Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Η άδεια για πολυκατάστημα στη Νάξο έφερε διαμάχες στον εμπορικό κόσμο


Την παραίτησή του από αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, υπέβαλε το Σάββατο 3/5 ο κ. Μανόλης Βασαλάκης, καταγγέλλοντας παράλληλα το γενικό γραμματέα, Γιώργο Μαϊτό για αντιδημοκρατική πρακτική-συμπεριφορά, αλλά και για την καθυστέρηση σύγκλησης διοικητικού συμβουλίου για το θέμα χορήγησης άδειας λειτουργίας supermarket 1085.00 τμ από το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην ΕΑΣ Νάξου...
Ο κ. Μανόλης Βασαλάκης παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, παραμένει μέλος του Δ.Σ.
Υπενθυμίζεται, ότι τη σύγκληση έκτακτου διοικητικού συμβουλίου του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Νάξου είχε ζητήσει ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος, Μανόλης Βασαλάκης, προκειμένου να εξεταστεί η στάση του συλλόγου για την ομόφωνη απόφαση που έχει λάβει το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να χορηγήσει άδεια ίδρυσης καταστήματος λιανικής και χονδρικής πώλησης τροφίμων ( super market ) στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου συνολικής έκτασης 1080,05 τμ.,  χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει, όπως όφειλε, το σύλλογο για  να εκπροσωπηθεί στη συνεδρίαση και να διατυπώσει τις  απόψεις του για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τον εμπορικό κόσμο της Νάξου. Ο κ. Βασαλάκης, τόνιζε παράλληλα τον κίνδυνο να εμφανιστεί στην αγορά μέσα από τις συνέργιες της  Ε.Α.Σ ένα πολυεθνικών συμφερόντων πολυκατάστημα ( γερμανικό κλπ ) δημιουργώντας τεράστιο ανταγωνισμό στις  ήδη δοκιμαζόμενες από την οικονομική κρίση  τοπικές και γενικότερα ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο  νησί μας.
Η καταγγελία

  Καταγγέλλω τον πρόεδρο και τον γραμματέα του  Διοικητικό Συμβούλιο του  Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου όπου στο  έκτακτο συμβούλιο του

Συλλόγου στις  3/5/14 (την απαράδεκτη πρόσκληση επισυνάπτω, με βασικό θέμα την  χορήγηση  άδειας λειτουργίας  supermarket  1085.00 τμ από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  στην ΕΑΣ Νάξου ) όπου,  με την απόλυτη ανοχή του πρώτου ο γραμματέα Κος  Γ. Μαιτός  μου επετέθη φραστικά με συκοφαντίες , λασπολογίες, και προσβολές στο πρόσωπο μου με  αποτέλεσμα την αποχώρηση μου χωρίς να μου επιτραπεί να καταθέσω τις απόψεις μου για το θέμα.
Καταγγέλλω τον γραμματέα του συλλόγου ότι γνώριζε  την απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου από τις 29-2-14  και την απέκρυψε  για να εξυπηρετήσει  συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα .

  Καταγγέλλω τον γραμματέα ότι καθυστέρησε  την σύγκληση εκτάκτου  συμβούλιου για το ζήτημα με την δικαιολογία ότι διερευνούσε το θέμα, χωρίς όμως εξουσιοδότηση από το συμβούλιο  (γιατί έτσι γούσταρε όπως ανέφερε ) με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος .Υπενθυμίζω ότι η τακτική αυτή έχει επαναληφθεί και στο παρελθών  από τον γραμματέα  Κο  Μαιτό - που τελεί χρέη πρόεδρου -  με το μεγάλο ζήτημα του ΤΑΙΠΕΔ  (λίμνες Αγίου Προκοπίου) όπου, ο σύλλογος μας  δεν είχε προσυπογράψει την δήλωση διαμαρτυρία των φορέων επικαλούμενος διερεύνηση του θέματος.

  Καταγγέλω αυτές  τις  αντιδημοκρατικές  πρακτικές- συμπεριφορές  και παραιτούμαι από  την θέση του αντιπροέδρου , θα συνεχίσω όμως να αγωνίζομαι και να υπηρετώ τους συναδέλφους ως απλό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. 


  Θεωρώ ότι  πρέπει άμεσα ο Σύλλογος μας να καταγγείλει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απαράδεκτη τακτική του στο θέμα της προέγκρισης άδειας της  ΕΑΣ Νάξου και να συγκληθεί  γενική συνέλευση του συλλόγου  για το ζήτημα του super market και για άλλα πολύ σημαντικά θέματα όπως ΟΑΕΕ – Ανασφάλιστοι – συγκρότηση ομάδας αλληλεγγύης – ταμπέλες -κυκλοφοριακό - αλλαγή  καταστατικού - κανονισμός λειτουργιάς διοικητικού συμβούλιου.


ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΑΣΑΛΑΚΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΔΣ

Το κείμενο της παραίτησης του κ. Μανόλη Βασαλάκη


ΠΡΟΣ

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑΞΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟ Κο Ευάγγελο Στρατούρη

Κύριε πρόεδρε στις τελευταίες αρχαιρεσίες του συλλόγου μας μου κάνατε την  τιμή να  στηρίξετε  την εκλογή μου για την θέση του αντιπροέδρου του Δ.Σ  

Θεωρώ ότι στάθηκα με συνέπεια και σεβασμό όπως όφειλα στη θέση αυτή και υποστήριξα τα συμφέροντα των μελών του συλλόγου μας 
Η συστηματική ανοχή σας στην απαράδεκτη συμπεριφορά του γραμματέα Κου Μαιτού προς το πρόσωπό μου και η συνεχής παραβίαση της διαδικασίας με οδηγούν στην απόφαση  να καταθέσω στο Δ.Σ. την παραίτησή μου από την θέση του αντιπροέδρου και να παραμείνω απλό μέλος .

Μανόλης Βασαλάκης

Μέλος  Δ.Σ.

Η πρόσκληση συνεδρίασης του Δ.Σ. με τα θέματα ημερήσιας διάταξης


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

03 Μαΐου 2014, ημέρα Σάββατο και ώρα 15:00
                 
Θέματα  Ημερήσιας  Διάταξης

1. Ενημέρωση από τον πρόεδρο για την Γενική Συνέλευση της ΕΣΣΕ στην Κυλλήνη
2. Ύστερα από καταγγελθείσα πράξη του Δήμου που έχει γίνει στις 28 Φεβρουαρίου 2014 για χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης επιχείρησης λιανικής και χονδρικής τροφίμων από την ΕΑΣ, που μας δόθηκε στα χέρια της γυναίκας του προέδρου πριν 10 μέρες, σας συγκαλούμε να πάρουμε θέση, και εφόσον ήδη υπάρχει διενέργεια έρευνας από το γραμματέα του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου με διάφορα υπουργεία.

Ο Πρόεδρος                   Ο Γ. Γραμματέας       

Βαγγέλης Στρατούρης   Γιώργος  Μαϊτός
                                                               



απο naxownews         

1 σχόλιο:

  1. Που ψηφίζω. Όπου και αν ψηφίζω, ψηφίζω Ελληνες Ευρωπαίοι Πολίτες και σταυρό στον Τασιοπουλο Παναγιώτη.
    . ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    . 10 χρόνια Ευρωβουλευτής εκλεγμένος στην Γερμανία
    . ιδρυτής και πρόεδρος στο κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
    Κυριακή 25 Μαΐου ψηφίζουμε με σταυρό
    Ένα ψηφοδέλτιο για όλη την Ελλάδα
    ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ
    Ελληνίδα Έλληνα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ, ΕΜΠΟΡΑ, ΒΙΟΤΕΧΝΗ, ΑΓΡΟΤΗ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕ, ΑΝΕΡΓΕ
    Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ
    ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ Χατζημαρκάκη < ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ >
    ΑΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ.
    ΔΙΑΓΡΑΦΗ παράνομων χρεώσεων ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ.
    Συμψηφισμός οφειλών σε χαμηλή κατηγορία.
    80 € το μήνα εισφορά για ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ όσο και στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
    Αντίστοιχη μείωση και για τις εισφορές των άλλων ταμείων.
    Η εγγυημένη Εθνική σύνταξη από τον Ιανουάριο του 2015 είναι 360 €.
    Άρα και η δόση για ασφάλιση ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ αντιστοιχεί σε 80 € το μήνα.
    ΟΧΙ 480 € ΤΟ ΜΗΝΑ
    ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ – ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ
    Καμία θέση εργασίας δεν θα χαθεί και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις, χωρίς υπερφορολόγηση – φόρο επιτηδεύματος – εισφορά επιμελητηρίων.
    Στάση πληρωμών δημόσιας σπατάλης του κράτους.
    400.000 νέες θέσεις εργασίας και διπλάσιος κύκλος εργασιών άμεσα.
    Tασιόπουλος Παναγιώτης Εργοδηγός Μηχανολόγος –Κομμωτής- Βιοτέχνης email maktasiop@yahoo.gr
    Τηλέφωνα επικοινωνίας 6976803285 – whatsup 6989422844 - 2441029918
    ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...