Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

3η Δεκέμβρη, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - Διακήρυξη της ΕΣΑμεΑ για την 3η Δεκέμβρη 2014

Την διακήρυξή της για την 3η Δεκέμβρη, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, προωθεί σήμερα η ΕΣΑμεΑ, με στόχο και ευχή να φτάσει το μήνυμά της σε όλη την επικράτεια. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, που τα δικαιώματά μας απεμπολούνται στο βωμό της οικονομικής κρίσης, μιας κρίσης που δεν δημιουργήσαμε και ωστόσο καλούμαστε να πληρώσουμε με την αξιοπρέπεια και την τιμή μας, εμείς, τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους: 
  • Πορευόμαστε και θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη, ενάντια στη στοχοποίηση της αναπηρίας κάτω από την πίεση των δυσμενών οικονομικών συνθηκών. 
  • Αντιστεκόμαστε στον παραλογισμό των οικονομικών επιτελείων και της Τρόικα, γνωρίζοντας καλά ότι δεν ευθυνόμαστε για τη δημοσιονομική κατάντια της χώρας. 
  • Στην πλάστιγγα των διαπραγματεύσεων παίρνουμε θέση και δεν θα αφήσουμε να γίνουμε τα τραγικά θύματα ενός νέου Μεσαίωνα.
  • Για να μη χαθούν οι νίκες του αναπηρικού κινήματος  μεταξύ προαπαιτούμενων και νέων μέτρων:  
  • Απαιτούμε να ληφθεί δέσμη συντονισμένων μέτρων άμεσης και μακροχρόνιας προστασίας των ατόμων με αναπηρία και χρόνιας πάθησης και των οικογενειών τους από τις επιπτώσεις αυτής της οικονομικής κρίσης, για την οποία τα άτομα με αναπηρία δεν ευθύνονται. 
  • Παλεύουμε για τη διαμόρφωση των βασικών αρχών για ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα πρόνοιας και υποστήριξης, με βάση τη δικαιωματική προσέγγιση.
Οι περήφανοι πολίτες με αναπηρία, με χρόνια πάθηση και οι περήφανοι

ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Σε καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης πέρασαν οι πρόσφορες - Ολα όσα αλλάζουν για προσφορές, εκπτώσεις και stock μαγαζιά

Για άλλη μια φορά ρυθμίσεις που εξυπηρετούν ελάχιστες επιχειρήσεις , προκαλούν βλάβη στους καταναλωτές και στο μεγάλο σύνολο των επιχειρήσεων. Ο νέος κώδικας δεοντολογίας , δεν έλαβε υπόψη το αποτέλεσμα διαλόγου των φορέων που προηγήθηκε​ Στην πραγματικότητα, οι ασυνείδητοι έμποροι θα μπορούν εσαεί να προφασίζονται εκπτώσεις και προσφορές δηλώνοντας ως τιμή προ εκπτώσεων μια οποιαδήποτε παραπλανητική τιμή 
 Σε καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης πέρασαν οι πρόσφορες και οι προωθητικές ενέργειες των εμπορικών καταστημάτων, προκαλώντας εντονότατες αντιδράσεις από τη μεγαλύτερη μερίδα της εμπορικής κοινότητας, κυρίως των εκπροσώπων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και τριβές και αντιπαραθέσεις εντός του υπουργείου Ανάπτυξης.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, υπέγραψε Υπουργική Απόφαση με τον τίτλο «Κώδικας Δεοντολογίας για την Προστασίας του Καταναλωτή κατά τις Προσφορές, τις Εκπτώσεις και τις Προωθητικές Ενέργειας», η οποία προβλέπει ότι τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να διενεργούν πρόσφορες καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, εκτός από τις περιόδους των εκπτώσεων, ενώ δίνει τη δυνατότητα της διενέργειας ανάλογων εμπορικών πρακτικών και στα καταστήματα stock και οutlet.
Η απόφαση αυτή του κ. Γιακουμάτου αιφνιδίασε καταρχάς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Στέφανο Κομνηνό, ο οποίος μετά από αρκετές εβδομάδες εξαντλητικού διαλόγου με τον ΣΕΒ, τη ΓΣΕΒΕΕ, την ΕΣΕΕ, τον ΣΕΛΠΕ και εκπροσώπους του οργανωμένου λιανεμπορίου και των καταναλωτών είχε καταλήξει σε ένα προσχέδιο υπουργικής απόφασης, το οποίο απείχε σε πολύ μεγάλο βαθμό από την απόφαση η οποία, τελικά, υπεγράφη. Βέβαια, και η πρόταση του κ. Κομνηνού δεν κάλυπτε στο σύνολό της την αγορά. Στο διάστημα των περίπου 2 – 3 μηνών που διήρκεσε ο διάλογος, το περιεχόμενό της άλλαξε

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ένα έξυπνο βίντεο για τα ναρκωτικά

Το Κίουι, είναι ένα  πουλί το οποίο δεν μπορεί να πετάξει και ζει αποκλειστικά στη Νέα Ζηλανδία.  Δείτε  το βίντεο που ετοίμασε ο Andreas Hykade για τον εθισμό στα ναρκωτικά, με κινούμενα σχέδια.
Ένα Κίουι αρχικά δεν δίνει σημασία σε αυτά που βρίσκει μπροστά του. Στη συνέχεια δοκιμάζει και εθίζεται μέχρι που όλη αυτή η διαδικασία του γίνεται

520 Barcode Ελλάς - Φτιάξτε μόνοι σας, το δικό σας QR CODE

Φτιάξτε μόνοι σας, το δικό σας QR CODE
H 520 Barcode Ελλάς, ικανοποιώντας τη επιθυμία πολλών πελατών της, προσφέρει ένα ακόμα εργαλείο στην ελληνική επιχείρηση ώστε να μπορεί εύκολα, γρήγορα και χωρίς επιβάρυνση να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες στο B2C marketing για την προώθηση των προϊόντων της και την επικοινωνία της με τον πελάτη.
Είναι πλέον δυνατή, μέσα από την ιστοσελίδα μας, η δημιουργία QR Code.
O επισκέπτης του site της 520 Barcode Ελλάς, μπορεί, ακολουθώντας απλές και σύντομες οδηγίες να δημιουργήσει QR Code για:
  • web site
  • e-mail
  • Vcard (στοιχεία επικοινωνίας)
σε διάφορες αναλύσεις και μεγέθη, ασπρόμαυρο ή έγχρωμο.
Η χρήση του νέου αυτού εργαλείου είναι ελεύθερη (δεν απαιτείται login) και απευθύνεται όχι μόνο σε επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες. Για περισσότερες πληροφορίες επισκευθείτε την ιστοσελίδα.
Τί είναι το QR Code:
Τα αρχικά σημαίνουν Quick Response Code – Κωδικός Γρήγορης Ανταπόκρισης. Είναι ένα barcode δύο διαστάσεων (2D), το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στο εμπόριο, τη διαφήμιση, την επικοινωνία και άλλους τομείς.
Μέσα σε ένα QR Code μπορεί να αποθηκευτεί ένας σύνδεσμος προς μια ιστοσελίδα, μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στοιχεία επικοινωνίας, ένα προσωπικό μήνυμα κ.ά.
Πως λειτουργεί:
Έχοντας μία εφαρμογή "QR Code reader", ο χρήστης σαρώνει με το έξυπνο κινητό του το QR Code, ανακτά την πληροφορία που περιέχει και συνδέεται εύκολα γρήγορα και αποτελεσματικά σε:
  • ένα web site και πλοηγείται αυτόματα
  • ένα e-mail και αποστέλλει το μήνυμά του
  • μία Vcard και καταχωρεί τα στοιχεία επικοινωνίας στις επαφές του
Το QR Code τοποθετείται σε
  • ετικέτες προϊόντων και συσκευασίες
  • διαφημιστικά φυλλάδια ή άλλο προωθητικό έντυπο υλικό
  • επαγγελματικές κάρτες κ.ά.
  • ΑΠΟ  epixeiro

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...