Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Πρώην Οικονομικός Διευθυντής του Λευκού Οίκου: «Η Απελπισμένη Γερμανία, η Ελληνική «Βόμβα» και το Παγκόσμιο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα»

Πρώην Οικονομικός Διευθυντής του Λευκού Οίκου: «Η Απελπισμένη Γερμανία, η Ελληνική «Βόμβα» και το Παγκόσμιο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα»
 Με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας να έχουν φθάσει σε εκρηκτικό σημείο, ο πρώην οικονομικός διευθυντής του Λευκού Οίκου, προειδοποίησε πως η ελληνική κρίση αποτελεί πλέον μια απειλή για το σύνολο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Αναφέρει λοιπόν ο David Stockman: «Οι Έλληνες χρωστούν περίπου 350 δισεκατομμύρια δολάρια. $ 60 δισεκατομμύρια από αυτό ανήκουν σε ελληνικές τράπεζες. Το υπόλοιπο (ανήκει) στην ΕΕ – 210 δισεκατομμύρια δολάρια – και άλλα $ 30 ή $ 40 δισεκατομμυρίων από το ΔΝΤ. Έτσι, το ζήτημα έχει περάσει βραχυπρόθεσμα στους φορολογούμενους σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Το χρέος έχει μεταφερθεί από το τραπεζικό σύστημα και βαραίνει πλέον τους φορολογούμενους πολίτες».

Όλο και πιο απελπισμένη η Γερμανία
«Γι “αυτό υπάρχει τόση απόγνωση και τόση ένταση σε αυτές τις διαπραγματεύσεις. Οι Γερμανοί θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά την απώλεια των 47 δισεκατομμυρίων δολαρίων από μια έξοδο της Ελλάδας από την
Ευρωζώνη. Αλλά αυτό που φοβούνται είναι οι παράπλευρες απώλειες που θα δημιουργηθούν. Με απλά λόγια, αν στην Ελλάδα επιτραπεί η ευρωέξοδος θα πάρουν σειρά και άλλες χώρες, με τις Γαλλία και Ιταλία να βρίσκονται στην αναμονή. Και αυτό θα πονέσει πολύ τους Γερμανούς».
Οι αντιευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα... λύσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση...Οι αντιευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα… λύσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση…
«Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας απλά δεν θα επιβιώσουν σε μια χρεοκοπία. Θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε εκλογές, όπου και θα αναδειχθούν νέες ριζοσπαστικές, λαϊκιστικές, αντιευρωπαϊκές με αποτέλεσμα το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποδυναμωθεί».

Η Γερμανία έπεσε μόνη της σε μια τεράστια παγίδα
«Αυτή η ακαμψία και το πείσμα των Γερμανών είναι κατανοητά γιατί οι ίδιοι έχουν μπει σε μια τεράστια παγίδα. Θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα της διαγραφής και για την Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να φύγει από την ΕΕ σε δύο ή τρία χρόνια. Θα έπρεπε να οχυρώσουν τις τράπεζες τους για να αντέξουν στις ζημίες – Η Deutsche Bank θα είχε ήδη θέσει θέμα εξόδου της Ελλάδας αν ήταν πανέτοιμη από όλες τις απόψεις».

Το ελληνικό δράμα και η ωρολογιακή βόμβα
Το ελληνικό δράμα και η ωρολογιακή βόμβα«Αλλά τώρα με την κοινωνικοποίηση (περίπου) των 300 δις δολάριων των ελληνικών υποχρεώσεων, έχει μετακινηθεί το όλο θέμα στον πολιτικό στίβο. Και αυτή είναι μια ωρολογιακή βόμβα που αποτελεί μια υπαρξιακή απειλή για τη διατήρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τονίζει χαρακτηριστικά ο Stockman.
Και ολοκληρώνει αναφέροντας: «Τώρα σκεφτείτε πόσο εύθραυστο είναι το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα – το ευρωπαϊκό πείραμα, η οικονομική ένωση και το νόμισμα – και ακριβώς στο κέντρο του βρίσκεται μια ωρολογιακή βόμβα ο μηχανισμός της οποίας είναι έτοιμος να ενεργοποιηθεί. Νομίζω ότι αν οι άνθρωποι χρειάζονται κάποια προειδοποίηση για τον τεράστιο κίνδυνο που βρίσκεται μπροστά, θα πρέπει να μάθουν τι συμβαίνει ώρα με την ώρα, μέρα με τη μέρα σε με το ελληνικό δράμα στην Ευρώπη». 

ΑΠΟ  http://www.hellasforce.com/b

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...