Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε με τη βότκα

Σκέτη, με πάγο, με χυμό, ως βάση για κοκτέιλ, η βότκα θεωρείται ένα από τα αγαπημένα ποτά, όχι μόνο για τους Ρώσους, αλλά και για τους απανταχού fan των αλκοολούχων ποτών.Πόσοι όμως γνωρίζετε ότι η βότκα έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν και ως φάρμακο, καθώς μπορεί να λειτουργήσει ως καταπραϋντικό, ενώ αποτελεί και ένα εξαιρετικό καθαριστικό προϊόν;Ας γνωρίσουμε λοιπόν μερικές από τις άγνωστες χρήσεις της βότκας:  
Αντιμετωπίστε ερεθισμούς από δηλητηριώδη κισσό 
Για να αντιμετωπίσετε τον ερεθισμό ρίξτε αμέσως βότκα στην πληγείσα περιοχή και το αλκοόλ θα «διώξει» την ενοχλητική φαγούρα. 
Φρεσκάρετε τα ρούχα  
Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν έχουν ως αγαπημένη ασχολία το να βάζετε συνεχώς πλυντήριο απλά ψεκάστε τα ρούχα σας με λίγη βότκα και αφήστε τα να στεγνώσουν (για να βεβαιωθείτε ότι δε θα χαλάσουν τα χρωματιστά, δοκιμάστε το στην άκρη, προτού ψεκάσετε όλο το ρούχο). Η βότκα εξουδετερώνει τις οσμές που προκαλούνται από τα βακτήρια, ενώ δε χρειάζεται να ανησυχείτε αν τα ρούχα σας μετά θα μυρίζουν αλκοόλ καθώς η βότκα αφού στεγνώσει δεν «αφήνει μυρωδιά». 
Γυαλίστε τα πόμολα 
Βρέξτε ένα καθαρό, μαλακό πανί με βότκα και λίγη λιπαρή ουσία (πχ βαζελίνη) και τρίψτε τα πόμολα. 
Διατηρείστε τα λουλούδια

Βάλτε λίγες σταγόνες βότκα και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη στο βάζο με τα λουλούδια. Θα δείτε ότι θα διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο καιρό. Αλλάζετε το νερό καθημερινά.

Αποκτήστε τα λαμπερά μαλλιά που πάντα ονειρευόσασταν

Ένα εύκολο tip για να αποκτήσετε τα λαμπερά μαλλιά που πάντα ονειρευόσασταν, είναι να προσθέσετε λίγες σταγόνες βότκα στο μπουκάλι του σαμπουάν.


Καθαρίστε τη μούχλα

Αντί να χρησιμοποιήσετε χημικά σπρέι, δοκιμάστε το εξής κόλπο. Ψεκάστε με λίγη βότκα και αφήστε να δράσει για 15 λεπτά. Τρίψτε το σημείο με μια παλιά οδοντόβουρτσα.


Φτιάξτε ένα χαλαρωτικό βάμμα με λεβάντα

Γεμίστε ένα καθαρό βάζο με άνθη από φρέσκια λεβάντα και γεμίστε το με βότκα. Σφραγίστε το βάζο και βάλτε το στον ήλιο για τρεις μέρες. Στη συνέχεια σουρώστε το μίγμα και… ιδού! Έχετε ένα σπιτικό βάμμα, με το οποίο μπορείτε να τρίβετε τις περιοχές στο σώμα σας όπου νιώθετε πόνο.

Διώξτε τα έντομα

Αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε χημικά προϊόντα πάνω στο δέρμα σας για να διώξετε τα ενοχλητικά έντομα, δοκιμάστε να ψεκάσετε με λίγη βότκα πάνω στα έντομα ή στο δέρμα σας και θα δείτε ότι… το κόλπο πιάνει!

Ανακουφιστείτε από το τσίμπημα τσούχτρας

Η βότκα μπορεί να απολυμάνει και να ανακουφίσει από το τσίμπημα τσούχτρας.

Αντιμετωπίστε τον πονόδοντο

Η πρώτη σας προτεραιότητα είναι να επισκεφτείτε τον οδοντίατρο. Αν όμως δε μπορείτε να κλείσετε άμεσα ραντεβού, κάντε γαργάρες με ένα σφηνάκι βότκα. Βοηθά στην απολύμανση της περιοχής και ανακουφίζει από τον πόνο στα ούλα.

Πηγή: labellissima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...