Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Διαλέξτε Τη Λάθος Γραμμή – Το Πείραμα Του Asch


«Η πλάνη δεν είναι τύφλωση, η πλάνη είναι ανανδρία». Νίτσε
Είναι σίγουρο ότι γνωρίζετε τα Κέλλογκ’ς Κορν Φλέικς. Ίσως όμως να μη  γνωρίζετε ότι ο άνθρωπος που τα επινόησε, ο Τζον Χάρβεϊ Κέλλογκ, ήταν ένας ολιστικός γιατρός, φανατικός υπέρμαχος της χορτοφαγίας και της υγιεινής διατροφής, αλλά και ένθερμος πολέμιος του… αυνανισμού.
Να το θυμάστε αυτό την επόμενη φορά που θα προσπαθείτε να αυνανιστείτε ενώ τρώτε κορν-φλέικς.
 Στο σημερινό κείμενο δε θα ασχοληθούμε με τα επιτεύγματα του Τζον Χάρβεϊ ούτε με τον αυνανισμό, αλλά με ένα πείραμα που έκανε ο συνονόματος του, Γουίντροπ Νάιλς Κέλλογκ.
Ο συγκεκριμένος Κέλλογκ ήταν ψυχολόγος της σχολής του μπηχεβιορισμού.

Όπως όλοι οι μπηχεβιοριστές έτσι και αυτός πίστευε ότι ο άνθρωπος είναι ένα ζώο που κατασκευάζεται από τους εξωτερικούς παράγοντες και μπορεί να «προγραμματιστεί» έτσι όπως επιθυμούμε.
Ο Γουίντροπ, όμως, πίστευε ότι και ένας χιμπαντζής θα μπορούσε να μάθει να φέρεται ανθρώπινα, αρκεί να εκπαιδευόταν σωστά.
Για αυτό το λόγο έκανε ένα πείραμα που είναι γνωστό ως: «Ο πίθηκος και ο άνθρωπος».
Το 1930 ο Κέλλογκ «υιοθέτησε» τη Γκούα, μια χιμπατζίνα 7μιση μηνών και ανέλαβε να τη μεγαλώσει μαζί με το παιδί του, τον Ντόναλντ, ο οποίος τότε ήταν 10 μηνών. Έντυνε τη Γκούα με ρούχα, την κοίμιζε σε κρεβάτι, της μάθαινε να

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Πώς θα χορηγεί ο ΟΑΕΔ τα εποχικά επιδόματα για το 2014

Picture 0 for Πώς θα χορηγεί ο ΟΑΕΔ τα εποχικά επιδόματα για το 2014
Γράφει ο συν-Εργατικός του forologikanea.gr 24 Ιαν 2014
Αλλαγές στο εποχικό επίδομα ανεργίας έχουν νομοθετηθεί και ισχύουν από το 2014 μετά την ψήφιση διατάξεων του νόμου 4203/2013 για τους εποχικούς εργαζόμενους.
  Οι εποχιακά εργαζόμενοι βάσει των νέων προϋποθέσεων χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες.
  -Η πρώτη κατηγορία αφορά αυτούς που έχουν απασχοληθεί από 100 έως 149 ημέρες εργασίας σε επιχείρηση που λειτουργεί εποχικά.
  -Η δεύτερη κατηγορία αφορά αυτούς που έχουν απασχοληθεί από 150 έως 200 ημέρες εργασίας σε επιχείρηση που λειτουργεί εποχικά.
  -Η τρίτη από 200 ημέρες εργασίας και πάνω.
Ποιες είναι οι νέες προϋποθέσεις
Με την εφαρμογή της διάταξης παρ. 1 του άρθρου 39 του ν. 3986/2011 τέθηκαν ορισμένες περιοριστικές προϋποθέσεις στη διάρκεια της επιδότησης ανεργίας και ειδικότερα τέθηκε το όριο των 450 ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας από 1/1/2013 (και 400 από 01/01/2014) εντός της τετραετίας πριν την ένταξη στην επιδότηση.
Με τη διάταξη του άρθρου 26 του ν.4203/2013 (ΦΕΚ 235 Α" /1.11.2013) τροποποιήθηκε η διάρκεια επιδότησης τακτικής ανεργίας των εργαζομένων σε εποχικές επιχειρήσεις, οι οποίοι λόγω της επαναλαμβανόμενης, κατ" έτος, επιδότησής τους λόγω ανεργίας συμπληρώνουν ταχύτερα τα 450 ημερομίσθια στην τελευταία 4ετια πριν την έναρξη κάθε τους επιδότησης.
Έτσι, πλέον ισχύουν τα εξής για την κατηγορία αυτή των εργαζομένων:
Οι απασχολούμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας αποκλειστικά σε εποχικές επιχειρήσεις, που η εργασιακή τους σχέση λύθηκε από την 31.8.2013 και μετά, διακρίνονται όσον αφορά στην διάρκεια επιδότησης λόγω ανεργίας σε δύο κατηγόριες.
α) στους ασφαλισμένους που έχουν πραγματοποιήσει στα κρίσιμα για την επιδότησή τους χρονικά διαστήματα (12μηνο ή 14μηνο) από 100 έως 149 ημέρες

ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ-Τι αλλάζει για πάνω από 1 εκατ. επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες - Διαβάστε όλη την εγκύκλιο

Τι αλλάζει για πάνω από 1 εκατ. επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες - Διαβάστε όλη την εγκύκλιο

Της Μαρίας Βουργάνα
Οριστικό τέλος στη θεώρηση όλων των βιβλίων και φορολογικών στοιχείων, κατάργηση της τήρησης πρόσθετων βιβλίων, κατάργηση της έκδοσης δελτίων αποστολής αλλά και της έκδοσης αποδείξεων δαπανών φέρνουν οι αλλαγές που επήλθαν από την 1η Ιανουαρίου 2014 στις διαδικασίες τήρησης βιβλίων και έκδοσης φορολογικών στοιχείων.
Στο εξής χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να εκδίδουν αθεώρητες χειρόγραφες αποδείξεις ενώ ήδη από την 1η Ιανουαρίου 2013 έχουν το δικαίωμα να εκδίδουν αθεώρητα τιμολόγια.
Με τις νέες ρυθμίσεις παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης αποδείξεων με φορολογικές ταμειακές μηχανές ακόμη και στους ελεύθερους επαγγελματίες. Ωστόσο η χρήση των ταμειακών μηχανών δεν είναι υποχρεωτική αλλά προαιρετική για τους συγκεκριμένους φορολογούμενους. Παράλληλα, εξακολουθούν να απαλλάσσονται από τη τήρηση βιβλίων και έκδοση αποδείξεων λιανικής τα φυσικά πρόσωπα με τζίρο έως 5.000 ευρώ, με εξαίρεση τους ελεύθερους επαγγελματίες (γιατρούς, δικηγόρους, λογιστές κλπ) που θα τηρούν βιβλία και θα κόβουν αποδείξεις ακόμη και αν τα ακαθάριστα έσοδα τους είναι μικρότερα των 5.000 ευρώ.
Οι αλλαγές που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2014 στον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών ξεκαθαρίζονται σε εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.
Ειδικότερα:
1. Κατάργηση υποχρέωσης παροχής ασφαλών πληροφοριών (πρόσθετων βιβλίων). Οι φορολογούμενοι που εκμεταλλεύονται χώρους διαμονής ή φιλοξενίας (ξενοδοχεία κ.λπ.), εκπαιδευτήρια, κλινικές ή θεραπευτήρια, κέντρα αισθητικής, γυμναστήρια και χώρους στάθμευσης, καθώς και οι γιατροί και οδοντίατροι δεν υποχρεούνται στην τήρηση πρόσθετων βιβλίων.
2. Κατάργηση θεώρησης φορολογικών βιβλίων και στοιχείων. Οι εφορίες δεν θεωρούν οποιοδήποτε φορολογικό βιβλίο και στοιχείο. Τυχόν αποθέματα θεωρημένων και μη χρησιμοποιηθέντων φορολογικών βιβλίων και στοιχείων μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι της εξαντλήσεως αυτών.
3. Κατάργηση έκδοσης εγγράφων μεταφοράς (φορτωτικών) - Έκδοση τιμολογίων και αποδείξεων λιανικών συναλλαγών για τις μεταφορές αγαθών.
Ο μεταφορέας, το μεταφορικό γραφείο ή ο διαμεταφορέας για τις μεταφορές

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Πότε αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί σε βάρος της α’ κατοικίας-Διευκρινίσεις από την γγ Καταναλωτή


Picture 0 for Πότε αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί σε βάρος της α’ κατοικίας
23 Ιαν 2014

Στη «χαρτογράφηση» της ρύθμισης που προβλέπει την αναστολή των πλειστηριασμών σε βάρος της πρώτης κατοικίας των οφειλετών έως την 31η Δεκεμβρίου 2014 προχώρησε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης.
Μέσω 16 ερωτήσεων – απαντήσεων η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή παρέχει διευκρινίσεις για το τι πρέπει να κάνουν οι οφειλέτες για να υπαχθούν στη ρύθμιση. Συγκεκριμένα: 
1. Για ποιο λόγο κρίθηκε αναγκαία η νομοθετική ρύθμιση;
Η δυσμενής οικονομική συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας και έχει επιφέρει σημαντικές μειώσεις στα εισοδήματα των νοικοκυριών και αύξηση της ανεργίας, οδηγώντας σε ραγδαία αύξηση των καθυστερούμενων οφειλών και στον εγκλωβισμό των δανειοληπτών σε μακροχρόνιες διαδικασίες διευθέτησης οφειλών, κατέστησαν αναγκαία τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για παροχή προστασίας της κύριας κατοικίας των δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς κατά τη μεταβατική περίοδο μέχρι την ολοκλήρωση ενός μόνιμου μηχανισμού υποστήριξης και διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, ο οποίος, σε συνάρτηση με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, θα αποτελέσει έναν μόνιμο πυλώνα προστασίας των υπερχρεωμένων πολιτών.
2. Με ποιο τρόπο προστατεύεται η κύρια κατοικία από τους πλειστηριασμούς;
Αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί σε βάρος της πρώτης κατοικίας των οφειλετών, έως την 31η Δεκεμβρίου 2014, εφόσον αυτοί πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο νόμος. Με αυτό τον τρόπο, εισάγεται μία διάταξη βασιζόμενη σε κοινωνικά

ΟΑΕΕ: Οι προϋποθέσεις προαιρετικής ασφάλισης των νέων ασφαλισμένων

Picture 0 for ΟΑΕΕ: Οι προϋποθέσεις προαιρετικής ασφάλισης των νέων ασφαλισμένων

Γράφει ο συν-Εργατικός του forologikanea.gr 22 Ιαν 2014
Με εγκύκλιο του ο ΟΑΕΕ παραθέτει όλες τις προϋποθέσεις για τους ασφαλισμένους που αφορούν στην προαιρετική ασφάλιση των  «νέων  ασφαλισμένων», δηλαδή όσων πρωτοασφαλίστηκαν σε οποιοδήποτε φορέα Κύριας Ασφάλισης ή το Δημόσιο μετά την 1/1/1993.
  Η εγκύκλιος εκτός από τις προϋποθέσεις για την προαιρετική ασφάλιση καθορίζει και τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλει ο ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ ώστε να ενταχθεί σε αυτή.
  Οι υποχρεωτικά ασφαλισμένοι μπορούν να συνεχίσουν την ασφάλισή τους προαιρετικά στον ΟΑΕΕ μετά τη διακοπή της ασφαλιστέας στον Οργανισμό δραστηριότητας, εφόσον πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
  α) Έχουν υποβάλλει αίτηση εντός έτους από τη διακοπή της δραστηριότητας.
  β) Έχουν πραγματοποιήσει στην υποχρεωτική ασφάλιση 1.500 ημέρες εργασίας ή πέντε (5) έτη ασφάλισης τουλάχιστον, από τις οποίες 300 ημέρες ή ένα (1) έτος εντός της τελευταίας πενταετίας, πριν την υποβολή της αίτησης.
  γ) Δεν υπάγονται στην ασφάλιση οποιουδήποτε άλλου φορέα.
  δ) Κατά το χρόνο της υποβολής της αίτησης δεν κρίνονται ανάπηροι κατά την έννοια του στοιχείου β της παρ.5 του άρθρου 28 του α.ν. 1846/1951, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 27 παρ.5β του ν. 1902/1990, δηλαδή το ποσοστό επαγγελματικής αναπηρίας να είναι κάτω του 67%.
 
• Για τη συμπλήρωση των 1.500 ημερών ή πέντε (5) έτη ασφάλισης λαμβάνεται υπόψη και ο διαδοχικά διανυθείς χρόνος ασφάλισης σε άλλους φορείς.
  Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του ν.2458/1997 οι διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης έχουν εφαρμογή μεταξύ του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών και άλλων φορέων κύριας ασφάλισης.
  Στην περίπτωση αυτή περιλαμβάνεται και ο χρόνος που διανύθηκε στον Κλάδο

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Νέα δάνεια σε φιλο κυβερνητικά ΜΜΕ;


 Δημοσιεύθηκε στον Tύπο η πληροφορία ότι προετοιμάζεται δάνειο από τις τέσσερις συστημικές (γράφε κρατικές) τράπεζες, ύψους «98 εκατομμυρίων ευρώ, 10ετούς διάρκειας και περίοδο χάριτος για την πρώτη διετία», προς έναν εκ των πλέον χρεωμένων δημοσιογραφικών συγκροτημάτων ΜΜΕ. Μάλιστα τα χρήματα αυτά δεν θα πάνε μόνο για την αναχρηματοδότηση παλαιών δανείων, αλλά θα δοθούν και πρόσθετα χρήματα στη συγκεκριμένη εταιρεία.
 Επίσης γράφεται ότι «θηριώδη» ατομικά δάνεια θα μετατραπούν σε εταιρικά. Αν πράγματι επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες και προωθηθούν οι αποφάσεις αυτές τότε θα ολοκληρωθεί η προνομιακή χρηματοδότηση των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης με χρήματα στην ουσία των Ελλήνων φορολογουμένων.
 Έχουν ήδη προηγηθεί άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί και συγκροτήματα, που πήραν δάνεια με προνομιακούς όρους, οι οποίοι είναι τελείως μη συμβατοί με την πρακτική που ακολουθούν οι τράπεζες για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, είτε γενικότερα, είτε επιχειρήσεις του χώρου των ΜΜΕ. Για να παραφράσουμε τον Όργουελ όταν έγραφε την Φάρμα των Ζώων, «όλες οι επιχειρήσεις είναι ίσες, αλλά μερικές είναι περισσότερο ίσες από τις υπόλοιπες».

Η συμπεριφορά αυτή δεν αφορά βεβαίως μόνον στην ελληνική κυβέρνηση, που προωθεί τα συγκεκριμένα δάνεια. Αφορά επίσης και στον βασικό μέτοχο σ’ αυτή την ιστορία, που δεν είναι άλλος από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου, ως γνωστόν είναι ήδη κατηγορούμενη στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για την

Οι δηλώσεις ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων για το 2013 - Τα νέα πρόστιμα

Picture 0 for Οι δηλώσεις ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων για το 2013 - Τα νέα πρόστιμα
Του Απόστολου Αλωνιάτη
Σήμερα θα ήθελα να γράψω ένα άρθρο που θα λέγεται «Προσοχή – Προσοχή κυκλοφορεί εγκύκλιος του υπουργείου οικονομικών καλυφθείτε».
 Δεν μιλάω μόνο για την εγκύκλιο για τους αγρότες που κυκλοφόρησε χωρίς νούμερο, αλλά και για δεκάδες εγκυκλίους, οδηγίες και δελτία τύπου , που κυκλοφορούν αδέσποτα, και δεν καλύπτονται από κάποιο νόμο ή κάποια απόφαση, από το υπουργείο οικονομικών.
 Γι αυτά θα επανέλθουμε σε άλλο σημείωμα μας, γιατί σήμερα επείγει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα θέματα σχετικά με τις δηλώσεις ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων και τα πρόστιμα που επιβάλλονται.

Δηλώσεις που αφορούν υποχρεώσεις μέχρι 31.12.2013.
 ( σχετικό άρθρο για τα πρόστιμα του ν. 4174/2013 *)
 Ποιο συγκεκριμένα με το άρθρο  50   του Ν. 4223 (ΦΕΚ Α' 287/31-12-2013) περί «Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλες διατάξεις», αναφέρεται ότι:

«17. Στις πράξεις καταλογισμού οποιουδήποτε φόρου που εκδίδονται μετά την 1.1.2014 και αφορούν εν γένει φορολογικές υποχρεώσεις, χρήσεις, περιόδους ή υποθέσεις έως την 31.12.2013, εξακολουθούν να επιβάλλονται οι πρόσθετοι φόροι του άρθρου 1 του ν. 2523/1997, όπως ίσχυε κατά φορολογία και χρήση. Μετά την απόκτηση του εκτελεστού τίτλου εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 53 και 57 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

18. Για την υποβολή μετά την 1.1.2014, εκπρόθεσμων χρεωστικών δηλώσεων που αφορούν χρήσεις, περιόδους, υποθέσεις ή εν γένει φορολογικές υποχρεώσεις έως 31.12.2013, επιβάλλονται οι πρόσθετοι φόροι του άρθρου 1 του ν. 2523/1997, όπως ισχύουν κατά φορολογία και χρήση. Μετά την απόκτηση του εκτελεστού τίτλου έχουν εφαρμογή τα οριζόμενα στις διατάξεις των άρθρων 53 και 57 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

19. Για την υποβολή, μετά την 1.1.2014, εκπροθέσμων δηλώσεων από τις οποίες δεν προκύπτει φορολογική υποχρέωση ή δηλώσεων πληροφοριακού χαρακτήρα που αφορούν περιόδους έως την 31.12.2013, επιβάλλονται τα πρόστιμα του άρθρου 4 του ν. 2523/1997 με τον περιορισμό το καταβλητέο σε καθεμία περίπτωση ποσό να μην ξεπερνά το προβλεπόμενο στο άρθρο 54 παρ. 2 περίπτωση α' του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας».

Σημειώναμε τότε ότι: «Σύμφωνα με τις αλλαγές που επήλθαν με τον νόμο για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α,  οι δηλώσεις που κατατίθενται μετά την 1.1.2014 και αφορούν χρήσεις μέχρι 31.12.2013, αντιμετωπίζονται με τα πρόστιμα του παλιού

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Παράταση ενός μήνα για τις αιτήσεις προστασίας της α' κατοικίας από τους πλειστηριασμούς -Ποιοι μπορεί να ενταχθούν στη ρύθμιση

Eως και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου θα δέχονται οι τράπεζες, από τους πελάτες τους, υπεύθυνες δηλώσεις για την προστασία της κύριας κατοικίας τους από πλειστηριασμό, καθώς, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η Ελληνική Ενωση Τραπεζών, μετά από σχετικό αίτημα, έδωσε παράταση ενός μήνα. Η παράταση αφορά στο μέτρο προστασίας των δανειοληπτών που ενεργοποιήθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2014 και  το οποίο δίνει τη δυνατότητα καταβολής μηνιαίας δόσης έως και το 10% του καθαρού εισοδήματός τους, με σκοπό να αποφεύγουν οι δανειολήπτες τον  κίνδυνο πλειστηριασμού. Δικαίωμα ένταξης στο εν λόγω μέτρο έχουν όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν ετήσιο εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ. Σε περίπτωση που το ξεπερνούν η δόση δεν θα ισούται με το 10% του μηνιαίου εισοδήματος, αλλά η ρύθμιση θα γίνεται ως εξής: Θα καταβάλλεται ετήσια δόση 1.500 ευρώ + 20% του υπερβάλλοντος εισοδήματος από τις 15.000 ευρώ. Επίσης, σύμφωνα με το Tovima.gr, για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση θα πρέπει να εκπληρώνει σωρευτικά τις εξής προϋποθέσεις:
  • Αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας: Δε θα πρέπει να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ,
  • Ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα: Έως 35.000 ευρώ, δηλαδή χωρίς τις κρατήσεις για ασφαλιστικά ταμεία, φόρο εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης. Το μεικτό φθάνει περίπου στα 50.000 ευρώ.
  • Συνολική αξία ακίνητης και κινητής περιουσίας: Δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 270.000 ευρώ: Από το ποσό αυτό το σύνολο των καταθέσεων και άλλων κινητών αξιών του οφειλέτη δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ.
Για οικογένειες με 3 παιδιά και πάνω ή για άτομα με αναπηρία άνω του 67%, και όσους βαρύνονται φορολογικά από άτομα με αναπηρία άνω του 67%, τα παραπάνω όρια των προϋποθέσεων (αντικειμενική αξία πρώτης κατοικίας, εισόδημα, περιουσία) προσαυξάνονται κατά 10%.

Δηλαδή η αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας ορίζεται στις 220.000 ευρώ, το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα στις 38.500 ευρώ, η συνολική κινητή και ακίνητη περιουσία σε 297.000 ευρώ και οι καταθέσεις να μην είναι πάνω από 16.500 ευρώ.


Πηγή:  iefimerida.gr 

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Λουκέτο στο BBC από την Ελληνική Προεδρία για τις δηλώσεις Φάραζ!

Τις κλειστές πόρτες του καναλιού, αντίκρυσαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι του BBC, καθώς η απόφαση της ελληνικής προεδρίας, υλοποιήθηκε άμεσα.
Τις κλειστές πόρτες του καναλιού, αντίκρυσαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι του BBC, καθώς η απόφαση της ελληνικής προεδρίας, υλοποιήθηκε άμεσα.
του Νίκου Ζαχαριάδη 
Το κλείσιμο του γνωστού βρετανικού καναλιού ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, χαρακτηρίζοντάς το «περίπτωση μοναδικής διαφθοράς και απίστευτης σπατάλης»!
«Το σημερινό BBC, έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο που το βλέπουν όλοι, αλλά κανείς δεν τόλμησε να το αγγίξει». Με αυτά τα λόγια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την παύση λειτουργίας του βρετανικού καναλιού, που όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, έχει μετατραπεί σε εργαλείο προπαγάνδας κατά της Ελληνικής Προεδρίας!
Σύμφωνα πάντα με τον κυβερνητικό Εκπρόσωπο, το προσωπικό του BBC θα αποζημιωθεί κανονικά και όσοι εργαζόμενοι κριθεί απαραίτητο, θα επαναπροσληφθούν στον νέο Πανευρωπαϊκό τηλεοπτικό φορέα που πρόκειται να ιδρυθεί και να λειτουργήσει σύντομα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η πραγματική αιτία για τη σκληρή απόφασή της είναι η εχθρική στάση που έχει κρατήσει το κανάλι από το ξεκίνημα της Ελληνικής Προεδρίας, καθώς ούτε μια φορά δεν διέκοψε το πρόγραμμά του για να μεταδώσει στιγμιότυπα από το Ζάππειο, ενώ η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν η μετάδοση της ομιλίας του Βρετανού Ευρωβουλευτή Νάιτζελ Φάραζ που επιτέθηκε ανοιχτά κατά της ελληνικής κυβέρνησης και, προσωπικά, του προέδρου της Ε.Ε. κ. Σαμαρά.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

απο Moufanet

Όλες οι αλλαγές...για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Οι τελειόφοιτοι του 2014 θα μπορούν να κρατήσουν βαθμολογίες μόνο για τις εξετάσεις του 2015 - Από το 2016 καταργείται η κατοχύρωση βαθμών - Εκτός μηχανογραφικού οι Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της ΕΛΑΣ
Μειώνονται οι ευκαιρίες που θα έχουν οι τελειόφοιτοι του Λυκείου για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς με τις νέες αλλαγές στο σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων, θα μπορούν να κατοχυρώσουν τη βαθμολογία τους μόνο για ένα χρόνο.

Συγκεκριμένα, οι φετινοί τελειόφοιτοι θα έχουν μία ευκαιρία για να χρησιμοποιήσουν τη βαθμολογία τους για την εισαγωγή τους σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου». Μόνο για το 2015 θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους βαθμούς που θα πάρουν φέτος στις εξετάσεις, προκειμένου να διεκδικήσουν το 10% των θέσεων στην ανώτατη εκπαίδευση.
Από το 2016 και μετά, όσοι εκ των φετινών τελειόφοιτων θα θελήσουν να είναι ξανά υποψήφιοι, θα πρέπει να περάσουν πάλι από το θρανίο και τη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων. Φέτος, με τη διαδικασία του 10% θα είναι υποψήφιοι μόνο όσοι εξετάστηκαν πέρυσι. Γιατί η ρύθμιση που συμπεριλήφθηκε στο νόμο για το Λύκειο περιορίζει το δικαίωμα κατοχύρωσης της βαθμολογίας των πανελληνίων εξετάσεων μόνο για την επόμενη χρονιά από την τελευταία εξέταση.
Αλλαγή όμως θα υπάρχει και στο μηχανογραφικό δελτίο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα, εκτός αυτού βρίσκονται προς το παρόν οι

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...