Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Σούπερ Μάρκετ: Deal στη λιανική: Η απόβαση των Χανιωτών στις Κυκλάδες - 112 καταστήματα άλλαξαν χέρια - Ριζικές αλλαγές στον χάρτη του οργανωμένου λιανεμπορίου της χώρας


17-11-14
Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού βρίσκεται προς κρίση η πρόταση για να περάσει υπό τον
έλεγχο του ΙΝΚΑ Χανίων η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Βιδάλης, που έχει πολύ σημαντική παρουσία στις Κυκλάδες.
Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις, ενώ το προηγούμενο διάστημα τα καταστήματα της εταιρίας Βιδάλης, που σε πολλά σημεία (όπως η Μήλος) είναι καινούργια, πέρασαν από το σχετικό μικροσκόπιο των Χανιωτών, όπως και τα στοιχεία ισολογισμών. Με ορμή από την αυξανόμενη κίνηση της ζήτησης στην Κρήτη, λόγω τουρισμού, το ΙΝΚΑ Χανίων, που έχει φτάσει τα 35 χρόνια ζωής, αποτελεί μια ισχυρή αλυσίδα ειδικά στη Δυτική Κρήτη με πολυμετοχική σύνθεση κι έντονα τοπικό στοιχείο επιδιώκει να εισέλθει στην ακμάζουσα λόγω τουρισμού και πάλι αγορά του Νοτίου Αιγαίου «κλειδώνοντας» σημεία πώλησης σε δυναμικές τουριστικές περιοχές.
Φρενάροντας την ανάπτυξη των μεγάλων του κέντρου στα Χανιά το ΙΝΚΑ διαθέτει μια ευρεία γκάμα επιχειρηματικών συμμετοχών. Το μικρό κατάστημα των 452 μετόχων κύρια δημοσίων υπαλλήλων που ξεκίνησε στην οδό Μίνωος στα Χανιά για να επεκταθεί στη συνέχεια στην οδό Ελύρου στα νότια της πόλης, έχει φτάσει πλέον να έχει 4.500 χιλιάδες μέλη και μετοχές στις Χανιώτικες επιχειρήσεις Α.Ν.Ε.Κ, ΕΤΑΝΑΠ, BIOXYM, Χιωτάκης Ζύμες και την ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ.
Το κλείσιμο της συμφωνίας θα ισχυροποιήσει περαιτέρω το ΙΝΚΑ καθώς θα δώσει πρόσβαση στους Χανιώτες σε 8 ακόμη νησιά του Αιγαίου και συγκεκριμένα σε Τήνο, Σύρο, Νάξο, Πάρο, Μήλο, Σαντορίνη, Χίο και Κάλυμνο.
Παράλληλα ενισχύει τον τζίρο του κατά 43,734 εκατ. ευρώ (όσο και ο τζίρος του Βιδάλη με βάση τον ισολογισμό για τη χρήση του 2013), με αποτέλεσμα ο συνολικός τζίρος του ΙΝΚΑ Χανίων μετά την εξαγορά της Βιδάλης να αγγίξει τα 200 εκατ. ευρώ. Πέρυσι ο τζίρος της ΣΥΝ ΜΕΛΩΝ ΙΝΚΑ Π.Ε, διαμορφώθηκε στα 145,203 εκατ. ευρώ από 150,74 εκατ. ευρώ το 2012, τα κέρδη του 3,442 εκατ. ευρώ έναντι 4,013 εκατ. ευρώ το 2012 ενώ το δίκτυο των καταστημάτων του ξεπερνά τα 30.
Η αλυσίδα Βιδάλης, ιδρύθηκε το 1983, όταν ο Δημήτρης Βιδάλης ανέλαβε το μπακάλικο

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Εκκλησία: Υπό αμφισβήτηση η θέση στον Παράδεισο όσων νηστεύουν «για το καλό»

nisteiaΣε αναβρασμό βρίσκεται μέρος του πληθυσμού το οποίο επέλεξε να τηρήσει τη νηστεία κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας «για το καλό», καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είναι αμφίβολο το εάν η συγκεκριμένη μορφή νηστείας είναι κριτήριο ικανό να διασφαλίσει μια θέση στον Παράδεισο. Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται πως στα ανώτερα κλιμάκια της εκκλησίας υπάρχει έντονος προβληματισμός και δυσαρέσκεια με την νηστεία η οποία ακολουθείται μόνο κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα και δεν συνοδεύεται από πίστη ούτε από παρακολούθηση της θείας λειτουργίας.
«Πιστεύω πως έχουμε να κάνουμε με μια ντεμέκ νηστεία, και με ντεμέκ χριστιανούς», δήλωσε στο «Κουλούρι» υψηλά ιστάμενο στέλεχος της εκκλησιαστικής ιεραρχίας. «Οι πραγματικοί χριστιανοί νηστεύουν Τετάρτες, Παρασκευές, δύο ολόκληρες σαρακοστές, Δεκαπενταύγουστο και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα. Οι λάιτ χριστιανοί για πέντε μέρες τον χρόνο δεν τρώνε σουβλάκια. Αν περνάει από το χέρι μου δεν υπάρχει περίπτωση να καταλήξουν στον Παράδεισο», καταλήγει συνοφρυωμένος.
«Εγώ γενικά δεν πιστεύω, για την αποτοξίνωση το κάνω», δήλωσε στο «Κουλούρι» η 26χρονη Μαρία από Παγκράτι που νηστεύει «για το καλό», όπως η ίδια το χαρακτηρίζει, για να συμπληρώσει:  «Είναι μια καλή ευκαιρία να περάσω λίγες μέρες χωρίς να φάω κρέας και γαλακτοκομικά. Επίσης δεν θέλω να στεναχωρήσω τη γιαγιά. Ωστόσο θεωρούσα πως όλο και κάποιο τόπο θα πιάνει αυτό, στην περίπτωση δηλαδή που τελικά υπάρχει κάποιος εκεί ψηλά που μας παρατηρεί. Αν δεν ισχύει να μας το πουν γιατί μου έλειψε το προσούτο», συνοψίζει.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, οι θιασώτες της νηστείας της Μεγάλης Εβδομάδας διοργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση στη βασιλεία των ουρανών.

ΑΠΟ -.ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...