ΕΣΕΕ: Ζητά αλλαγές στο φορολογικό


ΕΣΕΕ: Συντάσσεται με τα Επιμελητήρια για αλλαγές στο φορολογικό
Αμεση απόσυρση των νέων δρακόντειων διατάξεων της φορολογικής νομοθεσίας, προώθηση αποτελεσματικών ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές και άρση των διατάξεων που οδηγούν σε απαξίωση τον επιμελητηριακό θεσμό στα αιτήματα.
 Η ΕΣΕΕ εκφράζει προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος την αμέριστη συμπαράσταση του εμπορικού κόσμου της χώρας προς την πρωτοβουλία να ζητήσει την άμεση απόσυρση των νέων δρακόντειων διατάξεων της φορολογικής νομοθεσίας, την προώθηση αποτελεσματικών ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και την άρση των διατάξεων που οδηγούν σε απαξίωση τον επιμελητηριακό θεσμό.
Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΕΣΕΕ συντάσσεται με το περιεχόμενο των τριών ψηφισμάτων της ΚΕΕΕ, που επικεντρώνονται στα εξής:
• Αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος της χώρας, θέσπιση ενός νέου δίκαιου, απλού και αποτελεσματικού φορολογικού πλαισίου, διαγραφή όλων των διατάξεων και ρυθμίσεων που έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα και δεν ανταποκρίνονται στη φοροδοτική ικανότητα του επιχειρηματία (πρώτο ψήφισμα).
Κεφαλαιοποίηση των οφειλών των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία (δεύτερο ψήφισμα).
• Άρση της αποδυνάμωσης και πολυδιάσπασης του επιχειρηματικού κόσμου, που οδηγεί στην πλήρη αποδυνάμωση του επιμελητηριακού θεσμού (τρίτο ψήφισμα).
Η Συνομοσπονδία είναι έτοιμη να συνεργαστεί άμεσα με την ΚΕΕΕ και κάθε φορέα που θα τάξει ως στόχο του μία αγορά απαλλαγμένη από στρεβλώσεις και μία επιχειρηματικότητα που πρέπει άμεσα να ξαναμπεί σε ρυθμούς ανάπτυξης.
Με την ευκαιρία αυτή, η ΕΣΕΕ ζητάει από την ελληνική Κυβέρνηση να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, τόσο χρηματοδότησης όσο και ρύθμισης οφειλών, προς τις δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από το μεγάλο σεισμό και να καταφέρουν να επιβιώσουν μέσα στο ακόμη πιο επιβαρυμένο περιβάλλον τους. Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, κατά την συνεδρίασή του σήμερα 27/1/2014, αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *