Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

To «Άκου, Ανθρωπάκο» του Βίλχελμ Ράιχ εικονογραφημένο


Ο αγαπημένος μαθητής του Φρόυντ, ο Βίλχεμ Ράιχ, έγραψε το «Άκου, Ανθρωπάκο» το 1946 και το δημοσίευσε το 1948. 
Πρόκειται για την κραυγή αγωνίας ενός μεγάλου στοχαστή, που βλέπει τα σπέρματα του φασισμού και του ολοκληρωτισμού μέσα στον κοινό, καθημερινό άνθρωπο. 
Ο εικονογράφος William Steig στην έκδοση του 1974, του  βιβλίου το διάνθισε με καταπληκτικές εικόνες.
Το  «Αντικλείδι» βρήκε τα αποσπάσματα από την αντίστοιχη έκδοση στα
ελληνικά και τις παρουσιάζει:

Ολη η αλήθεια για τη «βουτιά» στις τιμές του πετρελαίου - Τι κερδίζει η ελληνική οικονομία και οι καταναλωτές

Ολη η αλήθεια για τη «βουτιά» στις τιμές του πετρελαίου - Τι κερδίζει η ελληνική οικονομία και οι καταναλωτές
ΤΟΥ - K. N. Σταμπολή 
Αντιπρόεδρος και εκτελεστικός του Iνστιτούτου Eνέργειας NA Eυρώπης (IENE)
 H πρόσφατη απόφαση της Συνόδου των υπουργών Πετρελαίου του OPEC, να αφήσουν ανέπαφη την παραγωγή του καρτέλ στα 30 εκατ. βαρέλια την ημέρα, πυροδότησε ως ανεμένετο, μια καθοδική κερδοσκοπία στην αγορά, με τις τιμές στο ICE του Λονδίνου να σημειώνουν τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων ετών υποχωρώντας κατά 6,5 δολ. το βαρέλι σε μια μόνο συνεδρία(στις 27 Nοεμβρίου) για να κλείσουν τελικά στα 72,30 δολ. το βαρέλι για παραδόσεις Iανουαρίου. Eκτοτε οι τιμές υποχώρησαν περαιτέρω, σημειώνοντας βουτιά στις 8 Δεκεμβρίου με την τιμή του Brent, το διεθνή benchmark, να υποχωρεί στα 66,19 δολ. το βαρέλι και αμερικανικό WTI στα 63,05 δολ. 
Σήμερα οι χώρες-μέλη του OPEC, γνωστού ως του Oργανισμού Πετρελαιο-εξαγωγικών Kρατών, ήδη παράγουν μεταξύ τους σχεδόν 32,0 εκατ. βαρέλια/ημέρα, δηλαδή συν 2 εκατ. βαρέλια, άνω του συμφωνηθέντος πλαφόν,

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ευρώπη γ@μήσου εσύ κι οι οπαδοί σου …( ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ )

Πετάξτε μας, ρε, έξω. Κλείστε μας την πόρτα του Ευρώ στα μούτρα. Κάντε μας την χάρη να ακούσετε τα «παπαγαλάκια» που πληρώνετε στα διεθνή ΜΜΕ με πρώτους τους Financial Times και το Forbes.
Κάντε μας την χάρη να στείλουν τους φωτορεπόρτερ και τους δημοσιογράφους να καταγράφουν τις ουρές των μισθωτών και συνταξιούχων στις Τράπεζες που θα κλαίνε μπροστά στα άδεια ΑΤΜ, τους πεινασμένους Έλληνες να κείτονται στους δρόμους. Στείλτε τα τηλεοπτικά συνεργεία να «καλύπτουν» πώς θα κάνουν ντου στα σούπερ μάρκετ οι εξαθλιωμένοι να πάρουν μία κονσέρβα. Πάρτε πλάνα και φωτό να τα δείχνετε σε Ιταλούς, Ισπανούς και Πορτογάλους να φοβούνται ότι αυτά θα πάθουν αν δεν κάνουν ό,τι θέλει η ΕΕ.afroΚάντε αυτό που απειλείτε ότι θα κάνετε εδώ και 5 χρόνια. Από ένα υψωμένο δάχτυλο «f@ck off» της Αφροδίτης της Μήλου στο Focus ξεκίνησαν όλα και μετά ήρθατε να μας νουθετήσετε. Και μάς βάλετε στο δρόμο της σωτηρίας, της ανάπτυξης, της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, των μνημονίων και της εθνικής κατοχής. Λοιπόν, τελειώστε το με τον τρόπο που το ξεκινήσατε. Από τα ΜΜΕ σας! 
Κάντε λοιπόν, το βήμα και πετάξτε μας όξω γιατί αρκετά κλάψαμε, φοβηθήκαμε, καταστραφήκαμε, αυτοκτονήσαμε, σκοτώσαμε τα όνειρά μας, θάψαμε ανθρώπους δικούς μας από τις σφαίρες της στήριξής σας, κάναμε καθημερινότητα τον τρόμο τού τι θα ξημερώσει αύριο. Τι περιμένετε; Πετάξτε μας έξω και θα στηθούμε στις κάμερές σας μπροστά να

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Guardian: «Ναι, υπάρχει εκστρατεία τρομοκράτησης κοινής γνώμης στην Ελλάδα - «win-win» σύμφωνα με συνεργάτη του πρωθυπουργού» - Σενάρια αντικατάστασης Σαμαρά από τους ΝY Times- Υπαίτιος του φόβου ο πρωθυπουργός

Ελλάδα Σε ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Guardian γίνεται αναφορά στην εκστρατεία τρομοκράτησης της ελληνικής κοινής γνώμης και στις παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση του «κατάλληλου» κλίματος, ενώ παρατίθεται σχόλιο στενού συνεργάτη του Σαμαρά ο οποίος χαρακτήρισε την επιχείρηση τρομοκράτησης ως «win-win».   Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Helena Smith, στενός συνεργάτης του Σαμαρά ονομάζει την επιχείρηση τρομοκράτησης ως «win-win» και λέει ότι «ακόμα και αν χάσουμε στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πάλι θα βγούμε κερδισμένοι επειδή οι ψηφοφόροι θα κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για το χάος που προκλήθηκε και αυτό θα μας εξασφαλίσει τη νίκη στις εθνικές εκλογές».
Σύμφωνα με το άρθρο του Guardian το κλίμα τρόμου που δημιουργείται τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα είναι απίστευτο.
Η δημοσιογράφος αναφέρεται στην επίσκεψη του Γάλλου υπουργού οικονομίας, κ. Μοσκοβισί, που θα βρίσκεται στην Αθήνα τις δύο επόμενες ημέρες, καθώς και στις δηλώσεις - παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας του προέδρου της Ε.Ε, κ. Γιούνκερ.
Αναφέρεται επίσης στην ομιλία του Τσίπρα, στην οποία κατήγγειλε την ύπαρξη καμπάνιας τρόμου από την Τρόικα και τους εκπροσώπους της καθώς και από μεγάλα διεθνή ΜΜΕ προκειμένου να φοβίσουν την κοινή γνώμη.
Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα.
πηγή:http://www.thepressproject.gr
 --------
 Σενάρια αντικατάστασης Σαμαρά από τους ΝY Times- Υπαίτιος του φόβου ο πρωθυπουργός

Πιθανή βλέπει την περίπτωση παραίτησης του Αντώνη Σαμαρά και την αντικατάστασή του από τεχνοκράτη, που θα μπορέσει να πείσει τους ανεξάρτητους να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκτενές άρθρο που δημοσιεύεται στους New York Times.
Το δεύτερο σενάριο, που προκρίνει ο αρθρογράφος είναι η χώρα να οδηγηθεί σε

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Τα καλύτερα γκράφιτι της Αθήνας στον «Guardian»

image
Πρόσφατα η εφημερίδα «The Guardian» πόσταρε ένα θέμα με τα καλύτερα γκράφιτι της Αθήνας γράφοντας «Οι δυσκολίες και η ανεργία της ελληνικής οικονομικής κρίσης οδήγησαν σε ένα νέο κύμα καινοτόμων γκράφιτι, με πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα - κάνοντας την Αθήνα μια νέα Μέκκα για τους street artists». Μεταξύ των γκράφιτι και ο Λουκάνικος, στην κατασκευή του οποίου συμμετείχε και ο δικός μας, Billy Γρυπάρης.
Ένα νέο πορτραίτο του Πλάτωνα, ένας άντρας γνωστός για τις απόψεις του για το κράτος, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι πόλεις «δε θα γλιτώσουν από τα κακά»
μέχρι η

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...