Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Οταν οι κυβερνήσεις στρέφονται κατά των πολιτών: Τρεις θεωρίες συνωμοσίας που επιβεβαιώθηκαν

Οι θεωρίες συνωμοσίες είναι ευρέως διαδεδομένες, καθώς πολλοί προσπαθούν να δικαιολογήσουν διάφορες καταστάσεις αποδίδοντας τες σε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο από τις κυβερνήσεις, το οποίο εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και συχνά διαψεύδονται.
Ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οι συνωμοσιολόγοι έχουν πέσει μέσα και έχουν δικαιωθεί, καθώς οι υποθέσεις τους ήταν ακριβείς.
Το Business Insider, παρουσιάζει 9 περιπτώσεις κυβερνητικής συνωμοσίας που αποδείχθηκαν αληθείς:

Το Αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών δηλητηρίαζε αλκοόλ κατά την Ποτοαπαγόρευση και αρκετοί πέθαναν.
Η 18η τροπολογία , η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο του 1920 απαγόρευσε την κατασκευή, την πώληση και την μεταφορά του αλκοόλ - αλλά όχι και την κατανάλωση . Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης, ο αλκοολισμός πραγματικά ανέβηκε στα ύψη κατά τη διάρκεια εκείνης της εποχής .
Για να συμβαδίσουν με την δίψα της Αμερικής, οι λαθρέμποροι δημιούργησαν όχι μόνο τα δικά τους ποτά, αλλά έκλεψαν και βιομηχανικές εκδόσεις, καθιστώντας το ακατάλληλο για πόση λόγω ορισμένων χημικών ουσιών που περιλάμβανε. Τα συνδικάτα ποτών, προσέλαβαν τότε χημικούς για να ξανακάνουν ''φυσικό'' το αλκοόλ κάνοντας το ασφαλές για κατανάλωση, αναφέρει το βιβλίο ''The Poisoner's Handbook: Murder and the Birth of Forensic Medicine in Jazz Age New York."
  Μέχρι τα μέσα του 1927 ωστόσο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρόσθεσε πολύ θανατηφόρα χημικά- όπως κηροζίνη , χλωροφόρμιο , ακετόνη και μεταξύ αυτών πιο γνωστό- τα οποία έκαναν πολύ δύσκολη την κατανάλωση του αλκοόλ. Η προσθήκη 10 % περισσότερης μεθυλικής αλκοόλης προκάλεσε τα χειρότερα αποτελέσματα.
 Παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής ιατροδικαστής της Νέας Υόρκης, Charles Norris, προσπάθησε να δημοσιοποιήσει τους κινδύνους, το 1926 το δηλητηριώδες αλκοόλ σκότωσε 400 άτομα στην πόλη. Το επόμενο έτος, 700

έχασαν τη ζωή τους .

  Η Δημόσια Υπηρεσία Υγείας των ΗΠΑ έλεγε ψέμματα για πάνω από 40 χρόνια πως περιέθαλπε τους μαύρους άνδρες με σύφιλη
Το 1932, η ΔΥΥ συνεργάστηκε με το πανεπιστήμιο Tuskeege για να καταγράψει τα περιστατικά σύφιλης στην κοινότητα των μαύρων ανδρών, ελπίζοντας να δικαιολογήσει έτσι την δημιουργία ενός προγράμματος θεραπείας.

Η μελέτη αρχικά περιλάμβανε 600 μαύρους άνδρες- 399 με την ασθένεια και 201 χωρίς. Αν και είπαν στους ασθενείς που θα τους θεραπεύσουν, οι ερευνητές δεν τους παρείχαν ποτέ τη σωστή θεραπεία για την αρρώστια. Ακόμη και όταν η πενικιλίνη έγινε η προτιμώμενη και κατάλληλη θεραπεία για την σύφιλη, οι ερευνητές κράτησαν τα ''πειραματόζωα'' τους στο σκοτάδι.

Αν και αρχικά ήταν σχεδιασμένο να διαρκέσει μόνο για 6 μήνες, εν τέλει κράτησε 40 χρόνια. Τελικά το 1972, ένα άρθρο του Associated Press προκάλεσε την δημόσια οργή και την επακόλουθη έρευνα. Ενα κυβερνητικό συμβούλιο, αποφάσισε ότι η μελέτη ήταν ''ηθικά ανεύθυνη'' και τελείωσε η έρευνα σχεδόν αμέσως.


Πάνω από 100 εκατ. Αμερικανοί εμβολιάστηκαν με έναν καρκινογόνο ιό
Από το 1954 έως το 1961, ο ιός SV40 εμφανίστηκε ''κάπως'' σε εμβόλια σύμφωνα με το Αμερικανικό Ημερολόγιο για τον Καρκίνο. Οι ερευνητές εκτιμούν πως 98 εκατ. άνθρωποι στις ΗΠΑ και πολύ περισσότεροι παγκοσμίως έλαβαν τέτοιες ενέσεις.

Οπως αναφέρεται, ο υπεύθυνος για το εμβόλιο χρησιμοποίησε κύτταρα από μαϊμούδες μολυσμένες με τον ιό και το 1961 η ομοσπονδιακή κυβέρνηση άλλαξε τους περιορισμούς για τα εμβόλια, με την δικαιολογία ότι υπήρχε ο SV40, χωρίς να συμπεριληφθεί το «αμαρτωλό» εμβόλιο.

Αν και οι αναλυτές ξέρουν ότι το SV40 προκαλεί καρκίνο στα ζώα, οι απόψεις διίστανται στο εάν προκαλεί και στους ανθρώπους. Ανεξάρτητες μελέτες ωστόσο, έχουν βρει τον SV40 σε όγκους στον εγκέφαλο και τον πνεύμονα παιδιών και ενηλίκων.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...