Εκκλησία: Υπό αμφισβήτηση η θέση στον Παράδεισο όσων νηστεύουν «για το καλό»

nisteiaΣε αναβρασμό βρίσκεται μέρος του πληθυσμού το οποίο επέλεξε να τηρήσει τη νηστεία κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας «για το καλό», καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είναι αμφίβολο το εάν η συγκεκριμένη μορφή νηστείας είναι κριτήριο ικανό να διασφαλίσει μια θέση στον Παράδεισο. Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται πως στα ανώτερα κλιμάκια της εκκλησίας υπάρχει έντονος προβληματισμός και δυσαρέσκεια με την νηστεία η οποία ακολουθείται μόνο κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα και δεν συνοδεύεται από πίστη ούτε από παρακολούθηση της θείας λειτουργίας.
«Πιστεύω πως έχουμε να κάνουμε με μια ντεμέκ νηστεία, και με ντεμέκ χριστιανούς», δήλωσε στο «Κουλούρι» υψηλά ιστάμενο στέλεχος της εκκλησιαστικής ιεραρχίας. «Οι πραγματικοί χριστιανοί νηστεύουν Τετάρτες, Παρασκευές, δύο ολόκληρες σαρακοστές, Δεκαπενταύγουστο και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα. Οι λάιτ χριστιανοί για πέντε μέρες τον χρόνο δεν τρώνε σουβλάκια. Αν περνάει από το χέρι μου δεν υπάρχει περίπτωση να καταλήξουν στον Παράδεισο», καταλήγει συνοφρυωμένος.
«Εγώ γενικά δεν πιστεύω, για την αποτοξίνωση το κάνω», δήλωσε στο «Κουλούρι» η 26χρονη Μαρία από Παγκράτι που νηστεύει «για το καλό», όπως η ίδια το χαρακτηρίζει, για να συμπληρώσει:  «Είναι μια καλή ευκαιρία να περάσω λίγες μέρες χωρίς να φάω κρέας και γαλακτοκομικά. Επίσης δεν θέλω να στεναχωρήσω τη γιαγιά. Ωστόσο θεωρούσα πως όλο και κάποιο τόπο θα πιάνει αυτό, στην περίπτωση δηλαδή που τελικά υπάρχει κάποιος εκεί ψηλά που μας παρατηρεί. Αν δεν ισχύει να μας το πουν γιατί μου έλειψε το προσούτο», συνοψίζει.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, οι θιασώτες της νηστείας της Μεγάλης Εβδομάδας διοργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση στη βασιλεία των ουρανών.

ΑΠΟ -.ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *