Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Γλύπτης που Πάει Κόντρα στη Βαρύτητα Ζει στη Νάξο

Όλες οι φωτογραφίες είναι μια ευγενική παραχώρηση του Ingbert Brunk

ΤΟΥ Δημήτρη Σταθόπουλου 
  Η ιδανική πρώτη ύλη για τη γλυπτική του, τον οδήγησε στη Νάξο.
Έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια από τη στιγμή που ο Γερμανός γλύπτης Ingbert Brunk έφτασε στο νησί, και όπως σημειώνει δεν το μετάνιωσε ούτε μία στιγμή.
  «Εδώ βρίσκεται η πρώτη ύλη της δουλειάς μου! Που άλλου θα ήταν το ιδανικό σημείο για να ζήσω;», θα μου πει στη συνάντησή μας, στο εκπληκτικό ατελιέ του στον Αζαλά της Νάξου. Ο Ingbert, γεννήθηκε στο Dannenberg της Γερμανίας, κοντά στο Αμβούργο και σπούδασε στη σχολή Καλών Τεχνών "Hochschule der Künste" του Βερολίνου. Η επαφή του με την κρυσταλλίνα, το μάρμαρο της Νάξου τον οδήγησε στο να δουλεύει αποκλειστικά αυτό το μάρμαρο. Η ιδιαιτερότητα του; Πρόκειται για μάρμαρο πολύ φωτεινό με κρυσταλλική, όπως μαρτυρά και το όνομά του, δομή.
Γυρίζει στα λατομεία και στα μαρμαράδικα του νησιού και εντοπίζει κομμάτια μαρμάρου που του αρέσουν. Άλλα ατόφια, άλλα με ενσωματώσεις άλλων υλικών

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Στο δρόμο του "Σοαιαλιστικού Καπιταλισμού" και της γαλαζοπράσινης κυβέρνησης η απόφαση για την λειτουργία Super Market στη Νάξο

ΑΠΟ  vimanaxou.blogspot.gr
Αγνοήθηκαν οι ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
ΑΦΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ οι μεγάλες εταιρείες "δικαιώθηκαν" απο την απόφαση του ΝεοΔημοκράτη Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σπυρίδωνος Σπυρίδων ο οποίος αγνόησε την σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καθώς και
του εμπορικού κόσμου της Νάξου,"προσφέροντας" την δυνατότητα στους χιλιάδες καταναλωτές της Νάξου να γευτούν τα καλούδια των μεγάλων Super Markets. Μεγάλη ωφελημένη της απόφασης αυτής και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου που θα μπορέσει να αξιοποιήσει με αυτό τον τρόπο το ακίνητό της στην περιοχή του Αη Γιάννη στη Χώρα το οποίο προ καιρού είχε "βγάλει στο σφυρί" και ταυτόχρονα να πάρει οικονομικές ανάσες ...

 το δημοσίευμα που ακολουθεί είναι απο το Naxosnow.gr
Άνοιξε ο δρόμος για την ίδρυση πολυκαταστημάτων στη Νάξο
«Πράσινο» για την ίδρυση πολυκαταστημάτων στη Νάξο δίνει γη

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - Τα Γερμανικά LIDL σύμφωνα με καταγγελίες- εκμεταλλεύονται την ουσιαστική αδυναμία ελέγχου των Ομόρρυθμων Εταιρειών στην Ελλάδα και φοροδιαφεύγουν.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΣΟΚ για τα LIDL!Τα Γερμανικά LIDL-σύμφωνα με καταγγελίες- εκμεταλλεύονται την ουσιαστική αδυναμία ελέγχου των Ομόρρυθμων Εταιρειών στην Ελλάδα και φοροδιαφεύγουν, καταστρατηγώντας ταυτόχρονα και τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας περί καρτέλ και ανταγωνισμού!
Ο πρώην Υπουργός Οικονομίας κ. Χριστοδουλάκης σε ανοικτή του επιστολή στην καγκελάριο κ. Μέρκελ μεταξύ άλλων γράφει ότι «η Γερμανία δεν ήταν και αυτή έτοιμη να μπει στην ΟΝΕ επειδή έκανε το τέχνασμα να κρύψει τις ζημιές των νοσοκομείων μετατρέποντας τα σε ανώνυμες εταιρείες.
Το ίδιο τέχνασμα αλλά από την ανάποδη φαίνεται ότι έχουν κάνει οι φίλοι μας όχι στην Γερμανία αλλά στην φαληρημένη Ελλάδα με την δημιουργία ξεχωριστών Ομόρρυθμων Εταιρειών σε κάθε μαγαζί που ανοίγουν.
Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Γιατί το κάνουν; Όχι μόνο για να κρύβουν από τα μάτια του ανταγωνισμού τα (τεράστια φαντάζομαι) κέρδη των επιτυχημένων LIDL, αλλά κυρίως για να μην υπόκεινται στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία περί τριγωνικών (ενδο-ομιλικών) συναλλαγών, αφού με τις Ομόρρυθμες Εταιρείες ξεφεύγουν τους ελέγχους.
Σύμφωνα με το zarpa.gr αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα φοροδιαφυγής που έχει πλέον πολύ μεγάλη σημασία και ουσία σε μια χώρα που μαζεύει μακαρόνια και ρύζια στα καρότσια των σούπερ μάρκετ για να ταΐσει αυτούς που δεν έχουν στην κυριολεξία να φάνε.
Θα προκαλέσω τον όποιο «αρμόδιο» να απαντήσει σε αυτά που γράφω.
Να τα διαψεύσει. Να μας πει δηλαδή ότι έτσι όπως είναι διαρθρωμένο το LIDL σε εκατοντάδες Ομόρρυθμες Εταιρείες μπορεί να εφαρμοστεί η ευρωπαϊκή

Ηθική νοημοσύνη, το επίκτητο χάρισμα - Της Ελένης Χαδιαράκου

Ηθική νοημοσύνη, το επίκτητο χάρισμα
Της Ελένης Χαδιαράκου
Τι είναι ηθική νοημοσύνη; Είναι απαραίτητη στη σημερινή εποχή; Τι κοινωνία δημιουργεί;
Είναι η αρετή που μας μαθαίνει να κάνουμε όλα αυτά που οφείλουμε και όχι αυτά που μας αρέσει να κάνουμε.
Ηθική νοημοσύνη είναι η ικανότητα να ξεχωρίζεις το καλό απ’ το κακό, αλλά και να σέβεσαι τις αξίες των άλλων. Με άλλα λόγια, το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε σ ένα παιδί.
Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τύποι νοημοσύνης. Κάποιοι άνθρωποι έχουν το χάρισμα της μαθηματικής και φιλοσοφικής σκέψης, όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ή ο Μπιλ Γκέιτζ. Κάποιοι άλλοι είναι συναισθηματικά προικισμένοι, για παράδειγμα οι μεγάλοι συγγραφείς, όπως ο Τζον Στάινμπεκ και η Άιρις Μέρντοχ, άνθρωποι δηλαδή που μπορούν να αποτυπώσουν ή να μεταφέρουν το συναίσθημά τους στο ευρύ κοινό.
Επίσης, υπάρχει η πρακτική νοημοσύνη. Είναι οι άνθρωποι που δίνουν λύσεις σε προβλήματα, μπορούν να φτιάξουν ένα αυτοκίνητο, να δώσουν λύση όταν πλημμυρίσει το υπόγειο ή να λύσουν εύκολα μια εξίσωση. Επιπλέον, υπάρχει και

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Γιάννης Πετρίδης – Μια ζωή μες στα τραγούδια! | Του Νίκου Ορφανού στο Machine Art Press

18 September 2014 
Του Νίκου Ορφανου
Τι να πρωτοσυζητήσω με το Γιάννη Πετρίδη; Ακούω τις εκπομπές του 33 χρόνια. Διάβαζα τo περιοδικό του, έχω αγοράσει πολλούς δίσκους που άκουσα ή μου πρότεινε, είναι ο υπεύθυνος για τον τρόπο που ακούω μουσική, σε μεγάλο βαθμό. Επί σειρά ετών η απογευματινή ώρα, 4-5 ήταν δική του. 
 Όταν σταμάτησε η εκπομπή του, στο κρατικό ραδιόφωνο, μετά από 38 χρόνια, τα απογεύματα δεν ήξερα τι να κάνω. Μουσικός παραγωγός, συλλέκτης, γνώστης, εκδότης του ιστορικού περιοδικού Ποπ & Ροκ από το ’78 έως το ’95 περίπου, συνεργάτης στις εφημερίδες Μεσημβρινή, Ελευθεροτυπία, Βήμα κ.α, μουσικοκριτικός, διευθυντής στο ελληνικό παράρτημα της Virgin, τότε που έβγαιναν συγκλονιστικές κυκλοφορίες ταυτόχρονα με το εξωτερικό, μέλος στο αμερικάνικο Rock ‘n Roll Hall of Fame με δικαίωμα ψήφου, και βασικός υπεύθυνος ξοδέματος αμέτρητου εφηβικού χαρτζηλικίου σε δίσκους και συναυλίες, κάμποσων γενεών. Ο Γιάννης είναι ο δάσκαλος όλων εμάς των μουσικόφιλων, όλων εμάς για τους οποίους, η βελόνα στο πικάπ, από τότε που πρωτοκάθησε επάνω στον αυλάκι του δίσκου, δεν ξανασηκώθηκε ουσιαστικά ποτέ. Κυρίες και κύριοι, για τη συνέχεια κοντά σας, ο Γιάννης Πετρίδης:
-Γιατί η νέα γενιά δεν ακούει ροκ όπως οι γονείς τους;
Η κοινωνία πια έχει διαφοροποιηθεί. Και αυτό δε συνέβη μόνο στην Ελλάδα.

Μάθετε πώς στήνεται η "βιομηχανία like" στο facebook

FacebookΗ διαφήμιση μέσω Facebook έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τρόπους εξαγγελίας και προώθησης νέων προϊόντων, με τις περισσότερες εταιρίες να το θεωρούν αναπόσπαστο τμήμα της στρατηγικής τους στο μάρκετινγκ.
Το Facebook με τη σειρά του επικροτεί τις πρακτικές αυτές δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες να πατήσουν like στις σελίδες που τους ενδιαφέρουν και στη συνέχεια να ενημερώνονται για την πορεία των προϊόντων. Το Facebook στοχοποιώντας χρήστες ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους, προτείνει σελίδες που πιστεύει πως τους ταιριάζουν καλύτερα και για αυτή την υπηρεσία αμείβεται αδρά από τις εταιρίες που το χρησιμοποιούν ως μέσο προώθησης.
Υπάρχει ωστόσο και ένας ακόμη τρόπος προώθησης μέσω Facebook ο οποίος έχει αρχίσει να εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια και αφορά στα like επί πληρωμή. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω από «φάρμες like», μία υπηρεσία που πωλούν διάφοροι ιστότοποι στους ενδιαφερόμενους και υπόσχεται ένα συγκεκριμένο αριθμό likes στη σελίδα τους.
Καθώς λίγα ήταν γνωστά για το πώς λειτουργούν αυτές οι φάρμες, ο Εμιλιάνο ντε Κριστοφάρο από το πανεπιστήμιο UCL του Λονδίνου και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να κάνουν την πρώτη συστηματική προσπάθεια για να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας τους και εάν επρόκειτο για ανθρώπινους χρήστες ή για

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...