Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Αμερικάνικο στοπ στο game of chicken - ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ - ΤΤΙΡ ( Transatlantic Trade Investment Partnership )

ΤΟΥ - ΜΑΚΗ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ 
Αμερικάνικο στοπ στο game of chicken 
Όταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης επέλεγε το Ηνωμένο Βασίλειο, μια χώρα που δεν είναι στην ευρωζώνη, για τις πρώτες επαφές γνωριμίας πολλοί παραξενεύτηκαν. Όταν όμως άκουσαν τον ομόλογό του Τζορτζ Όσμπορν να περιγράφει τη σύγκρουση ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη ως τον «μεγαλύτερο κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία», τότε κατάλαβαν πως η Ελλάδα θα αποτελέσει μοχλό για μεγάλες εξελίξεις. Λίγο πριν, οι Financial Times είχαν ρίξει προειδοποιητικές βολές προς το Βερολίνο, υποστηρίζοντας πως κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι ένα GREXIT «θα αποτελούσε καταστροφή για την Ελλάδα, περιορισμένης έκτασης σοκ για την ευρωζώνη και ασήμαντο γεγονός για την παγκόσμια οικονομία», καθώς «δεν αντιλαμβάνονται τις πολύπλοκες δυναμικές μιας χρεοκοπίας τέτοιου μεγέθους». Με δυο λόγια οι Βρετανοί έδωσαν στον Βαρουφάκη πυρομαχικά για το μπαζούκας του. Και σαν να μην έφτανε αυτό, βγήκε και ο πρόεδρος Ομπάμα να πει πως «δεν στραγγαλίζεις κάποιον που είναι σε ύφεση» και επιπλέον στέλνει ομάδα οικονομολόγων, που θα αναλάβει τη διαμεσολάβηση μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο ελληνικό ζήτημα.
Είναι μάλλον ξεκάθαρο πως οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να αφήσουν την Ευρώπη

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...