Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Σας υποσχόμαστε αίμα και δάκρυα. -ΤΟΥ Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Σας υποσχόμαστε αίμα και δάκρυα, όπως υποσχέθηκε στους συμπολίτες του ο Τσώρτσιλ το 1939!
Ένα κόμμα της αντιπολίτευσης που προετοιμάζεται να κυβερνήσει εν μέσω της
δραματικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η πλειοψηφία των πολιτών, δεν μπορεί παρά να νιώσει την ανάγκη να παρουσιάσει, και να δεσμευτεί, σε κάποια ελάχιστη δέσμη μέτρων ανακούφισης ανθρώπων και επιχειρήσεων που θα εφαρμόσει από τον πρώτο μήνα μιας μελλοντικής κυβέρνησης της οποίας θα αποτελεί τον κορμό.

 Το κατανοώ αυτό. Όμως πόσο θα ήθελα να ακούσω κάτι διαφορετικό στην προεκλογική περίοδο που, όπως φαίνεται, έχει αρχίσει ήδη!

 Πόσο θα ήθελα μια τοποθέτηση που να λέει πάνω-κάτω τα εξής:
  • Αν πιστεύετε ότι τα Μνημόνια που ψηφίστηκαν ήταν η μόνη εναλλακτική εντός της Ευρωζώνης, δεν πρέπει να μας ψηφίσετε. •Αν κρίνετε ότι το 2ο Μνημόνιο τελειώνει επί της ουσίας, κι όχι για το θεαθήναι, με τον ελληνικό λαό να αποκτά ξανά τη δυνατότητα να πάρει τις τύχες του στα χέρια του, π.χ. μέσω

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Τι είναι η εταιρεία Uber που απειλεί να... αφανίσει τα ταξί όλου του πλανήτη -Οι υπηρεσίες που προσφέρει και το σενάριο άφιξης στην Αθήνα

Την Αθήνα, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, φέρεται να έχει επιλέξει για επόμενο σταθμό της η Uber, μια εφαρμογή ιδιωτικής μετακίνησης η οποία έχει φανατικούς χρήστες αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Και κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί αν... αφιχθει στην Αθήνα, αφού θα περιορίσει και άλλο τη δουλειά των ταξιτζήδων.
Τι είναι η Uber
Η Uber ιδρύθηκε το 2009 στις ΗΠΑ και άρχισε να λειτουργεί στο Σαν Φρανσίσκο το 2010. Αρχικά, στον τομέα των ιδιωτικών (πολυτελών) μετακινήσεων και στην συνέχεια στον κλάδο των «διαμοιρασμένων διαδρομών» μεταξύ χρηστών. Το μοντέλο της Uber επιτρέπει σε ιδιώτες κατόχους οχημάτων μέσα από την υπηρεσία UberX να μετατραπούν σε οδηγούς προς ενοικίαση, μοιράζοντας το αυτοκίνητό τους με τους χρήστες της εφαρμογής και κερδίζοντας χρήματα από τις

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Διαγωνισμός για 260 λιμενοφύλακες – Ποια είναι τα απαραίτητα προσόντα

Για τις αρχές Οκτωβρίου μετατίθεται ο διαγωνισμός κατάταξης στο Λιμενικό 260 δοκίμων Λιμενοφυλάκων, ενώ γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος» στις βασικές προϋπθέσεις για τους υποψήφιους Λιμενοφύλακες περιλαμβάνονται:
  • Απολυτήριο ΔΕ
  • Βεβαίωση καλής γνώσης μιας γλώσσας
  • Πιστοποίηση χειρισμού Η/Υ
  • Να είναι μέχρι 26 ετών
Οσοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα κληθούν αρχικά για υψομέτρηση, ενώ στη συνέχεια θα υποβληθούν σε εξετάσεις. Οσοι τις περάσουν θα θα υποβληθούν σε αθλητικές δοκιμασίες που θα περιλαμβάνουν τα εξής:
  • ελεύθερη κολύμβηση σε απόσταση 50 μέτρων σε χρόνο 2 λεπτών (μια προσπάθεια)
  • άλμα σε μήκος με φόρα 3,60 μέτρα (τρεις προσπάθειες)
  • άλμα σε ύψος με φόρα 1 μέτρο (τρεις προσπάθειες)
  • δρόμος 1.000 μέτρων σε χρόνο 4 λεπτών και 30 δευτερολέπτων (μια προσπάθεια)
  • δρόμος 100 μέτρων σε χρόνο 17 δευτερόλεπτα (μια προσπάθεια)
  • ρίψη σφαίρας (βάρους 7,260 κιλών) σε απόσταση τουλάχιστον 4,4 μέτρων

απο http://www.aftodioikisi.gr

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΕΤΑΞΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΟΧΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Προφανώς είπε πράγματα που ήθελε να ακούσει μεγάλη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού. Ευνόητο είναι έτσι ότι προκάλεσε σφοδρή κριτική τόσο από τη δεξιά όσο και από την εκτός ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά.
Η κυβέρνηση αναστατώθηκε, γιατί διαπίστωσε την απήχηση που είχαν τα λεγόμενα του Τσίπρα στις τάξεις μερίδας ψηφοφόρων της. Επιχείρησε έτσι να απαξιώσει με επιθετική φρασεολογία τις δεσμεύσεις, όπως τις χαρακτήρισε ο ίδιος, που ανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει μπει στη φαντασίωση ότι έχει στο τσεπάκι του τους δανειστές», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Για «φεστιβάλ ανευθυνότητας» και... «στιλ Μαυρογιαλούρου (!)» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Εδώ που τα λέμε, φτηνά τη γλίτωσε ο Τσίπρας, γιατί προχθές ο Ευ. Βενιζέλος χαρακτήρισε... «φαντάσματα της παράταξης» και «καλικάντζαρους» τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν μαζί του, υπονοώντας -χωρίς πάντως να τους αναφέρει προσωπικά- τον υπουργό του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Γιώργο Παπανδρέου!
Η ουσία όμως της κριτικής που ασκεί η κυβέρνηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Γερμανοί θα κλείσουν όλα τα ελληνικά σούπερ μάρκετ

Οι Γερμανοί θα κλείσουν όλα τα ελληνικά σούπερ μάρκετ
Στα νύχια των Γερμανών η ελληνική παραγωγή άριστης ποιότητας, τροφές σκουπίδια για τους Έλληνες που δεν θα μπορούν να αγοράσουν, ούτε αυτά που παράγουν.
Ένας εφιάλτης που σύμφωνα με το αποκαλυπτικό άρθρο της «Κυριακάτικης Kontranews», οι μεγάλες πολυεθνικές τα γερμανικά μεγαθήρια προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα στην χώρα μας. Σε δραματική οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι ελληνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αφού «τα τελευταία 5 χρόνια δέχονται απίστευτες επιθέσεις από τις ξένες πολυεθνικές που τις προμηθεύουν και τα φτηνά γερμανικά σουπερ μάρκετ.» Άμεση συνέπεια να κινδυνεύουν οι 100.000 εργαζόμενοι σε αυτές τις αλυσίδες να μείνουν άνεργοι και χιλιάδες Ελληνες παραγωγοί να μην μπορούν στο μέλλον να διαθέσουν τα προϊόντα τους, στην ελληνική αγορά.
Η οικονομική κρίση και η εφαρμογή των σκληρών μνημονιακών πολιτικών έχει οδηγήσει σε δραματική μείωση της κατανάλωσης. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα η ΕΛΣΤΑΤ, την πενταετία 2009-2013, η μέση μηνιαία

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ο κόσμος εγκαταλείπει την παγκοσμιοποίηση - Του Philip Stephens

Ο κόσμος εγκαταλείπει την παγκοσμιοποίησηΤου Philip Stephens 
Οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας σηματοδοτούν μία νέα εποχή που όμως ξεκίνησε πολύ πριν με τη χρηματοοικονομική κρίση. Η ανατροπή στην πολιτική των ΗΠΑ και ο ρόλος της πιεσμένης μεσαίας τάξης. Η έλλειψη βούλησης και... χωροφύλακα.
Μία άποψη που εκφράζεται τελευταίως στο εξωτερικό είναι πως η ιστορία θα καταγράψει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας ως την αρχή μίας νέας εποχής, με βασικό χαρακτηριστικό την οπισθοχώρηση από την παγκοσμιοποίηση. Τις προάλλες άκουσα υψηλόβαθμο Γερμανό αξιωματούχο να θίγει αυτό το θέμα στο Stockholm China Forum. Ήταν μία ενδιαφέρουσα άποψη, αλλά χάνει την ευρύτερη εικόνα. Οι κυρώσεις είναι σύμπτωμα και όχι η αιτία.  Η οπισθοχώρηση ξεκίνησε πολύ πριν εξαπολύσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον πόλεμό του στην Ουκρανία.
Τα επιχειρήματα υπέρ της διακοπής των οικονομικών σχέσεων με τη Μόσχα είναι αυταπόδεικτα για όποιον πιστεύει ότι η διεθνής ασφάλεια απαιτεί από τα έθνη να

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...