντές, ανάλογα με το χρόνο που θέλει και μπορεί να διαθέσει ο καθένας αλλά και σε χρόνο και χώρο της επιλογής του εφόσον τα στοιχεία (οι τίτλοι των άρθρων) θα καταχωρούνται σε βάση δεδομένων που έχει αναπτύξει και αναρτήσει στο διαδίκτυο για το σκοπό αυτό ο κ. Δημήτρης Κυπραίος.

Ελπίζουμε ότι με την ολοκλήρωσή της, η πρωτοβουλία αυτή θα είναι μια πραγματική επένδυση στο...ναξιακό μέλλον, αφού θα δώσει σε κάθε ενδιαφερόμενο τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε έναν τεράστιο πλούτο πληροφοριών που μέχρι τώρα έμενα αναξιοποίητος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικο Αρχείο (22850-23037) από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9.00-17.00.  Σας περιμένουμε!

Μαρία Παπαγιάννη, υπεύθυνη Ιστορικού Αρχείου Νάξου

Nelson Mandela - Η Νότιος Αφρική έχασε τον πατέρα της -Χρονολόγιο - Τραγούδια εμπνευσμένα από τον τεράστιο ηγέτη - H rock και metal κοινότητα αποδίδει φόρο τιμής

Η Νότιος Αφρική έχασε τον πατέρα της Ο Νέλσον Μαντέλα, μια από τις μεγαλύτερες μορφές της εποχής μας, πέθανε στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής, σε ηλικία 95 ετών. «Η χώρα μας έχασε το σπουδαιότερο παιδί της», ανακοίνωσε ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.
Του Νίκου Κωνσταντάρα
Μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές μορφές του 20ου αιώνα, πέθανε σε ηλικία 95 ετών στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής. Ο Μαντέλα, ο οποίος πέρασε 28 χρόνια της ζωής του στη φυλακή για τον ηγετικό ρόλο του στον αγώνα εναντίον των φυλετικών διακρίσεων, οδήγησε τη χώρα του στην εθνική συμφιλίωση και τη δημοκρατία, πρεσβεύοντας την ειρήνη και τη συγχώρεση και αποτρέποντας το αιματοκύλισμα που οι περισσότεροι περίμεναν.
«Η χώρα μας έχασε το σπουδαιότερο παιδί της», ανακοίνωσε ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. «Ο λαός μας έχασε έναν πατέρα», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε για τον Μαντέλα: «Πέτυχε περισσότερα απ’ όσα μπορούσε κανείς να περιμένει από έναν άνθρωπο... Χάσαμε έναν από τους πιο σημαντικούς, θαρραλέους και καλούς ανθρώπους». Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, τον απεκάλεσε «γίγαντα της δικαιοσύνης», του οποίου «η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ισότητα και την ελευθερία ενέπνευσε πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».
Οσα, όμως, και αν πουν οι ηγέτες του κόσμου, είναι λίγα δίπλα στην αγάπη που ένιωθε ο λαός της Νοτίου Αφρικής για τον Νέλσον Μαντέλα. Ο άνθρωπος που θυσίασε την ελευθερία του για την ελευθερία του λαού του, για το τέλος του απαρτχάιντ και για τη Δικαιοσύνη, πέτυχε τους στόχους του με τρόπο που κανείς δεν περίμενε. Το σκληρό και απάνθρωπο καθεστώς που είχε επιβάλει η λευκή μειονότητα ήλεγχε την πλειοψηφία με αμείλικτη πυγμή. Και ενώ οι περισσότεροι κάτοικοι της Ν. Αφρικής, αλλά και ξένοι παρατηρητές περίμεναν ότι ο αγώνας των μαύρων θα οδηγούσε σε αιματοκύλισμα, ο Μαντέλα επέλεξε τον δρόμο της συμφιλίωσης. Μαζί με τον πρόεδρο Φρεντερίκ ντε Κλερκ, ο οποίος διαπραγματεύτηκε την ειρηνική μεταφορά εξουσίας στην πλειοψηφία, ο Μαντέλα πέτυχε την εθνική συμφιλίωση και κέρδισε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη όλων των πολιτών της χώρας. Αποφυλακίστηκε το 1990 και από κοινού με τον Ντε Κλερκ βραβεύτηκαν με το Νομπέλ Ειρήνης τρία χρόνια αργότερα. Ο Μαντέλα έγινε διεθνές ίνδαλμα.
Το 1994 εξελέγη ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της χώρας του. Εμεινε στη θέση

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

30 φωτογραφίες από το παρελθόν που πρέπει να δείτε


Η γνωστή φράση «μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις» ειπώθηκε για πρώτη φορά το 1911 από τον Αμερικανό εκδότη Άρθουρ Μπρίσμπεϊν.
Τη μεγάλη «επιτυχία» της μάλλον την οφείλει στο ότι βρίσκει εφαρμογή σε πολλές φωτογραφίες, κυρίως όμως στις ιστορικές. Δεν είναι ψέμα ότι μια εικόνα μπορεί με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και γλαφυρότητα να διηγηθεί ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός από οποιοδήποτε έγγραφο, όποιος και αν είναι ο συγγραφέας.

Οι 30 φωτογραφίες που ακολουθούν κάνουν αυτό ακριβώς: Διηγούνται 30 ιστορίες.

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Μεταρρύθμιση» στις παρακολουθήσεις ζητούν οι 8 γίγαντες του διαδικτύου-Η NSA συγκεντρώνει 5 δισ. αρχεία την ημέρα παγκοσμίως

Οκτώ αμερικανικοί κολοσσοί, μεταξύ τους οι Facebook, Twitter, Google και Apple, δημοσιοποίησαν σήμερα ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα με την οποία ζητούν «μεταρρύθμιση των μεθόδων παρακολούθησης» της Ουάσινγκτον, μετά τις αποκαλύψεις του πρώην τεχνικού της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ Εντουαρντ Σνόουντεν.*
  «Οι αποκαλύψεις που έγιναν το καλοκαίρι ανέδειξαν την επιτακτική ανάγκη για μεταρρύθμιση στις μεθόδους παρακολούθησης των κυβερνήσεων σε παγκόσμια κλίμακα» γράφουν οι Aol, Apple, Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Yahoo! και Twitter.
  «Η ζυγαριά σε πολλές χώρες έγειρε υπερβολικά υπέρ του κράτους σε βάρος των ατομικών δικαιωμάτων, δικαιωμάτων που περιλαμβάνονται στο Σύνταγμά μας. Αυτό αποδυναμώνει τις ελευθερίες που απολαμβάνουμε. Είναι καιρός αυτό να αλλάξει» τονίζεται στην επιστολή.
  Οι οκτώ που υπογράφουν την επιστολή «καλούν τις ΗΠΑ να αναλάβουν την πρωτοβουλία και να αρχίσουν μεταρρυθμίσεις ώστε οι επιχειρήσεις παρακολούθησης από πλευράς της αμερικανικής κυβέρνησης να ορίζονται σαφώς από το νόμο, να είναι ανάλογες με τους κινδύνους και διαφανείς».
  «Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τις δραστηριότητες παρακολούθησης των κυβερνήσεων κλόνισαν την εμπιστοσύνη των χρηστών μας» εξηγεί η πρόεδρος του Yahoo! Μαρίσα Μάγερ. «Είναι καιρός η κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των χρηστών μας, και είναι καιρός να λάβει

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΕ


Το πρώτο βήμα είναι να λάβετε από τον ΟΑΕΕ αναλυτική κατάσταση με το οφειλόμενο ποσό. Η κατάσταση θα πρέπει να είναι αναλυτική και όχι απλά η αναφορά του συνολικού ποσού. Από την αναλυτική κατάσταση προκύπτει το κεφάλαιο που οφείλει ο ασφαλισμένος, οι τόκοι και οι λοιπές επιβαρύνσεις.
Στην συνέχεια καταθέτουμε επιστολή προς τον ΟΑΕΕ με συγκεκριμένα αιτήματα.

ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΑΕΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΠΛΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΟΑΕΕ. Ο ΟΑΕΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΕΙΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ


ΤΟΠΟΣ ΧΧ-ΧΧ-2013
ΠΡΟΣ ΟΑΕΕ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Αξιότιμοι κύριοι
Ονομάζομαι ____________________, είμαι ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ με αριθμό μητρώου _____________________.
Στις ΧΧ/ΧΧ/2013 προσήλθα προσωπικά στο κατάστημα του ΟΑΕΕ στην οδό __________________ και ζήτησα για μια ακόμα φορά να λάβω έγγραφη βεβαίωση με τα οφειλόμενα από εμένα ποσά προς τον ΟΑΕΕ. Αντ’ αυτής μου χορηγήθηκε περιληπτική και όχι αναλυτική λίστα οφειλομένων και φυσικά αθεώρητη.
Σύμφωνα με την λίστα αυτή, με ημερομηνία ΧΧ/ΧΧ/2013, οφείλω στον ΟΑΕΕ το ποσό των ΧΧ.ΧΧΧ,ΧΧ€. Η οφειλή μου αναλύεται σε ΧΧ.ΧΧΧ,ΧΧ€€ εισφορές και ΧΧ.ΧΧΧ,ΧΧ€€ προσαυξήσεις.
Το οφειλόμενο ποσό των εισφορών αφορά τα εξής δίμηνα (να προσαρμοστεί ανάλογα με τα αναφερόμενα στην απάντηση του ΟΑΕΕ):
ΕΤΟΣ 2010
2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο δίμηνο
ΕΤΟΣ 2011
1ο, 2ο, 3ο, 4ο δίμηνο
ΕΤΟΣ 2012
1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο δίμηνο
ΕΤΟΣ 2013
1ο, 2ο, 3ο δίμηνο

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ζήτησα για πρώτη φορά από τον ΟΑΕΕ το έτος _______ (ΝΑ ΜΠΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ). Στις 10/3/2009 θεωρήθηκε το βιβλιάριο ασθενείας μου για το διάστημα 1/1/2009 ως 31/12/2009 (ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ). Το διάστημα εκείνο δεν είχα οφειλές.
Στις 13/1/2010 θεωρήθηκε το βιβλιάριο ασθενείας μου για το διάστημα 13/1/2010 ως 31/12/2010.
Στην συνέχεια, όταν ξεκίνησα να καθυστερώ να πληρώσω τις εισφορές μου, το βιβλιάριο ασθενείας μου το θεωρούσε ο ΟΑΕΕ μόνο αν είχα ρυθμίσει τις οφειλές μου.
Με βάση το βιβλιάριο ασθενείας ο ΟΑΕΕ μου το θεώρησε το διάστημα αυτό μόνο για τα εξής διαστήματα (ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ, ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΧΕ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΕ):
Στις 24/1/2011 για το διάστημα 24/1/2011 ως 31/1/2011 (7 ημέρες μετά την ημερομηνία θεώρησης)
Στις 22/11/2011 για το διάστημα 12/10/2011-31/12/2011 (39 ημέρες μετά την ημερομηνία θεώρησης)
Στις 19/1/2012 για το διάστημα 1/1/2012 ως 31/1/2012 (12 ημέρες μετά την ημερομηνία θεώρησης)
Στις 9/2/2012 για το διάστημα 1/2/2012 ως 31/3/2012 (50 ημέρες μετά την ημερομηνία θεώρησης)
Στις 20/4/2012 για το διάστημα 20/4/2012 ως 30/4/2012 (10 ημέρες μετά την ημερομηνία θεώρησης)

(ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ)
Δηλαδή ο ΟΑΕΕ, παρότι από 1/1/2011 έως σήμερα μου έχει παράσχει συνολικά ιατροφαρμακευτική κάλυψη για 118 ημέρες, με έχει χρεώσει για 912

Τα 87 επαγγέλματα που προβλέπεται ότι θα έχουν αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας την επόμενη επταετία (ως το 2020) έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΕΒ ( ; )


Λίστα με 87 επαγγέλματα που προβλέπεται ότι θα έχουν αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας την επόμενη επταετία (ως το 2020) έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΕΒ, παρουσιάζοντας το "Μηχανισμό Διάγνωσης των Αναγκών των Επιχειρήσεων σε Επαγγέλματα και Δεξιότητες" που δημιουργήθηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Ο μηχανισμός που παρουσιάστηκε συγκεντρώνει στοιχεία σχετικά με τις διαφαινόμενες τεχνολογικές, οικονομικές, ρυθμιστικές εξελίξεις και τάσεις σε επιλεγμένους τομείς της ελληνικής οικονομίας, σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα και αναλύει τις επιπτώσεις τους στα επαγγέλματα, από πλευράς απαιτούμενων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων.
Τα συμπεράσματα επαληθεύονται από ομάδες Εμπειρογνωμόνων και Στελεχών Επιχειρήσεων και ακολουθεί διαβούλευση πριν οριστικοποιηθούν.
Σε αυτή τη φάση, ο μηχανισμός λειτουργεί σε 8 Επιχειρηματικούς Τομείς, που θεωρείται ότι παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον για την ελληνική οικονομία και είναι οι: Τρόφιμα, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Ενέργεια, Δομικά Προϊόντα, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Περιβάλλον, Μέταλλο, Υγεία.
Τα επαγγέλματα που συνδέονται με την ανάπτυξη των κλάδων αυτών είναι:
Τομέας της Ενέργειας

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Πρόσθετο φόρο στα ακίνητα των ομοφυλόφιλων, ζητά ο Σεραφείμ!



Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, μπροστά στον αμαρτωλό Google Map, όπου βρίσκονται σημειωμένα έπειτα από δική του πολύχρονη ενασχόληση, τα gay ακίνητα!
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, μπροστά στον αμαρτωλό Google Map, όπου βρίσκονται σημειωμένα έπειτα από δική του πολύχρονη ενασχόληση, τα gay ακίνητα!
του Νίκου Ζαχαριάδη 
 Με νέα επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομικών και τον Γιάννη Στουρνάρα, ο Μητροπολίτης Πειραιώς, ζητάει την «τιμωρία» των ομοφυλόφιλων ιδιοκτητών με αύξηση της «Υποκειμενικής Αξίας» των ακινήτων τους

«Απαίτηση του Θεού» χαρακτηρίζει ο κ. Σεραφείμ τη θέσπιση ειδικών πρόσθετων φορολογικών κριτηρίων στα ακίνητα που φιλοξενούν «βρωμερές και αποτρόπαιες πράξεις ομοφυλοφιλικού τύπου» είτε οι ομοφυλόφιλοι στεγάζονται σε αυτά ως ενοικιαστές είτε ως ιδιοκτήτες!
 Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Πειραιώς δεν διστάζει να εγκαλέσει τον υπουργό Οικονομικών, λέγοντας ότι τα περίφημα «Αντικειμενικά Κριτήρια» είναι αποδεδειγμένα ενάντια στη θέληση του Θεού, αφού ο Ύψιστος αναγνωρίζει μόνο ως αυθεντικά, τα «Υποκειμενικά δικά Του κριτήρια». Τα οποία εκφράζει νομίμως ο κ. Σεραφείμ.
 Επίσης προτείνει, τα επιπλέον έσοδα που θα προκύψουν, να δοθούν στη Μητρόπολη Πειραιώς προκειμένου να ενισχύσουν τον αγώνα της κατά της διεθνούς Μασονίας με την προμήθεια ειδικών πυρπολητικών αρμάτων, ώστε να «Πέσει φωτιά να τους κάψει».  Ο Μητροπολίτης επισύναψε μαζί με την επιστολή και λεπτομερή χάρτη της χώρας, όπου βρίσκονται σημειωμένα με ροζ τρίγωνο τα αμαρτωλά ομοφυλόφιλα ακίνητα – τα οποία όπως αναφέρει κατέγραψε ύστερα από παρακολούθηση χρόνων σε συνεργασία με τον Κύριο, ο οποίος ως γνωστόν είναι Πανταχού Παρών και μαζεύει πληροφορίες.
 Τέλος, στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Πειραιά, αφήνει επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο ειδικής φορολόγησης και των ετεροφυλόφιλων ζευγαριών που επιδίδονται στην ντροπιαστική και ομοφυλόφιλη συνήθεια του στοματικού σεξ, το οποίο όπως αναφέρει «έχουν επιβάλλει στη χώρα μας οι gay Εβραιομασόνοι».
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)
απο Moufanet

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...