Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αναστολή των πλειστηριασμών

Από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί στην κύρια κατοικία, όπως αυτή έχει δηλωθεί στην τελευταία δήλωση φόρου εισοδήματος, εφόσον πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η αναστολή των πλειστηριασμών για την κύρια κατοικία δεν προστατεύει τα υπόλοιπα ακίνητα και επομένως μπορούν να εκπλειστηριαστούν! Ακολουθεί με τη μορφή ερωτήσεων/απαντήσεων η εκλαΐκευση του νόμου σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ:  
1. Ποιοι υπάγονται στην προστατευτική ρύθμιση; - μισθωτοί
- συνταξιούχοι
- άνεργοι
- ελεύθεροι επαγγελματίες
- έμποροι
- αγρότες  

2. Ποιες οφειλές αφορά η αναστολή πλειστηριασμών; - οφειλές προς τράπεζες (στεγαστικά/επισκευαστικά, καταναλωτικά δάνεια, επιχειρηματικά, πιστωτικές κάρτες κτλ.)
- οφειλές προς ιδιώτες και εταιρείες νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, ΔΕΚΟ, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου εφόσον δεν πρόκειται για τις παρακάτω εξαιρέσεις. Η αναστολή πλειστηριασμών δεν αφορά χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.  

3. Μέχρι πότε ο οφειλέτης πρέπει να καταθέσει υπεύθυνη δήλωση για να ενταχθεί στον σχετικό νόμο; Ο οφειλέτης πρέπει να καταθέσει υπεύθυνη δήλωση σε κάθε δανειστή του μέχρι 31/01/2014 ή εντός δύο μηνών από την επίδοση διαταγής πληρωμής με επιταγή προς εκτέλεση.
Προσοχή! Αν δεν κατατεθεί στις ως άνω προθεσμίες, δεν ισχύει η αναστολή του πλειστηριασμού για τον οφειλέτη και τη συγκεκριμένη οφειλή.
4. Τι πρέπει να περιλαμβάνει η υπεύθυνη δήλωση;
Στην υπεύθυνη δήλωση περιγράφονται αναλυτικά όλα τα προσωπικά, οικονομικά

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Το ανεκπλήρωτο όνειρο της αδικοχαμένης Ειρήνης

Με αφορμή το θάνατο της Ειρήνης Τριανταφύλλου στο τροχαίο δυστύχημα στα διόδια Μαλγάρων αναδημοσιεύουμε από το ιστολόγιο της 23χρονης ένα άρθρο της...
με αφορμή την ´ΙΓ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων τον Οκτώβριο του 2008. Στο κείμενό της η Ειρήνη με παιδική αφέλεια γράφει για τα όνειρα της ζωής της.
Διαβάστε το κείμενό της:
"Όλοι μας, αλλά κυρίως όλοι σας, παγιδευμένοι στις υπερβολικές απαιτήσεις των καιρών, στις υπέρμετρες φιλοδοξίες, στον υπερκαταναλωτισμό, έχουμε ξεχάσει την αξία και την δύναμη που κρύβει μέσα του το χάδι, ο ζεστός λόγος, η κουβεντούλα με το φίλο. Πότε επικοινωνήσατε τελευταία φορά με ένα φίλο σας;
Πότε ήταν η τελευταία φορά που μιλήσατε χωρίς ενδοιασμούς για όσα σας απασχολούν; Ανθρώπους που νοιάζονται για σας δεν μπορεί παρά να έχετε, όμως επιστήθιους φίλους που μπορείτε να τους εκμυστηρευτείτε τις ανησυχίες σας, τα προβλήματά σας, δεν έχετε. Πολλές φορές - και έχετε δίκιο σ’ αυτό - η διάθεση να μοιραστείτε μυστικά έχει αποβεί εις βάρος σας. Οι σύγχρονοι ρυθμοί δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους ανοίγματα, όχι μόνο λόγω έλλειψης χρόνου αλλά κυρίως γιατί η εμπιστοσύνη «επερίσσευσε».

Γίνατε εσωστρεφείς, θέλοντας να προφυλαχτείτε από τα προβλήματα τρίτων, γιατί είναι τόσα τα δικά σας, που δεν μπορείτε να σηκώστε κι άλλο βάρος. Γίνατε ένα μοναχικό άτομο που ψάχνετε φιλίες μέσω ηλεκτρονικών δρόμων. Η φιλία απόκτησε το δικό της e-mail στο ίντερνετ!

Εργασία και εγκλεισμός στο σπίτι κατά τις εργάσιμες ημέρες και διασκέδαση με φορτσαρισμένη ιλαρότητα το Σαββατόβραδο, αυτό είναι το πρόγραμμά σας. Α, ξέχασα, θέλετε να βελτιώσετε την εξωτερική σας εμφάνιση και καταφεύγετε σε γυμναστήρια και ινστιτούτα αδυνατίσματος, αυτοαναιρώντας την προσπάθειά σας

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Δύο εκατομμύρια αγόρασαν e-books για πρώτη φορά στη Βρετανία

Η σταδιακή στροφή των αναγνωστών προς τα e-books έχει απτές συνέπειες στην αγορά συμβατικών βιβλίων σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, όπου από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο της περασμένης χρονιάς δύο εκατομμύρια καταναλωτές αγόρασαν για πρώτη φορά τίτλους σε ηλεκτρονική μορφή.
 Κατά 117 εκατ. ευρώ –ή 6,5%– μειώθηκαν τα έσοδα από τις πωλήσεις τυπωμένων βιβλίων στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2013 σε σχέση με το 2012, σύμφωνα με την εταιρεία συλλογής δεδομένων Nielsen BookScan.
Για την ακρίβεια, ο συνολικός αριθμός τυπωμένων βιβλίων, που πωλήθηκαν το 2013, ανήλθε σε 183,9 εκατ., σημειώνοντας σχεδόν 10% μείωση σε σχέση με το 2012, όμως οι απώλειες των βιβλιοπωλών αντισταθμίστηκαν εν μέρει από την αύξηση στις τιμές των βιβλίων, που κυμάνθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα ετών. Hδη, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Sainsbury’s έχει ανακοινώσει ότι εγκαταλείπει οριστικά την αγορά έντυπων βιβλίων μέσω της ιστοσελίδας της για να εστιάσει αποκλειστικά στα e-books. Οπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο BBC, η απόφαση ευθυγραμμίζεται με τη στροφή των διαδικτυακών καταναλωτών προς τα ψηφιακά προϊόντα.
Πάντως, το περιοδικό Bookseller εκτιμά πως η πτώση στην αγορά βιβλίων οφείλεται και στο γεγονός ότι το μπεστ σέλερ της E. L. James «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» απέφερε στον εκδότη του μόλις 1,68 εκατ. ευρώ το 2013. Το 2012, η επιτυχημένη τριλογία είχε σημειώσει ρεκόρ πωλήσεων και συνολικό τζίρο της τάξεως των 57 εκατ. ευρώ. Ο πιο δημοφιλής τίτλος του 2013 στη Μεγάλη Βρετανία ήταν η αυτοβιογραφία του σερ Αλεξ Φέργκιουσον, η οποία πούλησε περισσότερα από 800.000 αντίτυπα, ενώ τη δεύτερη θέση στη λίστα καταλαμβάνει το «Inferno» του Νταν Μπράουν με σχεδόν 641.000 αντίτυπα.

απο http://www.kathimerini.gr

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε με τη βότκα

Σκέτη, με πάγο, με χυμό, ως βάση για κοκτέιλ, η βότκα θεωρείται ένα από τα αγαπημένα ποτά, όχι μόνο για τους Ρώσους, αλλά και για τους απανταχού fan των αλκοολούχων ποτών.Πόσοι όμως γνωρίζετε ότι η βότκα έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν και ως φάρμακο, καθώς μπορεί να λειτουργήσει ως καταπραϋντικό, ενώ αποτελεί και ένα εξαιρετικό καθαριστικό προϊόν;Ας γνωρίσουμε λοιπόν μερικές από τις άγνωστες χρήσεις της βότκας:  
Αντιμετωπίστε ερεθισμούς από δηλητηριώδη κισσό 
Για να αντιμετωπίσετε τον ερεθισμό ρίξτε αμέσως βότκα στην πληγείσα περιοχή και το αλκοόλ θα «διώξει» την ενοχλητική φαγούρα. 
Φρεσκάρετε τα ρούχα  
Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν έχουν ως αγαπημένη ασχολία το να βάζετε συνεχώς πλυντήριο απλά ψεκάστε τα ρούχα σας με λίγη βότκα και αφήστε τα να στεγνώσουν (για να βεβαιωθείτε ότι δε θα χαλάσουν τα χρωματιστά, δοκιμάστε το στην άκρη, προτού ψεκάσετε όλο το ρούχο). Η βότκα εξουδετερώνει τις οσμές που προκαλούνται από τα βακτήρια, ενώ δε χρειάζεται να ανησυχείτε αν τα ρούχα σας μετά θα μυρίζουν αλκοόλ καθώς η βότκα αφού στεγνώσει δεν «αφήνει μυρωδιά». 
Γυαλίστε τα πόμολα 
Βρέξτε ένα καθαρό, μαλακό πανί με βότκα και λίγη λιπαρή ουσία (πχ βαζελίνη) και τρίψτε τα πόμολα. 
Διατηρείστε τα λουλούδια

Οι κορυφαίες Ελληνικές καινοτομίες που άλλαξαν τη ζωή των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο!

Μη βιαστείτε να πείτε ότι οι σημαντικότερες Ελληνικές πατέντες ανήκουν στην αρχαία Ιστορία μας. Μπορεί οι χάρτες, τα συστήματα ύδρευσης, οι καταπέλτες, οι γεωμετρικές εφαρμογές να έκαναν διάσημους τους αρχαίους ημών, αλλά έχουν και οι σύγχρονοι ημών την χάρη τους.
Δείτε μία λίστα με σύγχρονες Ελληνικές καινοτομίες που άλλαξαν τη ζωή μας.

Ιστορικές καινοτομίες:
- Τεστ Παπ - Γεώργιος Παπανικολάου
Αρχίζουμε από τα. SOS, καθώς δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την ιατρική εξέταση που εξέλιξε ο μεγάλος Έλληνας επιστήμονας Γεώργιος Παπανικολάου τον περασμένο αιώνα και μπήκε στην ιατρική ρουτίνα κάθε γυναίκας. Το τεστ Παπ αποτέλεσε σταθμό στην διάγνωση του καρκίνου της μήτρας, καθώς μέχρι τότε ο έλεγχος μπορούσε να γίνει μόνο με επώδυνες μεθόδους που περιλάμβαναν τομή των γεννητικών οργάνων. Η πρώτη εφαρμογή του τεστ έγινε το 1923, ενώ ο Έλληνας ερευνητής τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Αμερικανικής Εταιρίας Καρκινολογίας το 1952 για την προσφορά του στην Ιατρική.
- Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής
Κορυφαίος Έλληνας μαθηματικός της σύγχρονης εποχής, ο Κ. Καραθεοδωρή διακρίθηκε παγκοσμίως και συνέβαλεμε τα θεωρήματα και τις αποδείξεις του στον Λογισμό των Μεταβολών, που ουσιαστικά έδωσε τις βάσεις για την Θεωρία της Σχετικότητας κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα.
Ο ίδιος ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, που όπως αποκαλύφθηκε το 2005 είχε ανταλλάξει τουλάχιστον δέκα επιστολές με τον Έλληνα επιστήμονα, του είχε επανειλημμένως εκφράσει τον θαυμασμό του.
«Αν θέλετε να μπείτε στον κόπο να μου εξηγήσετε ακόμα και τους κανονικούς μετασχηματισμούς θα βρείτε έναν ευγνώμονα και ευσυνείδητο ακροατή. Αν όμως

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Οι 5 δολοφονίες που άλλαξαν την ιστορία

 H δολοφονία ενός ηγέτη ήταν πάντα ένα ισχυρό πολιτικό μέσο. Πέντε 5 όμως απόπειρες μπόρεσαν και άλλαξαν το ρου της ιστορίας.
Από τα αρχαία χρόνια, η δολοφονία ήταν ένα από τα πιο αποτελεσματικά πολιτικά και στρατιωτικά μέσα. Σε εποχές που τα έθνη συσπειρώνονταν γύρω από τον ηγέτη τους και οι τύχες τους ήταν αλληλένδετες, η εξουδετέρωση ενός βασιλιά ή ενός στρατάρχη ήταν αρκετή για να κριθεί το αποτέλεσμα μιας αντιπαλότητας.
Ο Φίλιππος Β’ της Μακεδονίας και ο Ιούλιος Καίσαρας είναι από τα πιο γνωστά παραδείγματα στην ιστορία του δυτικού πολιτισμού. Περίπου χίλια χρόνια αργότερα, οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες, θεωρώντας τον εαυτό τους Καίσαρα φρόντισαν να συνεχίσουν την παράδοση του Ελληνιστικού και Ρωμαϊκού κόσμου δολοπλοκώντας και συχνά καταφεύγοντας στη δολοφονία για να αναδειχθούν στην εξουσία. Σε τέσσερις τουλάχιστον περιπτώσεις το μέσο επιλογής ήταν η δηλητηρίαση.
Προχωρώντας στο μεσαίωνα, οι δολοφονίες έγιναν λιγότερο συχνές αλλά αυξήθηκαν δραματικά στην Αναγέννηση με δύο γάλλους αυτοκράτορες και τον Πρίγκιπα του Ολλανδικού Στέμματος να βρίσκουν τραγικό τέλος. Και φτάνοντας στη σύγχρονη Ιστορία, τέσσερις Ρώσοι αυτοκράτορες είχαν την ίδια τύχη όπως και τέσσερις Αμερικάνοι πρόεδροι με πιο γνωστές περιπτώσεις αυτές του Αβραάμ Λίνκολν και του Τζον Κένεντι.
Ποιες όμως ήταν αυτές που άλλαξαν την ιστορία;.
Η δολοφονία του Φίλιππου Β’ της Μακεδονίας
Η δολοφονία του Φίλιππου Β’ της Μακεδονίας έγινε κατά τη διάρκεια των εορτασμών του γάμου της κόρης του Κλεοπάτρας με το Βασιλιά των Μολοσσών της Ηπείρου στο θέατρο των Αιγών. Σε μια επίδειξη αμεσότητας προς του διπλωμάτες που ήτανε παρόντες κατέφθασε στο θέατρο χωρίς προσωπική φρουρά δίνοντας την ευκαιρία στον Παυσανία, ένας από τους σωματοφύλακες του, να τον σκοτώσει.
Η πιθανότερη εκδοχή για τα κίνητρα της δολοφονίας είναι το παιχνίδι εξουσίας για τη διαδοχή του και οι πιθανότεροι αυτουργοί δεν είναι άλλοι από το γιο του Αλέξανδρο και τη μητέρα του Ολυμπιάδα. Το πρώτο επεισόδιο στην κούρσα της διαδοχής του Φιλίππου είναι ο τελευταίος του γάμος με την Κλεοπάτρα-Ευριδίκη, κόρη του Ιππόστρατου και ανιψιά στου στρατηγού Αττάλου. Στο γαμήλιο γλέντι, ο Αττάλος εύχεται στο Φίλιππο να αποκτήσει γρήγορα ένα νόμιμο διάδοχο κάτι

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Κυκλοφόρησαν τα απομνημονεύματα του Α. Σαμαρά από την προεδρία της Ε.Ε.

ΤΟΥ Νίκου Ζαχαριάδη 
Άγνωστες στιγμές από το παρασκήνιο αλλά και προσωπικές μαρτυρίες για όλες τις κρίσιμες μάχες που κλήθηκε να δώσει κατά το πρώτο 24ωρο της προεδρίας του, περιλαμβάνει ο απολογισμός του Έλληνα πρωθυπουργού Ένα έργο ιδιαίτερα χρήσιμο για τον Ιστορικό του Μέλλοντος, που αφηγείται το τιτάνιο έργο ενός ηγέτη που βρίσκεται ήδη μια ολόκληρη ημέρα στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυκλοφόρησε ήδη στα βιβλιοπωλεία, με την υπογραφή (και την εντολή) του Αντώνη Σαμαρά.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέδωσε το χρονικό της 24ωρης δράσης του, προκειμένου να ενισχύσει το ηθικό του Ελληνικού Λαού και να του εμπνεύσει αίσθημα υπερηφάνειας για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο ηγέτης του στη διεθνή πολιτική σκηνή.
Το βιβλίο, που έχει τον τίτλο «Εγώ, ο Πρόεδρος», φιλοδοξεί να αποτελέσει ορόσημο για τους Έλληνες, καθώς θέλει να δείξει ότι ένα απλό αξίωμα είναι αρκετό, προκειμένου να αλλάξει το κλίμα, δεδομένου ότι θεωρεί πως για τους ψηφοφόρους, σημασία έχουν οι εντυπώσεις και όχι η πραγματικότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ωρών, πρόκειται να κυκλοφορήσει και ένα ακόμα βιβλίο, αυτή τη φορά από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που -κάτω από τον τίτλο «Εγώ ο Αντιπρόεδρος»- θα αφηγείται τις δικές του προσπάθειες κατά το πρώτο 24ωρο της Ελληνικής Προεδρίας.

 
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)
 
ΑΠΟ Moufanet 

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...