Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Γιατί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην υποψηφιότητα Βουδούρη

Η δεδομένη, εδώ και καιρό, απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε ανοίγματα στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων πριν ακόμη δοκιμαστεί στις κάλπες, δοκιμάζεται σε κομματικό επίπεδο προκαλώντας αντιδράσεις. Όπως ομολογεί ηγετικό στέλεχος τους κόμματος, πρόκειται για απόφαση που παρά τις αντιδράσεις, «θα κριθεί στις κάλπες, ούτε νωρίτερα, ούτε αργότερα από αυτές». 
 Απηχώντας πλήρως και τη θέση της ηγεσίας, το εν λόγω στέλεχος θεωρεί δεδομένη τη στήριξη του κόμματος στην υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ Οδ. Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοποννήσου.
Πίσω από την εμμονή του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του στα ανοίγματα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, έστω και καθυστερημένα, αντιτίθενται στα μνημόνια, βρίσκεται η εκτίμηση ότι χωρίς αυτά η κατάληψη της εξουσίας δεν είναι εφικτή. Όπως εξηγεί στέλεχος του κόμματος, δεν είναι τόσο θέμα προσώπων όσο μηνύματος που εκπέμπει μια υποψηφιότητα προς το εκλογικό σώμα.
Το κακό είναι ότι η στρατηγική αυτή προκαλεί τη μεγάλη πλειοψηφία, και μάλιστα ανεξαρτήτως τάσεων, των μελών του κόμματος από τις εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο Συνασπισμός ήταν ένα μικρό κόμμα του 4%.  
Η απόρριψη αργά χθες το βράδυ, με 9 ψήφους κατά και 4 λευκά, στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, της υποψηφιότητας Βουδούρη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, φέρνει την ηγεσία του κόμματος «απέναντι» στη
βούληση των τοπικών οργανώσεων στην περιοχή.   
Απόρριψη που έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη στήριξη που προσέφερε η τοπική οργάνωση Κοζάνης στην υποψηφιότητα του κ. Καρυπίδη για την περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας, αγνοώντας την απόφαση της ηγεσίας. 
Ο ίδιος ο κ. Βουδούρης με χθεσινή του δήλωση χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου «βήμα για μια ευρύτερη συμμαχία αριστερών, δημοκρατικών, προοδευτικών και οικολογικών δυνάμεων, ικανή να ανατρέψει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και κυρίως να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση».
Τέλος, όσο κι αν αυτό ακούγεται οξύμωρο η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση της λίστας και τη  εκλογή των ευρωβουλευτών με σταυρό προτίμησης από μία λίστα 42 υποψηφίων λύνει τα χέρια της ηγεσίας.
Η τελευταία όχι μόνο αποφεύγει τη διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος, το οποίο θα εξελισσόταν σε μία ακόμη καταμέτρηση δυνάμεων με τη μειοψηφία, αλλά έχει την άνεση να συμπεριλάβει στη λίστα υποψηφιότητες που θα σηματοδοτούν τα αμφίπλευρα ανοίγματα που επιδιώκει η ηγεσία, κορυφαία στελέχη του κόμματος, είτε της πλειοψηφίας είτε της μειοψηφίας, όσο και στελέχη προερχόμενα από τις πρώην συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

απο  naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...