Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Οταν οι κυβερνήσεις στρέφονται κατά των πολιτών: Τρεις θεωρίες συνωμοσίας που επιβεβαιώθηκαν

Οι θεωρίες συνωμοσίες είναι ευρέως διαδεδομένες, καθώς πολλοί προσπαθούν να δικαιολογήσουν διάφορες καταστάσεις αποδίδοντας τες σε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο από τις κυβερνήσεις, το οποίο εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και συχνά διαψεύδονται.
Ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οι συνωμοσιολόγοι έχουν πέσει μέσα και έχουν δικαιωθεί, καθώς οι υποθέσεις τους ήταν ακριβείς.
Το Business Insider, παρουσιάζει 9 περιπτώσεις κυβερνητικής συνωμοσίας που αποδείχθηκαν αληθείς:

Το Αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών δηλητηρίαζε αλκοόλ κατά την Ποτοαπαγόρευση και αρκετοί πέθαναν.
Η 18η τροπολογία , η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο του 1920 απαγόρευσε την κατασκευή, την πώληση και την μεταφορά του αλκοόλ - αλλά όχι και την κατανάλωση . Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης, ο αλκοολισμός πραγματικά ανέβηκε στα ύψη κατά τη διάρκεια εκείνης της εποχής .
Για να συμβαδίσουν με την δίψα της Αμερικής, οι λαθρέμποροι δημιούργησαν όχι μόνο τα δικά τους ποτά, αλλά έκλεψαν και βιομηχανικές εκδόσεις, καθιστώντας το ακατάλληλο για πόση λόγω ορισμένων χημικών ουσιών που περιλάμβανε. Τα συνδικάτα ποτών, προσέλαβαν τότε χημικούς για να ξανακάνουν ''φυσικό'' το αλκοόλ κάνοντας το ασφαλές για κατανάλωση, αναφέρει το βιβλίο ''The Poisoner's Handbook: Murder and the Birth of Forensic Medicine in Jazz Age New York."
  Μέχρι τα μέσα του 1927 ωστόσο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρόσθεσε πολύ θανατηφόρα χημικά- όπως κηροζίνη , χλωροφόρμιο , ακετόνη και μεταξύ αυτών πιο γνωστό- τα οποία έκαναν πολύ δύσκολη την κατανάλωση του αλκοόλ. Η προσθήκη 10 % περισσότερης μεθυλικής αλκοόλης προκάλεσε τα χειρότερα αποτελέσματα.
 Παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής ιατροδικαστής της Νέας Υόρκης, Charles Norris, προσπάθησε να δημοσιοποιήσει τους κινδύνους, το 1926 το δηλητηριώδες αλκοόλ σκότωσε 400 άτομα στην πόλη. Το επόμενο έτος, 700

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΕΣΕΕ: Οι 21 επιβαρύνσεις του νέου φορολογικού

 Ο εμπορικός κόσμος ανησυχεί ιδιαίτερα για τις 21 ανατροπές με 1,7 δισ. πρόσθετα βάρη στη φορολογία εισοδήματος και κεφαλαίου που επιβαρύνουν φέτος όλους ανεξαιρέτως τους φορολογουμένους. Η ΕΣΕΕ αντιδρά έντονα στα πρόστιμα "εξόντωσης και όχι συμμόρφωσης" που επιβάλλονται στους ΜμΕ επιχειρηματίες, ενώ επισημαίνει ότι η "αμαρτωλή" κατηγορία του άρθρου 48 του Ν.2238/94 και ο όρος "ελεύθερος επαγγελματίας" παύει πλέον να υφίσταται, τουλάχιστον φορολογικά.
Η αυτοτελής φορολόγηση των εισοδημάτων από κάθε πηγή, η ενιαία αντιμετώπιση των κερδών από επιχειρηματική δραστηριότητα, τα εξωπραγματικά πρόστιμα, αλλά και ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων είναι μερικές μόνο από τις αλλαγές που οδηγούν φέτος την «κούρσα» προς την επίτευξη των στόχων του κρατικού προϋπολογισμού, όσον αφορά το σκέλος των εσόδων. Οι αλλαγές θα γίνουν δυσάρεστα αισθητές σε όλους τους φορολογουμένους κατά την παραλαβή των φετινών εκκαθαριστικών της Εφορίας, τα οποία θα είναι ιδιαίτερα «φουσκωμένα», αφού εκτός από την κατάργηση σχεδόν όλων των φοροαπαλλαγών όπως δίδακτρα ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων, ασφάλιστρα υγείας και σύνταξης, ενοίκιο κύριας κατοικίας, επιτόκια δανείων αλλά και μείωση των ιατρικών δαπανών, θα περιέχουν φόρους δυσανάλογους με το εισόδημα.
Σε αντιστάθμισμα όλων των φοροεπιβαρύνσεων, φημολογείται επέκταση της πάγιας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων χρεών και σε "μη ληξιπρόθεσμες" οφειλές φόρων, ενώ θα ισχύσουν οι ίδιοι όροι και προϋποθέσεις για την ένταξη στη ρύθμιση, καθώς και η δυνατότητα διεύρυνσης του αριθμού των δόσεων από 12 σε 24. Επίσης σημειώνεται ότι ως προς τον ελεγκτικό μηχανισμό, ανακοινώθηκε προφορικά από την ηγεσία του Υπουργείου πως τα ΑΕΚ (Ανώτατα Ελεγκτικά

Τα 100 καλύτερα βιβλία της νεοελληνικής λογοτεχνίας

emmanouil roidis-big

Σύμφωνα με τις επιλογές 120 συγγραφέων
Με τη συμμετοχή 120 λογοτεχνών ολοκληρώθηκε η μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησαν το bookpress.gr και το Βιβλιοπωλείο Πολιτεία, για την ανάδειξη των 100 βιβλίων που αξιολογούνται από τους συγγραφείς ως τα καλύτερα της νεοελληνικής λογοτεχνίας των τελευταίων δύο αιώνων (1813-2013). 

Υπενθυμίζουμε ότι από τους συγγραφείς ζητήθηκε να δηλώσουν τα 20 βιβλία που αξιολογεί ο καθένας ως τα καλύτερα, σύμφωνα πάντα με τις αναγνωστικές προτιμήσεις τους, την κρίση τους για την επιρροή που άσκησαν ή άλλα κριτήρια που καθορίζουν τις επιλογές τους. Στα βιβλία αυτά μπορούσαν να περιλαμβάνονται τίτλοι πεζογραφίας, μυθιστορήματα ή διηγήματα, ποιητικές συλλογές (μεμονωμένες, συγκεντρωτικές ή άπαντα) και θεατρικά έργα.
Τα 100 βιβλία που συγκέντρωσαν τις περισσότερες προτιμήσεις δημοσιεύονται κατά αλφαβητική σειρά, σύμφωνα με το επώνυμο των συγγραφέων, και όχι με βάση τις προτιμήσεις που συγκέντρωσαν, αφού στις προθέσεις της έρευνάς μας δεν είναι να θέσουμε συγγραφείς και βιβλία σε «ανταγωνισμό», αλλά «να καταδειχτούν προτιμήσεις, επιρροές, τάσεις, τροφοδοτώντας τη συζήτηση που αφορά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ελληνικής λογοτεχνίας.»
Ο κατάλογος με τα 100 καλύτερα βιβλία της νεοελληνικής λογοτεχνίας είναι ο

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Η σόγια καταβροχθίζει τους ανθρώπους



Η Ασουνσιόν ελπίζει να επανενταχθεί στην Κοινή Αγορά του Νότου (το Mercosur, που έχει επίσης μέλη την Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Ουρουγουάη και τη Βενεζουέλα) στο πλαίσιο της διάσκεψης κορυφής που θα γίνει στις 17 Ιανουαρίου. Η Παραγουάη εκδιώχθηκε τον Ιούνιο του 2012, μετά την ανατροπή του προέδρου Φερνάντο Λούγο -ένα πραξικόπημα που ωφέλησε κυρίως τα πραγματικά αφεντικά της χώρας : τους παραγωγούς της σόγιας.


  Είναι 24 Αυγούστου κι ένας παγωμένος αέρας ξυρίζει τα πρόσωπα. Εκατόν οχτώ οικογένειες χωρισμένες σε « ταξιαρχίες » έχουν κάνει πάλι κατάληψη στη γη της κοινότητας Ναράνχι Το, από όπου οι δυνάμεις της τάξης τούς έχουν διώξει άλλες τέσσερεις φορές έως τώρα. Κάτω από μια συστάδα δέντρων στήνουν πρόχειρες σκηνές ανάμεσα σε κοπάδια και μπόγους από ρούχα. « Από αύριο κιόλας, θα αρχίσουμε να φυτεύουμε είδη πρώτης ανάγκης », ανακοινώνει ο ομαδάρχης Χόρχε Μερκάδο με μια σιγουριά που δε μοιάζει να την πιστεύει απόλυτα. Η δύναμη των αναμνήσεων τον παρασύρει. Ο τελευταίος διωγμός ήταν ιδιαίτερα βίαιος : « Οι αστυνομικοί έκαψαν 124 καλύβες ! Έκλεψαν τα ζώα, τις κότες, σκότωσαν τα γουρούνια…  ». Το 1967, ο δικτάτορας Αλφρέδο Στρέσνερ είχε δωρίσει αυτή τη γη σε ένα Γερμανό, τον Έριχ Βέντρι. Την « κληρονόμησαν » τα παιδιά του, ο Ράινερ και η Μαργκαρίτα. Ανήκει όμως εξίσου και στο κράτος. « Εξακριβώνουμε τι έχει αποκτηθεί με νόμιμο τρόπο και τι όχι », εξηγεί ο Μερκάδο. « Έχουμε εμπειρία ετών που μας επιτρέπει να επανακτήσουμε κομμάτι – κομμάτι το έδαφος της Παραγουάης ». Την ώρα που εξακολουθεί να αναλύει λεπτομερώς το πόσο άγρια αρπακτικά είναι οι terratenientes (μεγαλογαιοκτήμονες) και οι sojeros(παραγωγοί σόγιας), ένα σκοτεινό σύννεφο καταπίνει την άκρη του καταυλισμού. Οι χωρικοί, συγκεντρωμένοι γύρω από τις τσαγέρες που βράζουν με θόρυβο, ρουφούν απολαυστικά το μάτε τους, αφήνοντας το ζεστό υγρό να κυλήσει αργά μέσα τους 
Χίλιοι κι ένας τρόποι για ν’ απαλλαγείς από τους ενοχλητικούς
Δύο μέρες αργότερα, η αστυνομία, με τη γνωστή της βαρβαρότητα, θα τους διώξει και πάλι. Η γη… Σε αυτή τη χώρα των 6,7 εκατομμυρίων κατοίκων, περίπου 300.000 οικογένειες φτωχών αγροτών είναι αποκλεισμένες από τη γη. Χωρίς να ανατρέχουμε στο μακρινό παρελθόν της Παραγουάης, το σύστημα του

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Μηνιαία Κατάσταση Πελατών Προμηθευτών και Συναλλαγών Σε πιλοτική φάση εφαρμογής απο την ΓΓΠΣ

Picture 0 for  Μηνιαία Κατάσταση Πελατών Προμηθευτών και Συναλλαγών
Μηνιαία Κατάσταση Πελατών Προμηθευτών και Συναλλαγών - ΜΥΦ (Πιλοτική Φάση - προδιαγραφές)
Το σύστημα είναι σε πιλοτική φάση δοκιμών, παρακάτω δίνονται ο μορφότυπος των αρχείων που θα υποδέχεται ώστε να προσαρμοστούν τα εμπορικά-λογιστικά προγράμματα. Θα παρέχεται και web service για τις υποβολές, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υλοποιήσουν web service client, παρακαλούμε να αποστείλουν email στο myf@gsis.gr
Για τις συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται από 1/1/2014 υπάρχει η υποχρέωση για τις επιχειρήσεις να υποβάλλουν καταστάσεις φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών ανά μήνα σύμφωνα με την ΠΟΛ…

Παρακάτω θα βρείτε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις (FAQ) για τις καταστάσεις αυτές και το σύστημα υποδοχής και ανάρτησής τους.

Υπόχρεοι, Περιεχόμενο και Προθεσμίες

1. Ποιό είναι το περιεχόμενο αυτών των καταστάσεων;

Η κατάσταση περιέχει συγκεντρωτικά στοιχεία εκδοθέντων και ληφθέντων τιμολογίων και συγκεντρωτικά στοιχεία λιανικών πωλήσεων και δαπανών. Πιο συγκεκριμένα, κάθε εγγραφή με τιμολόγια περιέχει: ΑΦΜ αντισυμβαλλόμενου, Περίοδο που Αφορά, Πλήθος Τιμολογίων, Καθαρή Αξία, ΦΠΑ, ενώ οι εγγραφές λιανικών συναλλαγών και δαπανών είναι παρόμοιες, χωρίς ΑΦΜ αντισυμβαλλόμενου.

2. Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία στην οποία θα υποβάλλονται οι καταστάσεις αυτές;

Η υποχρέωση υποβολής για τα έσοδα είναι μέχρι την 15η του επόμενου μηνός. Για τα έξοδα δεν υπάρχει προθεσμία, αλλά πρέπει να υποβληθούν προ της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ στην οποία θα δηλωθούν.

3. Οι χονδρικές συναλλαγές θα καταχωρούνται αναλυτικά ανά ΑΦΜ, δηλαδή

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Σε επίσημη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα, βρίσκεται ο Ξηρός!

Ο οικοδεσπότης Κιμ Γιουνγκ Ουν με την έμπιστη του Ραν Ταν Πλαν και τους επίσημους καλεσμένους του (Εγκεκριμένη φωτογραφία)
Ο οικοδεσπότης Κιμ Γιουνγκ Ουν με την έμπιστη του Ραν Ταν Πλαν και τους επίσημους καλεσμένους του (Εγκεκριμένη φωτογραφία)
TOY  - Νίκο Ζαχαριάδη
 Τιμώμενος καλεσμένος του προέδρου Κιμ Γιονγκ Ουν, είναι τελικά, το ηγετικό μέλος της 17 Νοέμβρη, καθώς διακρίνεται καθαρά σε φωτογραφία διεθνούς πρακτορείου, να παρακολουθεί μαζί του, από τα θεωρεία των επισήμων κάποιον αγώνα μπάσκετ
Ως μέλος της ελίτ του βορειοκορεατικού καθεστώτος, φαίνεται ότι έγινε τελικά δεκτός ο Χριστόδουλος Ξηρός. Ο Έλληνας δραπέτης, εμφανίστηκε δημόσια τις προηγούμενες μέρες, στον κλειστό κύκλο του δικτάτορα της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας, μαζί με τον Ντένις Ρόντμαν και μια μυστηριώδη κοπέλα με την οποία δεν σταμάτησαν λεπτό να ανταλάσσουν ματιές όλο πάθος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα που αποκάλυψε πρώτη ότι η πραγματική αιτία της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού ήταν μια γυναίκα, η 27χρονη αγαπημένη του Έλληνα καταζητούμενου, είναι υψηλόβαθμη στρατιωτικός, ανήκει στα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του Κιμ Γιόνγκ Ουν και έχει ειδικευθεί στην εκπαίδευση σκύλων για εκτελέσεις θείων και άλλων αντικαθεστωτικών.
Η γνωριμία της με τον Έλληνα εκτελεστή της 17 Νοέμβρη, ξεκίνησε τον περασμένο χρόνο μέσω αλληλογραφίας και με τον καιρό εξελίχθηκε σε φλογερό πάθος που οδήγησε τελικά τη νεαρή βορειοκορεάτισσα να τον προσκαλέσει στη χώρα της. Όπως δήλωσαν πάντως στην ίδια εφημερίδα, άνθρωποι που βρέθηκαν κοντά στην παρέα, ο Βορειοκορεάτης Πρόεδρος (που μάλλον θα είναι και κουμπάρος του ζευγαριού), είναι ενθουσιασμένος με τον Έλληνα κατάδικο καθώς θεωρεί ότι έχουν πλήρη ιδεολογική ταύτιση ενώ έχει δείξει ενδιαφέρον και για τις μεθόδους εκτέλεσης που χρησιμοποιεί.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

ΑΠΟ - Moufanet

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...