Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Θα μπορούν να πουλάνε φάρμακα και τα ταξί!



Ο πρόεδρος Θύμιος, δείχνει πώς θα γίνεται η πώληση των φαρμάκων στα ΤΑΧΙ, ενώ πανηγυρίζει για την επιτυχημένη συμφωνία του με τον υπουργό
Ο πρόεδρος Θύμιος, δείχνει πώς θα γίνεται η πώληση των φαρμάκων στα ΤΑΧΙ, ενώ πανηγυρίζει για την επιτυχημένη συμφωνία του με τον υπουργό
ΤΟΥ Νίκου Ζαχαριάδη
Τη δυνατότητα λειτουργίας μίνι φαρμακείων στο μπροστά κάθισμα, δίνει στους οδηγούς ταξί η τροπολογία που προστέθηκε στο πολυνομοσχέδιο, ύστερα από μυστική ιδιωτική συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη με τον Θύμιο Λυμπερόπουλο
 Και επίσημα, με το νόμο, θα μπορούν πλέον οι οδηγοί ταξί, να κάνουν μίνι διαγνώσεις και να προμηθεύουν το επιβατικό κοινό με τα κατάλληλα φάρμακα, αφού σύμφωνα με τη νέα διάταξη που προστέθηκε στο πολυνομοσχέδιο, επιτρέπεται η πώληση φαρμάκων κατά τη διάρκεια της μίσθωσης.  Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων, κ. Λυμπερόπουλου, «ο υπουργάκος δέχτηκε επιτέλους ότι οι εμείς οι ταξιτζήδες ξέρουμε τα πάντα λόγω της θητείας μας στο τιμόνι που είναι μεγάλο σχολείο της ζωής. Οπότε διαθέτουμε τα απαραίτητα εφόδια για να κάνουμε διάγνωση και να παρέχουμε με ασφάλεια συνταγογραφημένα φάρμακα στους ασθενείς επιβάτες».  Η διάταξη προβλέπει ότι τα μη συνταγογραφημένα φάρμακα θα είναι τοποθετημένα σε ειδικές θήκες στο μπροστινό κάθισμα, ενώ εκείνα που δίνονται κατόπιν συνταγής, θα πρέπει να αποθηκεύονται στο μπροστινό ντουλαπάκι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κωστή Χατζηδάκη, οι επιβάτες που χρειάζονται ηρεμιστικά λόγω του στρες που τους δημιουργεί η κίνηση και η συζήτηση με τους αυτοκινητιστές, θα μπορούν επιτέλους να τα προμηθεύονται αμέσως.  Τέλος, όπως αποκάλυψαν καλά πληροφορημένες πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για την παραχώρηση του δικαιώματος στους οδηγούς ταξί, να παράγουν φρέσκο γάλα, αρκεί η αγελάδα να βρίσκεται στο πορτ-μπαγκάζ και να τηρούνται οι προδιαγραφές υγιεινής.
 

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)
ΑΠΟ  Moufanet

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Το VIDEO που όλοι πρέπει να δείτε: Πώς ο άνθρωπος κατέστρεψε το περιβάλλον...

 Τρία λεπτά και τριανταεπτά δευτερόλεπτα είναι υπεραρκετά για τον δημιουργό του παρακάτω βίντεο για να μας δείξει με τον πιο σοκαριστικό τρόπο και μέσω... καρτούν, πως ο άνθρωπος καταστρέφει το περιβάλλον.
ΑΠΟ tinosvoice.

Οι 50 μεγάλες ανατροπές στην αγορά και τη ζωή μας - Διαβάστε τις αλλαγές

Πενήντα είναι οι αλλαγές της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που περνάνε στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί την Κυριακή και αφορούν τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά.
ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Φάρμακα -Φαρμακεία:
1.-Καταργούνται οι ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων, ενώ διατηρούνται τα πληθυσμιακά κριτήρια. 2.-Καταργείται το ελάχιστο ποσοστό 50% που έπρεπε να κατέχει ο αδειούχος φαρμακοποιός στην κοινή εταιρία με άλλο φαρμακείο ή φαρμακαποθήκη. Τα ποσοστά συμμετοχής σε εταιρείες φαρμακείων ή φαρμακαποθηκών θα καθορίζονται στο εξής ελεύθερα. 3.-Επιτρέπεται σε φαρμακοποιούς να ιδρύουν ή να διευθύνουν περισσότερα του ενός φαρμακεία. 4.-Αίρεται η απαγόρευση της συστέγασης φαρμακείων ή φαρμακοποιών με άλλα καταστήματα. 5.-Καταργείται το ελάχιστο εμβαδόν φαρμακαποθήκης και του χώρου εξυπηρέτησης του κοινού (φαρμακοπωλείο) σε περιπτώσεις συστέγασης φαρμακείων. 6.–Απελευθερώνονται προς τα κάτω οι τιμές των Μη Συνταγογραφούμενων

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Meteo-Ψηφοφορία -Η ομορφότερη παραλία της Ελλάδας

Για ακόμα μία φορά το meteo-news.gr  διοργανώνει μία online διαδικτυακή ψηφοφορία με θέμα την την ανάδειξη της ομορφότερης παραλίας στην Ελλάδα για το 2014...
Η πρώτη φάση της ψηφοφορίας θα ολοκληρωθεί στις 15.4.14 και μετά οι 10 επικρατέστερες παραλίες θα μπουν στην διαδικασία ψηφοφορίας για να αναδειχθεί, την 1η Μαΐου 2014 η ομορφότερη παραλία.
Τονίζουμε ότι σε κάθε φάση της ψηφοφορίας μπορείτε να ψηφίσετε μία φορά
Σύρετε την μπάρα προς τα κάτω για να δείτε όλες τις παραλίες.....ή σε μία σελίδα όλες μαζι


                                                      ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Αυτό είναι το τραγούδι της Shakira για το Μουντιάλ



Το Ρίο θα χορέψει στους ρυθμούς του «La La La».
 Η κολομβιανή ποπ σταρ Shakira λανσάρισε το επίσημο τραγούδι του Μουντιάλ της Βραζιλίας, τέσσερα χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία του Waka Waka *στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.Τους στίχους του τραγουδιού «La La La» έχει γράψει η ίδια η Shakira σαν μία επεξεργασμένη βερσιόν του νέου τραγουδιού της «Dare». 
 «Είναι σε βραζιλιάνικο ρυθμό, οι στίχοι είναι προσωπικοί και είναι όντως μια

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Μαθητικός διαγωνισμός με τίτλο “Αναμνήσεις από τα παλιά σχολικά χρόνια”.

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΕΔΙΣΥ

Πάρτε Μέρος στον Μαθητικό Διαγωνισμό του ΕΚΕΔΙΣΥ

Δείτε το έγγραφο του ΕΚΕΔΙΣΥ σχετικά με τον διαγωνισμό ΕΔΩ

Δείτε το έγγραφο του Υπουργείου σχετικά με τον διαγωνισμό ΕΔΩ

Κατεβάστε τη φόρμα συμμετοχής ΕΔΩ

Το ΕΚΕΔΙΣΥ διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό με τίτλο “Αναμνήσεις από τα παλιά σχολικά χρόνια”.
Οι μαθητές που θα λάβουν μέρος θα δημιουργήσουν ένα βιντεάκι με αφηγήσεις από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους για τα δικά τους σχολικά χρόνια. Τα καλύτερα θα βραβευτούν.  Θα αναρτηθούν επίσης στην ιστοσελίδα και θα βοηθήσουν στη δημιουργία του Μουσείου Προφορικής Ιστορίας της Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ.
ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
  • Κάθε μαθητής μπορεί να παράξει και να υποβάλει ένα βίντεο διάρκειας έως

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Φοιτητικό, στεγαστικό επίδομα 2014: πώς θα το λάβετε, πότε λήγει η διορία

Φοιτητικό, στεγαστικό επίδομα 2014: πώς θα το λάβετε, πότε λήγει η διορίαΠώς θα λάβετε το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2014 και πότε λήγει η διορία;
 Η προθεσμία για τις αιτήσεις στις Γραμματείες για το Φοιτητικό Επίδομα 2014 από τους φοιτητές λήγει τέλος Μαρτίου.
Οι Γραμματείες των τμημάτων των ΑΕΙ και ΤΕΙ έχουν ήδη καλέσει τους δικαιούχους για το Φοιτητικό στεγαστικό Επίδομα 2014 με ανακοινώσεις τους να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και χωρίς να χρειαστεί να απευθυνθούν στις εφορίες, αφού οι γραμματείες των σχολών θα υποβάλουν τις αιτήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου όπως έγινε και πέρσι. Σημειωτέον ότι πέρσι δόθηκε παράταση ένα μήνα (έως τέλος Απριλίου.
Η διαδικασία που τηρήθηκε από τις υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου

ΟΑΕΔ: ποιες επιχειρήσεις επιδοτούνται για προσλήψεις ανέργων

ΟΑΕΔ: ποιες επιχειρήσεις επιδοτούνται για προσλήψεις ανέργωνΠοιες επιχειρήσεις επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ για την πρόσληψη ανέργων; Ξεκίνησαν σήμερα 21 Μαρτίου 2014, οι αιτήσεις των επιχειρήσεων, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο αφορά στην πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-66 χρόνων. 
 Το τρέχον πρόγραμμα, που αφορά στην πρόσληψη 10.000 ανέργων γίνεται μέσω επιδότησης, η οποία θα φθάνει έως τα 450 ευρώ το μήνα, για 12 μήνες με τον συνολικό προϋπολογισμό του προγράμματος του ΟΑΕΔ να ανέρχεται τα 54 εκατομμύρια ευρώ.
Οι προϋποθέσεις για την επιδότηση των επιχειρήσεων από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, με σκοπό την πρόσληψη και απασχόληση ανέργων είναι οι εξής:
 Οι επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να έχουν μειώσει το προσωπικό τους τρεις μήνες

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...