Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Στο δρόμο του "Σοαιαλιστικού Καπιταλισμού" και της γαλαζοπράσινης κυβέρνησης η απόφαση για την λειτουργία Super Market στη Νάξο

ΑΠΟ  vimanaxou.blogspot.gr
Αγνοήθηκαν οι ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
ΑΦΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ οι μεγάλες εταιρείες "δικαιώθηκαν" απο την απόφαση του ΝεοΔημοκράτη Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σπυρίδωνος Σπυρίδων ο οποίος αγνόησε την σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καθώς και
του εμπορικού κόσμου της Νάξου,"προσφέροντας" την δυνατότητα στους χιλιάδες καταναλωτές της Νάξου να γευτούν τα καλούδια των μεγάλων Super Markets. Μεγάλη ωφελημένη της απόφασης αυτής και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου που θα μπορέσει να αξιοποιήσει με αυτό τον τρόπο το ακίνητό της στην περιοχή του Αη Γιάννη στη Χώρα το οποίο προ καιρού είχε "βγάλει στο σφυρί" και ταυτόχρονα να πάρει οικονομικές ανάσες ...

 το δημοσίευμα που ακολουθεί είναι απο το Naxosnow.gr
Άνοιξε ο δρόμος για την ίδρυση πολυκαταστημάτων στη Νάξο
«Πράσινο» για την ίδρυση πολυκαταστημάτων στη Νάξο δίνει γη Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αγαίου με αποφάσεις της μετά από προσφυγή στην ΑΔΑ των εταιριών «LIDL ΕΛΛΑΣ» και «DENNENNAALD B.V-ATHENS BRANCH EΠΕ».
Παρά το γεγονός ότι το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά τη συνεδρίαση του στις 10 Ιουλίου είπε «όχι» στην προέγκριση άδειας ίδρυσης τόσο για την εταιρία «LIDL ΕΛΛΑΣ» όσο και για τη συνεργαζόμενη με την ΕΑΣ Νάξου εταιρία«DENNENNAALD B.V-ATHENS BRANCH EΠΕ», η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου -στην οποία προσέφυγαν όπως είχαν ανακοινώσει οι εκπρόσωποι των δυο εταιριών- αποφάσισε να χορηγήσει τις πολυπόθητες για τις παραπάνω εταιρίες προεγκρίσεις αδειών για την ίδρυση πολυκαταστημάτων στη Νάξο. (Να σημειωθεί ότι το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αρχικά (στις 28/02/2014) είχε προεγκρίνει άδεια λειτουργίας υπεραγοράς τροφίμων στην συνεργαζόμενη με την ΕΑΣ Νάξου εταιρία, «DENNENNAALD B.V-ATHENS BRANCH EΠΕ»).
Το θέμα είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τον εμπορικό κυρίως κόσμο του νησιού που είναι άκρως αντίθετοι στην ίδρυση τέτοιου είδους πολυκαταστημάτων στο νησί.
Κάθετα αντίθετος ο εμπορικός κόσμος της Νάξου στην ίδρυση LIDL και DENNENNAALD
Σε ότι αφορά την «LIDL ΕΛΛΑΣ», η ΑΔΑ προέργκρινε την ίδρυση επιχείρησης λιανικού και χονδρικού εμπορίου και λιανικής και χονδρικής διάθεσης τροφίμων (υπεραγορά τροφίμων) συνολικού ισόγειου εμβαδού 1.155,46 τ.μ., επί οικοπέδου έκτασης εμβαδού 5.778,00 τ.μ., το οποίο βρίσκεται επί των οδών Α. Παπανδρέου & Δημοτικής οδού (Παπαρηγοπούλου), στην περιοχή “Κόττη” του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων της Χώρας της Νάξου.
Για τη συνεργαζόμενη με την ΕΑΣ Νάξου εταιρία “DENNENNALD B.V-ATHENS BRANCH Ε.Π.Ε.”, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου προεγκρίνει την ίδρυση επιχείρησης λιανικού και χονδρικού εμπορίου και λιανικής και χονδρικής διάθεσης τροφίμων (υπεραγορά τροφίμων) συνολικής επιφάνειας 1.080,05 τ.μ., στο ακίνητο που βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Χώρας-Γαλανάδου, εντός ορίων ΓΠΣ της Χώρας Νάξου, ιδιοκτησίας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Να σημειωθεί ότι και ο Εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Νάξου είχε απευθυνθεί με έγγραφο του στην ΑΔΑ ζητώντας να μην επιτρέψει την ίδρυση πολυκαταστημάτων στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...