Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Αυτό είναι το απόρρητο email της τρόϊκας που.... σακατεύει την ζωή σου.!!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News οι 17 αξιώσεις της Τρόικας, που σακατεύουν τη ζωή σου, έχουν ως εξής
(Το ρεπορτάζ είναι ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό της ανεπάρκειας της
κυβερνητικής ηγεσίας όλων αυτών των χρόνων)
Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις η τρόικα ζητά:
 *Αύξηση όλων των υπερμειωμένων συντελεστών ΦΠΑ από το 6,5% που είναι σήμερα (αφορά τουριστικές υπηρεσίες, φάρμακα, εκδόσεις και θέατρα)
*Κατάργηση της έκπτωσης φόρου στο ΦΠΑ που ισχύει για τα νησιά.
*Επιβολή φόρου πολυτελείας στην περιουσία, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για κινητή και ακίνητη, ούτε και το όριο πάνω από το οποίο θα επιβληθεί.
*Κατάργηση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και επιβολή εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την υπαγωγή των οφειλετών στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου.
*Άύξηση του φόρου σε αλκοολούχα ποτά και προϊόντα καπνού.
*Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών.
*Επιβολή κατάσχεσης ποσοστού άνω του 25% για μισθούς και συντάξεις άνω

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

11 ερωτήματα προς τη ΝΔ "για όσα έκανε στις καταθέσεις των πολιτών"

Ένδεκα ερωτήματα προς τη ΝΔ, «για όσα έκανε στις καταθέσεις των πολιτών», θέτει η Ομάδα Φορολογίας του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την αντιπαράθεση των δύο κομμάτων γύρω από τα θέματα αυτά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται κατά κύριο λόγο σε κατασχέσεις για χρέη στο δημόσιο, κατασχέσεις επιδομάτων, πρόστιμα κλπ.

Τα ερωτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τα ακόλουθα:

1. Είναι αλήθεια ή όχι ότι μεγάλος αριθμός πολιτών είδαν τις καταθέσεις τους να εξαφανίζονται για χρέη προς το δημόσιο; Πόσες τέτοιες κατασχέσεις έγιναν τα τελευταία 3 χρόνια για ποσά μέχρι 10.000, για ποσά 10.001 - 100.000; και πάνω

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Ποιοί Ελληνες πρωθυπουργοί έζησαν λιτά και πέθαναν πάμφτωχοι

Τα τελευταία χρόνια οι αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα των πολιτικών διαδέχονται η μία την άλλη, αλλά υπήρξαν κάποιοι στο παρελθόν, ακόμη και πρωθυπουργοί, που πέθαναν πάμφτωχοι, είτε γιατί χάρισαν την περιουσία τους είτε γιατί επέλεξαν σε όλη τους τη ζωή ένα λιτό τρόπο διαβίωσης. 
Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Ιωάννης Καποδίστριας, με τον πρώτο κυβερνήτη της χώρας να κάνει λιτή ζωή, παρότι ήταν εύπορος. Μάλιστα, μοίρασε αρκετή από την περιουσία του στις ανάγκες του κράτους και των συμπολιτών του, ενώ αρνήθηκε να λαμβάνει το μισθό του κυβερνήτη, δηλώνοντας ότι τα ιδιαίτερα

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...